به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

همه چیز درباره آهن کشی آسانسور

آهن کشی آسانسور

همه چیز درباره آهن کشی آسانسور

آهن کشی آسانسور وابسته به قطعات و اجزا متفاوتی است، که باید به درستی نصب و اجرا شود. این موارد شامل تراز بودن، محل بارها، مصالح مورد نیاز، کلاف بندی اصولی و… می شود. هر چقدر این کر به شکلی اصولی و صحیح انجام شود، ساختار کلی آسانسور ما هم شکل و شمایل بهتر و البته ایمن تر خواهد داشت. چرا که به صورت کلی چاه، سازه و شاس کشی اصولی جزو پی اصل یک بالابر یا آسانسور محسوب می شود. به همین دلیل هم قصد داریم تا در این مقاله هر آنچه که درباره شاسی کشی آسانسور لازم است بدانید را شرح دهیم. تا با مراحل کلی و اجرای آن در ساختمان های مختلف بیشتر آشنا شوید. پس تا پایان ما را همراهی کنید.

آهن کشی آسانسور در انواع ساختمان

انواع شاسی کشی آسانسور در ساختمان های مختلف

همان طور که گفته شد شاسی کشی آسانسور جزو بخش های الزامی و مهم در اجرا و نصب انواع آسانسور می باشد. که در شرایط مختلف و انواع ساختمان به اشکال مختلف اجرا می شود. ضمن انکه نحوه کابین سازی آسانسور طرای و ساخت کابین آسانسور نیز می تواند بر مقدار و نوع شاسی کشی اثرگذار باشد. چرا که این کار اسکلت اصلی و کلی سازه ما را تشکیل می دهد. از همین رو باید تمامی مراحل اجرا و نقشه ها کاملا دقیق و منطبق بر استانداردها باشد. به همین خاطر نیز کارشناسان و مهندسان در محل اجرا و نحوه راه اندازی و ساخت آن به دقت محاسبات و الزامات را بررسی و اجرا می کنند. چرا که نحوه محاسبات پیش از اجرای مراحل پروژه از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

عوامل موثری در نحوه اجرای شاسی اثرگذار هستند. که این عوامل در نتیجه نهایی و حتی در زمان اجرا پروژه نیز بر روی کار تاثیر می گذارند. یکی از مواردی که باید پیش از این کار به خوبی انجام شود، ابعاد چاه است. چرا که این ابعاد علاوه بر نوع آهن کشی بر روی جای گذاری سایر بخش ها همچون درب ها نیز اثرگذار هستند. پس باید پیش از هر چیزی به ابعاد و اجرای صحیح چاه، مطابق با نقشه از پیش طراحی شد توجه کرد. تا تمامی اجزا به خوبی در قسمت خود قرار گرفته و نصب شوند. چرا که عدم نصب صحیح و قرارگیری در جای مناسب، عملکرد و راندمان اصلی آسانسور را با چالش های مختلفی رو به رو می کند. به همین دلیل هم در ادامه انواع آن را در ساختمان های اسکلت فلزی و بتنی شرح خواهیم داد.

شاسی کشی ساختمان های اسکلت فلزی

با توجه به نوع ساختار این نوع ساختمان، می توان از آهن استفاده شده در اسکلت ساختمان نیز بهره برد. بدین شکل اگر ستونی از ساختمان در بخشی از چاه قرار داشت می توان از همان برای آهن کشی آسانسور ساختمان استفاده کرد. که این ویژگی کار را در اجرای شاسی کشی و راه اندازی آسانسور در این مدل از ساختمان ها راحت تر و به نوعی هموارتر می کند. همچنین دیگر بخشی که می توان از آن جهت اجرای پروژه استفاده کرد، حلقه کلاف بندی طبقات است. به دلیل امکان استفاده از متریال ساختمان هنگام راه اندازی آسانسور، عموما پل گرفتن در ساختمان های فلزی به منظور شاسی کشی راحت تر و در دسترس تر می باشد. به همین دلیل نیز روش ها و اجرای این مدل پروژه، برای عوامل راه اندازی آسانسور راحت تر می باشد.

عموما به دلیل استفاده بیشتر از بتن، نوع شاسی کشی بتنی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. اما نکته ای که هست مدل فلزی نیز با توجه به مزیت هایی که دارد، اجرای صحیح شاسی کشی در آن مهم است. ضمن اینکه به دلیل شرایط نصب راحت تر در این مدل، استحکام و اجرای آسانسور با دقت و کیفیت بیشتری انجام می پذیرد. همچنین به دلیل سهولت در این مدل، طبیعتا سرعت نصب قطعات آسانسور نسبت به مدل های دیگر بیشتر بوده و در پروژه های اسکلتی به خوبی انجام می شود. به همین خاطر نیز گاهی متخصصان و کارشناسان این حوزه، ساختمانهای اسکلتی را ترجیح می دهند. اما آنچه که در این یبن ثابت است، دوام و مقاومت هر دو سازه است، که در انواع ساختمان ها با دقت فراوان و همچنین ایمنی بالا اجرا می شوند.

شاسی کشی ساختمان های بتنی

شاسی کشی آسانسور ساختمان بتنی

مهم ترین نکته در اجرای شاسی کشی در ساختمان های بتنی، محل پلیت ها می باشد. این قسمت باید پیش از بتن ریزی سقف، و توسط کارشناس مربوطه در جای مناسب لحاظ شود. همچنین اجرای پلیت ها بر چهار کنج آسانسور و در سقف آن کارآمدتر و بهتر است. این نکته سبب حمل بهتر بارهای وارده از سمت ستون می شود. در مجموع پلیت ها قطعاتی هستند که علاوه بر افزایش ایمنی و استحکام سازه، شرایط آهن کشی آسانسور را نیز راحت تر می کند. و از جمله قطعات و بخش های مهم در اجرای سازه در ساختمان های بتنی به شمار می روند. تا به کمک آن ها بتوان قسمت های اصلی سازه را با مقاومت و کیفیتی بهتر در جای خود قرار داده و آن را به نوعی محکم کرد. البته که شیوه های نصب و جوشکاری این بخش ها نیز حائز اهمیت می باشد.

همان طور که گفته شد در زمان آرماتوربندی، پلیت ها در جای خود نصب می شوند. در غیر این صورت آن را باید در چهار قسمت چاه قرار داد. همچنین در بعضی مواقع پلیت ها را در قسمت اتصال براکت های ریل نیز متصل می کنند. این حالت در زمانی که چاه ها دارای دیوار برشی هستند قابل اجرا است. همچنین برای افزایش ایمنی شاسی کشی آسانسور زمانی که دیوار چینی چاه به اتمام رسیده، باید از داربست استفاده کرد. تا دسترسی هنگام نصب نیز بهتر بوده و کیفیت جوشکاری بر روی آن نیز بیشتر شود. چرا که بسیار مهم است تا جوشکاری و اتمام مراحل اجرای این بخش به خوبی انجام شود. چرا که تاثیر بسیار زیادی در مقاومت و کیفیت ساختمان ما دارند. تا کابین در حال حرکت بدون هیچ مشکلی هم تراز با درب آسانسور متوقف شود.

مهم ترین قسمت های سازه ها

آسانسور از بخش ها و قطعات متنوعی تشکیل شده است. اما سازه آن از سه بخش اصلی تشکیل شده است. که هر یک از این بخش ها را می توان مهم ترین بخش های تشکیل دهنده اسکلت کلی آسانسور در نظر بگیریم. که هم در نصب و هم اجرای دقیق و اصولی آسانسور تاثیر بسزایی دارند. و در واقع در زمان اجرا و نصب این بخش ها باید دقت، استاندارد و اصول لازم را به شکلی دقیق رعایت کنیم. از همین رو و با توجه به اهمیت این بخش ها، در ادامه به معرفی هر یک از آن ها می پردازیم.

1- ستون: این بخش که از نبشی های 10 تشکیل شده، در هر چهار قسمت سازه وجود دارد. ستون ها اصلی ترین بخش جهت حمل بارهای و نیروهای وارده ای هستند که از بخش های مختلف به سازه وارد می شود. به همین خاطر باید علاوه بر استحکام و مقاومت بالا، به درستی نصب و اجرا شوند. همچنین ابعاد انتخابی در این بخش جهت تحمل نیرو و فشار لازم بسیار حائز اهمیت است. تا بتوانند به خوبی این نیروها را تحمل کرده و آسانسور را در مسیر درست خود نگه دارد.
2- کلاف بندی: این قسمت هم در اطراف چاه با فاصله مناسب از هم نصب می شود. بغیر از قسمت ورودی در دیگر بخش ها از ناودانی 8 کلاف برای آهن کشی آسانسور استفاده می شود. کلاف بندی نیز از بخش های بنیادینی است که در زمان اجرا و راه اندازی آسانسور بسیار مورد توجه سازندگان و مهندسان قرار دارد.
3- آخرین کلاف: این بخش به قسمت سقف چاه آسانسور اختصاص دارد. جایی که اکثرا تشکیل دهنده موتورخانه و هسته اصلی آسانسور نیز می شود. البته که در برخی از مدل ها اتاقک بالایی ساخته نمی شود و این بخش ممکن است دچار تغییرات در زمان اجرا شود.

مراحل شاسی کشی آسانسور

مراحل شاسی کشی آسانسور

  • نقشه آهن کشی

اهمیت این نقشه برای اجرای کار بسیار بالا بوده و طراحی آن نیز توسط کارشناس و متخصص مربوطه انجام می شود. در این نقشه تمامی مراحل و نحوه اجرا جزئیات کار ترسیم شده است. به همین جهت علاوه بر اصلاح آن در صورت هرگونه مشکل، در حین کار نیز می توان از خطاهای احتمالی جلوگیری کرد. تا کار بدون نقص و با بالاترین کیفیت و سرعت انجام شود. برای انجام این کار از روش های مختلفی استفاده می شود. برخی از بخش ها را می توان با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته در این حوزه طراحی و محاسبه کرد. و البته برخی از بخش ها نیز به دلیل اهمیت بیشتر، نیاز است تا با کمک تجربه و تخصص افراد متخصص دراین بخش محاسبه شوند. تا نتیجه نهایی کار کاملا مطابق با اصول و استانداردهای اصلی تهیه شده باشند.

همواره در صنعت آسانسور بخش طراحی و نقشه کشی از جمله مواردی است که برای بخش های مختلف آن استفاده می شود. در واقع شما چه در زمان ساخت کابین ها، محاسبه چاه، محل جایگذاری قطعات و بخش ها همچون درب و مکانیزم های آن که می تواند درب سلکوم و دیگر مدل ها باشد، و البته دیگر موارد نیاز به نقشه دارید. از همین رو همواره تلاش می شود تا این کار با بالاترین کیفیت و شرایط انجام شود. تفاوت زیادی نیز بین نوع مکانیزم وجود نداشته اما عمدتا این مورد در مدل های خانگی به دلیل هموار بودن شرایط با پیچیدگی های کم تری در زمان آهن کشی آسانسور و یا طراحی سازه و نقشه کشی آن همراه است.

  • شاقول ریزی آسانسور

شاقول ریزی برای آهن کشی آسانسور

منظور از شاقول ریزی، همان همسان بودن تیزها و تراز بودن بخش های مختلف در چاه آسانسور است. این کار باید پیش از شروع عملیات اجرا انجام شود. تا هرگونه ناشاقولی در بخش های مختلف شناسایی و ایراد آن رفع گردد. به منظور انجام این کار نیز یک نفر در بالای چاه قرار گرفته و نخ (ریسمان) را بر روی هر ستون قرار می دهد. نفر دیگر در داخل ساختمان ، ریسمانی را بر داخلی ترین دیوار آویزان می کند. در پایان اختلاف بین ریسمان ها محاسبه و بررسی می شود، تا ناشاقولی بر طرف گردد. این کار دقیقا همان چیزی است که در سایر بخش های ساختمان و جهت تراز کردن، بناها از آن استفاده می کنند. به این کار اصلاح خطای چاه نیز گفته می شود. این کار یکی از مرسوم ترین و کارآمدترین روش ها به منظور رفع خطای موجود در چاه می باشد.

  • تعیین محل قرارگیری صفحه پلیت ‌ها

یکی دیگر از مراحل برای آهن کشی آسانسور، تعیین محل پلیت ها است. صفحه های پلیت ‌بیشتر در ساختمان بتنی مورد استفاده قرار می گیرد. چرا که همان طور که گفته شد، در اسکلت های فلزی می توان از همان اسکلت ساختمان نیز بهره برد. برای مهار بهتر نیرو های وارده، صفحه های پلیت در چهار گوشه چاه را به صورت افقی قرار می دهند. همچنین در هنگام اجرای این کار بر روی صفحه ها نیز سیمان ریخته می شود. البته پیش از شاسی کشی بایستی روی صفحه ها به طور کامل تمیز شوند. همچنین تمامی فضای چاه نیز باید عاری از هرگونه نخاله و یا آشغال بوده و باید کاملا تمیز باشد. تا بدون هیچ گونه مشکلی عملیات شاسی کشی انجام شده تا سایر قطعات به درستی در جای خود قرار بگیرند.

از جمله مهم ترین دلایل استفاده از سیمان در این محل، محکم شدن این بخش در جای خود است. چرا که اسکلت اصلی سازه و به طور کلی بسیاری از بارهای وارد باید توسط سازه اصلی هدایت و کنترل شوند. و ه نوعی بحث انتقال بار و نیرو در این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین منظور در تمامی مراحل صفحه پلیت ها، باید از بهترین جوش ها، اجرا صحیح آن و اقدامات لازم برای محکم شدن آن ها استفاده کرد. ضمن اینکه این کار به یکپارچگی و عدم تحرک بی مورد سایر بخش ها نیز جلوگیری می کند. به طور مثال عدم استفاده از مکانیزم با کیفیت برای درب، می تواند با تکان های بیش از حد از مسیر خارج شده و سبب اختلال در کارکرد درب شود. به همین خاطر علاوه بر اجرا صحیح این بخش، بهتر است از مدل درب فرماتور و یا سلکوم استفاده نمایید.

  • تعیین خط تراز

این خط، خط تراز بین ورودی آسانسور با آهن کشی می باشد. به همین منظور ابتدا یک دیواری را بر روی پشت بام قرار می دهند. تا به عنوان خط تراز و مبدا اصلی در نظر گرفته شود. این دیوار را متناسب با الگو ناودانی به همراه متریال مناسب قرار می دهند، تا در زمان شاسی کشی آسانسور و تراز کردن آن مورد استفاده قرار بگیرد. توجه به خط و ایجاد آن برای اجرای بهتر کار بسیار ضروری و کارآمد است. به همین خاطر نصابان و مهندسان به خط تراز حین اجرای پروژه توجه ویژه ای دارند. چرا که هم در بحث اجرای سایر بخش ها، و هم در ایجاد تعادل  هماهنگی در کل سازه بسیار موثر و مهم می باشد. جایی که حتی در زمان کابین سازی و ابعاد آن و هماهنگی با ابعاد در نظر گرفته شده برای انواع چاه نیز دقت بالایی به خرج می دهند.

  • کلاف ‌بندی

اهمیت کلاف ‌بندی در شاسی کشی آسانسور

یکی از بخش های مهم در در شاسی کشی، کلاف بندی اصولی و درست است. به همین منظور وطبق نقشه مورد تایید، کلاف اندازه گیری و برش داده می شوند. تراز بودن کلاف هنگام نصب به دیواره چاه از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین ترتیب و فاصله گذاری کلاف نیز در آهن کشی آسانسور بسیار مهم است. که به ترتیب فاصله اولین کلاف تا کف 630 سانتی متر، مابقی فاصله ای 120 تا 250 سانتی متری با یکدیگر خواهند داشت. همچنین برای تثبیت کلاف ها نیز علاوه بر جوشکاری از نبشی هم با صلاحدید کارشناس استفاده می کنند.

  • محاسبه وزن و تعداد طبقات ساختمان

یکی دیگر از نکاتی که در زمان انجام شاسی کشی مدنظر قرار داد، تعداد طبقات و میزان وزنی است که به آسانسور وارد می شود. از همین رو باید بدانید که برای راه اندازی آسانسور ساختمان های بالای 20 طبقه، که عمدتا از نوع آسانسور کششی هستند، باید از بیش از یک آسانسور در داخل چاه استفاده شود. که این امر نقشه کلی چاه، ابعاد کابین ها و سایر بخش ها را تغییر می دهد. که مهم ترین دلیل این کار نیز به دلیل ترافیک موجود ساختمان و میزان استفاده از آسانسور می باشد. که در این حالت فاصله بین دو آسانسور به شکلی جداگانه محاسبه و عمل نبشی کشی یا آهن کشی آسانسور آن انجام می شود.

همچنین یکی دیگر از موارد با اهمیت در زمان اجرای عملیات نبشی کشی، محاسبه میزان وزن وارده به آسانسور است. که البته این کار با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته ومحاسبات دقیق کارشناسان مربوطه انجام می شود. در همین حال در آسانسورهایی که دارای ظرفیت 4 نفره می باشند، به چهار ستون نیاز است. و برای آسانسورهایی با ظرفیت بیشتر از چهار نفر به منظور حفظ بار وارده، باید از شش ستون استفاده کرد. که چهارستون اصلی در طراف، و دو ستون دیگر نیز در میان آن ها قرار گرفته و وظیفه حمایت و پشتیبانی را برعهده دارند. ضمن اینکه باید در حمل بار در آسانسورها دقت فراوانی کرد. چرا که در صورت اضافه بار، سبب جدا شدن ریل ها از یکدیگر می شود.

اجرای جوشکاری و تعیین محل جوش ها

یکی دیگر از نکاتی که در این مراحل باید به آن دقت زیادی شود، شیوه جوشکاری بخش های مختلف است. که نیازمند اتصالات با کیفیت، استاندارد و بسیار محکم می باشد. به همین علت حتما باید متخصصان امر به خوبی قسمت های در نظر گرفته شده را به خوبی جوش دهند. به طور مثال باید بدانید که برای اتصال دو قسمت از نبشی نباید لبه های آن ها را به یکدیگر جوش دهیم. و حتما برای این کار باید از ورقه های فولادی استفاده کنیم. چرا که با استفاده از این ورق ها در صورت تکانه های آسانسور و حرکت آن لبه های به آسانی از یکدیگر جدا نخواهند شد.

دیگر نکته مهم در این بخش، استفاده از جوشکاری به شکل سر بالا است. این کار علاوه بر استحکام بیشتر و اجرای اصولی تر کار، یکی از سخت ترین کارها در جوشکاری می باشد. چرا که به تجربه و تخصص زیادی نیاز دارد. از جمله دیگر دلایل این سبک جوشکاری افزایش ایمنی سازه، و اجرا و راه اندازی ایمن تر آسانسور می باشد. پس حتما به این نکات توجه موده و از این شیوه ها برای جوشکاری آهن کشی آسانسور خود استفاده نمایید. چرا که همان طور که گفته شد، این قسمت در تامین ایمنی و همچنین محکم شدن سازه در جای خود بسیار موثر است.

محاسبه آهن‌آلات مورد نیاز برای چاه آسانسور

آهن آلات مورد نیاز در شاسی کشی آسانسور

یکی از نکات مهمی که زمان آهن کشی باید به آن توجه کرد، میزان آهن مورد نیاز است. اولین قدم برای محاسبه، تعیین ارتفاع کل آسانسور است. به همین منظور می توان فضای چاهک و یا ارتفاع طبقات را نیز بررسی کرد. دومین قدم محاسبه ارتفاع و میزان فضای دقیق برای چاهک آسانسور است. در نظر داشته باشید که به فضای کف چاه تا اولین طبقه چاهک آسانسور می گویند. در آسانسورهای معمولی با سرعت تقریبی یک متر بر ثانیه، ارتفاع چاهک باید 140 سانتی متر باشد. همچنین اورهد در نظر گرفته شده یا همان فضای آخرین طبقه تا بالاترین نقطه از سقف هم باید حدود 390 سانتی متر باشد.

برای هر طبقه ارتفاع تقریبی 330 سانتی متر را در نظر می گیرند. ضمن اینکه باید کف تمام شده نیز در این بین محاسبه شود. که به میزان ارتفاع سقف می افزاید و با توجه به کف سازی هر ساختمان متغیر است. همچنین به دلیل وجود چهار ستون در هر شاسی کشی آسانسور، عدد به دست آمده باید در چهار صرب شود. همچنین کلاف ها نیز در میزان آهن مصرفی کوثر هستند. برای به دست آوردن آهن مورد نیاز کلاف، باید میزان ارتفاع ستون را بر فاصله بین کلاف تقسیم کرد. پس از محاسبه تعداد کلاف ها، باید ابعاد محیط چاه را در تعداد کلاف ضرب کنیم. با این روش میزان آهن مورد نیاز برای کلاف نیز به دست می آید.

به طور کلی در آسانسورهای معمولی می توان با استفاده از این روش میزان آهن مورد نیاز چاه را محاسبه کرد. اما برای آسانسورهای لوکس تر و یا پروژه های عظیم بهتر است مطابق با دیتا شیت و با کمک مهندسان میزان آهن مورد نیاز محاسبه شود.

درخواست شاسی کشی اصولی

همان طور که گفته شد، شاسی کشی یا آهن کشی آسانسور مراحل و قطعات مختلفی را نیاز دارد. به همین منظور و با توجه به اینکه گروه صنعتی مگا به عنوان یکی از شرکت های فعال در صنعت آسانسور شناخته می شود، می توانید بهترین قطعات و البته کلاف ها را از این مجموعه تهیه نمایید. تا بدون هیچ گونه مشکلی هنگام نصب و اجرا آهن کشی، علاوه بر افزایش کارایی، ایمنی را نیز به همراه داشته باشید. در واقع خدمات متنوع این کارخانه سبب شده تا در راه اجرا آساسنور بدون هیچ مشکلی تمامی قطعات و بخش ها را در اختیا داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره های لازم در این زمینه، می توانید با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید. تا کارشناسان ما شما را راهنمایی نمایند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button