مقاله

راهنمایی جامع نصب آسانسور

نصب آسانسور

نصب آسانسور مراحل مختلفی از اتصال و راه اندازی بخش های مختلف را شامل شده، که انجام صحیح تمامی آن مراحل در راندمان آسانسور تاثیر بسزایی دارند. با توجه به پیچیدگی مراحل آن و نیاز به تخصص و دانش، این کار توسط تکنسین ها و نصابان شرکت های آسانسوری انجام می شود. ضمن اینکه تمامی مراحل آن باید طبق اصول استاندارد بوده تا آسانسور به خوبی حرکت کرده و دچار مشکل نشود. با توجه به اهمیت نصب و اجرای صحیح مراحل، ضمن معرفی مرحله به مرحله، مهم ترین نکاتی که باید رعایت شود را نیز شرح می دهیم. تا با آشنایی بیشتری نسبت به راه اندازی آسانسور خود اقدام نمایید. چرا که نصب بالابرها و یا آسانسورها از جمله مهم ترین مراحلی است که باید به دقت و با کیفیت بالا، به شکلی استاندارد اجرا شود.

بررسی محل نصب آسانسور

همواره در ساختمان هایی که نیاز به آسانسور دارند، اولین قدم انتخاب محل راه اندازی آن است. این کار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. چرا که علاوه بر مهیا بودن شرایط اجرای آن، باید به منظور استفاده افراد نیز کاملا در دسترس باشد. به نحوی که افراد پس از ورود به ساختمان، باید کم ترین مسافت را تا رسیدن به درب آسانسور طی کنند. از همین رو مهندسان باید به خوبی این محل را انتخاب و برای راه اندازی آسانسور اقدام نمایند. که البته این کار به تجربه شرکت مورد نظر، تجربه فنی کارشناس مربوطه، و تعیین نقشه کشی و طراحی حرفه ای باز می گردد. البته که برخی الزامات نیز برای راه اندازی آسانسورها و مراحل نصب آن وجود دارد، که به آن ها نیز خواهیم پرداخت.

همواره انتخاب محل مناسب پیش از اتمام کار ساخت سازه انتخاب می شود. چرا که این کار وابسته به شرایط مختلفی است. که انتخاب شرایط موجود و البته شسیوه های اجرای آن بسیار مهم است. همچنین باید متناسب با نوع کاربری ساختمان و تعداد طبقات و البته نحوه اجرا تاییدیه های لازم را نیز اخذ کرد. چرا مه همواره برای راه اندازی آسانسور نیاز به برخی مجوزها و تاییدیه های لازم بوده که در جهت حفظ ایمنی و سلامت مسافران تعیین شده است. همچنین در ساختمان ها قدیمی و یا پیش ساخته نیز باید دقت شود که اجرا و راه اندازی آسانسور مشکلی را برای سازه به وجود نمی آورد. ضمن اینکه با توجه به قدمت و مقاومت سازه امکان اجرای این پروژه وجود دارد یا خیر. چرا که شرایط اجرا آسانسور در ساختمان های مختلف متفاوت است.

کارشناسی فنی نصب استاندارد

یکی از مهم ترین اقداماتی که پیش از شروع عملیات باید به آن توجه نماییم، کارشناسی اصولی و بررسی تمامی جوانب می باشد. به همین خاطر کارشناس مربوطه باید ضمن مطالعات و بررسی تمامی ایرادات، مشکلات موجود در نصب و راه اندازی را نیز شناسایی و یا پیش بینی نماید. این کارها باید تماما به صورت میدانی و در قالب یک گزارش مکتوب انجام شود. در گزارش ذکر شده نیز باید تمامی اشکالات و موارد مطروحه کوچک و بزرگ در گزارش آورده شوند. چرا که در صورت کوچک ترین ایرادی، احتمال اینکه مراحل راه اندازی و حتی پس از آن، کابین آسانسور در زمان کارکرد دچار مشکل و یا تکان و لرزش شود زیاد است. ضمن اینکه تمامی این موارد می تواند منجرب به خرابی و از کار افتادن قطعات و هزینه های اضافی می شود.

