به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

آشنایی با سریع ترین آسانسورهای جهان

سریع ترین آسانسورهای جهان

آشنایی با سریع ترین آسانسورهای جهان

سریع ترین آسانسورهای جهان تعبیری از بالابرهایی است که در آسمان خراش ها به کار گرفته می شوند. چرا که همواره با پیشرفت تکنولوژی و ساخت ابر ساختمان ها و برج ها، امکانات رفاهی و جانبی اینگونه ساختمان ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار شدند. در همین رابطه یکی از مهم ترین وسایل برای جابجایی افراد آسانسورهای پرسرعتی هستند که در عرض چند ثانیه ده ها متر را طی می کنند. امکانات داخلی لوکس، سرعت بالا، امنیت، کیفیت و متریال به کار رفته و… از جمله مهم ترین مزایا و ویژگی های این مدل از بالابرها هستند. اما شاید یکی از مهم ترین مولفه ها و مشخصه های آسانسورهایی که در چنین ساختمان هایی به کار گرفته می شوند، میزان سرعت آن ها است. عاملی موثر و مهم در جابجایی مسافران پر تعداد این ساختمان ها.

با توجه به اینکه همواره ترافیک ساختمانی در چنین برج ها و ساختمان هایی بسیار زیاد است، یکی از روش های موجود جهت سرویس دهی بهتر به مسافران و افراد حاصر، استفاده از آسانسورها و بالابرهایی با سرعت بالا است. در واقع این سرعت نسبتا بالا و به نوعی استاندارد این نوع ساختمان ها، به نوعی الزام نیز محسوب می شود. از همین رو ما نیز با توجه به افزایش برج ها و استفاده از آسانسورهای جذاب در آن ها، در این مقاله به پرسرعت ترین آن ها می پردازیم. مدل هایی که در عرض چند ثانیه و یا در مدت زمان کوتاهی مسافت های بسیار زیادی را طی کرده تا مسافران به بالاترین نقاط ساختمان برسند. در ادامه به معرفی این ساختمان ها و آسانسورهای با کیفیت آن ها می پردازیم.

اهمیت استفاده از آسانسورهای پر سرعت

با گذشت زمان و افزایش ساختمان هایی با تعداد طبقات زیاد، رسیدن به طبقات بالایی و جابجایی نیز افزایش پیدا می کرد. به همین خاطر مهندسان و کارشناسان برای حل این مشکل به فکر استفاده از بالابرهایی با سرعت بیشتر شدند. تا میزان سرعت انتقال به طبقات بالایی ساختمان را کاهش داده و مانع از معطلی افراد و همین طور ترافیک در ساختمان شوند. از جمله مهم ترین زمان برای رفع این مشکل و همین طور افزایش آسمان خراش ها، در دهه 70 میلادی بود. جایی که در آن سال ها آسانسورهایی که تنها دارای سرعت 2 متر بر ثانیه بودند، تا اوایل قرن بیست و یکم به سرعت 18 متر بر ثانیه رسیدند. پیشرفت چشمگیری که سبب بکارگیری آن ها در برج ها شد. و به نوعی انقلاب بزرگی را در صنعت آسانسوری دنیا به وجود آورد.

حتی امروزه نیز این سرعت در حال افزایش است تا افراد بدون هیچگونه مشکلی به واسطه حرکت سریع کابین، در طبقات جابجا شوند. چرا که زمان در دنیای امروزی بسیار با اهمیت تر شده و افراد حوصله معطلی برای جابجایی در آسانسورها را ندارند. ضمن اینکه استفاده از تجهیزات زیبا و جذاب در داخل کابین ها نیز بسیار با اهمیت است. تا جایی که امروزه سریع ترین آسانسورهای جهان به گونه جزو بهترین و آسانسورها همراه با کابین لوکس به حساب می آیند. البته این نکته را در نظر بگیرید، که سرعت در انواع آسانسورها نیز دارای محدودیت هایی است. چرا که استفاده از سرعت بالا به واسطه سریع تر رسیدن مسافران به طبقه مورد نظر، می تواند دلهره آور و مشکل ساز باشد. تا جایی که می تواند آن را به کابین وحشت تبدیل کند.

مهم ترین ویژگی های سریع ترین آسانسورهای جهان

ویژگی های سریع ترین آسانسورهای دنیا

به صورت کلی آسانسورها دارای انواع مختلفی هستند. که هر یک از انواع آن دارای ویژگی ها و مزیت های مختلفی می شوند. به همین خاطر نیز در پروژه های مختلف از مدل های گوناگون متناسب با همان ساختمان استفاده می کنند. ضمن اینکه حتی در انتخاب نوع کابین آسانسور، مدل درب ها و سایر قطعات نیز این تنوع وجود دارد. در رابطه آسانسورهای سریع السیر نیز قطعات و نوع طراحی بسیار مهم است. به همین خاطر این مدل از آسانسورها نیز خود دارای ویژگی های منحصر به فردی نسبت به سایر مدل ها هستند. به همین دلیل در ادامه به معرفی برخی از مهم ترین ویژگی های این مدل از بالابرها می پردازیم.

  • دارای ترمزهای بسیار مقاوم و با کیفیت در برابر حرارت بوده تا به راحتی و به واسطه این کار، ترمز ها دچار مشکل، سوختگی بر اصر اصطکاک و … نشوند.
  • دارای قابلیت و فناوری تنظیم میزان فشار هوای داخل کابین، که مخصوصا در سرعت های بالا و به جهت تامین اکسیژن لازم برای مسافران بسیار حائز اهمیت است. در همین حال استفاده از تهویه های با کیفیت و مطلوب بسیار مهم هستند.
  • بکارگیری بهترین و با کیفیت ترین قطعات جانبی و مکانیکال آسانسور
  • دارای طناب های بسیار مستحکم که جزو مهم ترین مزیت های این مدل به حساب می آید
  • دارای قابلیت توقف اضطراری استاندارد و مناسب
  • بکارگیری موتورهای مغناطیسی، و بسیار با کیفیت که تاثیر بسزایی در سرعت بالابرها دارند.
  • استفاده زا بهترین مکانیزم های درب، برای افزایش کیفیت و سرعت آن، مانند استفاده از درب سلکوم
  • دارای واجد محدود کنترل

آسانسور برج خلیفه دبی

آسانسور سریع برج خلیفه

یکی از جذاب ترین و البته مرتفع ترین برج های ساخته شده در جهان، برج خلیفه دبی است. این ساختمان عظیم که در سال 2009 افتتاح شد، بلندترین برج در جهان است. طراحی فوق العاده منحصر به فرد، امکانات بسیار مناسب و جلوه با شکوه این ساختمان از جمله مهم ترین ویژگی های آن است. ارتفاع این برج 828 متر بوده و از بهترین و با کیفیت ترین برندهای آسانسور جهان بهره می برد. شرکت اوتیس تامین کننده آسانسورهای این برج هستند تا افراد با سرعت بیشتر و در زمان کوتاه تری طبقات بلندترین برج جهان را طی کنند. به همین دلیل آسانسورهای این برج در فهرست سریع ترین آسانسورهای جهان ما قرار می گیرد. چرا که ارتفاع 600 متری را در مدت زمان یک دقیقه قادر است طی کند.

از جمله مهم ترین ویژگی ها و مشخصات به کار رفته در آسانسورهای این برج، استفاده از مدل های دوکابینه است. به شکلی که در هر کابین ظرفیت حمل و جابجایی 12 تا 14 نفر امکان پذیر می باشد. ظریفتی که برای چنین برجی با میزان بازدید کنندگان زیاد، می تواند بسیار مناسب و ایده آل باشد. همچنین با توجه به ترافیک موجود در هر طبقه سالن انتظار برای مسافران و افراد در نظر گرفته شده است. تا زمان رسیدن آسانسور مسافران با خیالی آسوده و در رفاه منتظر رسیدن آسانسور بنشینند. البته که با توجه به تعداد آسانسورها و سرعت بالای آن ها در جابجایی مسافران، این برج به عنوان مرتفع ترین سازه جهان، آنچنان مسافران خود را برای سوار شدن به آسانسور، معطل نمی کند.

مرکز مالی جهانی شهر شانگهای

مرکز مالی جهانی شهر شانگهای یکی از سریع ترین آسانسورهای جهان

 کشور چین که به عنوان یکی از قطب های اقتصادی جهان شناخته می شود، همواره در مراکز شهر خود دارای ساختمان های بسیار بلندی است. به همین دلیل این کشور همواره در کنار برج های خود از سریع ترین آسانسورهای جهان نیز بهره می برد. مرکز مالی شهر شانگهای نیز یکی از همان برج ها و ساختمان های بلند این کشور است. که در آن بالابرها در زمان حدودی یک دقیقه ارتفاع 600 متری را طی می کنند. ساختمان مرکز مالی دارای ارتاع 490 بوده که سومین ساختمان بلند چین و نهمین ساختمان بلند جهان است. به صورت کلی نیز کل ارتفاع 490 متری در این ساختمان در عرض 489 ثانیه توسط آسانسورهای سریع این برج طی می شوند.

یکی دیگر از نکات برجسته درباره این ساختمان بلند، استفاده از آسانسورهای دوکابینه است. که توسط شرکت مطرح تیسن گروپ طراحی و ساخته شده اند. که دارای درب آسانسور با مکانیزم های سریع بازشو و با کیفیت بوده و همچنین میزان ظرفیت هر کدام از کابین ها 2 تن می باشد. نکته دیگر این است که در ساختمان های بلند و دارای ترافیک بیشتر، به منظور کاهش ترافیک علاوه بر استفاده از آسانسورهای سریع، از مدل های دوکابینه بهره می برند. تا بتوانند در هر بار رفت و برگشت افراد بیشتری را در آسانسور جای دهند. در واقع با این ترفند، تا حدود سطح ترافیک موجود در آسانسور کاهش پیدا می کند. چرا که در برخی از ساختمان ها، به دلیل طبقات زیادی که دارد، عملا می توان با یک آسانسور کار را پیش برد.

از سریع ترین آسانسورهای جهان، برج 101 تایپه

برج 101 تایپه سریع ترین آسانسور جهان

یکی دیگر از ساختمان هایی که از آسانسورهای پرسرعت سود می برد، و دارای ارتفاع بلندی نیز هست، برج 101 کشور چین تایپه است. آسانسورهای این برج در سال 2020 دومین آسانسورهای سریع جهان را به خود اختصاص داند. آسانسورهایی که توسط شرکت ژاپنی و مطرح توشیبا طراحی و راه اندازی شدند. ضمن اینکه بعد از این آسانسور، رتبه سوم در اختیار آسانسورهای شرکت یوکوهاما است. که فاصله سرعت آسانسور این دو شرکت بسیار زیاد است. ساختمان 101 دارای 89 طبقه و ارتفاع 1009 متری است. که بالابرهای کار شده در آن قادر هستند این ارتفاع را در مدت زمان یک دقیقه طی کنند. که این زمان برای این ارتفاع بسیار ایده آل بوده و سرعت بالا آسانسور کار شده در آن را نشان می دهد.

ساختمان 101 که به عنوان بلندترین ساختمان کشور تایوان شناخته می شود، دارای ارتفاع 509 متری است. به گونه ای که تا سال 2010 به عنوان یکی از بلندترین برج های جهان شناخته می شد. لقبی که پس از ساخت برج خلیفه کشور امارات از این برج گرفته شد. هم اکنون نیز ساختمان 101 جزو ده ساختمان بلند جهان و در رتبه 8 ام قرار گرفته است. که نشان دهنده عظمت و بزرگی این برج می دهد. که قطعا با این ارتفاع مستلزم استفاده از بهترین و پر سرعت ترین آسانسورها می باشد. ضمن اینکه آسانسورهای کار شده در این برج در بخش های مختلف لابی قرار گرفته اند. تا دسترسی عموم به آن ها در مدت زمان کوتاه بوده، و تعداد بالا آن ها مانع از ایجاد ترافیک شدید در ساختمان شود.

آسانسور ساختمان لوته (Lotte) در کره جنوبی

یکی دیگر از سریع ترین آسانسورهای راه اندازی شده، در کشور کره جنوبی است. این کشور صنعتی که در سالیان اخیر همواره پیشرفت های شگرفی در زمینه های مختلفی داشته، دارنده یکی از بهترین و سریع ترین آسانسورها در جهان نیز می باشد. ساختمان لوته در این کشور با ارتفاع 555 متری، دارای 123 طبقه است. که از یک سکو شیشه ای به مساحت 5300 متر مربع، نمایی بسیار زیبا و وسیعی از شهر سئول به افراد می دهد. این سکو دارای ارتفاع تقریبی 498 متری بوده و آسانسور بر روی آن نصب شده است.

با توجه به ارتفاع بسیار زیاد این ساختمات، اما به دلیل سرعت بالای آسانسور کار شده در آن، افراد قادرند در عرض کم تر از یک دقیق از طبقه همکف به بالاترین طبقه برسند. این ساختمان که به عنوان پنجمین آسمان خراش بلند جهان شناخته می شود، با استفاده از این آسانسور، تمامی دغدغه های جابجایی افراد در آن را رفع کرده است. به همین خاطر آسانسور ساختمان لوته نیز در لیست سریع ترین آسانسورهای جهان ما قرار می گیرد. ضمن اینکه علاوه بر کابین های با کیفیت و مکانیزم مناسب، از بهترین مکانیزم های درب یعنی درب فرماتور و یا سلکوم در ساختار آسانسورهای این برج استفاده شده است. تا سرعت باز و بسته شدن درب ها، و کیفیت آن ها هم تراز با نوع مکانیزم و کابین کار شده باشند.

آسانسور مرکز امور مالی چین

برج مرکز امور مالی CTF چین یکی از سریع ترین آسانسورهای جهان

در آخرین فهرستی که با عنوان سریع ترین آسانسورهای جهان منتشر شده، آسانسورهای کار شده در این مرکز مالی در شهر گوانگ ژو رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. برج مرکز امور مالی CTF کشور چین با ارتفاع 440 متری در 2017 به عنوان یکی از آسامان خراش های دنیا ساخته شد. میزان سرعت آسانسورهای به کار رفته در این ساختمان به شکلی است، که قادر است ارتفاع 1266 متری را در عرض تنها یک دقیقه طی کند. با این حساب آسانسورهای کار شده در این برج می توانند در عرض تنها 43 ثانیه از طبقه هم کف به بالاترین طبقه این برج حرکت کنند. آسانوسرهای این برج توسط شرکت مطرح و ژاپنی هیتاچی طراحی و راه اندازی شده است. که یکی از قطب های برتر در این صنعت به شمار می رود.

در ساخت و طراحی این آسانسور، شرکت هیتاچی از موتورهای مغناطیسی استفاده کرده است. علاوه براین موتور، این شرکت از قوی ترین سیم های بکسل، سستم ترمز بسیار قوی و بروز، مقاومت بسیار بالا در زمان حرکت و توقف مناسب و… نیز استفاده کرده است. همچنین باید متذکر شد، سیستم های ترمز این آسانسور به حدی قوی هستند، که در صورت اصطکاک تا 300 درجه سانتی گراد گرما تولید می کنند. که میزان بسیار قابل توجهی است. همچنین در داخل کابین، پنل های شتی، سیستم تهویه و… نیز همین از بهترین و با کیفیت ترین متریال ها استفاده شده است.

آسانسور ساختمان شماره 60 سان شاین

باز هم برای معرفی یکی دیگر از سریع ترین آسانسورهای کار شده در جهان، باید سری به کشور ژاپن بزنیم. جایی که در این شهر و در این کشور آسیایی ساختمان های بلندی ساخته شده اند. و به دلیل ازدیاد جمعیت در این کشور و ترافیک بالای ساختمان ها، نیاز است تا از آسانسورهایی با سرعت بسیار بالا و البته استاندارد استفاده شود. بر همین اساس ساختمان شماره 60 این شهر، به مانند برج مرکز مالی که در شهر شنگهای چین بنا شذه، از سرعت برابری با آن ساخته شده است. در واقع طبق برآورد به عمل آمده در زمان استفاده از آسانسور این ساختمان، می توان 600 طبقه را در عرض تنها یک دقیقه طی کرد. که آمار بسیار جالب توجه و سرعتی بسیار مناسب برای چنین ساختمانی به شمار می رود.

این ساختمان در سال 1978 و به عنوان یکی از 10 ساختمنا بلند ژاپن ساخته شد. ضمن اینکه به دلیل ارتفاع زیادی که داشت تا سال 1991 به عنوان بلندترین ساختمان در این کشور شناخته می شد. ارتفاع ساختمان شماره 60 در حدود 239 متر بوده و از طبقه همکف تا بلندترین آن را می توان در 24 ثانیه طی نمود. با توجه به مشخصات ذکر شده، یکی دیگر از سریع ترین آسانسورهای جهان را می توان به ساختمان شماره 60 اختصا داد. که به خوبی قادر است تا مسافران را ظرف مدت زمان کوتاهی جابجا کرده و در لیست سریع ترین آسانسورهای ما نیز جای بگیرید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button