به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

قفل درب آسانسور چیست و چه کاربردهایی دارد؟

قفل درب آسانسور

قفل درب آسانسور چیست و چه کاربردهایی دارد؟

قفل درب آسانسور بی شک از مهم ترین ابزار حفاظتی به کار رفته در سیستم های آسانسوری است. چرا که این قفل سبب می شود تا از بسته شدن کامل درب در زمان حرکت کابین در بین طبقات مطمئن شویم. عاملی که تاثیر بسزایی در حفظ سلامت مسافران و البته ایجاد امنیت خاطر برای آن ها می باشد. به همین دلیل نیز در تمامی آسانسورها و در لحظه حرکت، به شکلی خودکار این قفل درب را کامل تا زمان رسیدن به طبقه مورد نظر محکم می کند. البته که این قفل ها قابلیت های متفاوتی دارند و دارای انواع مختلفی هستند. اما بیشتر این ویژگی در اذهان افراد باقی مانده است. به همین خاطر در ادامه به معرفی جامع تر انواع قفل های درب و همچنین شیوه های عملکرد آن می پردازیم.

قفل درب آسانسور چیست؟

همان طور که اشاره شد، درب آسانسور در انواع مختلف، علاوه بر بسته شدن مکانیزم خود، در برخی مدل ها دارای قفل جداگانه ای نیز می باشد. که این امر بسیار در افزایش ایمنی در زمان کارکرد آسانسور موثر می باشد. ضمن اینکه این قفل به گونه ای ساخته شده، که جهت باز و بسته کردن و یا سرویس آن تنها باید از ابزار آلات مخصوصی استفاده کرد. که نوع کار کردن با آن و انجام تنظیمات در آن نیز تنها توسط سرویس کاران و افراد متخصص در این زمینه انجام می شود. ضمن اینکه در صورت هرگونه خرابی در آسانسور ویا حادثه ای، جهت نجات جان افراد حاصر در کابین، این قفل توسط آتش نشانان شکسته می شود. چرا که کیفیت و مقاومت بالایی داشته و به خوبی درب را در جای خود محکم می کند.

قفل های درب از گذشته تا به امروز، مدل های مختلفی را به خود دیده است. در واقع همان طور که آسانسور و بخش های اصلی آن از دیرباز تا به امروز بسیار تغییر کرده اند، قطعات و تجهیزات وابسته به آن ها نیز بروز شده اند. ضمن اینکه این قطعه نیز به دلیل افزایش تنوع در مدل ها و درب های گوناگون، دارای انواع مختلفی است. تا با مدل های مختلف آسانسور سازگار بوده و بتواند عملکرد ثبت مشابه خود را در تمامی آن ها به همراه داشته باشد. از جمله مدل های مختلف درب که باید برای آن ها قفل مناسب و متناسبی در نظر گرفته شود می توان به درب های لولایی (قدیمی)، نیمه اتوماتیک، اتوماتیک، درب های طبقات و … اشاره کرد. که هر یک از این مدل ها خود دارای قفل درب مخصوص به خود هستند.

تاریخچه مکانیزم بسته شو درب بالابرها

تاریخچه مکانیز بسته شو درب ها

یکی از نکاتی که باید در مورد قف ها ذکر کنیم، شناخت آن با اسامی مختلف است. که گاهی از مکانیزم بسته شو و یا قفل های درب بالابر و … نیز برای معرفی آن استفاده می شود. اما اگر بخواهیم به تاریخچه آن بازگردیم، باید به درب های لولایی که جزو اولین مدل های درب بودند، اشاره کنیم. در واقع همان طور که اشاره کردیم، این قفل ها تغییر و تحولات زیادی را به خود دیده اند. که تولید آن ها به حدود اواسط قرن بیستم و تحت عنوان قفل شیندلری باز می گردد. در واقع همان طور که اشاره کردیم، این مدل از قفل های تولیدی در آن زمان، تنها به درب های مدل لولایی اختصاص داشت. اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در واقع برای سایر درب ها نیز از قفل های متفاوتی استفاده می شد. و البته مدل های درب لولایی نیز بهبود یافتند.

مدل های قفل شیندلر که از بهترین های بازار بود، با کلید دو گوش باز و بسته می شد. در این مدل از قفل درب آسانسور، بخشی که با درب درگیر می شود، به صورت میله ای طراحی شده بود. که در قسمت تحتانی آن بخشی دو زبانه قرار داده شده بود که دقیقا مناسب برای حفره های انتهایی درب طراحی شده بودند. که به این صورت به راحتی درب قفل می شد. البته که امروزه از کلیدهای سه گوش به منظور محکم نگه داشتن و قفل درب های روی کابین آسانسور استفاده می کنند. این کلیدها به شرح ذیل می باشند.

  • کلیدهای مدل 300
  • کلیدهای مدل 400
  • کلیدهای شیندلر مدل 500
  • کلیدهای درب شیندلری
  • کلیدهای شیاردار نوع استوانه ای

نوع عملکرد قفل های درب بالابرها

نوع عملکرد قفل درب آسانسور

همان طور که می دانید، ساختار کلی قفل های درب نیز همانند سایز بخش ها، از پیچیدگی ها و قطعات ریز و درشت مختلفی تشکیل شده است. به طور مثال یکی از این قطعات، بازویی است از این قفل که در داخل چاه قرار می گیرد. از جمله مهم ترین بخش های این قفل، می توان به زبانه، دو عدد میکروسوئیچ، و همچنین ضامن اشاره کرد. همچنین فسمت های دارای خاصیبت مغناطیسی این قفل ها نیز بر روی درب ها قرار می گیرند. که در زمان بسته شدن درب، قفل درب آساسنور فعال شده و کارکرد خود را آغاز می کند. در واقع استحکام و به نوعی کارکرد آن در زمان بسته شدن درب آغاز شده، و تا دستور باز شدن درب محکم در جای خود قرار می گیرد. به همین خاطر علاوه بر کارکرد مناسبی که دارد، از کیفیت بالایی نیز برخوردار است.

یکی از نکات مهم در زمان استفاده از این قطعه این است، که باید در قسمت خروجی درب های آسانسور مورد استفاده قرار بگیرد. چرا که در این قسمت عملکرد بهتری داشته و درب ها بهتر بسته می شوند. همچنین همان طور که گفته شد، این قفل ها انواع مختلفی داشته که از آن ها در درب های مختلف بهره می برند. که در ادامه به مهم ترین مدل های مکانیزم های بسته شو و یا قفل درب ها اشاره می کنیم. ضمن اینکه لازم به ذکر است استفاده از نوع قفل تفاوت چندانی در مکانیزم حرکتی آسانسور شما ندارد. در واقع چه شما از آسانسور کششی و یا هیدرولیک بهره ببرید، تفاوت چندانی در انتخاب قفل درب شما نخواهد داشت. چرا که وظایفی که درب ها بر عهده دارند، جدای از بخش کابین بوده و کارکرد آن ها متفاوت است.

انواع قفل درب آسانسور

همان طور که ذکر کردیم، این قطعات به جهت محکم نگه داشتن درب در زمان حرکت کابین مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجایی که مکانیزم های حرکتی، نوع کابین، مکانیزم درب ها مانند درب سلکوم یا فرماتور، انواع مختلفی دارند، به همین خاطر از قفل های مختلفی با کیفیت های متفاوت نیز استفاده می شود. البته از لحاظ ایمنی و امنیت کاربردهای آن ها تا حدود زیادی یکسان بوده و دارای ایمنی های لازم می باشند. در هر صورت این قطعه دارای دو نوع الکتریکی و مکانیکی می باشد. البته که همان طور که پیش تر نیز ذکر کردیم، از گذشته تا به الان این قطعات همانند سایر بخش ها دستخوش تغییرات و اصلاحاتی شده اند. اما آنچه که امروز شاهد آن هستیم، کیفیت مناسب و راندمان بالا آن ها است.

ضمن اینکه باید در نظر داشته باشید، که ساختار کلی درب باید مناسب باشد. در واقع همان طور که ذکر کردیم، اگرچه مکانیزم حرکتی درب ها بسیار مهم هستند، اما سایر بخش ها نیز باید همخوان با آن باشد. این امر می تواند در کیفیت رویه درب، رنگ استفاده شده برای آن، قفل ها به کار رفته در درب و … باشد. به نوعی شاید شما از مکانیزم مناسبی استفاده نمایید، اما کیفیت قفل درب آسانسور کار شده مناسب نباشد. به همین خاطر کیفیت کلی درب تحت تاثیر قرار می گیرد. به همین منظور در زمان انتخاب درب، برای آسانسور خود، به تمامی جوانب توجه نمایید. از همین رو با توجه به تنوع قفل ها، در ادامه به معرفی هر یک از این دو نوع قفل می پردازیم.

قفل درب مکانیکی

این مدل از قفل ها وظیفه اطمینان یافتن از بسته بودن درب را برعهده دارند. از همین رو این مدل سبب می شود تا قفل از باز شدن درب، و همین طور از هرگونه برخوردهای فیزیکی پیشگیری کند. که تاثیر بسزایی در کیفیت و ایمنی آسانسورها و همچنین افزایش کارایی و طول عمر سایر قطعات آسانسور دارد. همچنین در همین رابطه از دیگر وظایف اصلی این مدل از قفل درب آسانسور می توان به حفاظت از جان و سلامت مسافران حاصر در داخل کابین اشاره کرد. که این کار به وسیله این قفل تامین می شود. در واقع این بخش از قفل کار شده، از جنبه ایمنی بسیار با اهمیت است. موردی که در زمان اعطا گواهینامه آسانسور و یا دریافت تاییدیه بسیار مهم است. چرا که در تمامی آسانسور، پیش از اینکه یک المان تزئینی اهمیت داشته باشد، کیفیت قطعات مهم هستند.

از دیگر ویژگی های مهم این مدل همان طور که ذکر شد، کیفیت بالا آن است. البته که در کنار قفل ها، کیفیت مکانیزم استفاده شده برای درب ها نیز بسیار تعیین کننده می باشند. چرا که هرچقدر درب با روند بهتری باز و بسته شده و به نوعی چفت شود، قفل ها نیز می توانند بهتر عمل کنند. از همین رو نه تنها در بحث قفل درب ها، بلکه مکانیزم ها نیز باید حساسیت به خرج داد. البته که این موارد جزو بخش هایی نیست که افراد بتوانند انتخاب کنند. اما تهیه درب کلی با کیفیت از یک نمایندگی و یا کارخانه با سابقه می تواند تضمین کننده تمامی بخش های آن باشد.

قفل مدل الکترونیکی درب

قفل مدل الکترونیکی درب آسانسور

ایی مدل از قفل درب آسانسور، به نوعی مکمل مدل های مکانیکی هستند. و در واقع استفاده و نصب این مدل باید به همراه مدل های مکانیکی باشد. بر همین اساس شرایط کارکرد این مدل به گونه ای است که باید مدل قفل مکانیکی باز و غیر فعال باشد. در این حالت می توان از مدل الکترونیکی استفاده کرد. نکته دیگر در این مورد این است که بر اساس عملکرد و نوع کارکرد آن ها، باید این دو قفل را در کنار یکدیگر نصب کرد. همچنین در صورتی که بخواهیم درب بالابر خود را ببندیم، باید یکی از مراحل ذیل را به کلی صحیح انجام داد.

  • کلید بیرون از قسمت درب
  • قطع کردن برق آسانسور
  • به وسیله کلید روشن و خاموش کردن داخل کابین
  • توسط کلید موجود در اتاقک آسانسور

خرید درب های بالابر با بهترین قفل ها

تا به اینجا با یکی از بخش های مهم موجود در درب ها، یعنی قفل آن اشاره کردیم. ضمن اینکه با توجه به ساختار درب، و اینکه باید تمامی بخش ها از کیفیت بالایی برخوردار باشند، انتخاب درب مناسب و با کیفیت بسیار مهم است. از همین رو گروه صنعتی مگا در کنار تولید انواع کابین های با کیفیت و استاندارد، بهترین مکایزنم ها و درب های آساسنوری را نیز عرضه می کند. که دارای تمامی استانداردهای لازم بوده و از بهترین های بازار می باشند. ضمن اینکه مکانیزم های درب های این کارخانه از نوع درب فرماتور و سلکوم و به صورت وارداتی هستند. از همین رو شما نه تنها از بابت قفل درب آسانسور، بلکه از کل کارکرد و کیفیت درب خود اطمینان داشته باشید. برای کسب اطلاعت بیشتر با مشاوران این کارخانه تماس بگیرید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button