به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

آشنایی با آسانسور بدون سیم بکسل

آسانسور بدون سیم بکسل

آشنایی با آسانسور بدون سیم بکسل

آسانسور بدون سیم بکسل قطعا یکی از مدل های شگفت انگیز آسانسورها محسوب می شود. چرا که بسیاری بر این باورند که سیم های بکسل جزو اصلی ترین قطعات در حفظ و نگهداری کابین ها هستند. که البته این باور نیز درست است. اما در برخی از مدل های جدید که با استفاده ا تکنولوژی جدیدی در این صنعت طراحی و ساخته شده است، عدم استفاده از این قطعات می باشد. اولین بار یک شرکت آلمانی دست به چنین اقدامی زد و این وسیله را اختراع کرد. در واقع مدل هیا بدون سیم بکسل همان مدل های مغناطیسی هسند که قادرند در محورهای عمودی و البته افقی نیز حرکت کتند. این آسانسور با نام آسانسور MULTI نیز شناخته می شود.

ساخت و راه اندازی این مدل از بالابرها، به نوعی انقلابی را در این صنعت به وجود آورد. چرا که آسانسوری که بتواند نه تنها در محور عمودی، بلکه به شکل افقی نیز حرکت کند، قطعا جدابیت ها و البته کاربردهای فراوانی خواهد داشت. به همین خاطر برتری محسوس این مدل نسبت به مدل های معمولی از همین حرکت متنوع در ساختمان است. البته که عدم استفاده از برخی از قطعات می تواند مزایای خاصی داشته باشند. البته که اگر حذف آن ها آسیبی به امنیت و ایمنی آسانسور وارد نکند. در ادامه شما را بیشتر با مدل های بدون سیم بکسل و ویژگی ها و مشخصات آن آشنا می کنیم.

مزایای آسانسور بدون سیم بکسل

استفاده از این نوع بالابر به دلیل نوع حرکتی آن، قطعا می تواند مزایا و کاربردهای مختلفی داشته باشد. کاربردهایی که نه تنها جهت بهبود آسایش و رفاه افراد و مسافران حاضر در کابین آسانسور می شود، بلکه برخی از محدودیت های ساخت آسانسور را نیز بهبود می بخشد. در واقع استفاده از برخی قطعات قطعا به منظور انجام برخی امور که به صورت کلی شامل حرکت بهتر آساسنور و افزایش ایمنی آن بوده است. در همین راستا و با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، مهندسان با پیدا کردن راهکارهایمختلفی توانستند جهت افزایش راندمان و یا ایمنی، برخی قطعات جایگزین استفاده کنند. و یا با حذف تعدادی از قطعات به کار رفته این کار را انجام دهند. به همین خاطر در ادامه به مهم ترین این مزایا که با حذف سیم های بکسل همراه شد، اشاره می کنیم.

  • صرفه جویی در فضا
  • افزایش ظرفیت موجود در آسانسور جهت حمل و نقل مسافران
  • حذف محدودیت های مربوط به ارتفاع و طراحی آسانسور
  • کاهش قابل توجه جرم آسانسور

صرفه جویی در فضا ساختمان

کاهش فضا آسانسور در مدل بدون سیم بکسل

بر هیچ کسی پوشیده نیست که ابعاد آسانسورها و جانمایی آن در زمان نقشه کشی، یکی از بخش های سخت برای مهندسان است. چرا که باید عاوه بر توجه به محل آن و دسترسی راحت مسافران، باید فضا مناسبی نیز برای راه اندازی آن در نظر گرفت. تا جایی که یکی زا مهم ترین بخش های طراحی آسانسور، مربوط به اندازه گیری و تعیین ابعاد چاه آن دارد. از آن جایی که اکثر ساختمان ها با محدودیت هایی در این رابطه مواجه اند، و مهندسان و مالکان ترجیح می دهند تا جای ممکن فضا به اتاق ها و بخش های افراد حاصر در ساختمان اختصاص پبدا کند، استفاده از یک آسانسور بدون سیم بکسل شاید گره گشا باشد. چرا که یکی از اصلی ترین ویژگی های این مدل عدم نیاز به فضا بیش از حد نسبت به مدل های معمولی است.

طبق نظر کارشناسان و با بررسی این محصول، نسبت فضای اشغالی مدل های فاقد سیم بکسل، نسبت به مدل های معمولی تا 50 درصد کاهش پیدا می کند. که از جمله نکات جالب در این رابطه این است، که علی رغم کاهش فضا، تعداد ظرفیت مسافران بیشتر نیز می شود. در واقع افراد با انتخاب این مدل می توانند با یک تیر دو نشان بزنند. ضمن اینکه میزان سطح خارجی در این رابطه در مصرف انرژی نیز تاثیر بسزایی داشته و سبب کاهش آن نیز می شود. همچنین ای حالت در جانمایی برخی قطعات بسار مهم است. که مهم ترین این بخش ها بی شک مربوط به درب آسانسور می شود. که در این حالت ابعاد درب ها، محل قرارگیری، تعداد مسافرانی که در لحظه امکان سوار و پیاده شدن را دارند، و سایر مسائل را در بردارد.

افزایش ظرفیت در آسانسورهای MULTI

امکان افزایش ظرفیت در آسانسور بدون سیم بکسل

همیشه ظرفیت آسانسور یکی از مهم ترین شاخصه ها در تعیین ترافیک ساختمان بوده است. در واقع این عامل تاثیر بسزایی در سهولت افراد و مدت زمان انتظار آن ها جهت جابجایی در طبقات دارد. بر همین اساس متناسب با نوع کابین، تعداد طبقات کلی ساختمان، مدل و مکانیزم حرکتی آسانسور و… ظرفیت های مشخص و تقریبی برای آسانسورها در نظر گرفته می شود. اما با مقایسه میزان ظرفیت قابل حمل در مدل های معمولی با ظرفیت آسانسور بدون سیم بکسل با همان ابعاد، متوجه امکان افزایش ظرفیت در این مدل می شویم. عاملی بسیار مهم که نه تنها می تواند افراد بیشتری را در هر بار سوارو  پیاده کند، بلکه د میزان ترافیک ساختمان که یکی از مهم ترین مباحث در زمان طراحی و نقشه کشی آساسنور می باشد، نقش دارد.

در مدل های جدید، مسافران همواره تنها 15 تا 30 ثانیه منتظر آسانسور می مانند. دلیل آن هم سرعت بالا در هنگام جابجایی، امکان استفاده از چند کابین در آن و نوع حرکت این آسانسورها می باشد. که یکی از مهم ترین المان ها در زمان طراحی آسانسور را بدین شکل مرتفع می کنند. در واقع این ویژگی مخصوصا در برح ها و یا ساختمان های بلند که مسافران زیادی دارد، بسیار تاثیر گذار است. و این ویژگی عاملی شده تا مهندسان و افراد، تمایل بیشتری به استفاده از این مدل آساسنور پیدا کنند. چرا که محدودیت ها و مشکلات ترافیکی مدل های دارای سیم بکسل و قدیمی تر را دیگر ندارد.

عدم محدودیت ارتفاع در آسانسور بدون سیم بکسل

یکی از جالب ترین و البته مهم ترین ویژگی این آسانسور، همان طور که اشاره کردم نحوه حرکت آن است. به همین خاطر و با توجه به نوع حرکت این محصول در محورهای افقی و عمودی، محدودیتی جهت ارتفاع برای آن وجود ندارد. به همین خاطر در زمان طراحی مهندسان و کارشناسان مربوطه مشکلی از بابت تعیین ارتفاع و رعایت دستورالعمل های ارتفاع سازه نخواهند داشت. و با خیالی آسوده و البته سهولت بیشتر نسبت به راه اندازی این محصول اقدام می کنند. این ویژگی مخصوصا در ساختمان هایی که با نحدودیت ارتفاع همراه هستند و در عین حال به آسانسور نیز نیاز دارند، بیش از پیش خودنمایی می کند. ضمن اینکه به دلیل این ویژگی در این مدل از آسانسور، محدودیت فضای ساختمان نیز تا حدود زیادی از بین می رود.

این امر در بحث استفاده از چند کابین در آسانسور نیز بسیار مهم است. البته که در اختمان های قدیمی تر به دلیل محدودیت فضا، شرایط نصب درب ها نیز کمی پیچیده بود، اما این مشکل نیز در این مدل مرتفع شده است. چرا که در ساختمان های قدیمی از درب های اتوبوسی و آکاردئونی برای این منظور استفاده می شده است. اما به هر حال در این حالت بکارگیری مکانیزم های روز دنیا یعنی درب سلکوم که یکی از بهترین برندها در این زمینه است، فراهم می باشد. ضمن اینکه دیگر مکانیزم با میفیت موجود در بازار جهانی که قابلیت های زیادی علاوه بر کاکرد، در بحث سرعت و کیفیت دارد، یعنی مکانیزم درب فرماتور نیز قابل استفاده است. هر دو این مدل ها نیز توسط گروه صنعتی مگا به صورت اورجینال به کشور وارد می شوند.

کاهش جرم آسانسور

کاهش جرم آسانسور در مدل های بدون سیم بکسل

از دیگر ویژگی های آسانسورهای مولتی یا همان بدون سیم بکسل، می توان به کاهش چشم گیر جرم آسانسور اشاره کرد. ویژگی که به دلایل مختلفی در این مدل کاهش پیدا می کند. در واقع دو عامل اصلی وجود دارند، که در کاهش جرم آسانسور بدون سیم بکسل نقش اساسی بازی می کنند.در واقع جزو عواملی هستند که موجب کاهش جرم اضافی می شوند. که این عوامل به شرح ذیل می باشند.

  • حذف کردن وزنه تعادل به همراه طناب ها
  • بهره گیری از متریال سبک در زمان طراحی، همچون کامپوزیت های کربنی که در این حالت و با استفاده از این متریال سبک می توان تا 50 درصد وزن کابین و درب ها را کاهش داد.

این موارد که با دقت بالا و محاسبه مهندسان و افراد خبره در این زمینه انجام شده است، تاثیر زیادی در افزایش کاربری این مدل از آسانسورها داشته است. به همین خاطر می توان در ادامه به استفاده بیشتر از این مدل آسانسور بسیار امیدوار بود. چرا که با توجه به مشخصات و ویژگی های ذکر شده در آینده حرف های بسیاری برای گفتن داشته و آماده رقابت با سایر مکانیزم ها خواهد بود. به همین خاطر در صورت تولید انبوه و طراحی قطعات آسانسور مرتبط با آن، از همین حالا باید منتظر افزایش استفاده از این مدل آسانسور باشیم.

ساختار اصلی و تشکیل دهنده آسانسورهای بدون سیم بکسل

همان طور که می دانید در هر سازه و یا بالابری از قطعات و بخش های مختلفی جهت راه اندازی آن استفاده می کنند. که این قطعات بر اساس مکانیزم آسانسورها متغیر خواهند بود. چرا که تمامی اجزا و قسمت ها باید با یکدیگر همخوانی داشته و به شکلی اصولی، ایمن و استاندارد در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار بگیرند. تا هم کیفیت و کارایی آسانسور مناسب باشد، و هم اینکه از لحاظ ایمنی و استاندارد امنیت مسافران را نیز تامین کند. اما مدل های بدون سیم بکسل نیز از این قاعده مستثنا نبوده و دارای ساختار مخصوص به خود هستند. که در ادامه به مهم ترین بخش های تشکیل دهنده آسانسور بدون سیم بکسل اشاره خواهیم کرد.

  • موتورهای خطی
  • سیستم هدایت کننده
  • نیروی محرکه آسانسور
  • توزیع مناسب قدرت
  • بافر انرژی
  • سنسورهای موقعیت
  • سیستم ترمز آسانسور

اهمیت موتورهای خطی در سیستم مولتی

موتورهای خطی در آسانسورهای بدون سیم بکسل

جهت راه اندازی مدل های مولتی یا فاقد سیم بکسل، از موتورهای خطی بیشتر استفاده می کنند. ساختار اصلی این موتورها نیز به گونه ای است که از آهن به شکل دو خطی استفاده شده است. همان طور که می دانید موتورها از جمله مهم ترین بخش های تشکیل دهنده آسانسورها بوده که در انواع آسانسور بدون سیم بکسل نیز نقش مهمی ایفا می کنند. در این مدل از موتورها در بخش اول از چندین لایه سیم پیچ شده استفاده شده است. بر همین اساس پیکربندی و ساختار کلی این موتور نیز به صورت آرایه دوگانه می باشد. که این با این ویژگی ها و ساختار در کنار چاه آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد.

دومین بخش تشکیل دهنده این موتور نیز دارای یک اتصال مغناطیسی بوده که به شکلی دائمی در قسمت کابین قرار گرفته است. که در این حالت مبدل ها یا اینورترهای فشرده به صورت واحدهای مختلف در درون چاه پخش شده اند. به این اینورترها اصلاحا و به صورت اختصار IGBT نیز گفته می شود. همچنین در این مدل وظیفه کنترل کننده موتور نیز توسط یک جریان سه فاز به یک واحد از سیم پیچ ها انجام می شود. تا موتور به شکلی اصولی و صحیح به کار خود ادامه داده و سبب حرکت آسانسور در بین طبقات شود.

دریافت مشاوره راه اندازی آسانسور بدون سیم بکسل

همان طور که می دانید، بسیاری از مدل های امروزی و مطرح شده برای آساسنورها به حالت کانسپت بوده و به مرحله تولید انبوه نرسیده اند. به همین خاطر اطلاعات بسیاری نیز می توان در مورد آن ها به دست آورد، اما شرکت تولیدکننده ای برای آن وجود ندارد. در واقع این موارد در تمامی صنایع برای هدف گذاری و آماده سازی شرایط برای رسیدن به مدل های بهتر انجام می شود. در صنعت آسانسور نیز برخی مدل ها مانند آسانسورهای خورشیدی یا مغناطیسی این شرایط را دارند. اما می توان در امر مکانیزم بر حسب شرایط برخی تغییرات را اعمال کرد. که این امر مستلزم دریافت گواهینامه ها و رعایت استانداردها دارد. به همین منظور برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با آساسنور های بدون سیم بکسل با مشاوران گروه صنعتی مگا تماس حاصل فرمایید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button