قیمت خرید قطعات آسانسور در کنار کیفیت آن ها از جمله مهم ترین آیتم ها در زمان راه اندازی آسانسورها می باشد. که باید با وسواس زیاد نسبت به بررسی بخش های به کار رفته و یا قسمت های جداگانه ای که باید تهیه شود، صورت پذیرد. چرا که تمامی قسمت های اصلی آسانسور که شامل درب و کابین بوده و ارتباط مستقیمی با مسافران دارد، با استفاده از این قطعات و اجزای مختلف است که کار می کنند. به همین منظور در ادامه به لیست تهیه شده از مهم ترین این قطعات که از انواع قطعات الکتریکی و مکانیکی تشکیل دهنده یک آسانسور می باشد، پرداخته ایم. تا شناخت بیشتری نسبت به وظایف هر کدام از این قسمت ها و البته عملکرد و تاثیر آن ها بر روی راندمان آسانسورها داشته باشید.
قیمت خرید قطعات آسانسور
از جمله نکات مهم در رابطه با قطعات آسانسور که پیش تر نیز اشاره کردیم، قیمت آن است. در واقع با توجه به نوسانات قیمتی در بازار، نمی توان به صورت کلی لیستی ارائه کرد. چرا که هر یک از قطعه های مختلف، خود از متریال و بخش های مختلفی تشکیل شده اند. که با تغییر در قیمت، ناخواسته قیمت کالا نیز ممکن است دچار تغییر شود. اما آنچه که پیش از قیمت اهمیت دارد، کیفیت و نوع ساخت محصول می باشد. که باید مطابق با استانداردها، و با استفاده از متریال با کیفیت ساخته شده باشد. به همین خاطر توجه ویژه باید بر روی کیفیت قطعه بوده و سپس به قیمت آن توجه نمایید. چرا که ممکن است به دلیل عدم آگاهی محصولی را با قیمت اورجینال، و کارایی نه چندان مطلوب و استاندارد تهیه نمایید.
با توجه به این نکته باید بدانیم که ساختار تشکیل دهنده آسانسورها به چه گونه است. از همین رو ابتدا به مکانیزم حرکتی آسانسورها می پردازیم. مکانیزمی که در حال حاضر و به صورت کلی شامل مدل های کششی و هیدرولیکی می باشد. که هر کدام از این دو مدل دارای ویژگی های مخصوص به خود بوده، و بهتر است در برخی از ساختمان ها با شرایط مختلف به کار روند. اما قطعات تشکیل دهنده این دو مکانیزم به صورت کلی به دو دسته قطعات مکانیکال و الکتریکی تقسیم می شوند. که هر یک از این دو دسته اصلی از بخش ها و قطعه های ریز و درشت زیادی تشکیل شده اند. از همین رو در ادامه و به منظور خرید قطعات آسانسور با کیفیت بالاتر، به بررسی این بخش ها می پردازیم. که توجه و البته شناخت آن ها بسیار مهم است.
لیست قطعات نیرو محرکه آسانسورها
در هر یک از انواع آسانسورهایی که دارای موتور بوده تا بتواند با ارسال دستور کابین را جابجا کند، یک مولفه اصلی محرکه تشکیل می شود. در واقع موتورهای آسانسور به همراه سایر تجهیزات وابسته به آن، جزو اصلی ترین بخش های تشکیل دهنده نیرو محرکه در آسانسورها می باشند. که می توانند در مدل های گیربکس دار و بدون گیربکس مورد استفاده قرار بگیرند. وظیفه اصلی این بخش نیز تبدیل نیروهای الکتریکی به مکانیکی است. که این تبدیل انرژی سبب حرکت کابین آسانسور می شود. شاسی موتور، فلکه هرزگرد، سیم های متصل به این بخش، از جمله قسمت ها و قطعه های مهم به کار رفته در ساختار آسانسور می باشند. همچنین در مدل های هیدرولیک نیز اصلی ترین بخش ها شامل جک ها و پاوریونیت می باشد.
یکی از نکات مهمی که چه در زمان خرید قطعات آسانسورها و چه ارزیابی قیمتی باید در نظر داشته باشید، این است که نیاز آسانسور شما به چه نوع قطعه ای است. در واقع همان طور که ذکر شد، موتورهای گیربکس دار که با استفاده از الکتروموتور کار می کند، قدیمی تر محسوب شده، و در مقابل مدل های بدون گیربکس، مدل های جدیدتر محسوب می شوند. که حرکتی نرم تر داشته، و در کنار سرعت بالا، صدای کم تری نیز دارند. که همین امر سبب می شود در دسته قیمت خرید قطعات آسانسور در مقایسه با مدل دیگر، قیمت بالاتری داشته باشد. البته که این مدل کارایی بهتری نیز دارد. ضمن اینکه تهیه شاسی یا پایه موتور نیز برای مدل مدنظر بسیار مهم است. چرا که انواع مختلفی داشته و باید به خوبی بتواند موتور را کنترل و حفظ کند.
