مقاله

معانی جالب دکمه های آسانسور

دکمه آسانسور

دکمه آسانسور و یا همان پنل ها و شستی های به کار رفته در آن، معانی و کاربردهای مختلفی دارند. در واقع هر آسانسور در بخش های مختلفی از آن، دارای دکمه هایی است، که با استفاده از آن می توان به آسانسور فرمان داد. این وسیله به دلیل مقررات و الزامات ساخت، در بسیاری از ساختمان های بالای سه طبقه مورد استفاده قرار می گیرد. تا جایی که برخی ساختمان هایی قدیمی نیز به آن مجهیز شده، و همچنین از در بسیاری از خانه های ویلایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. چرا که کاربردهای زیادی داشته که برای افراد مناسب و سبب افزایش رفاه می شود. اما آنچه که در این مورد می خواهیم به آن بپردازیم، دکمه هایی است که در آن استفاده می شود. که در ادامه به معرفی معنای و مفاهیم آن ها خواهیم پرداخت.

آشنایی بیشتر با دکمه آسانسور

در معنی ساده، قطعات آسانسور که شامل بخش های مختلفی من جمله دکمه و پنل ها نیز می شوند، به شکلی مستقیم با آسانسور در ارتباط هستند. در واقع با استفاده از این بخش ها می توان دستورات لازم را به بخش تابلو فرمان ارسال کرده تا پس از آن به کابین و قسمت های دیگر دستور صادر شود. تا آسانسور در طبقات جابجا شده و درب ها باز شوند. یکی از نکات مهم در این رابطه، تنوع در ظاهر و طراحی این کلیدها است. در واقع بسته به کاربرد و همچنین سبک طراحی آسانسور، می توان از انواع آن استفاده کرد. که به اشکال لمسی، دکمه ای، و حتی کارتی مورد استفاده قرار می گیرند. اما بر روی هر یک از این کلیدها علائمی به اختصار وجود دارد، که هر یک معنای خاصی می دهند.

همان طور که اشاره کردیم، در مدل هایی مانند کارتی، شما با کشیدن کارت مخصوص به طبقه مورد نظر خود هدایت می شوید. این امر جهت افزایش ایمنی و امنیت ساکنان ساختمان استفاده می شود. تا سایر افراد نتوانند از آسانسور استفاده کرده و امنیت افراد حاضر در ساختمان حفظ شود. اما نکته ای که وجود دارد، در مابقی موارد و در حالت های دکمه ای علائم و دکمه های مخصوصی نیز وجود دارد. که این دکمه ها، خود دارای مفاهیم بوده و با فشردن آن ها کابین یا آسانسور واکنش خاصی نشان می دهد. مانند رفتن به طبقه همکف، طبقات منفی و پارکینگ، نگه داشتن کابین، به صدا در آمدن زنگ هشدار، نیم طبقات و … که بر اساس طراحی سازه آسانسور و محل استفاده برخی از این دکمه ها متغیر هستند. در ادامه به معرفی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

معرفی دکمه های شاخص طبقات

معرفی دکمه های شاخص طبقات آسانسور

شاخص ترین کلید ها بی شک مربوط به طبقات می شود. در واقع بر روی تمامی انواع پنل ها و شاسی های احضار، کلید مربوط به طبقات به شکل اعداد نوشته شده اند. تا با فشردن آن ها به طبقه مورد نظر هدایت شوید. در واقع هر طبقه با استفاده از یک دکمه آسانسور مشخص، معرفی شده است. بدین شکل هویت هر طبقه با دکمه کار شده در داخل کابین آسانسور مشخص می شود. اما نکته ای که در این رابطه وجود دارد، گاهی ترکیب حروف و اعداد با یکدیگر است. به مانند ترکیب P1یا  P2، که این حروف و اعداد نشان دهنده طبقات پارکینگ است. که یعنی این ساختمان دارای دو طبقه پارکینگ 1 و 2 می باشد. به طور معمول وجود حرف P در داخل کابین به معنی پارکینگ می باشد.

نکته دیگر در این رابطه مربوط به طبقات منفی می شود. در واقع طبقاتی که در قسمت پایین تر از همکف قرار دارند. که اصطلاحا به طبقات زیر زمینی نیز معروف می باشند. که در این حالت نیز مجدد ممکن است از حرف P برای نمایش این طبقات استفاده شود. در واقع در دکمه های به کار ر فته در آسانسورها، تلاش شده تا استانداردی مشخص و معین تدوین شود. به همین خاطر تمامی قوانین و مشخصات دکمه ها در آسانسورها و کابین های مختلف یکسان است. همچنین اگر دکمه دارای علامت زنگ هشدار بود، به معنی بخش آلارم دهنده کابین در نظر گرفته شده است. برای زمانی که آسانسور به هر دلیل و مشکل فنی متوقف شده و درب ها باز نمی شوند. که با فشردن آن می توان افراد بیرون از آسانسور را جهت کمک رسانی خبر کرد.

دکمه G در آسانسور به چه معناست؟

دکمه G آسانسور

بی شک یکی از دکمه هایی که بیشتر با آن سر و کار داریم، و همچنین بسیار مورد توجه است، دکمه G یا GF است. در واقع این دکمه که مخفف عبارت Ground Floor یا همان طبقه همکف است، بسیار کاربردی است. چرا که همواره افراد از طبقات مختلف یک بار در روز نیاز دارند، تا به طبقه همکف مراجعه نمایند. از همین رو شناختن این دکمه آسانسور برای مهم است. البته در برخی از آسانسورها که تعداد زیادی هم ندارند، به جای این عبارت و حرف، از عدد 0 نیز استفاده می کنند. که بیشتر در برخی از کشورهای اروپایی این سبک استفاده می شود. نکته دیگر تلاش جهت متمایز کردن آن از سایر دکمه ها است. که در بسیاری ا موارد این حرف با رنگ مشخص و گاهی سبز به منزله خروج در داخل کابین نصب می شود.

یکی دیگر از کاربردها و علائمی که در داخل پنل ها و دکمه ها قابل مشاهده است، علامت ستاره یا * می باشد. که این علامت نیز به منزله طبقه همکف و به نوعی خروج از ساختمان می باشد. که آن نیز به شکلی نورانی و یا سبز جهت متمایز بودن هم در کنار درب آسانسور و هم در داخل کابین نمایش داده می شود. اما یکی از موارد مهم در تمامی این موارد این است که در کشورهای مختلف ممکن است با توجه به قوانین و زبان از علائم و روف مختلفی استفاده شود. به همین خاطر با برخی از مخفف های عبارت طبقه همکف در کشورهای مخالف بیشتر آشنا می شویم.

  • E: مخفف Erdgeschoss در کشور آلمان
  • BG: مخفف Begane Ground به زبان هلندی
  • PT: مخفف عبارت PianoTerra در ایتالیا
  • BV: مخفف Bottenvaning در کشور سوئد
  • D: مخفف Dasar در اندونزی

سایر معانی کلیدهای آسانسور

همان طور که گفته شد، بغیر از کلیدهای پارکینک و همکف که با آن ها آشنا شدیم، کلیدها و دکمه های دیگری نیز وجود دارند. که این نکته را باید در نظر داشته باشیم، که این کلیدها در همه آسانسورها یکسان نیستند. که در واقع بیشتر به مدل آسانسور و نوع مکانیزم آن و به مدل ساختمان باز می گردد. به همین خاطر با عنوان کلیدهای مشترک و یا الزامی شناخته نمی شوند. یکی از این کلیدها، دکمه  B یا Basement می باشد. که این کلید نیز همانند دکمه پارکینگ و به معنی زیر زمین می باشد. البته در برخی موارد و ساختمان ها، بخش پارکینگ و زیر زمین جدا بوده به همین خاطر از یک دکمه آسانسور مجزا همانند B استفاده می کنند. در ادامه به معرفی بیشتر سایر دکمه های به کار ر فته در داخل آساسنورها خواهیم پرداخت.

* نکته مهم در این رابطه این است که تعداد این دکمه ها در مکانیزم هیدرولیک یا آسانسور کششی تاثیری ندارد.

  • دکمه L: برای لابی آسانسور
  • دکمه M: برای نیم طبقات
  • دکمه R: برای پشت بام
  • دکمه H: طبقه مدنظر برای نشستن هلیکوپتر
  • دکمه T: برای طبقه دارای ترانس یا بالکن
  • دکمه A: برای طبقات دارای انشعابات
  • دکمه S: طبقه مربوط به ورودی خیابان
  • دکمه D: به معنی طبقه بالا یا عرشه (شاه نشین)
  • دکمه PH: طبقه پنت هاوس ساختمان
  • دکمه F/FB: محل پل عابر پیاده

خرید بهترین صفحه کلید آسانسور

همان طور که پیش تر نیز ذکر کردیم، دکمه آسانسور در خود معانی مختلفی دراد. که با توجه به کاربردهای هر دکمه و موجود بودن برخی از ویژگی ها در یک ساختمان، می توان از مدل های با کلید بیشتر استفاده کرد. چرا که بسیاری از این کلیدها در اکثر ساختمان ها مشترک بوده و برخی از آن ها در بعضی ساختمان ها و یا با حرف و یا علامت دیگری مشخص شده است. به همین منظور ابتدا در زمان تهیه صفحه و یا پنل احضار آسانسور به دکمه های مورد نیاز خود توجه نمایید. پس از آن و بر اساس سلیقه و همچنین نوع آسانسور می توانید از انواع این کلیدها استفاده نمایید. آسانسور شیشه ای و یا مدل های معمولی نیز می توانند دکمه های متفاوت از یکدیگر داشته باشند.

بیشتر کلیدهای آسانسور، در کنار کاربردهای خود، جنبه تزئینی داشته و به همین دلیل بسیار مورد توجه مصرف کنندگان نیز قرار دارد. در واقع در آسانسور برخی بخش ها در کیفیت و کارکرد آسانسور و همچنین ایمنی آن بسیار موثر هستند. به طور مثال استفاده از مکانیزم درب سلکوم علاوه بر کارایی و کیفیت، در ایمنی مسافران نیز بسیار مهم است. اما بخشی همچون شاسی ها احضار آنچنان تاثیری بر روی سلامت و ایمنی ندارند. البته که کاربردها و اهمیت مخصوص به خود را دارند، اما این بدن معنا نیست که می توان این بخش را جزو مهم ترین قطعات و بخش های آسانسوری در نظر گرفت. با توجه به خدمات راه اندازیو نصب در کنار ارائه انواع محصولات با کیفیت آساسنوری، برای دریافت مشاوره با گروه صنعتی مگا تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *