مقاله

جعبه رویزیون آسانسور و مزیت های آن

جعبه رویزیون

جعبه رویزیون قطعه ای است که در همه آسانسورها مورد استفاده قرار می گیرد. وظیفه اصلی این جعبه ایجاد ارتباط بین تجهیزات الکتریکی نصب شده در کابین با تابلو فرمان می باشد. تابلو فرمانی که تمامی دستورات حرکتی و توقف کابین را ارسال می کند. به همین خاطر نیز این جعبه ریزیون آسانسور را بر روی کابین نصب می کنند. تا فاصله نزدیکی برای ایجاد این ارتباط با سایر بخش ها داشته باشد. در داخل این جعبه ترمینال هایی وجود دارد که با کمک سیم های تراول کابل و انواع دیگر سیم ها به تابلو فرمان وصل می شوند. در مجموع این جعبه پرکاربرد دارای ویژگی های زیادی بوده و از بخش های مختلفی نیز تشکیل شده است. به همین خاطر و به دلیل اهمیت آن قصد داریم تا در این مقاله به طور کامل آن را به شما معرفی کنیم.

مشخصات کلی جعبه رویزیون

این بخش به طور کلی از جنس پلاستیک فشرده و یا از نوع فولادی ساخته می شود. که بستگی به محل مورد استفاده و نیاز کارفرما دارد. بر روی این جعبه کلیدهایی وجود دارد که از آن ها برای ارسال فرمان استفاده می شود. همچنین بر روی آن ها کلیدهایی نیز جهت روشنایی جعبه مورد استفاده قرار می گیرد. که در زمان تعمیر و یا بازرسی جعبه بتوان تمام جزئیات آن را مشاهده کرد. البته جهت استفده از تمامی کلیدها حتما باید سوئیچ فرمان آن در حالت روشن باشد تا کلیدها کار کنند. در ادامه به معرفی بیشتر کلیدهای کار شده روی این جعبه می پردازیم.

  • کلید حرکت به بالا که به اختصار UP نیز نوشته شده، جهت دستور برای حرکت کابین آسانسور به سمت بالا می باشد. این حرکت معمولا با سرعت پایین انجام می شود. چرا که در این بخش سرعت از اهمیت زیادی برخوردار نبوده و امنیت و ایمنی، و همچنین دقت مهم تر است.
  • کلید حرکت به سمت پایین که به اختصار با نام DOWN نیز نوشته می شود، به منظور حرکت کابین به سمت پایین با سرعت کم می باشد.
  • کلید ایست و یا STOP دیگر دکمه موجود بر روی جعبه ریزیون آسانسور است که به معنی توقف کابین می باشد. از این کلید در زمان سرویس و یا تعمیر استفاده می شود. که سرویس کار با کمک این دکمه دستور به متوقف شدن کابین می دهد.
  • دکمه ورود به حالت ریزیون و خروج از مدار اصلی دیگر کلیدی است که می توان بر روی جعبه مشاهده کرد. با فشردن این دکمه تمامی حالات اتوماتیک و شاسی های آسانسور از کار می افتند. در این صورت سرویس کار می تواند کابین را به شکل دتی نیز جا به جا کند تا بهتر عملیات تعمیر و یا سرویس را انجام دهد.
  • دکمه آخر نیز خروج از ریزیون و فعال شدن آسانسور می باشد. که سرویس کار پس از اتمام تمامی مراحل نصب و یا تعمیر با فشردن این دکمه سبب راه اندازی مجدد آسانسور می شود. و افراد با فشردن شاسی و دکمه های آسانسور سبب حرکت و جا به جایی آن می شوند.

مهم ترین کاربردهای جعبه ریزیون آسانسور

کاربردهای جعبه ریزیون آسانسور

کاربردها و ارتباطاتی که این جعبه ایجاد می کند، بسیار گسترده است. ار ایجاد هماهنگی بین دکمه های طبقات، شاسی های داخل کابین، ارتباط با موتور، ایجاد هماهنگی بین مدارهای برقی و… همگی بخشی از کاربردهای جعبه رویزیون می باشند. ضمن اینکه این جعبه در مواردی دیگری نیز مورد استفاده قرار می گیرد. که مهم ترین آن در زمان تعمیر و سرویس می باشد. همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم بر روی این جعبه کلیدهایی هستند که می توان کنترل بخش های مختلف را به دست گرفت. با غیر فعال کردن آن ها سرویس کار به راحتی کار خود را انجام داده و سپس اقدام به فعال کردن مجدد آن ها می کند. چرا که تمامی بخش ها از جمله باز و بسته شدن درب آسانسور و حرکت کابین ها متوقف می شود.

امروزه در ساخت سیستم های مختلف آسانسور، هماهنگی و تناسب بین اجزا بسیار مهم است. چرا که تمامی این قطعات به منظور افزایش ایمنی، بهبود کارکرد آسانسور، و همچنین افزایش طول عمر آن به آسانسور افزوده شده اند. به همین خاطر در کنار ویژگی هایی که خود قطعه باید داشته باشد، باید تناسب خوبی نیز با سایر بخش ها ایجاد کند. به همین دلیل در انتخاب قطعات نه فقط به مشخصات و ویژگی آن، بلکه به خود آن قطعه، همخوانی آن با سایر اجزا و سایر مشخصات آن نیز باید توجه شود. کارکرد این جعبه نیز به دلیل ارتباط با چندین بخش از جمله مهم ترین قسمت کنترل آسانسور یعنی تابلو فرمان، سیم ها و کابل ها و … از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که این بخش ها مهم ترین راه های ارتباطی در حرکت آسانسور به شمار می روند.

انواع جعبه های ریزیون

این قطعه با توجه به نوع کارکرد، به دو مدل اصلی تقسیم می شود. که هر یک از آن ها دارای مزیت های مختلفی بوده و برای کاربری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. ضمن اینکه بر روی این جعبه ها نیز علائم و دستورات وجود دارد، که مشخص می کند کدام ترمینال برای چه تابلو فرمانی مناسب است. که می توان با استفاده از برچسب اطلاعات بر روی خود جعبه نیز اطلاعات مناسبی به دست بیاوریم. به همین علت بود که پیش تر نیز اشاره کردیم باید همخوانی بین قطعات وجود داشته باشد. در واقع این هماهنگی از زمان کابین سازی آسانسور شروع شده تا زمان انتخاب سایر قطعات، انتخاب درب و نصب و راه اندازی وجود خواهد داشت. که البته نوع مکانیزم آسانسور و میزان ظرفیت کابین نیز در این امر بسیار مهم و ضروری هستند.

امروزه کسب اطلاع صحیح درمورد یک قطعه بسیار مهم است. چرا که همان طور که می دانید تمامی بخش ها و قطعات به نوعی به کلی مستقیم و یا غیر مستقیم در ارتباط هستند. از همین رو باید با شناخت کافی و مناسب نسبت به عنملکرد هر یک از بخش ها نسبت به تهیه و یا راه اندازی و نصب آن اقدام نماییم. چرا که میزان کارکرد و راندمان قطعات در ارتباط با سایر بخش ها نیز بسیار مهم و حیاتی هستند. از همین رو و با توجه به اهمیت این موضوع دریافت مشاوره های لازم از افراد متخصص نیز می تواند بسیار کاربردی و مهم باشد. به همین منظور و جهت آشنایی بیشتر در ادامه به معرفی انواع جعبه های ریزیون آسانسور می پردازیم.

جعبه رویزیون کارکدک

جعبه ریزیون آسانسور مدل کارکدک

همان طور که می دانید در ساختمان هایی با تعداد طبقات بیشتر، میزان ترافیک موجود نیز بیشتر خواهد بود. به همین منظور برای راه اندازی چنین آسانسورهایی نیاز به تشکیلات بیشتری نیز می باشد. از جمله حفر چاه عمیق تر، استفاده از تراول کابل های طویل تر و البته افزایش هزینه های جانبی همچون تعمیر، سرویس و نگهداری آسانسور. یکی از بخش ها و قطعات آسانسور که به طرز چشم گیری توانایی رفع این مشکل را خواهد داشت استفاده از جعبه های مدل کارکدک می باشد. چرا که کنترل ترافیک موجود در ساختمان با استفاده از قطعات پر سرعت تر، با کیفیت تر و البته با راندمان بالا بسیارمهم و ضروری است. چرا که باید تا حد امکان میزان زمان منتظر شدن افراد برای استفاده از آسانسور را کاهش دهیم.

در جعبه های کارکدک با کاهش تعداد سیم ها، از فناوری انتقال اطلاعات بین تابلو فرمان و کابین استفاده می شود. با استفاده از جعبه رویزیون تعداد سیم ها کاهش پیدا کرده و فقط یک تراول کابل برای انتقال پیام در آن استفاده می شود. آن برای انتقال داده بین جعبه و تابلو فرمان. البته ان نکته را باید در نظر داشته باشید که تابلو فرمان هم باید با این ویژگی جعبه ریزیون آسانسور مدل کارکدک همخوانی داشته باشد. به همین خاطر باید از تابلوهایی استفاده شود که دارای ترمینال ax و bx می باشند. که انجام این کار صرفا توسط متخصص و سروسی کار فنی آساسنور انجام می شود. از دیگر ویژگی ها و مشخصات فنی و ظاهری جعبه های مدل کارکدک می توان به موارد ذیل اشاره کرد.

مهم ترین ویژگی های جعبه کارکدک آسانسور

همان طور که گفته شد، این مدل از جعبه های ریزیون دارای مشخصات و ویژگی های متعددی هستند. که از آن ها می توان در انواع مکانیزم های مختلف آسانسوری مانند کششی، هیدرولیک و یا آسانسور شیشه ای بهره برد. به همین خاطر آشنایی با اصلی ترین ویژگی ها و به نوعی کاربردها می تواند در انتخاب آن در آسانسورهایی که در ساختمان های مختلف استفاده می شود، کمک کننده باشد. بخشی از این ویژگی های این مدل از جعبه ریزیون مدل کارکدک به شرح ذیل می باشد.

  • مجهز به کلیدهای بالا و پایین جهت استفاده بهتر و راحت تر
  • مجهز به کلید قطع کن اضطراری که در زمان اضطراری مانع از حرکت آسانسور می شود
  • دارای یک برد الکترونیکی که سبب کاهش تعداد سیم های تراول کابل می شود
  • جعبه رویزیون دارای یک جعبه بسیار مقاوم که با رنپ پودری الکترو استاتیک پوشیده شده است
  • مجهز به صدای آژیر مدل پیزو که در مواقع ضروری مود استفاده قرار می گیرد
  • دارای کلیدهای فشاری جهت حرکت آسانسور، در حالت وضعیت ورودی و خرجی
  • دارای باتری اضطراری به منظور ادامه فعالیت در زمان قطع برق
  • بهره بردن از ترمینال های استاندارد و با کیفیت با رنگ های مختلف، که به منظور جداسازی سطوح ولتاژهای مختلف به کار می رود.
  • استفاده از برد کارکدک به سبب کاهش سیم های استفاده شده می باشد
  • دارای کلید حرکت یا RUN به منظور افزایش ایمنی در زمان کار
  • استفاده از رنگبندی های متنوع جهت شناسایی ولتاژهای مختلف
  • مجهز به مارکینگ استاندارد که به وسیله آن امکان نام گذاری ترمینال ها و ایجاد ارتباط با مشتریان میسر می شود.
  • دارای کلید حالت نرمال و حالت رویزیون

جعبه ریزیون ساده

جعبه رویزیون آسانسور مدل ساده

در این مدل که به جعبه رویزیون ساده نیز معروف است، به وسیله تابلو های فرمان 2 مدل تراول کابل به طرف کابین حرکت می کنند. تا دستورات و پیام منتقل شده را به دو طرف ارسال کند. این جعبه نیز دارای مزیت های مختلفی است که سبب شده تا در آسانسورهای مختلفی از آن استفاده کنند. از جمله در انواع آسانسور کششی و هیدرولیکی که جزو مهم ترین مکانیزم های آسانسور به شمار می روند. برخی از ویژگی ها و مزیت های این مدل جعبه به شرح ذیل می باشد.

  • مجهز به کلیدهای حرکتی به سمت پایین و بالا بوده که با حروف UP و DOWN بر روی جعبه قابل مشاهده می باشد
  • دارای کلید حرکت عادی (نرمال) و حالت ریزیون است. که بنا به شرایط و توسط تکنسین در زمان کار استفاده می شوند
  • این مدل دارای دو نوع تراول کابل است. که این کابل ها از بخش تابلو فرمان به سمت کابین کشیده می شوند.
  • مجهز به صدای آژیر مدل پیزو که جهت افزایش ایمنی در زمان کار به کار می رود
  • دارای کلید قطع فوری به منظور پیشگیری از حرکت ناخواسته کابین
  • مجهز به کلیدهای فشاری برای حرکت آسانسور در حالت ریزیون به طرف بالا و پایین
  • دارای کلید گردان جعبه و فضاهای حفاظتی
  • استفاده از مارکینگ های استاندارد مختلف برای نام گذاری ترمینال ها و ایجاد ارتباط با مشتری
  • مجهز به کلید RUN جهت افزایش ایمنی و امنیت
  • مجهز به یک محفظه امنیتی برای پوشش کلیدها و کلید گردان
  • دارای ترمینال های رنگی به منظور شناسایی راحت تر ولتاژهای مختلف
  • دارای استاندارد ساخت EN 81 مطابق با استانداردهای آسانسور

نکات مهم نصب و راه اندازی جعبه رویزیون آسانسور

نصب و راه اندازی جعبه ریزیون آسانسور

جهت راه اندازی این قطعه توجه به برخی از نکات بسیار مهم هستند. چرا که همواره در هر بخشی از راه اندازی آسانسورها، به درستی عمل نکنیم و یا نکات ایمنی و اصولی را در نظر نداشته باشیم با مشکلاتی رو به رو خواهیم شد. که اصلی ترین این مشکلات می تواند شامل خرابی زودهنگام، عدم کاکرد صحیح و راندمان مناسب آسانسور و البته صرف هزینه های اقتصادی برای رفع مشکل می شوند. به همین خاطر جهت راه اندازی جعبه ریزیون آسانسور نیز باید به برخی از نکات ذیل توجه داشته باشیم.

  • در صورت استفاده از دو جعبه ریزیون، باید کلید حرکت که بر روی هر دو آن ها وجود دارد با فشردن هم زمان به حرکت در بیایند. در غیر این صورت نباید هر کدام از جعبه ها به صورت تکی عمل کنند.
  • محل قرارگیری و نصب جعبه دوم می تواند در داخل کابین و یا چاهک باشد.
  • در زمان فعال سازی و یا در حالت ریزیون، نوع حرکت کابین نباید از حالت نرمال خود خارج شود.
  • زمان فعال سازی ریزیون، درب یا مکانیزم آن مانند درب سلکوم نباید به شکل خودکار باز و بسته شود.
  • میزان سرعت کابین در حالت فعالسازی این بخش نباید سرعتی بیش از 0.63 داشته باشد.
  • تمامی تجهیزات فنی، ایمنی و حالت اضطرار در زمان فعالسازی این بخش باید در حالت عادی بوده و نباید از کار بیفتند.
  • تعداد نصب بیش از دو عدد جعبه رویزیون در هر آسانسور با مکانیزم های حرکتی مختلف ممنوع می باشد.
  • تا زمانی که کلید فعالسازی جعبه فشرده شده و به نوعی جعبه فعال می باشد، حرکت کابین باید به حالت عادی انجام شده و نباید متوقف شود. این امر در زمان استفاده از این وسیله و یا تعمیر و نگهداری بسیار مهم می باشد.
  • بازگشت به خال اولیه و نرمال آسانسور تنها با فشردن دکمه جعبه و به صورت دستی امکان پذیر باشد.

تهیه با کیفیت ترین قطعات جانبی آسانسور

همان طور که تا به اینجا با این قطعه و کاربردهای مختلف آن آشنا شدیم، بسیاری دیگری از قطعات نیز همانند جعبه رویزیون دارای ویژگی های مختلف و کاربردهای بسیار هستند. از همین رو آشنایی با این قطعات و کاربردهیا آن ها علاوه بر تهیه محصول با کیفیت، سبب بهبود کارکرد آسانسور شما و افزایش طول عمر آن می شود. ضمن اینکه هر چقدر قطعه اصلی و با کیفیت باشد، هزینه های جانبی تعمیر و یا تعویض زودهنگام آن نیز کاهش پیدا می کند. از همین رو شما می توانید جهت خرید انواع قطعات مکانیکی، جانبی، انواع مکانیزم های درب مانند درب فرماتور و سلکوم و البته همین طور راه اندازی آسانسور خود با گروه صنعتی مگا تماس بگیرید. تا مشاوران و کارشناسان این مجموعه شما را در تهیه آن ها با بهترین کیفیت راهنمایی کنند.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *