کابین سازی آسانسور یکی از مهم ترین اقداماتی است که در فرآیند راه اندازی آسانسورها انجام می شود. این کار که به دانش زیادی نیز متکی است، توسط طراحان و کارشناسان خبره و به وسیله نرم افزارهای مهندسی انجام می شود. در واقع طراحی یک سازه و آسانسور دارای بخش ها و نقشه کشی های مختلفی است. که طراحی کابین و ساخت آن از مهم ترین این نقشه ها هستند. که در طول راه اندازی آسانسور نیاز به تهیه نقشه های مختلفی همچون ابعاد چاه و سایر موارد می باشد.  همچنین مولفه های زیادی در طراحی اصولی و استاندارد کابین ها تاثیرگذار هستند. که باید تمامی موارد به دقت بررسی شده تا در اجرای پروژه و زمان کارکرد آسانسور هیچ گونه مشکلی به وجود نیاید. امروزه سازمان استاندارد توجه زیادی به نکات ایمنی و اجرای آن داشته و قوانین مختلفی را نیز برای آن وضع کرده است. گروه صنعتی مگا نیز به عنوان یکی از مطرح ترین شرکت های فعال در زمینه کابین سازی (طراحی و تولید) محصولات متنوعی را روانه بازار کرده است. در ادامه بیشتر به این بخش از آسانسور و اهمیت آن می پردازیم.

کابین سازی آسانسور، تلفیقی از هنر و تکنولوژی

در ساخت کابین های جدید مهندسان و طراحان به منظور رفاه بیشتر و آرامش مسافران از نهایت خلاقیت، زیبایی و امکانات بهره می برند. اگر کابین سازی برای یک ساختمان بلند و یا یک مرکز تجاری باشد، عمدتا از کابین های شیشه ای استفاده می شود. تا افراد از محیط بیرون و نمای آن لذت ببرند. و یا اینکه در بسیاری از کابین های لوکس امکانات متنوعی از جمله کولرهازی گازی و تهویه مطبوع، استفاده از کنترل های مخصوص جهت استفاده برخی افراد، بکارگیری سیستم های صوتی و تصویری منحصر به فرد و… نمونه هایی از تکنولوژی روز در طراحی اینگونه کابین ها هستند. 

امروزه استفاده از کابین های شیک و زیبا، در جلب رضایت مسافران و البته آرامش آن ها در طول مسیر بسیار موثر است. چرا که ترس از آسانسور یکی از مشکلاتی است که خیلی از افراد با آن سر و کار دارند. اما با کمک کابین های لوکس و زیبا این مشکل تا حدود زیادی مرتفع شده است. تا حدی که امروزه به دلیل امنیت و ایمنی بالا در کابین سازی ها حوادث و خطرات به حداقل رسیده است. همچنین استفاده از تکنولوژی و امکانات ویژه تاثیر بسزایی در زیبایی و دکوراسیون ساختمان نیز داشته است. تا جایی که آسانسورها بخش مهمی از کیفیت ظاهری و فنی یک ساختمان را نمایش می دهند.

نقش طراحی در کیفیت کابین سازی

طراحی نوین و اصولی در بحث ساخت کابین آسانسور بسیار حیاتی و مهم است. امروزه در ساخت این قسمت از آسانسور که جزو 5 بخش اصلی آن نیز محسوب می شود، رعایت المان های مختلف بسیار با اهمیت است. به همین جهت فردی دانش آموخته به منظور طراحی باید تمامی اصول را رعایت نماید. از جمله مباحث مهم در هنگام طراحی، می توان به بخش های اصلی همچون میزان ظرفیت، ابعاد چاه، نوع کاربری و مدل کابین و… اشاره کرد. از دیگر قسمت های که باید در نظر گرفته شود مواردی همچون جایگذاری نورهای روشنایی، آیینه داخلی، اسپیکر، دکمه های لمسی، هواکش و… را می توان نام برد. استفاده از هر یک از این المان و شاخصه تاثیر بسزایی در طراحی کابین دارند. به همین علت است که سازمان های استاندارد قوانین سختگیرانه ای را جهت طراحی و تولید اصولی آسانسورها به شرکت ها ابلاغ کرده اند.

استانداردهای لازم جهت ساخت کابین

تا اینجا از اهمیت رعایت ایمنی و اصول استاندارد توضیحاتی ارائه کردیم. اما استانداردهای لازم جهت طراحی در کابین سازی آسانسور شامل استاندارد EN81 اروپا می باشد. که طبق آن تمامی مراحل طراحی باید مطابق با بندهای لازم الاجرا ایمنی، رفاه و حفظ سلامت افراد اجرا گردد. چرا که کابین ها اصلی ترین محیطی هستند که ارتباط مستقیمی با مسافران دارند. همچنین نوع ساخت آن ها باید به گونه ای باشد که به هنگام زلزله مقاوم و در زمان آتش سوزی احتمالی نیز مانع از انتشار شعله های آتش گردد. به همین جهت درست است که زیبایی بسیار مهم است اما نباید از هر ماده ای در ساخت آن استفاده شود. امروزه در تولید این بخش از آسانسور علاوه بر زیبایی مولفه های ایمنی متفاوتی را در نظر می گیرند. همچنین یگ کابین پس از طراحی مراجل مختلفی را جهت راندمان و کارکرد صحیح پشت سر می گذارد. تا ایمنی و امنیت به طور کامل برقرار باشد.

 

نحوه طراحی و دیزاین در کابین سازی

عمدتا مهندسان برای طراحی کابین ها از پس از طرح ایده اولیه و انتخاب متریال، با کمک نرم افزارهای مهندسی نسبت به طراحی محصول خود اقدام می کنند. این کار بیشتر با نرم افزاهایی نظیر Ansys. Catia, Solidworks انجام می شود. همچنین پس از تایید طرح منتخب و بررسی نحوه اجرا و تطابق آن با استانداردها مراحل تولید آغاز می شوند. در این مراحل با کمک دستگاه های پیشرفته صنعتی کابین ها در مراحل مختلفی تولید می شوند. همچنین بسیاری از بخش ها و قطعات پس از تولید بر روی هم نصب می گردند. مانند انجام کارهای روشنایی و یا نصب دکمه های اتصال، قرار دادن سنسورهای چشمی و… از جمله این قطعات هستند.

همان طور که گفته شد طرح هایی که برای کابین ها مورد استفاده قرار می گیرد، متناسب با نوع کاربری و محل مورد استفاده متفاوت هستند. از همین رو طراحی های انجام شده متناسب با نوع کابین ها متغیر هستند. ضمن اینکه با توجه به مواد استفاده شده و تغییر وزن آن، حتی بخش های جانبی مانند دکمه ها، هواکش، نورپردازی ها و… نیز متناسب با طرح کابین انتخاب می شوند. تا هم شکل زیباتری به خود بگیرد و هم اینکه همخوانی بیشتری با سایر اجزا داشته باشد. در ادامه به معرفی انواع کابین های طراحی شده در ساختمان های مختلف می پردازیم.

  • طراحی با MDF استیل
  • استفاده از روش تمام استیل لوکس
  • استفاده از دیواره گالوانیزه و کفپوش پارکت یا سنگ
  • طراحی با تزئینات مختلف
  • طراحی شیشه ای

ابعاد کاربردی در ساخت انواع آسانسورها

میزان ظرفیت، ابعاد و مشخصات فنی و ظاهری در انواع کابین ها متناسب با نوع کاربری هر یک متفاوت است. به همین خاطر نیز در زمان طراحی باید به نوع کاربری و نکات مختلف توجه بسیاری شود. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه قصد داریم تا ابعاد و مشخصات کلی انواع کابین ها را شرح دهیم.

  • برای طراحی آسانسورهای برانکارد بر حداقل ابعاد در نظر گرفته شده برای کابین 2100 در 1100 میلی متر می باشد. تا بتوان بدون مشکل تخت و بیمار را به همراه پزشک یا همراه در داخل کابین جای داد. میزان عرض بازشو در این مدل نیز 900 میلی متر بوده و باید دارای سیستم تراز مجدد نیز باشد.
  • آسانسورهای ولیچر یا دارای امکان جابجایی صندلی چرخدار، در زمان کابین سازی آسانسور باید ابعاد 1400 در 1100 میلی متر برای آن در نظر گرفت. حداقل میزان عرض بازشو در این مدل 800 میلی متر بوده و این مدل نیز باید دارای سیستم تراز مجدد باشد. همچنین امکان باز ماندن درب آسانسور به مدت طولانی.
  • برای طراحی آسانسورهای تخت بر، ابعاد 2400 در 1400 میلی متر (حداقل) در نظر گرفته می شود. حداقل میزان عرض بازشو در این مدل 900 میلی متر بوده و ارتفاع درب نیز 2100 میلی متر محاسبه می شود. این بالابر باید دارای سیستم تراز مجدد و امکان باز ماندن طولانی مدت درب باشد. 
مراحل ساخت انواع کایبن سازی

نکات تکمیلی ابعاد و ظرفیت کابین ها

نکته مهم:

درباره قابلیت هایی که می توان در ابعاد آسانسورهای بیمارستانی و یا تخت بر اعمال کرد، نکاتی نکات زیادی وجود دارد. که در این مورد نکته ای وجود دارد، که توجه به آن خالی از لطف نیست. اینکه در آسانسورهای تخت بر یا برانکارد بر، این امکان و قابلیت وجود دارد که ابعاد و یا عمق کابین به گونه ای طراحی شود، که برانکارد یا تخت به شکل مورب به آن وارد شود. در نتیجه در این حالت این امکان هست تا از میزان عمق کابین کاسته شود. همچنین این مدل از بالابرها باید دارای دکمه ای باشند، تا درب کابین را بتوان برای مدت زمان طولانی باز گذاشت. چرا که همواره تمامی درب ها به صورت اتوماتیک و پس از مدت زمان مشخصی بسته می شوند. به همین خاطر و به دلیل شرایط ویژه بیماران که انتقال آن ها باید با حساسیت بیشتری انجام شود، موجب افزایش زمان داخل شدن آن ها به داخل آسانسور می شود. ضمن اینکه در این مورد استفاده از سنسورهای چشمی قوی و حساس بسیار مهم است.

به صورت کلی درباره تمامی موارد ذکر شده، در مبحث پانزدهم مقررات ملی ساختمان به تفضیل و با دقت اشاره شده است. که با مطالعه آن و طبق دستورات و قوانین ارائه شده در آن می توان یک آسانسور ایمن و استاندارد را راه ندازی کرد. که برای مثال می توان به این مورد اشاره کرد، که در این قوانین آمده برای تمامی ساختمان هایی با ارتفاع حرکتی آسانسور تا 21 متر، باید دارای حداقل یک آسانسور تخت بر یا برانکارد بر باشد. گرچه شاید آنچنان این مورد در ساختمان ها رعایت نشود، اما اجرای آن جزو الزامات و از قوانین می باشد. ضمن اینکه نکته مهم دیگری که در رابطه با ابعاد کابین ها وجود دارد، همواره سازمان استاندارد ظرفیت بیشتری را متناسب با ابعاد کابین در نظر می گیرد. به طور مثال اگر در یک کابین ابعاد در نظر گرفته شده برای آن 5 نفر است، سازمان استاندارد ظرفیت را 7 نفر اعلام می کند. تا با این ترفند شرکت های فعال در زمینه کابین سازی را مجبور به استفاده از بهترین مکانیزم ها و قطعات کند. چرا که زمانی که مسافران بخواهند ظرفیت کابین را بر طبق تعداد مجاز نوشته شده در داخل کابین پر کنند، به علت کمبود فضا قادر به چنین کاری نیستند. اما توان و قدرت آسانسور به راحتی می تواند ظرفیت بیشتر از ابعاد خود را جابجا کند.

 

ابزارها و دستگاه های لازم برای تولید انواع کابین

اولین مورد در هر کار تولیدی، تجهیز و استفاده از یک کارگاه مناسب و دارای امکانت اولیه می باشد. برای تولید انواع کابین نیز نیاز است تا از یک کارخانه یا یک کارگاه استاندارد به همراه دستگاه های مختلف استفاده کرد. ضمن اینکه رعایت اصول ایمنی در زمان کار طبق اصول HSE یکی دیگر از شرایط ابتدایی و الزامی می باشد. پس از تجهیز کارگاه طبق مقررات و ضوابط الزامی، نوبت به تجهیز کارگاه با دستگاه های ضروری است. چرا که همواره در کنار مهارت و دانش متخصصان، ابزار کار با کیفیت از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. 

در کابین سازی به علت تلفیق طراحی و هنر، با المان های ایمنی استفاده از دستگاه ها و ابزار گوناگون امری طبیعی است. در همین راستا می توان از دستگاه های CNC نیز نام برد که برای اجرای برخی طرح ها مورد استفاده قرار می گیرند. چرا که تنوع کابین ها برای تولید زیاد بوده تا تمامی سلیقه ها و نیازها را برآورده کند. همچنین استفاده از ابزار و دستگاه های مختلف در این کار به دلیل وجود ریزه کاری های بسیار لازم بوده تا کار به شکلی دقیق بررسی و سپس اجرا شود. در تمامی مراحل و محاسبات نیز آزمایش ها و بررسی های مختلفی انجام می شود. تا کابین در هر مرحله تمامی استانداردها و اصول را به درستی پشت سر گذاشته باشد. همچنین از جمله اصلی ترین ابزاری که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد می توان به موارد ذیل شاره کرد.

 

دستگاه خم کاری
استفاده از دستگاه پانچ 

دستگاه برش
دستگاه اتصال جوش

پرس کاری
استفاده از قالب

قطعات جانبی اتصالات
قطعات صافکاری

ماشین باربری حمل
دستگاه رنگ پاشی

استفاده از نقشه ها
دستگاه جوش آرگون

نکات اساسی زمان تزئین و بازسازی کابین ها

دلایل مختلفی برای تزئین و بازسازی کابین وجود دارد. چرا که یک بازسازی استاندارد و اصولی در  زمان مناسب می توان علاوه بر افزایش کیفیت کارکرد آن، مانع از آسیب به سایر بخش ها شود. اولین نکته برای بازسازی و زیباسازی کابین انتخاب یک شرکت معتبر در زمینه کابین سازی است. تا با استفاده از بهترین متریال، طراحی، و کیفیت بالا این کار را به ثمر برساند. در این مرحله شما می توانید با مشورت با مهتخصصان متناسب با نوع کاربری آسانسور خود، کابین دلخواه را سفارش دهید. پس از این مرحله، زیرسازی کابین برای بازسازی باید به درستی انجام شود. چرا که کابین جدید و متعلقات آن نباید به هیچ عنوان بر روی قطعات قبلی قرار بگیرند. چرا که موجب افزایش وزن کابین شده و وزن اضافی نیز می تواند زمینه ساز مشکلات متعددی شود.

مراحل بازسازی در کابین سازی آسانسور

برای این منظور همان طور که پیش تر اشاره کردیم، پس از تعیین شرکت مد نظر نیاز است تا کارشناس و بازرس آسانسور را ما برررسی نمایند. پس از این کار متناسب با نوع کاربری و نوع کابین تعیین می کند چه کابینی و با استفاده از چه متریالی مورد استفاده قرار بگیرد. سپس بعد از طی کردن این مراحل و دریافت مجوزها و تایید استاندارد لازم، نوبت به اجرا و نصب کابین جدید می رسد. لازم به ذکر است طراحی استاندارد و اصولی یکی از مهم ترین مراحل در کابین سازی آسانسور محسوب می شود.  

برای نصب کابین، نصابان تمامی شاسی، سنگ و کفپوش، بدنه و سقف را در می آورند. چرا که از کابین قبلی هیچ چیزی نباید باقی بماند. این کار به دلیل هم سطح شدن کف و سقف و جلوگیری از افزایش وزن کابین ها می باشد. بعد از این کار بخش جلویی همراه با پنل درب در جای خود قرار می گیرند. پس از اتمام این کار نوبت به زیرسازی رسیده و کفپوش جدید را در محل خود قرار نمی دهند. همچنین متناسب با نوع کابین در صورت وجود هرگونه طرح خاصی مانند چوب باید پیش از نصب برایآن قسمت ها نیز زیرسازی لازم انجام شود. در آخر و پس از جایگذاری بخش های اصلی نوبت به نصب سایر بخش ها می رسد. همچون آیینه ها، دستگیره، دکمه های شاسی و سایر تزئینات و نورپردازی های لازم. پس از اتمام کار بررسی های لازم برای کارکرد صحیح آسانسور انجام می شود تا هیچ گونه مشکلی وجود نداشته باشد. 

تاثیرات نوع طراحی کابین در امنیت آن

شاید هیچ چیزی هنگام طراحی بیشتر از امنیت و حفظ سلامت مسافران اهمیت نداشته باشد. به همین دلیل نیز سازمان های استاندارد ملی در کشورهای مختلف قوانین مختلف و سختگیرانه ای را جهت حفظ سلامت مسافران در صورت وقوع هر نوع حادثه ای وضع کرده اند. هنگام طراحی و کابین سازی آسانسور باید در نظر داشت که بخش های مختلف و مهم آن اعم از دیواره ها، سقف، کفپوش ها، کفشک و قاب، مقاومت بالایی داشته باشند. ضمن اینکه میزان وزن آن ها نیز نباید به گونه ای باشد که سبب افزایش وزن کابین و سنگین شدن آن شوند. به همین خاطر نیز طراحی و تولید این محصول دارای پیچیدگی های زیادی است. و کم تر شرکت توان اجرای آن را دارد.  

در طراحی های انواع کابین ها عموما جداره ها دارای ضخامت تقریبی 1.5 میلی متری از جنس فولاد می باشند. تا میزان مقاومت و استحکام فضای داخلی آسانسور بالا برود. سپس متناسب با نوع کابین از مواد و روکش های مختلف، روی این ورق های 1.5 میلی متری را پر می کنند. همچنین بر روی این پوشش نیز رنگ های مختلف همراه با پوشش های متنوعی قرار می گیرد. تا این استحکام و مقاومت را بیش از پیش کنند. تمامی این موارد به منظور افزایش کیفیت محصول، کارایی بیشتر و البته زیبایی می باشد. که در کنار طرح ها و متریالی که در فضای داخلی آن کار می شود سبب افزایش جلوه کار می شود.

 

معرفی بهترین شرکت کابین سازی آسانسور

گروه صنعتی مگا به پشتوانه تلاش مهندسان، کارشناسان و کارگران زحمت کش خود همواره به عنوان یکی از قطب های اصلی کابین سازی کشور شناخته می شود. این شرکت با رعایت اصول ایمنی و کیفیت، در تلاش برای جلب رضایت حداکثری مشتریان خود می باشد. همچنین در کنار تولیدات خود ارائه انواع خدمات متنوع می باشد. که می توان به مشاوره در طراحی آسانسور، مشاوره در انتخاب تزئینات جانبی و البته تامین انواع قطعات جانبی و مکانیکال اشاره کرد. این شرکت به کمک نرم افزارهای متنوع همچون Lift designer , Autocad و طبق استاندارد ملی ایران اقدام به طراحی و تولید کابین های خود می کند.

یکی دیگر از ویژگی های این مجموعه، تنوع کابین های تولید شده توسط کارشناسان و مهندسان آن می باشد. در حال حاضر و با توجه به ظرفیت های این مجموعه، کابین های متنوع در سبک های مختلف کلاسیک، مدرن و پانوراما تولید می شوند. که هر یک از آن ها با ساختار و طراحی خود متناسب با انواع کاربری های مختلف می باشند. به همین دلیل است که گروه مگا را به عنوان یکی از اصلی ترین شرکت های فعال در صنعت کابین سازی می شناسند. شما نیز می توانید جهت دریافت مشاوره، سفارش کابین های اختصاصی و لوکس، و یا دریافت انواع خدمات به همراه قطعات جانبی اصلی با شماره ها ذیل تماس حاصل فرمایید. تا هم محصولی با کیفیت را دریافت نموده و هم از خدمات متنوع یکی از برترین شرکت های فعال در حوزه آسانسور بهره مند شوید.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

2 دیدگاه در “کابین سازی آسانسور

  1. فرید مهرآرا گفت:

    سلام، کارخانه شما یکی از بهترین و حرفه ای ترین ها در این زمینه است. با تشکر از خدمات و کیفیت بالای محصولاتتون

    1. با سپاس از انتخاب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *