به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

رایج ترین باورهای غلط در مورد سیستم آسانسور

سیستم آسانسور

رایج ترین باورهای غلط در مورد سیستم آسانسور

سیستم آسانسور نیز به دلیل شکل گیری از چندین قطعه الکترومکانیکی و اجزای مختلف، دارای راندمان و کارکرد مخصوصی است. شناخت بیشتر این سیستم علاوه بر استفاده بهتر از آن، سبب افزایش کارایی و البته طول عمر آن می شود. چرا که اگر هر کدام از ما، از کارکرد صحیح آسانسور خود اطلاعات بهتری داشته باشیم، اقدامات کم تری را جهت خرابی آن بکار می گیریم. حتی برخی اقداماتی که گمان می کنیم در راستای کمک به رفع مشکل هستند. اما در واقع به سیستم اصلی آسانسور خود در حال صدمه زدن، هستیم. همین امر نیز سبب می شود تا آسانسور دیرتر نیاز به سرویس و یا تعویض قطعه پیدا کند. و صد البته هزینه های جانبی آن نیز کاهش یافته و کم تر به سرویس و یا تعویض قطعه پیدا می کند.

در این مقاله ما قصدی برای معرفی نوع سیستم و قطعات آسانسورها را نداریم. بلکه می خواهیم به باورها و کارهایی غلطی بپردازیم، که افراد در زمان استفاده از این وسیله انجام می دهند. اقداماتی که به صورت اتفاقی و به شکل عامیانه در میان افراد جا افتاده، و گاهی سبب شکل گیری باورهای غلطی نسبت به این وسیله شده اند. باورهایی که نه تنها کمکی به افراد نکرده، بلکه سبب ایجاد ترس و نگرانی در زمان استفاده از آسانسورها می شود. پس تا پایان این مقاله جذاب همراه ما باشید تا با بسیاری از حقایق نحوه استفاده از آسانسورها آشنا شوید.

اهمیت استاندارد آسانسور

استانداردهای مختلفی برای حفط سلامت و کمک به راندمان آسانسور وجود دارد. که از درب آسانسور گرفته، تا داخل کابین و کلیدها و شستی ها، قطعات جانبی و … همگی در این امر مهم و دخیل می باشند. متاسفانه طبق تحقیقات انجام شده در کشور، نزدیک به 90 درصد از آسانسورها فاقد استانداردهای اولیه هستند. که این امر باعث بروز حوادث گوناگون و وارد شدن خسارات زیادی به افراد و مالکان ساختمان شده است. به همین علت نیز سازمان استاندارد ملی کشور نیز سخت گیری ها و قوانینی زیادی را برای دریافت گواهینامه های لازم وضع کرده است. تا افراد با مهیا کردن این شرایط علاوه بر حفظ سلامت افراد، از بروز حوادث و خسارات ناشی از آن جلوگیری کنند. ضمن اینکه استفاده از بیمه نیز راه کاری جداگانه به منظور تامین خسارات ناشی از هرگونه صدمه می باشد.

بر اساس قوانین وضع شده، امروزه هیچ کدام از ساختمان هایی که نتوانند در سیستم آسانسور خود استاندارد بلازم را دریافت کنند، حق استفاده و یا راه اندازی آسانسور را نخواهند داشت. به همین خاطر همان طور که در مقررات ملی ساختمان نیز ذکر شده است، اجرای آن منوط به رعایت برخی اصول و موارد ایمنی و همچنین دریافت گواهینامه های سلامت و استاندارد می باشد. این قوانین در مورد نوع سازه و شرایط ساخت، ایمنی های کابین و قطعات، شرایط بهره برداری و قوانین سرویس و … می باشد. که کلیات آن در بندهای 3، 4 و 15 کتاب مقررات ملی ساختمان آمده و به صورت جامع توضیحات ارائه شده است. تا افراد متناسب با این دستورالعمل ها نسبت به طراحی، تهیه و راه اندازی آسانسور خود در مکانیزم های گوناگون اقدام کنند.

