به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

پنل شستی آسانسور چیست و چه کاربردی دارد؟

پنل شستی آسانسور

پنل شستی آسانسور چیست و چه کاربردی دارد؟

پنل شستی آسانسور به منظور پیشگیری از وقوع حادثه در هر طبقه از ساختمان قرار می گیرد. این قطعه یکی از مهم ترین و ضروری ترین شاسی های موجود در آسانسور می باشد. چرا که با فشردن این دکمه می توان دستوری را به تابلو فرمان صادر کرد. این بخش علاوه بر تاثیر زیادی که در زیبایی فضای داخلی آسانسورها دارد، باید از کیفیت مناسبی نیز برخوردار باشد. چرا که میزان استفاده افراد از این شاسی احضار زیاد بوده و باید عملکرد مناسبی از خود به جای بگذارد. ضمن اینکه این بخش از پنل ها باید هم در داخل کابین نصب شوند و هم در تمامی طبقات تا مسافران بتوانند از آن استفاده کنند.

به دلیل اهمیت این بخش از آسانسور، که هم در بحث کاربردی و هم در زیبایی آسانسور تاثیر دارد، بر آن شدیم تا توضیحات جامعی را درمورد ویژگی ها و انواع آن بدهیم. تا با شناخت هر چه بیشتر نسبت به تهیه آن اقدام نماییید. چرا که این محصول انواع مختلفی داشته و باید با شناخت خوبی از مدل ها، بهترین آن را متناسب با آسانسور خود خریداری نمایید. ضمن اینکه علاوه بر کاربردهایی که این قطعه دارد، می تواند جزو مهم ترین المان ها در افزایش زیبایی و خاص جلوه کردن آسانسور شما نیز باشد. از همین رو در ادامه به معرفی جامع آن و البته مشخصات اصلی آن می پردازیم. پس تا پایان این مقاله ما را همراهی نمایید.

آشنایی بیشتر با پنل شستی آسانسور و انواع آن

همان طوری که در ابتدای این مقاله نیز به آن اشاره کردیم، در هر طبقه از ساختمان یک سری شاسی و یا پنل وجود دارند، که می توان از طریق آن آسانسور را به طبقه مذکور فراخواند. بخش های اصلی و تشکیل دهنده این پنل، شامل دکمه فشاری، نمراتور و فلش های جهت نمایش حرکت کابین آسانسور می شود. در داخل کابین نیز یک سری از این دکمه ها و شاسی ها وجود دارند، که آن ها نیز دارای بخش های مختلفی می شوند. تعداد زیادی دکمه جهت ارسال فرمان، نمراتور، زنگ، توقف اضطراری کابین و یا باز شدن درب از جمله بخش های مختلف آن هستند. که هر کدام دارای ویژگی ها و کاربرد مختلفی بوده و استفاده از برخی از آن ها در داخل کابین نیز الزامی می باشد. چرا که عملا مهم ترین رابط بیم آسانسور و مسافران می باشد.

بیشترین پنل های ساخته در این زمینه ایرانی بوده که از قضا از کیفیت مناسبی نیز برخوردار هستند. البته تعدادی از دکمه ها و یا بخش هایی از آن ممکن است وارداتی باشند. اما در مجموع شاسی احضار آسانسور ساخته شده در ایران نیز کیفیت مناسبی دارند. که می توان انواع آن را نیز در بازار در طرح و رنگ های مختلف به وفور پیدا کرد. این پنل ها عموما در دو سایز طراحی و تولید می شوند. که شامل نیم قد و تمام قد می شوند. این ویژگی جزو اولین و مهم ترین تفاوت در انواع این محصول به حساب می آید. چرا که در برخی موارد بهتر است از یکی از این دو مدل استفاده کرد. البته که نظر مشتری و سلیقه آن ها نیز در این امر دخیل است. که به همین خاطر در ادامه به معرفی ویژگی های هر یک از آن ها می پردازیم.

ویژگی ها و ساختار شاسی های احضار آسانسور

انواع شاسی احضار آسانسور

انواع شاسی های تولید شده در آسانسورهای مختلف متفاوت هستند. عموما در آسانسورهای لوکس و یا خاص از دکمه ها و پنل های بسیار زیباتری در کنار درب آسانسور و در داخل کابین ها استفاده می کنند. البته که این کار سبب افزایش قیمت نهایی کار می شود. اما به طور کلی هر یک از این پنل ها دارای ویژگی های مختلفی می باشند. و هر فردی با توجه به شرایط ساختمان خود، نوع کابین و طراحی آن و همچنین میزان ترافیک موجود در ساختمان آن را انتخاب می کند. البته که میزان بودجه نیز از مهم ترین عوامل در انتخاب مدل مورد نظر می باشد. به همین علت در ادامه به معرفی ویژگی های انواع پنل شستی آسانسور می پردازیم.

  • دارای لامپ روشنایی اضطراری (که در زمان قطعی برق مانع از تاریکی مطلق کابین می شود)
  • دارای شاسی زنگ خطر یا دکمه کمک، که جزو المان ها و دکمه های ضروری در هر آسانسوری به حساب می آید.
  • دارای ال سی دی و نمراتور که هم در کاربری، سرگرمی و هم افزایش رفاه مسافران نقش دارد. و رسیدن کابین به طبقه مورد نظر را در این مانیتور نمایبش می دهد. تا مسافران بدانند کابین در حال حاضر در کدام طبقه توقف کرده است.
  • دکمه اختصاصی برای هر طبقه جهت فرمان به تابلو
  • دکمه مخصوص برای باز و بستن درب های آسانسور
  • شاسی تهویه هوای کابین، که در برخی از کابین های با کیفیت تر و به نویع لوکس تر مورد استفاده قرار می گیرد

جنس بدنه دکمه های آسانسور

انواع جنس بدنه شاسی احضار آسانسور

همان طور که خواندید این دکمه ها در قسمت های مختلف دارای کاربردهای گوناگونی هستند. در واقع علاوه بر مواقع اضطراری جهت حرکت کابین به طبقه مورد نظر نیز بسیار کاربردی و البته ضروری می باشند. این پنل ها را در کنار دکمه های آسانسور قرار می دهند. و وجه تمایز آن با سایر دکمه عمدتا در طرح و یا رنگ آن ها است. جنس بدنه این شاسی های احضار آسانسور در انواع برنزی و یا آلومینیومی طراحی و ساخته می شوند. در واقع این جنس ها از مهم ترین بدنه ها و متریال تشکیل دهنده این قطعات به حساب می آیند. که از قضا از کیفیت مناسبی نیز برخوردار بوده و در طولانی مدت استحکام، ظاهر و کیفیت خود را نیز به راحتی از دست نمی دهد. عواملی که با توجه به محل نصب این قطعات، بسیار مهم و تعیین کننده می باشد.

بدنه این مدل از پنل شستی آسانسور از پوشش های مختلفی تشکیل شده است. که می توان به رنگ های پودری الکترواستاتیک، آنا دایز رنگی، و یا رنگ های کره ای نیز نام برد. در نماهای آسانسور نیز از مدل های LED و LCD و از این قبیل شاسی ها استفاده می کنند. چرا که نسبت به مدل های دیگر دارای زیبایی ظاهری بیشتری می باشند. چرا که همواره استفاده از برخی از تجهیزات جانبی و قطعات آسانسور علاوه بر کاربرد باید دارای جنبه های زیبایی نیز باشند. بر همین اساس طراحان نیز سعی می کنند هم راحتی و هم کاربری مسافران را در برابر این قطعات بهبود بخشیده و ظاهر این بخش ها را نیز جذاب تر و بروز کنند. تا ارتباط بهتر و موثر تری بین مسافران و استفاده از این دکمه های شاسی شکل بگیرد.

معرفی انواع مدل های پنل شستی آسانسور

همان طور که اشاره کردیم، تنوع مدل های این شاسی زیاد است. که متناسب با نوع کاربری آسانسور، برآورد هزینه ها، میزان سرعت و البته ترافیک موجود می توان از هر یک از آن ها استفاده نمود. اما به صورت کلی می توان این شاسی ها را به سه دسته اصلی تقسیم بندی کرد. دسته بندی که می توان مهم ترین تفاوت ها و ویژگی های متمایز را نیز در آن ها مشاهده کرد. بر این اساس افراد می توانند با توجه به شرایط خود از هر یک از انواع این مدل ها استفاده نمایند. مدل هایی که هر کدام دارای مشخصات فنی و ظاهری متفاوتی بوده و مطابق با نوع آسانسور و انواع سلیقه ها طراحی و تولید شده اند.

اما یکی از نکات مهم در رابطه با شاسی های احضار این ات که مدل های آن ها اهمیتی در رابطه با نوع مکانیزم حرکتی آساسنور ندارد. در واقع کارشناس آنچنان توجهی نمی کند که آسانسور که قصد استفاده از پنل شستی آسانسور را دارد از نوع کششی است و یا آسانسور هیدورلیکی است. البته شاید با توجه به نوع تزئین کابین، محل نصب، نوع ساختمان و البته طرح و رنگ درب ها این کار انجام شود. اما نوع مکانیزم آسانسور در کاکرد این پنل ها تاثیر چندانی ندارد. در هر صورت با توجه به برخی فاکتورهای اشاره شده، و جهت همخوانی با نمونه های مختلف، طراحان از مدل های مختلفی رونمایی کرده اند. که بر همین اساس در ادامه به معرفی بیشتر هر یک از این مدل ها می پردازیم.

شاسی های دکمه‌ای

یکی از متداول ترین شاسی های استفاده شده در انواع آسانسور مدل دکمه ای است. چرا که کاربری راحت تری داشته و از قیمت مناسبی نیز برخوردار است. این نوع از شاسی احضار آسانسور دارای جنس استیل بوده و در برخی از موارد از ترکیب استیل و پلاستیک نیز طراحی و ساخته می شود. امروزه استفاده از این مدل از شاسی ها، به دلیل قیمت مناسب و البته تولید انبوه تر در مقایسه با سایر مدل ها، در بسیاری از ساختمان ها دیده می شود. و به نوعی از انواع مدل هایی است که بیشترین متقاضی را نیز دارد. البته که کم کم مدل های دکمه ای جای خود را به نمونه های جذاب تر و البته بروز تر لمسی می دهند. چرا که علاوه بر کاربری و استفاده بهتر، طول عمر بیشتری نیز در مقایسه با مدل های دکمه ای دارند.

نکته مهم دیگر در ابطه با شاسی ها این است که ارتباطی با نوع مکانیزم بالابر ندارند. در واقع شما می توانید در انواع آسانسور کششی یا هیدرولیک و یا شیشه ای از انواع شاسی ها و پنل های مختلف استفاده نمایید. تنها برای بالابر است که نوع شاسی ها متفاوت بوده و از خانواده مدل های پنل شستی آسانسور دکمه ای می باشند. به همین خاطر همان طور که پیش تر نیز ذکر کردیم، انتخاب شاسی تاثیر چندانی در نوع مکانیزم نداشته بیشتر وابسته به طراحی و مدل فضای داخلی کابین شما می شود.

شاسی های لمسی

شاسی احضار آسانسور مدل لمسی

این مدل از شاسی های احضار، به شکل لمسی و از جنس شیشه می باشند. این مدل علاوه بر زیبایی خاص و طراحی مدرنی که دارای از مقاومت بسیار مناسبی نیز برخوردار است. به گونه ای که میزان مقاومت این نوع شاسی از دیگر انواع آن نیز بیشتر می باشد. امروزه اگر فردی برای ساختمان خود بخواهد از شاسی ها و پنل های زیبا بهره ببرد، اولین انتخاب آن مدل های لمسی خواهد بود. چرا که هم کاربری مناسبی دارد، هم به عنوان پنل های بسیار شیک و لاکچری می تواند به چشم مسافران و افراد استفاده کننده بسیار جذاب باشد. در واقع با توجه به کاربری این مدل، استفاده از پنل های شیشه ای مانند بسیار رواج پیدا کرده و البته مدل های مختلف و انواع گوناگونی نیز دارد.

یکی از موارد مهم استفاده از این نوع شاسی ها، در درب های با کیفیت است. در واقع از مهم ترین مکانیزم های استفاده شده برای یک درب که نشان دهنده کیفیت بسیار بالا آن است، مکانیزم درب فرماتور و یا نوع سلکوم می باشد. به همین خاطر در صورت بهره برداری از این نوع مکانیزم بسیار خوب است که از پنل های شاسی احضاری همچون نوع لمسی نیز استفاده نمایید. که علاوه بر کاربری بسیار بهتر و تجربه خاص تر برای مسافران، تاثیر زیادی بر کیفیت و ظاهر ساختمان شما نیز دارد.

شاسی کارتی، رمزی و یا اثر انگشتی

یکی از مدل های خاصی که در بسیاری از آسانسورهای لوکس و یا در ساختمان های لاکچری مورد استفاده قرار می گیرد، این نوع پنل می باشد. از این پنل جهت کنترل دقیق افراد و یا اجازه رفت و آمد به افراد خاص داده می شود. چرا که جهت سوار شدن در آسانسور باید دارای رمز مورد نظر، و یا کارتی مخصوصی باشید. در غیر این صورت آسانسور با فشردن دکمه حرکت نخواهد کرد. محل قرار گیری این مدل از پنل شستی آسانسور در داخل کابین بوده و از زیبایی و طراحی منحصر به فردی نیز سود می برد. در واقع به صورت کلی در طراحی سازه آسانسور اینچنینی به تمامی اجزا و جزئیات آن هم توجه می شود. چرا که بخش ها باید با یکدیگر هماهنگی داشته باشند.

در مکانیزم های مکانیکی، جنس فیس پلیت پشتی آن از استیل، پلاستیک آبکاری شده و یا پلکسی می باشد. معمولا قیمت جنس پلاستیک های آب شده در مقایسه با انواع دیگر کم تر است. ضمن اینکه به دلیل کیفیت پایین تر آن و کاهش اثر بخشی پس از مدت زمان طولانی بهتر است افراد از این نوع استفاده نکنند. می توان فیس پلیت استیل را یکی از بهترین مدل های این نوع شاسی احضار معرفی کرد.

یکی دیگر از بخش های این شاسی نمایشگر طبقات هستند. که امروزه استفاده از مدل دیجیتالی بسیار مرسوم شده است. به نوعی که در بسیاری از آسانسورها از این مدل به جای مدل لامپی استفاده می کنند. مدل های دیجیتالی این نمراتورها شامل ال سی دی، لاتیس و سگمنت می شود. نوع ال سی دی با کیفیت تر و البته گران تر از بقیه مدل ها است. و در مقابل نوع سگمنت نیز ارزان ترین به حساب می آید.

مهم ترین کاربردهای پلیت استیل نازک

همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، استفاده از پلیت های نازک استیل زیاد توصیه نمی شود. چرا که احتمال خرابی آن به دلایل زیادی وجود دارد. اما با این حال این مدل، دارای کاربردهایی نیز است. که سبب می شود تا در برخی از موارد توصیه شود تا از آن استفاده شود. اما سوال اصلی در این رابطه این است که چه ویژگی و کاربردهایی سبب انتخاب این مدل می شود؟ و با توجه به وجود مدل های دیگر و تنوع پنل شستی آسانسور چرا باید از این مدل استفاده کرد. در ادامه به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.

اگر فیس پلیت شاسی شما به شکل کاملا آماده و فرم داده شده طراحی شده بود، می توان به منظور استفاده از موارد توکار در مدل های استیل نازک استفاده کرد. به همین دلیل و به خاظر امکان نصب توکار این مدل، نیازی به استفاده از قوطی در داخل دیوار ندارید. تا آن را درون دیوار یا بر روی چهارچوب درب بخواهید نصب کنید. اما این مورد را نیز در نظر بگیرید، که اگر پلیت توکار فاقد پرس شدگی و یا امکان هرگونه فرم دهی را نداشت، بهتر است از این مدل استفاده نکنید. چرا که در این شرایط حداقل میزان ضخامت در نظر گرفته شده برای پلیت، 1.5 میلی متر می باشد.

انتخاب بهترین فیس پلیت آسانسور

انتخاب بهترین فیس پلیت شاسی احضار آسانسور

همان طور که می دانید، انتخاب قطعات و شاسی های با کیفیت از الزامات یک آسانسور استاندارد است. فیس پلیت ها نیز یکی از همین بخش ها هستند که باید مناسب و با کیفیت باشند. این انتخاب باید متناسب با نوع آسانسور و سایر تجهیزات به کار رفته در آن انجام شود. چرا که در غیر اینصورت نمی تواند کارایی لازم را داشته باشد. به طور مثال فیس پلیت های آهنی در مناطق مرطوب دچار زنگ زدگی می شود. به همین خاطر در این مناطق خرید چنین محصولاتی پیشنهاد نمی شود. چرا که یک پنل شستی آسانسور مناسب یا کلید احضار باید علاوه بر زیبایی و کیفیت، دوام مناسبی نیز در شرایط مختلف داشته باشد.

این قطعات انواع مختلفی دارند. یکی دیگر از مدل های معروف و کاربردی آن استیل نازک است. جنس آن به نوعی شیشه ای و شفاف است. عموما از این مدل در ساختمان های پر ترافیک و یا تجاری که رفت و آمد در آن زیاد است استفاده نمی کنند. چرا که تماس بیش از حد با آن ظاهر آن را مخدوش و نامناسب می کند. در واقع هماهنگی بین شاسی و مکانیزم درب بسیار مهم است. به همین خاطر توصیه می شود در کنار انتخاب کلید مناسب، از مکانیز درب سلکوم نیز جهت روانی و سرعت مناسب در باز و بسته شدن درب خود استفاده نمایید. به همین دلیل حتما پیش از خرید با افراد خبره در این زمینه مشورت و اطلاعات کافی را برای مدل مناسب و همخوان با کاربری آسانسور خود انتخاب نمایید.

مهم ترین کاربردهای پلیت های شیشه ای

همان طور که اشاره شد، استفاده از پلیت های شیشه ای بیشتر در ساختمان ها و آسانسورهای لوکس استفاده می شود. که هزینه های جانبی اهمیت چندانی نداشته و مهم ترین عوامل داخلی در راه اندازی آسانسور، زیبایی و کیفیت باشند. از جمله مشخصات اصلی استفاده شده در این پلیت یا پنل شستی آسانسور سکوریت بودن شیشه آن است. که زیبایی و خاص بودن آن را به شکل محسوسی افزایش می دهد. بر اساس استانداردهای تعریف شده برای این محصول، ضخامت این شیشه سکوریت باید از 4 تا 6 میلی متر متغیر باشد. از جمله دیگر ویژگی های این محصول می توان به تنوع رنگی آن اشاره کرد. که در این مورد رنگ مشکی به دلیل افزایش جذابیت و نمایش لوکس بودن، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. نوع شاسی ها نیز در این مدل لمسی هستند.

از این نوع پنل می توان در بسیاری از کابین ها استفاده کرد. اما در آسانسور شیشه ای به دلیل مشخص بودن نما از بیرون، استفاده از این پنل ها می تواند بسیار جذاب باشد. ضمن اینکه به دلیل استفاده از کابین های مدل شیشه ای و هماهنگی که بین آن و پنل به وجود می آید، تاثیر فوق العاده ای بر کیفیت ظاهری کابین خواهد داشت. البته که باز هم قالب تاکید است که مدل یک پنل شستی تا حدود زیادی ئل به خواهی بوده و در صورت کیفیت مناسب، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

خط بریل آسانسور چیست؟

مدل خط بریل در شاسی احضار آسانسور

یکی از آیتم هایی که برای افراد روشن دل، یا کم بینا در نظر گرفته می شود، ایجاد خط بریل در داخل آسانسور است. این قابلیت بر روی برخی از پنل های شستی وجود دارد، که نشان از اهمیت به این قشر از جامعه است. این خطوط بر روی قسمت پایینی صفحه کلید وجود دارد. تا این افراد بتوانند بدون مشکل و به راحتی از بالابرها و پنل شستی آن استفاده کنند. کافی است با لمس این صفحه از کلیدها بتوانند به راحتی عدد طبقه مورد خود را تشخیص داده و با فشردن دکمه به طبقه مورد نظر حرکت کنند. از همین رو پیشنهاد می شود در صورت اقدام به راه اندازی آسانسور، به منظور افزایش اهمیت به این عزیزان حتما از خط بریل آسانسور بهره ببرید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button