به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

پارک پلیت آسانسور و مهم ترین کاربردهای آن

پارک پلیت آسانسور

پارک پلیت آسانسور و مهم ترین کاربردهای آن

پارک پلیت آسانسور جزو قطعات جانبی آسانسورها به حساب می آید که وظایف مختلفی را بر عهده دارد. این قطعه که در انواع آسانسورهای گیرلس و یا روملس استفاده می شود، به منظور کنترل سرعت کابین و متوقف کردن به موقع آن مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع کارکرد این قطعه به جای گیربکس در آسانسورهای گیرلس یا بدون گیربکس است. که در این حالت می توان با استفاده از آن حرکت کابین را با سرعت مجاز و استاندارد کنترل کرد و مانع از افزایش سزعت و خروج آن از مسیر اصلی ریل شد. همچنین این قطعه به منظور قفل کردن کابین در زمان سرویس یا تعمیر نیز بسیار کاربردی است. به همین دلیل در این مقاله به صورت جامع در مورد کاربردها و شرایط نصب استاندارد آن توضیح خواهیم داد.

اصلی ترین کاربردهای پارک پلیت آسانسور

از جمله آسانسورهایی که امروز در کنار سایر انواع آن بسیار مورد استفاده قرار می گیرند، مدل های بدون گیربکس (گیرلس) و روم لس می باشند. به گونه ای که به دلیل ویژگی ها و شرایطی که دارند، می توان در بسیاری از ساختمان ها از این مدل ها استفاده کرد. در همین رابطه این قطعه در ساختار کارکرد این قطعات بسیار کاربردی بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که همان طور که اشاره کردیم، از مهم ترین قطعات کنترل کننده کابین آسانسور می باشد. قطعه ای که وظایفی را انجام می دهد که همواره از مهم ترین بخش ها در هر آسانسوری است. این کار را در آسانسورهای معمولی بخش گیربکس انجام داده و مانع از افزایش دور موتور و گشتاور بالابر می شود.

در کنار تمام مزیت ها و مشخصاتی که این قطعه دارد، کاربردها و وظایفی که باید انجام بسیار مهم است. به همین دلیل اگر بخواهیم به صورت کلی تر به ویژگی ها و کاربردهای مهم این قطعه بپردازیم، باید به موارد ذیل اشاره کنیم.

  • کنترل کردن حرکت کابین در طول مسیر و درون چاه
  • امکان توقف کامل و ثابت نگه داشتن کابین در زمان تعمیر و سرویس که کمک شایانی به تعمیرکاران می کند.
  • کنترل حرکتی کابین با استفاده از پارک پلیت آسانسور
  • میزان سرعت حرکت آسانسور را نیز کنترل کرده و مانع از افزایش غیرمجاز آن می شود

اجزای تشکیل دهنده پارک پلیت ها

اجزای تشکیل دهنده پارک پلیت

این قطعات همانند بسیاری از قطعات جانبی خود از بخش های مختلفی تشکیل شده است. که بسیار در عملکرد نهایی آن تاثیرگذار خواهد بود. یکی از مهم ترین بخش هایی که بر روی این قطعات قرار می گیرند، میکروسوئیچ های ایمنی هستند. که با قرار دادن آن ها در زمان مناسب سبب فعال شدن سری استپ ایمنی می شود. در واقع با کمک این قطعه، درب آسانسور تا زمان تایید باز نخواهد شد. این قطعات باید به گونه ای طراحی شوند که امکان تحمل وزن کلی کابین را نیز داشته باشند. به همین خاطر علاوه بر استحکام و مقاومت، باید از کیفیت مناسبی نیز برخوردار باشند. همچنین می توان از انواع پارک پلیت آسانسور به صورت دستی و اتوماتیک نیز استفاده کرد. سایر اجزای اصلی تشکلی دهنده این قطعه نیز به شرح ذیل می باشند.

