مقاله

آسانسور ترکیبی چیست و چه مشخصاتی دارد؟

آسانسور ترکیبی

آسانسور ترکیبی به آسانسورهایی اطلاق می شود که قطعات تشکیل دهنده آن از برندها و شرکت های مختلفی تهیه شده باشد. همان طور که می دانید یک آسانسور از قطعات و اجزای بسیار زیادی تشکیل می شود. که به واسطه فراهم کردن و سرهم کردن آن ها باید از قسمت های دیگری نیز کمک گرفت. از همین رو به مدل های یک چنین وضعیتی دارند، آسانسور مجموعه ای یا همان ترکیبی می گویند. البته شاید گمان کنید که تمامی آسانسورها و بالابرها چنین شرایطی دارند. در صورتی که این چنین نبوده و مدل های مونتاژی و یا پکیجی بر خلاف این مدل عمل می کنند. و به نوعی این مدل از آسانسورها با مدل های مونتاژی موجود در بازار متفاوت می باشد.

با توجه به گسترس استفاده از آسانسور و الزام بکارگیری آن ها در ساختمان ها، آشنایی با مدل های مختلف، کارکردها و ویژگی های آن ها بسیار مهم است. به همین خاطر در کنار شناخت قطعات، اجزای اصلی و جزئی، مکانیزم های حرکتی و… بهتر است با دیگر مدل آن نیز آشنا شوید. مدلی که نه به عنوان یک مکانیزم جدید بلکه به عنوان نامی برای تعدادی از آسانسورها استفاده می شود. چیزی که شاید کم تر به گوش افراد خورده باشد. از همین رو در ادامه ضمن معرفی بیشتر مدل های ترکیبی، شما را با مشخصات و ویژگی های آسانسورهایی که با این روش ساخته شده اند، آشنا می کنیم.

آسانسور ترکیبی چیست؟

معررفی آسانسور مجموعه ای یا ترکیبی

در کشور شرکت ها و کارخانه های مختلفی هستند که اقدام به طراحی و تولید بخش های اصلی می کنند. بخش هایی مانند درب آسانسور، کابین ها، سیم بکسل ها و… که در این بین برخی از قطعات و مکانیزم ها نیز وارداتی هستند. ضمن اینکه نمایندگی هایی نیز در ایران وجود دارند که اقدام به تولید این قطعات نیز می کنند. با توجه به اینکه واردات کلی آسانسور به کشور کمی سخت و هزینه بر است، استفاده از قطعات مختلف برای راه اندازی آسانسور ترکیبی عملی معقول تر و مناسب می باشد. چرا که می توان علاوه بر استفاده از قطعات مختلف و با هزینه ای مناسب، آسانسور با کیفیت را روانه بازار کرد. البته به شرطی که تمامی قطعات به کار رفته از برندهای گوناگون اصلی بوده و از همه مهم تر با یکدیگر همخوانی داشته باشند.

به کلیات اشاره شده، و همان طر که در ابتدا نیز اشاره کردیم، می توان تا حدود زیادی با مفهوم و کلیات آسانسورهای ترکیبی آشنا شد. ضمن اینکه یکی دیگر از دلایل مقرون به صرفه بودن از مدل آسانسورها را می توان در هزینه های سرویس و نگهداری دانست. از آنجایی که سرویس های ماهیانه برای هر آسانسور لازم و ضروری است، تهیه قطعات آن به واسطه تولید انبوه در کشور بسیار ارزان تر تمام می شود. چرا که قطعات گوناگون بدون نیاز به واردات در کشور تولید شده و این امر موجب افزایش آن ها و قیمت مناسب آن ها نیز می شود. ضمن اینکه سبب ترغیب افراد به انجام سرویس های دوره ای و حفظ سلامت آسانسور نیز می کند. همچنین آشنایی بیشتر نصابان با این قطعات، این اقدام را نیز سرعت می بخشد.

اصلی ترین قطعات تشکیل دهنده آسانسور مجموعه ای

اصلی ترین قطعات تشکیل دهنده آسانسور مجموعه ای

همان طور که می دانید راه اندازی یک آسانسور و سرهم کردن آن به واسطه اتصال و همخوانی قطعات با یکدیگر میسر می باشد. به همین خاطر و با توجه به مدل های مختلف، هر آسانسور شامل بخش های مهم و اصلی می شوند. به طور مثال در آسانسورهای کششی استفاده از سیم بکسل جهت کنترل کابین آسانسور و حرکت آن بسیار لازم و ضروری است. از طرفی این قطعه با توجه به کارایی که دارد، در آسانسورهای هیدرولیکی استفاده نمی شود. استفاده از موتورخانه و یا عدم استفاده از آن، راه اندازی اتاق موتور، نمره ریل های راهنما و… نمونه های دیگری از این دست می باشند.