لیست خرید قطعات مکانیکی آسانسور
قطعا بخش های مکانیکی جزو قسمت های مهم تشکیل دهنده در انواع آسانسورها می باشند. چرا که تاثیر بسزایی در روند حرکتی و کارکردی هر یک از این مدل ها دارند. که می تواند تضمین کننده کیفیت و کارایی در کنار طول عمر بالا باشد. این لیست از قطعات از بخش های مختلفی تشکیل شده است. که از قضا از لحاظ قیمتی نیز نسبت به سایر اجزا و بخش های دیگر، بالاتر است. چرا که قسمت های مهمی را تشکیل داده که اهمیت بالایی دارند. به همین منظور قیمت خرید قطعات مکانیکی آسانسور را باید بالاتر در نظر داشت. که با عملکرد خود نقش مهمی را در ایمنی نیز بازی می کنند. ضمن اینکه نکته بسیار مهم در زمان خرید این قطعات، توجه به همخوانی آن ها با یکدیگر است. که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم.
- کابین آسانسور
- درب آسانسور تمام اتوماتیک
- سیم های بکسل در مدل کششی
- ریل ها و قطعات وابسته به آن ها
- کفشک ها
- سیستم ضد سقوط یا پاراشوت
- بافر یا ضربه گیر
- گاورنر
- جک ها در مدل های هیدرولیک
قطعات الکتریکی مهم آسانسور
پس از آشنایی با برخی از مهم ترین قطعات مکانیکی موجود در انواع آسانسورها، بد نیست به بخش های مهم موجود در قسمت الکتریکی نیز بپردازیم. قسمت هایی که وظیفه انتقال دستورات را بر عهده داشته و به نوعی حرکت یک آسانسور وابسته به این قسمت ها می باشند. به صورت کلی مهم قطعات تشکل دهنده آسانسورها را تابلوهای فرمان و تراول کابل تشکیل می دهند. قسمت هایی که هرکدام وظایف مختلفی را بر عهده داشته تا در زمان صدور دستور، فرمان به حرکت کابین بدهند. البته که می توان در این بخش به سنوسرها، میکروسوئیچ، شاسی های کابین و طبقات و دیگر قطعات ریز و درشت دیگر نیز اشاره کرد. اما تابلو فرمان و تراول کابل از جمله شاخص ترین قمست ها در این بخش به حساب می آیند.
تابلو فرمان، به نوعی حکم هسته اصلی و مغز آسانسور می باشد. که با سیم کشی ها و ارتباطی که با قسمت های اصلی همچون دکمه ها، کابین و درب طبقات دارد، سبب حرکت کابین می شود. این بخش که تاثیر به سزایی در قیمت خرید قطعات آسانسور دارد، انواع مختلفی را نیز شامل می شود. و با توجه به نیاز به هماهنگی در بین بخش های مختلف، ناخواسته بر قیمت سایر بخش ها نیز اثرگذار است. اما تمامی این دستورات و بخش ها توسط تراول کابل ها از تابلو به سایر بخش ها منتقل می شود. چرا که بسیار مهم است که این سیم کشی ها و به نوعی کابل کشی ها راحت خراب، پوسیده و از کار نیفتد. به همین منظور انتخاب تراول کابل مناسب برای آسانسور با توجه به نقش آن در کارکرد آسانسور، بسیار مهم است.
تاثیر کیفیت قطعات بر طول عمر آسانسور
یکی از نکات مهمی که همواره در راه اندازی آساسنورها وجود دارد، مدت زمان کارکرد آن است. در واقع طول عمر در کنار کیفیت کارکرد و ایمنی و زیبایی از جمله مولفه های مهمی هستند که باید پیش از تهیه و نصب آسانسور به آن توجه شود. از همین رو نیز در استفاده از انواع قطعات آسانسوری می توان به برخی بخش ها و مکانیزم های حرکتی مانند درب سلکوم اشاره کرد. که علاوه بر افزایش کیفیت درب های آسانسور، طول عمر بیشتری داشته و از هزینه های جانبی می کاهد. به همین شکل می توان با کمک برخی از قطعات با کیفیت و اصلی، سبب افزایش طول عمر آسانسور نیز شد. در واقع صرفا قیمت خرید قطعات آسانسور و توجه به آن نمی تواند نشان دهنده این امر باشد. به همین خاطر باید شناخت مناسبی از برندها و کیفیت آن ها داشته باشیم.