  • جزو ثابت: که این قسمت بر روی ریل های راهنما قرار می گیرد. جنس آن از ورقه فلز مستحکم و بسیار با دوام ساخته شده و دارای ضخامت 5 تا 7 میلی متر نیز می باشد. همچنین بر روی آن حفره هایی به قطر 30 تا 50 میلی متر نیز کار شده است. که به نوعی یکی از قسمت های مهم این قطعه نیز به شمار می رود.
  • جزء متحرک پارک پلیت: این بخش نیز بر روی یوک اصلی کابین نصب شده و دارای شرایط بسیار مستحکم می باشد. که قطر این بخش با قطر قسمت ثابت دارای همخوانی و تناسب است. چرا که در زمان حرکت این بخش، باید به خوبی سایر اجزا بتوانند آن را کنترل کرده تا قطعه به درستی کار خود را بر روی قسمت بالایی کابین انجام دهد.

شیوه نصب استاندارد و صحیح پارک پلیت آسانسور

نصب استاندارد پارک پلیت

از جمله مهم ترین مراحل استفاده از این قطعه، نصب صحیح آن است. به گونه ای که باید به درستی آن را با رعایت نکات ایمنی و استاندارد بین المللی نصب کرد. به همین منظور و برای آشنایی بیشتر شما با شرایط نصب استاندارد و صحیح پارک پلیت آسانسور در ادامه به مهم ترین نکات در این زمینه می پردازیم.

  • این قطعه باید به گونه ای نصب شود که فاصله بین کابین و سقف چاه 180 سانتی متر باشد. چرا که در زمان قفل کردن آن فضایی برای تعمیر و یا دسترسی تعمیرکار وجود داشته باشد. در واقع ایجاد فضا به منظور سرویس بسیار مهم است.
  • در زمان حرکت کابین باید تمامی بررسی و موارد الکتریکی باید از طریق جعبه ریزیون کنترل و انجام شود.
  • پارک آسانسور باید این امکان را داشته باشد تا در فاصله 2 متری از سقف توقف نماید.
  • بسیار مهم است که پارک پلیت دارای استقامت و استحکام بسیار بالایی باشد. چرا که باید توانایی تحمل وزن وارده از سمت کابین و نیروهای اطراف را داشته باشد. همچنین در زمان نقشه کشی تلاش شود تمامی وزن محاسبه شود.
  • این قطعه باید در زاویه و محلی نصب شود، که قادر به نگه داشتن کابین باشد
  • برگرداندن آسانسور با حالت اولیه باید توسط متخصص این کار و خارج از چاه انجام شود.
  • همه درب های منتهی به چاه باید به وسیله کلید باز شوند. همچنین باید توسط وسایل ایمنی برقی کنترل شده تا مانع از حرکت اضافی آسانسور شود. بهتر است از مکانیزم های با کیفیتی چون درب فرماتور و یا سلکوم استفاده شود
  • این قطعه باید این امکان را داشته باشد، تا کابین را با حداکثر ظرفیت و همچنین با بیشترین سرعت ممکن به راحتی کنترل و متوقف نماید. در واقع نباید فرقی بین کابین های با ظرفیت کم تر و بیشتر در عملکرد این قطعه وجود داشته باشد.
  • حتما در نصب پارک پلیت آسانسور باید از میکروسوئیچ ایمنی استفاده کرد. چرا که از مهم ترین قطعات جانبی در کنار آن محسوب می شود.
  • این قطعه باید به گونه راه اندازی شود تا هم به صورت دستی و هم به شکل اتومات کنترل شود.
  • استفاده از یک وسیله کنترل کننده دستی مثل جعبه ریزیون به منظور حرکت کابین درون چاه بسیار مهم و الزامی است.

نکات مهم نصب پارک پلیت ها بر روی آسانسورهای گیرلس

نکات نصب پارک پلیت ها بر روی آسانسورهای گیرلس

استفاده از این قطعات بر روی انواع آسانسورها انجام می شود. به همین خاطر در کنار نکاتی که در زمان نصب کلی آن وجود دارد، برخی نکات تخصصی تر نیز باید در هنگام نصب بر روی آسانسورهای بدون پیربکس یا گیرلس مدنظر قرار بگیرد. چرا که نقش این قطعات مخصوصا در موتورهای گیرلس بیش از موتورهای گیربکس دار مهم است. چرا که میزان کنترل آسانسور در این مدل از موتورها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. به همین خاطر در ادامه به برخی از مهم ترین این نکات می پردازیم.

  • مدنظر قرار دادن سیم های بکسل و فلکه کششی موتور، به عنوان اجرای مستقیم و مرتبط با پارک پلیت ها
  • طراحی دقیق و نصب صحیحی و استاندارد پارک پلیت آسانسور در مدل موتور گیرلس
  • توجه به مدل بکسل بندی آسانسور در هنگام نصب این قطعات بر روی آن
  • فراهم کردن موقعیت و شرایط کمک اضطراری متناسب با دستورالعمل های ایمنی و استاندارد بین المللی
  • توجه به مدل آسانسور و نوع کاربری آن، چرا که انتخاب این قطعه بر اساس شرایط آسانسور و میزان فضا انجام می شود.
  • تطابق دادن شرایط و نوع کاربری مشخصات فنی انکودر موتورهای بدون گیربکس با درایو تابلو فرمان در مدل آسانسورهای کششی، چرا که هماهنگی در این دو بخش در این مدل از آساسنورها بسیار مهم است.
  • نصب کردن تابلو فرمان به همراه گاورنر در قسمت مناسبی از چاه که هماهنگی خوبی با پارک پلیت ها داشته باشند
  • بررسی و ارزیابی ترافیک ساختمان و میزان دفعات استفاده از آن، که در تعداد توقف و میزان حرکت کابین موثر است.

خرید بهترین قطعات جانبی و اصلی آسانسور

همان طور که ذکر کردیم، این قطعه از مهم ترین بخش های آسانسورهای رولم لس و گیرلسی می باشد. به همین خاطر پس از حذف گیربکس از موتور آسانسور، این بخش می تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشد. نقشی که با رها شدن کابین در صورت آزاد شدن دستی ترمز اتفاق می افتد. اما با توجه به محل نصب پارک پلیت آسانسور که در آخرین بخش ریل قرار می گیرد، سبب کنترل و توقف کابین و حفظ سلامت و ایمنی مسافران می شود. همچنین با توجه به محل نصب این قطعه و شرایطی که دارد، شرایط را برای نصب موتور برا نصابان و قرار گرفتن بر روی آن فراهم می کنند. نکته مهم این است شاید اگر از مکانیزم با کیفیتی مانند درب سلکوم استفاده نکنید، تاییدیه لازم را دریافت نمایید. اما در صورت عدم استفاده از این قطعه تاییدیه فنی نمی گیرید.

همان طور که اشاره کردیم، این قطعه که شاید کم تر اسمش به گوش ما رسیده بود، اما چه تاثیر مهمی در روند حرکتی و عملکردی آسانسور دارد. در واقع بر همین اساس سایر قطعات آسانسور نیز چنین تاثیرات مهمی را در بخش ها و قسمت های مختلفی دارند. که سبب حرکت، توقف و ایجاد ایمنی و امنیت آسانسورها می شوند. از همین رو تهیه این قطعات از مراکز معتبر و نمایندگی ها و تولیدکننده های برتر بسیار حائز اهمیت است. بر همین اساس شما می توانید انواع قطعات جانبی آسانسورها را با بهترین کیفیت و به شکلی اورجینال از گروه صنعتی مگا تهیه نمایید. کافی است جهت دریافت مشاوره و تهیه قطعه مورد نظر همین حالا با کارشناسان این کارخانه تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button