اما با توجه به ساختاری که در آسانسور ترکیبی وجود دارد، این مدل نیز دارای بخش های مهم و اصلی می باشد. البته که کارکرد کلیه آسانسورها یکسان و هدف از استفاده از آن ها جابجایی افراد و یا بار می باشد؛ اما برای همین کار نیز ممکن است برخی بخش ها و قطعات در مدل های مختلف متفاوت باشد. از همین رو جهت آشنایی بیشتر با آسانسور مجموعه ای، در ادامه به اصلی ترین قطعات که در ساخت و راه اندازی آن ها استفاده می شود، اشاره خواهیم کرد.

  • لقمه ریل های راهنما
  • سیم های بکسل، قلاب آن به همراه تراول کابل
  • تابلو فرمان آسانسور
  • انکودر
  • براکت ریل
  • پشت بند ریل ها
  • جعبه ریزیون
  • وزنه تعادل
  • فلکه هرزگرد
  • جعبه سه فاز
  • الکتروسیگنال های آسانسور
  • گاورنر
  • مگنت درب به همراه قفل لولایی
  • کفشک ها
  • مکانیزم درب ها که می تواند از نوع درب سلکوم به عنوان برترین مدل باشد

اصلی ترین مزایای بالابرهای مجموعه ای

مزایا و ویژگی های آسانسورهای مجموعه ای

هر آسانسور با توجه به نوع طراحی و کاربردی که دارد، دارای مزایای مختلفی است. که البته میزان کارکرد و کیفیت آن وابسته به شرایط مختلفی می باشد. کیفیت قطعات، نوع طراحی و نقشه کشی، متریال به کار رفته در ساخت و… همگی جزو موادی مهم در این مورد می باشند. اما به صورت کلی اگر بخواهیم در مورد ویژگی ها و البته مزایای اصلی استفاده از آسانسور ترکیبی اشاره کنیم، به موارد ذیل می رسیم.

  • کاهش هزینه های حمل و نقل قطعات و اجزای آسانسور، چرا که اکثر آن ها در ایران ساخته و عرضه می شوند
  • امکان خریداری جزئی قطعات که این امر در هزینه ها صرفه جویی می کند
  • هزینه های پایین تر راه اندازی آسانسورهای مجموعه ای در مقایسه با مدل های دیگر، مخصوصا مدل های مونتاژی
  • در دسترس بودن قطعات یدکی، به دلیل ساخت اکثر قطعات در داخل و تطابق الگوریتیم های ساخت شرکت ها متناسب با لوازم یدکی مورد نیاز، که یکی از الزامات استفاده از این قطعات، همین هماهنگی مناسب در میان آن ها است
  • استفاده از مکانیزم حرکتی آسانسور کششی در بیشتر موارد به عنوان شیوه اصلی حرکتی و کارکردی آسانسور
  • عدم وجود انحصار در هنگام نصب و سرویس و خرابی قطعات، که این امر مانع از افزایش قیمت ها در این زمینه می شود
  • زمان اجرا و تحویل پروژه به دلیل موجود بودن و در دسترس بودن قطعات بسیار کم تر می شود
  • هزینه های پایین سرویس و نگهداری این مدل از آسانسور

بررسی مهم ترین معایب آسانسورهای ترکیبی

پس از اینکه از مزایای این مدل آسانسور گفتیم، بد نیست سری به معایب آن هم بزنیم. اینکه استفاده از این مدل آسانسور می تواند چه چالش ها و مشکلاتی را به همراه داشته باشد. همواره از محدودیت در استفاده از این مدل آسانسور در تعداد طبقات زیاد، به عنوان اصلی ترین عیب یاد می شود. اینکه بهره بردن از آن تنها مجدود به ساختمان هایی با تعداد طبقات کم تر می باشد. با توجه به این مورد در ادامه به بررسی سایر ویژگی ها و امکانات این مدل آسانسور که می تواند با مکانیزم های مختلفی همچون مکانیزم های هیدرولیکی یا کششی و با قطعات آسانسور مختلف کار کند، اشاره می کنیم.

  • به دلیل اینکه برندها و شرکت های ضعیف تری اقدام به طراحی آسانسور مجموعه ای می کنند، از طراحی با سطح کیفی و کمی پایین تری نسبت به مدل های پکیجی برخوردار است، به همین خاطر کم تر در پروژه به کار گرفته می شود.
  • با توجه به نوع طراحی و ساختی که دارد، از محدودیت در تعداد طبقات و علاوه بر این مورد، در محدودیت سرعت نیز مواجه است. به همین خاطر در ساختمان هایی با تعداد طبقات کم و بدون ترافیک بالا می توان از آن استفاده کرد
  • دارای پراکندگی در انواع قطعات و کیفیت های مختلف آنه ها است. در واقع به دلیل پراکندگی مدل های این آسانسور، اگر تمامی قطعات استفاده شده در آن، از کیفیت بالایی برخرودار باشند، اما تنها یک مورد کیفیتی مناسبی نداشته باشد، بر روند کلی آسانسور و راندمان آن اثر منفی می گذارد.
  • به دلیل تنوع در قطعات، احتمال عدم هماهنگی در بین قطعات وجود خواهد داشت. به همین خاطر به صورت کلی راندمان آسانسور ترکیبی در مقایسه با مدل های معمولی و  سایر آسانسورها کم تر است

شرایط نصب و راه اندازی آسانسور ترکیبی

نصب و راه اندازی آسانسورهای ترکیبی

همواره در انواع آسانسورها، یکی از بخش های مهمی که همواره مورد توجه قرار دارد، شرایط و شیوه های نصب آن است. چرا که این امر از دو جنبه قابل بررسی است. جنبه اول شرایط محیطی و امکان راه اندازی و میزان سختی آن برای افراد متخصص، و دومین شرایط انجام صحیح آن برای کارکرد مناسب آسانسور، که باید شرایط آن فراهم باشد. در واقع این دو عامل در آسانسورهای پکیجی و یا ترکیبی مانند آسانسور شیشه ای و یا سایر مکانیزم ها از اهمیت بالایی برخوردار است. و مانند این مدل ها خود دارای استانداردهای نصب و برخی اصول و قواعد مشخص و یکسان با آن ها است. البته که شرایط نصب در این مورد (ترکیبی) دارای شرایط ویژه ای است.

در آسانسورهای دیگر ذکر شده، می توان با تهیه قطعات یکسان و همخوان آن ها را به راحتی سر هم بندی کرد. اما در مدل های پکیجی یا مجموعه ای، نیاز است تا برخی بخش ها جوش کاری و یا با سنگ فرز برش داده شود. به همین خاطر انجام چنین کارهایی شرایط را برای نصابان کمی سخت تر می کند. البته که افرادی که بتوانند مدل های پکیجی را راه اندازی کنند، در راه اندازی آساسورهای ترکیبی سختی آنچنان زیادی را متحمل نمی شوند. در مجموع این آسانسور در کشورهای همانند کشور خودمان ایران، عراق، افغانستان، ترکیه و حتی در ایتالیا نیز مورد استفاده قرار می گیرد. البته برخی کشورهای دیگر نیز از این مدل استفاده می کنند، که شاخص ترین آن ها کشورهای ذکر شده هستند.

آسانسور مونتاژی بهتر است یا ترکیبی؟

شاید با توجه به تمامی موارد و نکات ذکر شده این سوال برایتان پیش بیاید که آسانسور ترکیبی برای ساختمان ما بهتر است یا مدل های مونتاژی معمولی؟ در پاسخ باید نکات و موارد زیادی را در نظر بگیریم. از میزان بودجه گرفته، تا شرایط نصب آسانسور در داخل یک ساختمان که هر یک از ساختمان ها می توانند از لحاظ میزان فضا و شیوه اجرا و قدمت، شرایط مختلفی داشته باشد. ضمن اینکه با توجه به کاربری که از آسانسور انتظار داریم و همچنین شرایط استفاده از آن از لحاظ تعداد دفعات در روز که مرتبط با ترافیک ساختمان است، شرایط را متفاوت می کند. به همین خاطر بهترین راه کار برای انتخاب بهترین مکانیزم و البته مدل، دریافت مشاوره از متخصصان می باشد.

در همین زمینه گروه صنعتی مگا با سال ها سابقه در این زمینه، و همچنین عرضه انواع مکانیزم های وارداتی با کیفیت درب به کشور مانند درب فرماتور و سلکوم از کشورهای اسپانیا و چین، و همچنین تولید صدها کابین مختلف در سال و ارائه قطعات جانبی اورجینال، می تواند مشاوره های مناسبی ار در این زمینه به شما ارائه دهد. از همین رو برای دریافت راهنمایی های لازم و راه اندازی آسانسور متناسب با نیازتان همین حالا با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید. تا در اسرع وقت کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *