به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

باتری اضطراری آسانسور چیست و چه کاربردی دارد؟

باتری اضطراری آسانسور

باتری اضطراری آسانسور چیست و چه کاربردی دارد؟

باتری اضطراری آسانسور قطعه است که در زمان قطعی برق فعال شده و مانع از توقف آسانسور می شود. چرا که در برخی از اماکن همچون بیمارستان ها، آسانسور و… قطع شدن برق می تواند مشکلات فراوانی را ایجاد کند. به همین خاطر حتما باید از ژنراتور و یا وسیله ای که مانع از وقوع حوادث و یا مشکل شود، استفاده کنیم. امروزه می توان گفت اکثر آسانسورها از سیستم برق اضطراری یا UPS سود می برند. این سیستم دارای اجزا مختلفی بوده و راندمان مخصوصی دارد. همان طور که گفته شد به دلیل اهمیت آسانسورها و بالابرها، در برخی از ساختمان ها و مراکز صنعتی و سایر بخش ها، در هر حالتی استفاده از آن ها ضروری است. حتی پس از قطع شدن برق و در مواقع اضطراری نیز ممکن است این نیاز بیش تر از قبل نیز شود.

با توجه به اهمیت استفاده از آن به منظور پیشگیری از ایجاد ترس و دلهره برای مسافران، در این مقاله به انواع باطری آسانسور و کاربردهای آن می پردازیم. تا با شناخت بیشتری نسبت به این قطعه در صورت عدم استفاده از آن، این قطعه را تهیه نمایید. ضمن اینکه در این مقاله با نوع کارکرد و البته انواع این محصول نیز بیشتر آشنا می شوید. و اینکه متوجه خواهید شد که چه نوع باطری برای نوع مکانیزم آسانسور شما بهتر است و باید از آن بهره ببرید. پس تا انتها همراه ما باشید.

باتری اضطراری آسانسور چیست؟

همان طور که کمی اشاره کردیم، این سیستم به گونه ای است که با ذخیره برق، مانع از توقف آسانسور در هنگام قطع برق می شود. به شکلی که اگر آسانسور در حال حرکت باشد، و ناگهان برق رفت، در مدت زمان 30 ثانیه کابین را به نزدیک ترین طبقه می رساند. در واقع در این روش دیگر کابین در هر قسمتی از چاه که بود، ناگهان متوقف نمی شود. روند کاکرد این باتری نیز به شکلی است که اگر آسانسور دارای درایو باشد، سبب باز شدن مگنت خواهد شد. تا موتور آسانسور به وسیله باتری به دو قسمت کناری نیرو وارد کند. (علت وارد کردن نیرو به دلیل برآورد و تشخیص نیرو و آمپر کم تر در هر یک از سمت ها است) این کار با دقت و کیفیتی بالا توسط میکرو کنترلر های موجود در قسمت تابلو برق انجام می شود.

با تشخیص اینکه در کدام سمت نیروی کم تر و به نوعی برق کم تری نیاز است، کابین همتراز با نزدیک ترین طبقه متوقف می شود. پس از توقف نیز درب آسانسور به شکلی اتوماتیک باز شده تا مسافران بدون هیچ گونه مشکلی از آسانسور پیاده شوند. همچنین لازم به ذکر است که باطری آسانسور در قسمت تابلو برق قرار داشته و از آن جا عمل می کند. این ویژگی سبب می شود تا نگرانی افراد از گیر کردن در کابین و ایجاد لحظات استرس زا برای آن ها جلوگیری کند. ضمن اینکه علاوه بر این ویژگی، مانع از متوقف شدن آسانسور و کارکرد آن در مواقع ضروری می شود. عاملی که مخصوصا در آسانسورهای مدل بیمارستانی و یا برانکارد بر بیش از پیش خود را نشان می دهد. گرچه استفاده از این قطعه همیشه الزامی نیست، اما بسیار کاربردی است.

تفاوت بین سیستم UPS و باطری اضطراری آسانسور چیست؟

تفاوت باطری آسانسور و سیستم UPS

امروزه استفاده از انواع باطری در آسانسورها بسیار رواج دارد. به شکلی که در بعضی از آن ها از سیستم UPS و در برخی دیگر از باطری استفاده می شود. انتخاب هر کدام از این سیستم ها نیز می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از اولین دلایل آن می تواند مدل و نوع کاکرد آسانسور باشد. با توجه به انواع مدل های آسانسور کششی، وینچی، هیدرولیک، گیرلس، پانوراما و… می توان از انواع سیستم ها نیز استفاده کرد. از دیگر دلایل مهم در انتخاب مدل مورد نظر می توان به مشخصاتی چون ابعاد کابین آسانسور، ارتفاع چاه، ظرفیت آسانسور و… اشاره کرد. همچنین نوع کاربری ساختمان مورد نظر جهت راه اندازی آسانسور نیز در انتخاب مدل و محاسبه تمامی موارد تاثیر گذار است.

از جمله مهم ترین دلایل تفاوت بین UPS و باطری آسانسور می توان به طول عمر آن ها اشاره کرد. طول عمر مدل های UPS حدودا بین 4 تا 5 سال بوده، و طول عمر باتری اضطراری آسانسور در حدود 1 تا 2 سال می باشد. همچنین میزان کیفیت شارژ در سیستم های UPS بسیار بهتر بوده و مدت زمان بیشتری را می توان از آن استفاده کرد. به همین دلیل از لحاظ قیمتی نیز با یکدیگر تفاوت های زیادی دارند. به گونه ای که قیمت سیستم UPS بسیار گران تر از مدل های باتری دار می باشد. که شما می توانید با توجه به میزان بودجه، نظر کارشناس و البته مدل آسانسور خود از هر یک از این مدل ها استفاده نمایید. البته که این میزان گرانی با توجه به مدت زمان کارکرد بیشتر و ویژگی های آن، می تواند کاملا توجیه اقتصادی داشته باشد.

اهمیت استفاده از باطری های اضطراری

اهمیت استفاده از باطری آسانسور

همان طور که از اهمیت استفاده از این سیستم مطلع شدید، استفاده از روش های باتری یا UPS بسیار مهم و ضروری است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و کیفیت قطعات، ترس استفاده از آسانسورها کاهش پیدا کرده است. اما هنوز هم افرادی هستند که از استفاده از این وسیله وحشت دارند. به همین خاطر و سازندگان به منظور پیشگیری از هرگونه اتفاق ناگواری با بکارگیری انواع باطری آسانسور سبب می شوند تا در زمان قطعی برق افراد دچار وحشت نشوند. چرا که توقف کابین در بین مسیر می تواند برای برخی افراد ترسناک باشد. البته که این شرایط نه تنها برای برخی بلکه برای اکثر افراد تجربه چندان خوشاندی نخواهد بود. البته عمدتا ترس در آسانسور شیشه ای به دلیل امکان مشاهده مناظر بیرونی کم تر بوده که شاید نقطه وت این مدل نیز باشد.

نکته دیگر در اره اندازی این قطعه است. شاید برخی گمان کنند که این سیستم قابلیت نصب و راه اندازی در سرویس های قدیمی تر را ندارد. اما اینگونه نیست و حدود 80 درصد از آسانسورهای قدیمی نیز امکان استفاده از باتری اضطراری آسانسور را دارند. این کار بدون نیاز به نوسازی قابلیت نصب و اجرا دارد. به همین خاطر اگر آسانسور شما نیز فاقد این قطعه استپ، حتما نسبت به تهیه و راه اندازی آن در آسانسور خود اقدام نمایید. چرا که شرایط نصب آن در انواع آسانسورها فراهم بوده تا بتوان مانع از ایجاد تجربه تلخ برای افراد شد. که این کار با صرف هزینه ای می تواند انجام شود که با توجه به آورده ای که دارد، می تواند کاملا توجیه کننده و کاربردی باشد. چرا که با توجه به ویژگی های این قطعه، می تواند بسیار در آرامش مسافران تاثیرگذار باشد.

باطری های اضطراری در آسانسورهای چند کابین

یکی دیگر از مواقعی که این این قطعات استفاده می شود، در آسانسورهایی است که دارای چند کابین می باشد. شیوه استفاده از باتری ها و نحوه سیم کشی در آسانسورهایی که دارای چند کابین هستند، با مدل های تک کابین متفاوت است. موردی که در زمان کابین سازی آسانسور نیز مورد توجه قرار می گیرد. به همین خاطر آشنایی با شیوه استفاده از باتری ها در این مدل بسیار مهم است. یکی از مواردی که در مدل های چند کابین وجود دارد، استفاده از ژنراتور برق فوری به جای باطری اضطراری آسانسور است. و مهم ترین دلیل آن هم توان بیشتر ژنراتور نسبت به باتری و همچنین میزان مصرف بهینه تر آن است. به همین دلیل نیز در مراکز تجاری، بیمارستان ها، برج های با تعداد طبقات زیاد و… که از چند آسانسور استفاده می کنند، از ژنراتور بهره می برند.

در صورت قطع برق در ساختمان های مذکور یا چند کابین، آسانسور به صورت خودکار به سمت طبقه همکف حرکت می کند. در این مواقع فرقی نمی کند که آسانسور در چه طبقه ای قرار دارد. یکی از نکات مهم در رابطه با آسانسورهای چند کابینه، در زمان قطعی برق تنها یک آسانسور حرکت می کند. در واقع باقی کابین ها باید حرکتی نداشته باشند، تا نیرویی اضافه به ژنراتور با باتری وارد نشود. پس از رسیدن اولین کابین، باقی کابین ها نیز باید به طرف لابی یا طبقه همکف ساختمان حرکت کنند. سپس تنها یک یا دو آسانسور متناسب با قدرت ژنراتور فعال بوده و کار جابجایی مسافران را انجام می دهند. در واقع با این ساز و کار هم مسافران در زمان قطعی برق جا بجا می شوند، و هم کابین های دیگر به منظور مصرف تمام انرژی از کار می افتند.

سیستم برق آسانسورهای هیدرولیکی

سیستم برق آسانسورهای هیدرولیکی و تاثیر باتری های اضطراری بر آن

همان طور که درمورد انواع بالابرهای هیدرولیک می دانید، این آسانسورها دارای سیستم برق اضطراری می باشند. چرا که با توجه به نوع کارکرد این آسانسورها می توان با کمک روغن، سبب انتقال کابین به طبقه مورد نظر شد. به گونه ای که اگر در زمان استفاده از مدل های هیدرولیک برق رفت، روغن به عنون یک نیروی محرکه سبب انتقال کابین به نزدیک ترین طبقه می شود. و مانع از توقف آن در بین راه شده تا مسافران بتوانند به راحتی از آسانسور خارج شوند. همچنین به دلیل استفاده از کم ترین نیرو این روش در آسانسورهای هیدرولیکی بسیار کاربردی و مفید می باشد. در واقع این ویژگی نیز از جمله مهم ترین شاخصه های مدل هیدرولیک در مقایسه با سایر مکانیزم ها مخصوصا مدل کششی می باشد.

در این آسانسور در صورت استفاده از باطری آسانسور می توان با ارسال دستور به مدار کنترلی، شیرهای کنترل فشار روغن فعال می شوند. در این حالت با بازگشت روغن به مخزن، پیستون ها جمع شده و بدون هیچ گونه نیروی اضافی، کابین به سمت پایین ترین طبقه حرکت می کند. به همین خاطر این قطعه علاوه بر مدل های کششی، در مدل های هیدرولیکی نیز بسیار کاربردی و مهم می باشد. ضمن اینکه به دلیل مکانیزم حرکتی این مدل از آسانسور، حرکت آن در زمان پایین رفتن همانند حالت معمولی بسیار روان، آرام و استاندارد می باشد. تا مسافران تجربه ای شبیه به سقوط ناگهانی و حرکت با سرعت بالا را تجربه نکنند. چرا که مهندسان زمان حرکت کابین را در این لحظه نیز محاسبه کرده تا از سرعت نامی و استاندارد آسانسور خارج نشود.

حفظ سلامت قطعات با باطری های اضطراری

اما یکی دیگر از نکات مهم و کاربرد که استفاده از این قطعه دارد، کمک به سلامت سایر قطعات و بخش ها است. در واقع زمانی که در زمان قطعی برق آسانسور متوقف می شود، مکانیزم و بخش ها درهر بحظه ای و انجام هر کاری که هستند، متوقف می شوند. از همین رو استفاده از باتری اضطراری آسانسور سبب می شود تا کابین و سایر بخش ها تا زمان رسیدن به مقصد حرکت کنند. به طور مثال در صورت حضور مسافران در داخل کابین، و افزایش فشار و ترس در صورت اقدام به باز کردن درب، می تواند آسیب های جدی به مکانیزم آن وارد کند. مخصوصا اگر مکانیزم استفاده شده از نوع با کیفیتی چون درب سلکوم بوده که این امر می تواند هزینه های ناشی از تعمیر و یا تعویض قطعات و بخش های مختلف آن را نیز افزایش دهد.

به همین خاطر استفاده از باطری های اضطراری برای رساندن کابین و درب و بخش های اصلی آساسنور در حالت استند بای و توقف معمولی بسیار مفید و کاربردی است. مخصوصا که شوک ناشی از قطع شدن به اتصالات و کابل ها و بخش های الکتریکی نیرو ناگهانی وارد نکرده و موجب خرابی نمی شود. تنها نکته مهم در این رابطه در صورت استفاده از باتری و یا عدم استفاده از آن، بکارگیری قطعات با کیفیت برای آساسنور می باشد. که در چنین مواقعی می توانند بسیار کارآمد بوده و مقاومت بهتری داشته باشند. از همین رو علاوه بر کابین متناسب با کاربری و ظرفیت مناسب، از درب ها و مکانیزم های با کیفیت استفاده نمایید. که بهترین مکانیزم ها در حال حاضر علاوه بر نوع سلکوم که اشاره شد، درب فرماتور می باشد.

سرویس و نگهداری باتری اضطراری آسانسور

سرویس و نگهداری باتری اضطراری آسانسور

سرویس و نگهداری باطری ها نیز باید در سرویس ها ماهیانه آسانسور انجام شود. چرا که این قطعه به دلیل اهمیت و نوع کارکرد، حتما باید به همراه قطعات جانبی مهم دیگر در هر ماه بررسی شوند. تا در مواقع ضروری به درستی کار کنند. در این سرویس ها یکی از کارهای مهمی که انجام می شود، دریافت تست برق اضطراری به شکل مجازی است. تا میزان کیفیت و نوع کارکرد باتری اضطراری آسانسور بررسی شود. نحوه اجرای این کار نیز به صورت دستی انجام می پذیرد. که فرد متخصص ابتدا برق آسانسور را قطع می کند. تا میزان کیفیت و نوع عملکرد باطری را مورد ارزیابی قرار دهد. سپس با استفاده از ابزار مناسب و البته دانش خود نسبت به بررسی شریط و کیفیت کارکرد باتری اقدام می کند.

یکی دیگر از مزیت های سرویس و نگهداری باتری، و تست دستی آن شارژ شدن باتری می باشد. این عمل به همراه شارژ می تواند سبب افزایش راندمان و البته طول عمر باطری می شود. در غیر این صورت و عدم سرویس به موقع، با مشکل کاهش طول عمری باطری رو به رو خواهید شد. پس حتما این کار را به شکلی جدی پیگیری نمایید. در صورت دریافت هرگونه مشاوره در راه اندازی انواع سیستم های آسانسور و یا خرید قطعات آسانسور اصلی و با کیفیت، با کارشناسان گروه صنعتی مگا تماس حاصل فرمایید. این کارخانه با ارائه انواع محصولات اصلی در این حوزه، خدمات متنوع و با کیفیتی را ارائه می دهد. که می توانید به منظور نصب و راه اندازی صفر تا 100 آسانسور خود از این کارخانه خدمات مختلفی را دریافت نمایید.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button