پس از تمامی این مراحل باید درباره اتخاب و نوع ظرفیت کابین های آسانسور، نوع ریل ها، ابعاد چاه، آهن کشی ها و شیوه جایگذاری درب و… مشخص شوند. تا تمامی مراحل نصب آسانسور کاملا درست و اصولی و طبق استانداردهای لازم الاجرا انجام شود. تمامی این کارها به منظور افزایش ایمنی و حفظ سلامت مسافران در هنگام استفاده از آسانسور تعیین و اجرا می شود. که باید کاملا دقیق و به شکلی اصولی، تمامی مراحل آن بر طبق نظر کارشناس و دریافت تاییدیه های بازرس انجام شود. از همین رو در زمان دریافت گواهینامه های دوره ای که عمدتا یک ساله نیز هستند، این موارد به شکلی دقیق، مجددا و هرساله بررسی می شود. تا از روند کارد و سلامت آسانسور اطمینان خاطر حاصل شود.

محاسبه هزینه ها جهت خرید قطعات و تجهیزات

هزینه ها و قیمت نصب آسانسور

پس از تعیین محل راه اندازی، نوبت به برآورد مالی هزینه ها می رسد. این کار وابسته به بررسی جنبه های مختلفی است. انتخاب مدل آسانسور متناسب با نوع ساختمان می تواند هزینه های متفاوتی داشته باشد. همچنین مدل کابین، و اینکه افراد به دنبال راه اندازی آسانسور شیشه ای باشند، یا استیل، یا طرح های دیگر، هر کدام هزینه های جداگانه ای دارد. متناسب با نوع کابین، هر کدام قطعات مختلفی دارند که سبب ایجاد هزینه های متفاوتی است. همین طور نوع مکانیزم کارکرد آسانسور نیز تفاوت هایی دارند. امروزه استفاده از آسانسور کششی و هیدرولیک هر کدام دارای قیمت های متفاوتی هستند. ضمن اینکه از هر کدام از این مکانیزم ها در پروژه های مختلفی استفاده می شود. چرا که هر کدام از این مدل ها دارای ویژگی های مخصوصی هستند.

همان طور که گفتیم مراحل راه اندازی و نصب آسانسور هزینه های مختلفی دارد که باید به صورت کامل توسط کارفرما بررسی شود. چرا که یک آسانسور از بخش های مختلفی تشکیل شده که تمامی این عوامل بر هزینه های آن اثرگذار هستند. به همین منظور باید متناسب با نیاز و بودجه خود پس از مشورت با کارشناس مربوطه در این زمینه نسبت به راه اندازی آسانسور خود اقدام نمایید. ضمن اینکه نکته مهم ارتباط و مکمل بودن برخی قطعات با یکدیگر است. که این امر نیز وابسته به شرایط مختلفی است. که هر کدام از آن شرایط می تواند در انتخاب کوچک ترین جز اصثر گذار باشد. به عنوان مصال با توجه به ظرفیت کابین ریل ها انتخاب می شوند. و بر اساس نمره ریل، براکت و پیچ های مورد نظر آن باید تهیه شوند. و این روند بر همین روال و در قسمت های دیگر نیز وجود دارد.

انجام آهن کشی همراه با نصب درب و ریل ها

اهمیت آهن کشی هنگام نصب آسانسور

بعد از انتخاب شرکت مجری و انجام توافقات لازم جهت شروع پروژه، نقشه های لازم تهیه می شود. پس از تهیه نقشه و دریافت تاییدیه های لازم، که بر اساس استانداردها و از سازمان های مختلف باید دریافت شوند، نوبت به اجرای آهن کشی می رسد. مراحل آهن کشی که نیازمند چندین مرحله است، توسط متخصصان صورت می پذیرد. نحوه جایگذاری صحیح، استفاده از نمره و ضخامت مناسب آهن، تعداد آن و… همگی موارد مهم در اجرای صحیح در مرحله نصب آسانسور می باشد. که به نوعی به طراحی سازه اصلی آسانسور نیز اطلاق می شود. پس از انجام این مراحل، متناسب با نوع کابین و میزان ظرفیت آن، نوع و شماره ریل ها جهت ریل گذاری مشخص می شود. تا بتوان کابین ها را بر روی آن سوار کرد.

ریل ها نیز با توجه به نمره آن ها، در فواصل مشخصی از یکدیگر، و در قسمت داخلی و دیواره های چاه با استفاده از براکت ها و پیچ و مهره در جای خود قرار می گیرند. تا بتوانند بر اساس ظرفیت کابین، به خوبی آن را هدایت و از خارج شدن آن از مسیر اصلی جلوگیری کنند. در واقع ریل ها از جمله قطعات مهم در حرکت اصولی و صحیح کابین در داخل چاه می باشد. هر آسانسور بسته به نوع و میزان ظرفیت آن دارای چاه مخصوص به خود است. چرا که ابعاد چاه متناسب با کابین انتخاب شده حفر می شود. ضمن اینکه میزان فضا ساختمان و ابعادی که در زمان نقشه کشی به آسانسور ختصاص داده شده نیز در این امر موثر است. به همین نسبت نیز محل جایگذاری درب ها نیز بر اساس ابعاد چاه و اندازه آن تعیین و نصب می شوند.

نصب کابین ها و سایر تجهیزات

یکی از مهم ترین مراحلی که در نصب آسانسور باید به آن دقت کرد، نحوه صحیح نصب کابین ها می باشد. چرا که این قسمت به عنوان اصلی ترین بخش برای جابجایی مسافران استفاده می شود. به همین خاطر باید به خوبی با سایر قسمت ها هماهنگ بوده و در جای خود به درستی قرار بگیرد. سپس نوبت به قرار دادن موتور و کادر وزنه بر روی کابین می باشد. همچنین با توجه به نوع آسانسور موتور یا در قسمت موتورخانه و یا در بالای ریل ها قرار می گیرد. که این امر به میزان فضای موجود در داخل چاه نیز باز می گردد. امروزه برخی آسانسورها دارای اتاقک و برخی نیز فاقد اتاقک آسانسور می باشند. که شرایط محیطی و ابعادی، و همچنین مکانیزم ها و قطعات مورد استفاده از جمله عوامل تعیین کننده در این امر به شمار می روند.

درایوها، کابل کشی و متصل کردن سیم بکسل ها، نصب قطعات مکانیکی، سیم کشی برق، قرار دادن قاب وزنه و… از دیگر کارهایی است که در این مرحله به دقت انجام می شود. اکثر نصابان و تکنسین ها در این مرحله با استفاده از چک لیست تمامی مراحل را چک می کنند تا همه قطعات در زمان مناسب نصب و راه اندازی شوند. حتی برخی قطعات وابسته مانند چراغ های تونلی در چاه نیز باید نصب شوند. چرا که در زمان سرویس و نگهداری متخصصان و نصابان، نیاز است تا چاه به خوبی روشن باشد. چرا که در غیر این صورت انجام کارها و رفع برخی نقض ها کمی سخت تر از حالت عادی می شود. چرا که عملا با توجه به شرایط چاه، هیچ منبع نوری به جز نصب چراغ ها نمی تواند فضای آنجا را روشن کند.

برق کشی آسانسور

اصول برق کشی هنگان نصب آسانسور

یکی از مراحل مهم و استراتژیک در راه اندازی سیستم آسانسور، برق کشی آن است. چرا که عملا عدم اجرای صحیح و یا استفاده از آن تمامی بخش ها و قطعات را مختل می کند. و اجازه حرکت به کابین را نیز نمی دهد. همچنین عدم برق کشی اصولی و استاندارد نمی تواند تاییدیه های لازم را جهت راه اندازی و نصب آسانسور دریافت کند. چرا که به دلیل اهمیت این بخش، اجرای صحیح آن یکی از الزاماتی است که در مسیر دریافت گواهینامه تاثیر داشته و بر میزان کارکرد و کیفیت بالابر نیز موثر می باشد. در این مرحله بکارگیری مهندسان و متخصصان خبره در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. تا با یک نقشه کشی درست و اجرای صحیح سبب اجرای درست سیستم برق رسانی شوند.

برق کشی در بخش های مختلفی انجام می شود. که می تواند برقرای ارتباط بین دو قطعه باشد، و یا برای روشنایی و راه اندازی کابین مورد استفاده قرار بگیرد. در واقع این کارهم در داخل آسانسور و هم در خارج آن انجام شده و در کل چاهک نیز مورد استفاده قرار می گیرد. منتها اجرای بندهای ایمنی در این کار فوق العاده با اهمیت است. چرا که ممکن است در صورت اتصالی و یا وجود مشکل سبب آتش سوزی و مشکلات مختلف گردد. به همین خاطر منطبق با دستورالعمل ها باید انجام شود. ضمن اینکه نمی توان کابل ها و سیم های برق را از هر قسمتی عبور داد. چرا که ممکن است دچار صدمه و یا موجب بروز خطراتی شود. به همین خاطر محل نصب و عبور آن ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار هستند. که برای انجام این کار نیز دستورالعمل هایی وجود دارد.

بررسی استانداردهای مکانیکی و الکترونیکی

بررسی استانداردهای مکانیکی و الکترونیکی هنگام نصب

همان طور که گفته شد، نصابان با کمک چک لیست خود باید تمامی مراحل را چک کنند. اما یکی از بخش هایی که نیاز به بررسی های بسیار دقیق دارد، اتصالات الکترونیکی و مکانیکال است. چرا که کوچک ترین اختلال در یک سیم و یا اتصال برقی می تواند کل روند کارکرد آسانسور را مختل کند. به همین خاطر تمامی سیم کشی ها، پنل های کار شده داخل کابین مثل نورپردازی ها، دکمه ها، هواکش، تلفن اضطراری، زنگ خطر، سنسورهای چشمی درب، مانیتورهای کار شده و … همگی بررسی می شوند. تا کارکردی بی نقص و بدون مشکل داشته باشد. ضمن اینکه تمامی مراحل برقی و اصتالات با دقت فراوان در زمان نصب در چند نوبت بررسی می شوند. تا در صورت هرگونه قطعی و یا عدم کارکرد قطعه، راحت تر رفع شود.

همواره این چک لیست برای نصابان آسانسور از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که گستردگی قطعات آسانسور و اجزای تشکیل دهنده آن بسیار زیاد است. از همین رو گاهی به دلیل این گستردگی و یا تفاوت در قطعات و مکانیزم ها بخشی از تنظیمات و یا قسمت ها فراموش شود. از همین رو با کمک این چک لیست که می تواند برای هر فرد یا شرکتی متفاوت باشد، تمامی بخش ها و عملکرد قسمت ها و اجزا بررسی می شوند. تا در صورت هر مشکلی پیش از اتمام کار و حرکت آسانسور بر طرف شود. چرا که گاهی ممکن است به دلیل عدم کنترل و خرابی یک بخش کوچک، پس از نصب آسانسور، در آن شاهد اختلال باشیم. که برای پیدا کردن آن مشکل و رفع آن نیاز به صرف هزینه و زمان زیادی شویم.

مدت زمان و شرایط نصب آسانسور

مدت زمان دقیقی برای نصب بالابر ها نمی توان در نظر گرفت. چرا که این کار وابسته به شرایط و آیتم های مختلفی است که می تواند متغیر باشد. به همین خاطر حتی ممکن است نصب آن تا 20 روز نیز به طول بیانجامد. از جمله عوامل مهمی که می تواند در این امر اثرگذار باشند، می توان به تعداد طبقات، مدل آسانسور، نوع قطعات، تعداد ظرفیت کابین، ابعاد چاه  و… اشاره کرد. چرا که با افزایش طبقات کاری بیشتری نیز باید در هر طبقه انجام شود. همچنین محل نصب نیز یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیرگذار در این زمینه می باشد. که می تواند در سرعت انجام کار نیز اثر گذار باشند. ضمن اینکه تجربه و تخصص و البته شرکت مجری انجام این کار نیز از جمله مهم ترین عوامل در اجرای چنین پروژه هایی می باشد.

شرایط نصب هم اشاره به الزامات و مهم ترین قوانین اجرای این کار دارد. به طور مثال در ساختمان هایی که کم تر از 4 طبقه دارند، نصب این وسیله اجباری ندارد. و راه اندازی آسانسور در صورت نیاز افراد ساکن در ساختمان مذکور قابل اجرا بوده و مانعی ندارد. از جمله مهم ترین شرایط برای اجرای این کار نیز مربوط به نوع ساختمان، سن بنا و میزان فضای کافی برای اجرای کار می باشد. که در صورت تایید این موارد مانعی جهت اجرا وجود ندارد. البته که تمامی شرایط و ریز مسائل باید به تایید کارشناسان مربوطه برسد. به همین خاطر بررسی شرایط و پس از آن نقشه کشی و طراحی آسانسور از جمله مراحل مهم در اجرا پروژه می باشند. چرا که این محاسبات است که محل جایگذاری و نصب قطعات و حتی نوع مدل آن ها را تعیین می کند.

شرایط نصب بالابرها در ساختمان های قدیمی

شرایط نصب بالابر در ساختمان های قدیمی

یکی دیگر از نکات مهمی که در زمان نصب و راه اندازی آسانسورها باید به آن توجه نماییم، محل نصب آن است. همواره در ساختمان های قدیمی تر به دلیل نوع مصالح و میزان فضا، انجام این کار را سخت تر می کند. به گونه ای که شاید نتوان در بسیاری از اینگونه ساختمان ها به دلیل مدل ساختمان و مخصوصا کمبود فضا این کار را انجام داد. اما به هر حال باید تمامی موارد و بررسی ها برای انجام این کار توسط متخصصان مختلف بررسی شود. تا بدون هیچگونه مشکلی و با رعایت تمامی استانداردها و الزامات کار را شروع کرده و مراحل نصب آسانسور را انجام دهند.

عمدتا در ساختمان های قدیمی تر نیز می توانید به جای استفاده از آسانسورهای معمولی از آسانسور خانگی استفاده کرد. چرا که این مدل مخصوصا در خانه های دو تا سه طبقه که بسیار بلند نیز نیستند، بسیار کارآمد و مناسب هستند. به همین دلیل با بررسی تمامی جوانب بهتر است که از این مدل از بالابرها بهره ببرید. تا علاوه بر حفظ سلامت خود و افراد دیگر، کمک حال بسیار مناسبی نیز برای افراد سالخورده و یا معمول باشد. امروزه استفاده زا بالابرهای خانگی حتی در بسیاری از ویلاها و یا خانه های دوبلکس و ترپلکس بسیار مرسوم شده است. تا جایی که یکی از آپشن های مخصوص یک خانه لوکس و لاکچری نیز به حساب می آید. از همین رو شما نیز اگر به دنبال خانه ای شیک و مناسب هستید، حتما این مورد را در نظر داشته باشید.

مراحل نصب بالابرهای کششی

همان طور که می دانید، مکانیزم های حرکتی آسانسور انواع مختلفی دارد. که هر کدام بر مبنای قطعات به کار رفته در آن ها می توانند در طبقات جابجا شوند. در همین حال می توان از مدل های کششی و هیدرولیکی به عنوان انواع پرطرفدار آسانسور یاد کرد. البته که مدل های دیگری همچون خورشیدی، مغناطیسی، پنوماتیک و … نیز وجود دارند. که در ساختمان ها کم تر مورد استفاده قرار گرفته و یا به دلیل جدید بودن هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده اند. در واقع برخی از این مدل ها مدل کانسپت بوده و برخی مانند آسانسور شیشه ای از یکی از این دو مکانیزم برای حرکت استفاده می کند. با توجه به این موارد به منظور نصب آسانسورهای کششی باید برخی نکات و مراحل را در هنگام نصب آن رعایت کرد. که موارد مهم و مراحل اصلی و کلی آن به شرح ذیل می باشد.

به منظور راه اندازی مدل های کششی، نیاز به حفر چاه آسانسور با ابعاد متناسب با ساختمان و میزان ظرفیت کابین داریم. اتاق در نظر گرفته شده برای این مدل را که به عنوان اتاق داخلی و خارجی می شناسند، می توان در نظر گرفت. در آسانسورهای داخلی، با استفاده از وزنه تعادل در طبقات جابجا می شوند. که همین امر برای راه اندازی در خارج ساختمان علاوه بر وزنه تعادل، نیاز به برپایی اسکلت بندی نیز هستند. ضمن اینکه در مدل های کششی، چاهی که در نظر گرفته می شود، از پایین ترین طبقه خود 120 سانتی متر پایین تر است. ضمن اینکه در این روش نصب آسانسور، اتاق آن نیز که در داخل آن موتور، مدار و سایر تجهیزات قرار دارد، در قسمت بالایی آسانسور راه اندازی می شود.

مرحله عقد قرارداد پروژه راه اندازی آسانسور

قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور

پس از آشنایی با تمامی جوانب و مراحل بالا، حالا نوبت آن است تا کارفرما یکی از شرکت های معتبر را جهت اجرا و راه اندازی آسانسور انتخاب نماید. همان طور هم که می دانید شرکت های متعددی هستند که این کار را انجام می دهد. که همان طور که با اهمیت و شرایط نصب آسانسور آشنا شدید، این کار باید با بهترین کیفیت و بالاترین تخصص انجام شود. چرا که بسیار در زاندمان کلی آسانسور و طول زمان کارکرد آن تاثیرگذار است. مفاد قرارداد و توافقات می تواند متغیر باشد. اما آنچه که اهمیت دارد، دریافت تضامین لازم و گارانتی برای کارفرما است. تا در هر مرحله اگر کوتاهی از سمت شرکت مذکور سر زد، قابل پیگیری باشد. در صورت کیفیت بالا قطعات می توان از کیفیت کارکرد آن ها نیز مطمئن بود.

در مراحل انجام کارهای عقد قرارداد، متناسب با میزان بزرگی و ابعاد پروژه، ارائه سند فنی بسیار مهم است. این سند می تواند شامل بخش هایی همچون شیوه کار و انجام پروژه، زمان و موعد تحویل کار، استفاده از انواع تجهیزات و مدل های آن ها، تعداد نیروی کار مورد نیاز و… می شود. که باید به درستی و با دقت تمامی این موارد در قرارداد ذکر شود. تمامی این موارد به همراه تضامین لازم و یا هرگونه پرداختی و چک ها در قرارداد آمده و تحویل وکلای دو طرف داده می شود. تا قرارداد کاملا جنبه رسمی و قانونی داشته باشد. در واقع همان طور که پیش تر نیز ذکر کردیم نقشه راه و محاسبه تمامی جوانب بسیار مهم است. چرا که این امر مخصوصا برای کارفرما جهت برآورد هزینه کلی و البته زمان اتمام پروژه اهمیت پیدا می کنند.

عوامل موثر در افزایش مدت زمان نصب آسانسورها

همان طور که می دانید مدت زمان از مرحله طراحی تا مرحله اجرا به عوامل و شرایط مختلفی بستگی دارد. که می تواند سبب افزایش این زمان و کاهش آن شوند. که برخی از موانع می تواند با تجربه مجری کار و طراحی مناسب از بین برود. اما گاهی نیز ممکن است به دلایل نامشخص و غیرقابل پیش بینی این زمان افزایش پیدا کند. به همین خاطر شناخت مهم ترین این عوامل می تواند به ما کمک کند تا حد امکان این زمان را کاهش دهیم. تا با صرفه جویی در هزینه ها، علاوه بر راه اندازی به موقع آسانسور، به پیشرفت پروژه کمک کرده و زودتر بتوانیم از آن استفاده کنیم. در ادامه به برخی از این عوامل اشاره خواهیم کرد.

نکته دیگر نیز برآورد هزینه ها است. مخصوصا با توجه به تغییرات و نوسان موجود در قیمت متریال و مواد اولیه قطعات و بخش ها، می تواند گاهی برای کارفرما مکشل ساز باشد. به همین خاطر بهتر است تمامی قطعات و قسمت های اصلی مورد نیاز را برای عدم مواجه با نوسانات قیمتی با هم تهیه کند. یا با سفارش به موقع و هماهنگی با کارخانه تولیدی تا حدی نوسات موجود را برای جلوگیری از توقف پروژه نصب آسانسور به خوبی پیش بینی کند.

جدا بودن اجزای آسانسور از یکدیگر

همان طور که می دانید، هیچ وقت یک آسانسور به شکلی یک تکه و یک جا نصب و راه اندزای نمی شود. بلکه بسیاری از قطعات آن در مرحله راه اندازی به یکدیگر متصل می شوند. به همین خاطر با توجه به نوع آسانسور و بزرگی پروژه، این قطعات تاثیر مستقیمی بر روی زمان پایانی کار خواهند داشت. از مدل کابین، میزان ظرفیت آن که می تواند در تعداد ریل ها و قطعات وابسته به آن تاثیر دشاته باشد، تا کنترل کننده ها، سیستم های راهنما و… که هر یک در این امر موثر هستند. ضمن اینکه این نکته را در نظر داشته باشید، که همواره آسانسورهای مسافربری در مقایسه با بالابرهای باری، مدت زمان کم تری را برای نصب و راه اندازی نیاز خواهد داشت.

همچنین یکی دیگر از نکات قابل ذکر در این مورد، اجزای تکی هر آسانسور است. که چیدمان این اجزا، نصب قطعات وابسته به آن، و راه اندازی آن ها هر یک به زمان خاصی نیاز دارند. ضمن اینکه در مراحل اولیه به سازه آسانسور جهت جلوگیری از پوسیدگی و خرابی زودهنگام، ضد زنگ زده می شود. که همین امر نیز می تواند بر اساس ابعاد پروژه از یک تا چند روز را به خود اختصاص دهد. در مجموع اینکه باید تمامی بخش ها با نهایت دقت، ایمنی و رعایت استانداردها انجام شود. چرا که کیفیت نصب و راه اندازی بسیار مهم تر از مدت زمان انجام آن است.

راه اندازی و دریافت تاییدیه های نصب آسانسور

مجوزها و تاییدیه های لازم جهت نصب بالابر

پس از طی کردن تمامی مراحل نصب و بررسی چند باره آن از طرف مجری و متخصصان، نوبت به تحویل آسانسور به کارفرما می رسد. در این مرحله طی توافق های انجام شده باید نسبت به دریافت گواهینامه ها و مجوزهای استاندارد اقدام شود. چرا که سازمان ملی استاندارد طی ضوابط و قوانین خود به منظور پیشگری از هرگونه حادثه و حفظ سلامت مسافران قوانینی را وضع کرده است. که کارفرما را ملزم به رعایت تمامی قوانین کرده است. به همین دلیل تا زمان عدم دریات گواهینامه لازم نمی توان از آسانسور استفاده کرد.

پس بهتر است پس از اتمام تمامی مراحل نصب آسانسور فورا نسبت به دریافت مجوزهای لازم اقدام شود. چرا که در صورت وقوع هرگونه مشکلی خود کارفرما باید پاسخگوی آن باشد. به همین خاطر به همین منظور در نظر داشته باشد که انتخاب یک شرکت معتبر در زمین نصب و راه اندازی تا چه حد می تواند مهم و موثر باشد. چه در بحث ایمنی و سلامتی، و چه در بحث کاهش هزینه های احتمالی و خرابی قطعات که ممکن است در صورت عدم نصب صحیح به وجود بیاید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت خدمات و محصولات متنوع آسانسور، می توانید همین حالا با کارشناسان گروه صنعتی مگا تماس حاصل فرمایید، تا شما را راهنمایی کنند.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *