به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

معرفی جامع آسانسور خودروبر به همراه سرویس و نگهداری آن

آسانسور خودروبر

معرفی جامع آسانسور خودروبر به همراه سرویس و نگهداری آن

آسانسور خودروبر در برخی از مکان هایی که امکان راه اندازی پارکینگ و یا احداث رمپ پارکینگ وجود ندارد، بسیار کاربردی و مناسب است. امروزه به دلیل افزایش خودروهای سواری و ترافیک سنگین در اکثر بخش های شهر، پارک کردن ماشین کاری سخت است. به همین خاطر بسیاری از افراد مشکلات عدیده ای را با این موضوع دارند. که حتی منجر به عدم استاده از ماشین شخصی نیز می شود. اما با استفاده از بالابر ماشین می توان به راحتی این مشکل را حل کرده و در یک فضای محدود، تعداد زیادی ماشین را به شکل طبقاتی در آن قرار داد. به همین خاطر و با توجه به ویژگی های این نوع بالابر، در این مقاله به شکلی جامع به معرفی آن، روش های نصب، سرویس و نگهداری و… آن می پردازیم.

انواع سیستم های محرکه آسانسور خودروبر

همان طور که می دانید هر آسانسور و یا بالابری یک نوع سیستم محرک دارد. که سبب حرکت آن شده و هر یک از این سیستم ها دارای مشخصات و ویژگی هایی نیز می باشد. از همین رو در ادامه به دو سستم اصلی این بالابر که شامل سیستم های هیدرولیکی و کششی می شود، اشاره خواهیم کرد.

  • سیستم هیدرولیکی: این سیستم محرکه در انواع آسانسور هیدرولیکی و کششی قابل اجرا است. در مدل های هیدرولیک به دلیل امکان اجرا جک به شکل مستقیم و از بغل، شرایط برای جابجا کردن خودرو تا 4 طبقه نیز مهیا است. البته این ارتفاع حداکثری به دلیل محدودیت به دلیل طول جک ها است. در انواع بالابر ماشین که از این نوع سیستم محرکه استفاده می شود، جک مستقیم از پایین طول چاله باید به اندازه کورس حرکتی باشد. همچنین چاله جک از کف انتهایی چاهک شروه شده و تا اندازه 50 سانتی متر بیشتر از طول جک نیز به اتمام برسد.
  • سیستم کششی: اگر ارتفاع بالابرها زیاد بود، بهتر است از سیستم محرکه مدل کششی استفاده شود. ابعاد کابین در این نوع سیستم دارای عرض 270 و عمق 5 و نیم متر می باشد. همچنین در سستم های کششی، بالابر دارای شیر فشار شکن از نوع کششی می باشد. که در صورت اضافه بار به تابلو اعلام و مانع از حرکت کابین می شود. تا ایمنی خودرو و بالابر حفظ شود.

مهم ترین ویژگی های انواع بالابر ماشین

ویژگی ها و مزایای انواع بالابر ماشین

  • در ساخت این نوع بالابر، کابین آسانسور یا بالابر دارای یک و یا دو درب می باشند. که در مدل دو درب یا تونلی، یک پنل شستی در داخل کابین به منظور راحتی راننده و دسترسی بهتر تعبیه شده است. همچنین انواع درب ها گیوتینی، لولایی و اتوماتیک در این مدل قابل اجرا هستند.
  • ابعاد مناسب یکی از شاخصه های اصلی این نوع آسانسور است. تا انواع ماشین های سواری بدون هیچ مشکلی وارد آن شوند. از همین رو حداقل ارتفاع در نظر گرفته شده برای آسانسور خودروبر 180 سانتی متر می باشد. تا دسترسی به تمامی بخش ها و اتاقک ها میسر باشد.
  • میزان ظرفیت این بالابرها نسبت به محل استفاده و میزان ترافیک آن بخش، از 3 تا 7 تن متفیر می باشد.
  • در مدل های سیستم محرکه کششی به منظور حفظ بهتر کابین و حرکت ایمن تر آن، سیستم تعلیق دو به یک است. البته که نوع کارکرد در انواع سیستم ها یکی بوده اما در سیستم های هیدرولیکی شاهد محدودیت های کم تری هستیم. همچنین ایجاد فضای مناسب برای سرویس کار نیز باید در زمان نصب و راه اندازی در این مدل ها در نظر گرفته شود.
  • جهت حفظ تعادل کابین در مواجه با نیروهای استاتیکی و دینامیکی، عمق این کابین ها حدودا 5 تا 6 متر می باشد. همچنین از 2 جفت ریل به منظور حفظ بهتر تعادل کابین ها استفاده می شود. همین وطر در مدل های هیدرولیک به دلیل فشار ناشی از بار، در طبقات بالاتر میزان روغن موجود در جک و شلنگ ها بیشتر می باشد. که در این حالت احتمال ایجاد اختلاف تراز در کابین و طبقه وجود دارد. به همین خاطر در این حالت تابلو فرمان تا زمان هم ترازی سبب توقف کابین می شود.

روش های نصب آسانسورهای ماشین

روش های نصب بالابر ماشین

به منظور اجرای این نوع بالابرها روش های مختلفی وجود دارد. که می توان از هر یک از آن ها برای اجرای بالابر ماشین استفاده کرد. که به صورت کلی این روش ها شامل سه دسته ذیل می شود.

  • نصب مستقیم آسانسور از بخش زیرین
  • نصب به شکل مستقیم: که در این حالت نیاز به دو عدد جک، انبار چاهک به ابعاد 3000 تا 5000 و حفر چاه در حدود 2 متر کم تر از میزان طول مسیر بالابر می باشد. تا هم در زمان راه اندازی و همچنین نصب قطعات آسانسور راحت عمل کرد.
  • نصب غیر مستقیم: که در این روش نصب آسانسور خودروبر نیاز به عرض چاه بیشتر، دو عدد جک، کاراسلینگ و پاراشوت، بدون نیاز به حفر چاه برای جک می باشد.

نکات مهم ایمنی در انواع آسانسور خودروبر

همان طور که می دانید، در انواع آسانسورها یا بالابرها نکات ایمنی و حفظ سلامت افراد و یا بار بسیار مهم است. به همین خاطر علاوه بر طراحی کاربردی و سلامت آن، باید به نکات ایمنی آن در این موارد نیز توج کرد. به همین خاطر در راه اندازی بالابرهای  ماشین نیز این نکته از درجه اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که در صورت هرگونه خطا در جابجایی و یا وجود ایراد فنی که منجر به آسیب به اتومبیل افراد شود، می تواند هزینه های جبران ناپذیری داشته باشد. ضمن اینکه یک خطا می تواند دیگران را نیز برای استفاده از این بالابر مردد کند. از همین رو در ادامه به مهم ترین نکات ایمنی در رابطه با آسانسور خودروبر خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است این موارد به صورت کلی بوده و می تواند فاکتورهای بیشتری را نیز شامل شود.

  • استفاده از سیستم اضافه بار جهت تشخیص وزن اضافی و عدم حمل اتومبیل
  • استفاده از ریچر والو به منظور جلوگییر از افزایش ناگهانی سرعت بالابر و جلوگیری از هرگونه حادثه و یا سقوط خودرو
  • بهره گیری از شیر تخلیه اضطراری جهت خارج کردن ماشین ها در زمان قطعی برق

فضا مورد نیاز برای راه اندازی آسانسور هیدرولیک ماشین بر

آسانسور خودروبر هیدرولیک

همان طور که اشاره کردیم، تنوع زیاد در اجرا و انتخاب سیستم های مختلف یکی از مزیت هایی است که در زمان راه اندازی انواع بالابر ماشین با آن رو به رو خواهیم شد. در همین حال مدل هیدرولیک یکی از متداول ترین انواعی است که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد. به طور معمولی این مدل دارای ظرفیتی در حدود 5.2 تا 7 تن می باشد. که در این حالت حداکثر ارتفاع در نظر گرفته شده برای جک، 5.8 متر طول می باشد. البته این میزان طول جک در آسانسور خودروبر مدل هیدورلیکی برای جک های تک مرحله ای است.

برای جک های دو تکه از جک های 12 متر طول استفاده می شود. که در این حالت استفاده از سیستم های 2 به یک سبب شده تا ارتفاع آن ها به 30 متر نیز افزایش یابد. همچنین در این مدل ابعاد در نظر گرفته شده برای کابین ها دارای عرض متغیر 220 تا 280 متر می باشد. همچنین عمق کابین ها نیز از 450 تا 600 سانتی متر متغیر می باشند. که این ابعاد کاملا استاندارد بوده و با این اوصاف می توان به راحتی انواع ماشین ها را در آن جای داد.

مهم ترین مزایای آسانسورهای خودروبر

  • میزان استاندارد حرکتی در این محصولات از 0.2 تا 0.6 m/s می باشد
  • طراحی سازه آسانسور در این مدل به گونه ای انجام شده است که علاوه بر سادگی، بسیار کاربردی و مناسب می باشند
  • میزان مقاومت این مدل در برابر ضربه های ماشین بالا بوده و به نوعی تحمل مکانیکی بالایی دارد.
  • میزان مصرف برق در بالابرهای ماشین بر از طریق برق سه فاز تامین می شود
  • در این مدل، سیم بکسل های از جنس فولاد با تکیه بر نیروی چرخشی سبب حرکت کابین ها می شود
  • همواره این مدل تفاوت چندانی با مدل های ساختمانی نداشته و باید تمامی بخش ها و قطعات را دارا باشد
  • در مدل های جک هیدرولیکی، میزان فضای کم تر و تقریبی 12 درصد نسبت به مدل های کششی نیاز است
  • به منظور خارج کردن ماشین ها از آسانسور، از شیر تخلیه اضطراری استفاده شده است
  • در آسانسور خودروبر از جک های بالابر نیز می توان به جای رمپ استفاده کرد
  • این مدل از بالابر، جزو بزرگ ترین انواع آسانسورها و بالابرها در دنیا محسوب می شود
  • از جک های کششی در مدل هایی که ارتفاع زیادی دارند، استفاده می شود
  • حداقل ظرفیت در نظر گرفته شده برای بالابرهای ماشین، 2500 کیلوگرم (2 و نیم تن) می باشد
  • می توان از جک های بالابر خودرو بدون کابین یا همراه با کابین نیز استفاده کرد
  • در مدل هایی که با جک مستقیم کار می کنند، طول چاله به میزان ابعاد سیکل حرکت می کند

محاسبه میزان فضا مورد نیاز جهت راه اندازی آسانسور خودروبر

جهت فضا مورد نیاز راه اندازی بالابرهای اتومبیل ها، می توان از طریق فرمول ها این کار را انجام داد. البته که این کار به عوامل متعدد و البته مدل بالابر نیز مربوط می شود. که می تواند موجب تغییر در اندازه گیری و محاسبات شود. اما به صورت کلی می توان عرض کابین را به اضافه 50 تا 100 سانتی متر کرد. تا میزان عرض مورد نیاز چاه به دست بیاید. همچنین عمق چاه نیز برابر با میزان عمق کابین به اضافه 30 تا 50 سانتی متر می باشد. در صورتی که آسانسور در حالت جک از زیر باشد، به منظور استقرار جک در کف چاه، به ابعاد 50 سانتی متر در این قسمت در نظر گرفته می شود. که عمق برای جک یک مرحله ای برابر با طول مسیر حرکت به اضفه 50 سانتی متر می باشد. برای حالت دومرحله ای نیز به همین شکل است.

در صورتی که قصد راه اندازی بالابر به صورت جک از بغل را دشاته باشیم، نیازی به حفر چاه نداریم. ضمن اینکه به دلیل تعبیه موتورهای مدل هیدرولیک در کنار چاه، می توان تا 12 متر با چاه فاصله داشته باشد. همچنین ارتفاع موتورخانه باید دارای ابعاد 2 متر در اندازه تقریبی 5.2 در 5.2 متر باشد. مدل های درب آسانسور انتخابی در این مدل، شامل درب های از وسط بازشو هستند. که نیمی از آن به سمت بالا و نیمی به سمت پایین می رود. که اصطلاحا به این مدل، گیوتینی نیز گفته می شود. همچنین سایر مدل هایی کهممکن است مورد استفاده قرار بگیرد، شامل درب های تلسکوپی یا سانترال می باشد. که انتخاب مدل درب بر اساس شرایط بالابر و ابعاد و فضا موجود می باشد.

سرویس و نگهداری آسانسورهای خودروبر

سرویس و نگهداری آسانسور خودروبر

همان طور که می دانید تمامی آسانسورها و بالابرها نیاز به تعمیر، سرویس و البته نگهداری دارند. چرا که اصلی ترین بخش های تشکیل دهنده آن ها، قطعات مختلف مکانیکی و یا الکترونیکی هستند که ممکن است دچار نقص و مشکل شوند. از همین رو و با توجه به وا بستگی که این بخش ها با یکدیگر دارند، خرابی و یا مشکل در هر یک از آن ها می تواند برای سایر قسمت ها نیز مشکل ساز شود. به همین دلیل در انواع بالابر ماشین نیز باید همانند آسانسورها و یالابرهای معمولی، سرویس و نگهداری انجام شود. و در واقع تفاوتی میان این مدل با سایر مدل ها وجود ندارد. که می توان از دریافت خدمات سرویس و نگهداری به شکلی ماهیانه برای آن ها استفاده کرد.

همواره انجام سرویس های دوره ای برای آسانسورها بسیار مهم است. چرا که در مدل های مسافربر و معمولی، حفظ سلامت و جان افراد اهمیت دارد، و در مدل های خودروبر نیز اموال افراد بسیار مهم هستند. چرا که هرگونه خسارت به ماشین افراد در زمان جابجایی و استفاده از آسانسور خودروبر، می تواند خسارات زیادی را به مالک بالابر تحمیل کند. از همین رو همواره باید از عملکرد بالابر خود اطمینان داشته و حتما در موعد مقرر از سرویس های دوره ای توسط شرکت های معتبر و افراد متخصص استفاده کند. ضمن اینکه بیمه در این نوع بالابرهای ماشین و نیز بسیار با اهمیت است. که می تواند ضامنی جهت حفظ اموال و پیشگیری از خسارات ناشی از حوادث باشد.

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button