باورهای اشتباه درمورد سیستم آسانسور

باورهای اشتباه در مورد سیستم آسانسور

در بین عموم باورهای اشتباهی زیادی درمورد نحوه کاکرد آسانسورها وجود دارد. یکی از باورها این است که اغلب افراد تصور می کنند که کابین آسانسور با تنها یک کابل نگه داشته شده است. و در صورت پاره شدن آن بنا به هر دلیلی، سبب سقوط آسانسور به انتهای چاه می شود. در صورتی که این باور اشتباه بوده و کابین ها توسط چندین کابل فولادی و بسیار محکم نگه داشته شده اند. که هر کدام از این کابل ها مجدد به وسیله برخی سربکسل ها نیز حفظ شده تا تعادل کابین در زمان حرکت از بین نرود. ضمن اینکه که هر یک از این کابل ها توانایی حمل یک کابین را نیز دارند. همچنین در صورت هر گونه حادثه ای نیز بسیاری از آسانسورها دارای سیستم ضد سقوط بوده تا کابین به انتهای چاه سقوط نکند.

ضمن اینکه کابل های به کار رفته که به سیم بکسل معروف هستند، دارای ضخامت مناسبی بوده که مانع از سقوط کابین می شود. همچنین متناسب با میزان وزن کابین نمره کابل جهت نگه داری کابین ها تعیین می شود. که جدای ساختار قوی و با کیفیتی که دارند، همواره تمامی سیستم های آسانسور بیش از حد تعیین شده برای آن خریداری و نصب می شود. تا در هر صورت قادر به حفظ تعادل و وزن کابین و سایر قطعات متصل به آن باشند. این سیستم مخصوصا در مدل های کششی که در واقع بر مبنای استفhده از سیم بکسل راه اندازی می شوند، بسیار مهم است. چرا که جزو قطعات اصلی این سیستم آسانسوری به حساب می آید. اما در هر صورت همین بخش یکی از عوامل مهم نگهدارنده کابین در داخل چاه می باشد.

فرار در صورت گیر کردن در آسانسور

فرار کردن هنگام اختلال در سیستم آسانسور

یکی دیگر از موضوعاتی که بین افراد می چرخد، فرار کردن از آسانسوری است که بین طبقات گیر کرده است. موضوعی بسیار مهم که در صورت عدم آشنایی با آن می تواند خطرات جبران ناپذیری را برای افراد به دنبال داشته باشد. در صورت خرابی و یا هر اتفاقی که سبب توقف آسانسور در طبقات شد، به هیچ عنوان نباید تلاش کنید تا آسانسور فرار کنید. چرا که محفظه بالایی آن متصل به کابل ها و سیستم های مختلف برقی است که می تواند به شدت حادثه ساز باشد. ضمن اینکه محفظه قرار گرفته در سقف، برای سروسی کاران و تعمیرکاران در نظر گرفته شده است. و این محفظه برای فرار افراد تعبیه نشده که برخی به اشتباه فکر می کنند این قسمت راه فراری در زمان خرابی آسانسور است.

در صورت هرگونه خرابی و از کار افتادن آسانسور، ابتدا باید آرامش خود را حفظ کرده و سپس اگر کسی را در بیرون از آسانسور پیدا کردید، از او بخواهید تا به آتش نشانی و نیروهای امداد درخواست کمک دهد. ضمن اینکه اگر در کابین تلفن وجود داشت خودتان دست به کار شده و با شماره های اضطراری تماس بگیرید. همچنین در بسیاری از کابین ها کلیدهای اخطار، هشدار و یا آلارم وجود دارند، که با فشردن آن می توانید از افراد حاضر در خارج از آسانسور درخواست کمک کنید. و در واقع با این کلید هشدار توجه دیگران را به خود جلب نمایید. اما نکته مهم این است نباید تلاش کنید درب را با دست باز کرده یا به هر طریقی از آسانسور فرار کنید. ضمن اینکه می توانید از کلید بازشو اظطراری درب که عمدتا در اختیار مدیر و یا مسئول ساختمان است، استفاده نمایید.

باز شدن درب پیش از رسیدن به مقصد

باز شدن ناگهانی درب های آسانسور

شاید این سوال و یا اعتقاد در شما نیز شکل گرفته باشد. که درب ها ممکن است پیش از رسیدن به طبقه مورد نظر ناگهان باز شود. اما حقیقت اینگونه نبوده و با توجه به قطعات و بخش های مختلف، باز و بسته شدن درب از طریق سیستم آسانسور کنترل و به موقع باز و بسته می شود. در نظر داشته باشید برنامه آسانسورها به گونه ای طراحی شده که زمانی که کابین به طبقه مورد نرسیده، درب باز نخواهد شد. افرادی که این احتمال را می دهند که درب آسانسور ممکن است پیش از رسیدن آن به طبقه مورد نظر باز شود، احتمالا اطلاعات کمی از ساختار آسانسور دارند. چرا که این این نوع تفکر و احتمال این اتفاق نیز نزدیک به صفر است. چرا که درب ها و حتی درب های کابین نیز توسط خود کابین و سیستم آن بررسی و کنترل می شود.

امروزه مخصوصا برای درب ها تلاش می شود تا از بهترین مکانیزم ها استفاده شود. در واقع مدل درب سلکوم به عنوان یکی از بهترین مکانیزم هیا تولیدی در این صصنعت شناخته می شود. که توانایی کنترل و حفظ حریم اصلی داخلی کابین با فضای بیرونی را برعهده دارد. بر همین اساس با توجه به ساختار این مکانیزم ها که نسبت به سایر مدل ها پیچیده تر است، اما کیفیت کارکرد درب فوق العاده بیشتر می باشد. به همین خاطر مخصوصا در زمان توقف کابین به دلایل مختلف، به هیچ عنوان تلاش به باز کردن درب با دست نکنید. چرا که می تواند آسیب زیادی به مکایزنم درب وارد کرده که هزینه های زیادی را می تواند برای افراد به دنبال داشته باشد.

بسته شدن زودهنگام درب با فشردن چندباره دکمه آن

هر چقدر افراد با فشردن پشت سر هم و یا سریع دکمه، تغییری را در سرعت باز و بسته شدن درب ها نمی تواند ایجاد کنند. البته شاید شما هرچه زود تر دکمه مد نظر را فشار دهید، درب زودتر از حد انتظار بسته شود، اما تغییری در سرعت آن ایجاد نمی کند. به منظور جلوگیری از آسیب و یا خرابی بهتر است تنها یکبار دکمه احضار آسانسور را فشار دهید. چرا که فشردن پشت سر هم آن، علاوه بر ایجاد خرابی شاسی آن، می تواند سبب مشکلات اتصالی نیز شود. که این مشکلات فنی و برقی می تواند بر روند کلی بخش ها و قطعات آسانسور اثر گذاشته و در نتیجه سبب توقف کابین شود. به همین خاطر رعایت نکات به ظاهر کم اهمیت اما ساده می تواند بسیار در طول عمر و سلامت آسانسور شما موثر باشد.

یک نکته دیگر در این زمینه، مربوط به افرادی است که با فشردن پشت سر هم دکمه آسانسور انتظار دارند تا آسانسور زودتر به آن ها برسد. در صورتی که این کار نیز جز بار روانی و کمک به خرابی زودهنگام آسانسور، فایده دیگری ندارد. اولویت رسیدن آسانسور به طبقه ای است که دکمه درخواست برای آن زودتر فشرده شود. به همین خاطر نباید با فشردن آن سبب ایجاد اختلال در سیستم آسانسور شد. چرا که تمام سیستم الکتریکی و مکانیکی آسانسور و دستورات بر طبق دستوراتی است که در زمان ساخت به آسانسور داده شده است. و این وسیله به صورت اتوماتیک وار عمل کرده و فشردن بیش از حد دکمه ثمری در زود رسیدن آن ندارد.

در صورت توقف کابین بین دو طبقه، آسانسور حتما سقوط می کند

توقف کابین بین دو طبقه و عمکلکرد سیستم آسانسور در چنین مواقعی

یکی دیگر از نگرانی هایی که برای عموم مردم وجود دارد، باز هم مربوط به سقوط می شود. اما این بار به محل توقف کابین و بین دو طبقه بازمی گردد. در این حالت افرادی که چنین تفکری دارند، تلاش می کنند که سریعا خود را از کابین خارج کنند. به همین علت بارها شده که این کار تلفات و خسارات سنگین مالی و البته جان را نیز در پی داشته است. کابین ها همواره به عنوان محفظه ها و اتاق های بسیار ایمن و با تاییدیه های مختلف طراحی و ساخته می شوند. به همین خاطر یکی از بخش هایی که از کیفیت و امنیت بالایی برخوردار است، همان کابین است. ضمن اینکه این بخش در کنار استحکام و ایمنی هایی که دارد، عایق نیز هست.

به همین علت در صورت توقف نابجا افراد باید در همان کابین بمانند. و در این حالت زنگ خطر یا آلارم داخل کابین را فشار داده تا به آن ها کمک شود. ضمن اینکه این توقف گاهی به دلیل قطع برق رخ می دهد. که در اکثر آسانسورهای امروزی با استفاده از باتری های اضطراری و یا ژنراتورها، کابین در صورت قطع برق نیز به طرف همکف رفته و افراد را در آنجا پیاده می کند. اما اگر سیستم آسانسور شما فاقد این ویژگی بود نیز، تا زمان رسیدن افراد متخصص و یا آتش نشان ها نباید کار دیگری در داخل کابین انجام داد. لازم به ذکر است که اگر مکانیزم استفاده برای آسانسور شما، از نوع درب فرماتور و یا نوع سلکوم نیز بود، بهتر است از فشار وارد کردن و یا کارهای غیر اصولی بپرهیزید.

سقوط در صورت تخطی از ظرفیت مجاز

سقوط در صورت عدم شناخت از سیستم های آسانسور

یکی از مواردی که همواره حین سوار شدن در آسانسور باید رعایت کرد، استفاده از میزان ظرفیت مجاز برای آسانسور مورد نظر است. چرا که هر یک از کابین ها و آسانسورها متناسب با حد مجاز و وزن استاندارد تجهیز شده اند. به همین خاطر نباید بیشتر از آن ظرفیت از آسانسور استفاده کرد که می تواند مشکل ساز شود. درون همه کابین ها میزان بار و یا تعداد نفرات مجاز نوشته شده است. به همین دلیل نیز برخی گمان می کنند شاید کف آسانسور شاید سوراخ شده و افراد به داخل چاه بیفتند. اما سینی کف به گونه ای مقاوم ساخته شده اند که با وزن بسیار زیاد نیست دچار مشکل نمی شود.

اما یکی از قطعاتی که در سال های اخیر جهت جلوگیری از آسیب به سیستم آسانسور مورد استفاده قرار گرفته، بررسی ظرفیت مجاز است. با استفاده از این قطعه در صورتی که تعداد افراد بیشتری از ظرفیت مجاز بخواهند سوار آسانسور شوند، علاوه بر دریافت اخطار تا زمان کم نشدن بار آسانسور حرکت نمی کند. به همین خاطر این باور که استفاده بیش از حد نیز باعث سقوط خواهد شد نیز نمی تواند درست باشد. همین طور احتمال سقوط افراد به چاه نیز خیالی باطلی است که احتمال وقوع آن نیز نزدیک به صفر است. به دلیل متریال کار شده در کف است که دارای استانداردهای مخصوصی است.

در هر طبقه شستی آسانسور را بیشتر فشار دهیم، آسانسور زودتر می رسد

یک واقعیتی که در این رابطه وجود دارد، و شاید افراد کم تر تمایل به پذیرش آن دارند، میزان عملکرد دکمه آسانسور در صورت تعداد فشردن آن است. در حقیقت شما هر چقدر هم که دکمه احضار آسانسور را فشار دهید، آن دکمه تنها برای یک بار فشار دادن عمل می کند. و سرعت رسیدن آسانسور به طبقه مدنظر بیشتر نخواهد شد. در واقع این دکمه هیچگونه تاثیری بر روی دور موتور و میزان سرعت آسانسور نخواهد داشت. به همین علت در هر طبقه ای که هستید، بر اساس نوع عملکرد حرکتی کابین، آسانسور با سرعت مجاز خود و در زمان مشخص به طبقه شما می رسد. تنها نکته ای که وجود دارد این است که تعدد فشردن دکمه، می تواند آن را از کار بیندازد.

احتمال خفگی یا سقوط در زمان قطعی برق

احتمال خفگی با قطع برق سیستم آسانسور

یکی دیگر از ترس هایی که افراد در زمان استفاده از آسانسور دارند، قطع شدن برق است. همواره بسیاریا از مردم به دلایل مختلفی مخصوصا فوبیا از مکان های تاریک و تنگ از این موضوع هراس دارند. که سبب افزایش نگرانی آن ها در این زمینه می شود. اما باید گفت امروزه مخصوصا در آسانسورهای بیمارستانی، با استفاده از باتری اضطراری و یا ژنراتور حتی در زمان قطع شدن برق نیز آسانسور مسافران را در طبقه مورد نظر پیاده می کند. همچنین در این موارد یکی از کابین ها از کار افتاده و کابین دیگر به کار خود ادامه می دهد. ضمن اینکه استفاده از تهویه در سیستم آسانسور نیز نمی تواند مشکلی را برای افراد به وجود آورده و با درخواست کمک با روش های ذکر شده می توان از داخل کابین بیرون آمد.

افزایش ناگهانی سرعت آسانسور و سقوط آن

از جمله اصلی ترین ترسی که در زمان استفاده از آسانسور وجود دارد، احتمال سقوط آن است. که بیشترین ترسی است که افراد حاضر در داخل کابین را نگران می کند. یکی از این عوامل ترس از افزایش سرعت ناگهانی و سقوط آن است. که افراد گمان می کنند شاید این امکان وجود دارد که به شکل ناگهانی آسانسور دچار تغییرات سرعت شود. اما نکته ای که وجود دارد، در کنار تمامی موارد ایمنی و الزاماتی که در زمان ساخت رعایت می شود، قطعاتی نیز در ساختار سیستم آسانسور هستند که مانع از تغییرات سرعت می شود. به همین خاطر نه تنها در زمان سرعت آسانسورها دارای امنی هستند، احتمال تغییرات سرعت و افزایش سرعت آن نیز کم است.

ضمن اینکه با استفاده از قطعاتی همچون گاورنر، با افزایش ناگهانی سرعت آسانسور و با کمک میکروسوئیچ ها، سریعا دستور به موتور داده می شود تا متوقف شود. ضمن اینکه در همین حال سیستم ضد سقوط یا همان پاراشوت نیز فعال می شود. به همین خاطر نیازی به نگرانی درمورد افزایش سرعت آسانسور مخصوصا در زمان پایین آمدن آن نباشید. همیچنین در صورت عدم کارمکرد صحیح تمامی این قطعات و عدم توقف کابین، در بیشتر موارد در قسمت انتهایی کابین با کار گذاشتن بافر، مانع از برخورد کابین به چاهک می شوند.

کارایی بیشتر با شناخت سیستم آسانسور

افزایش کارایی با شناخت سیستم آسانسورها

در این مقاله به تعدادی از مهم ترین باورهای اشتباهی پرداختیم که در این سال ها در مورد آسانسورها رایج بود. یک سری از این باورها نه تنها به راندمان بهتر و سلامت ما کمکی نمی کرد، بلکه می توانست خطر ساز نیز باشد. به همین خاطر شما هرچه از نوع کاکرد آسانسور خود مطلع باشید، می تواند با کیفیت بیشتری از آن استفاده نمایید. ضمن اینکه این امر در سلامت و امنیت شما در زمان استفاده از این وسیله نیز کمک کرده و با آرامش بیشتری از آن بهره می برید. چرا که عدم شناخت و آگاهی از برخی مسائل در رابطه با سیستم آسانسور تنها به افزایش تنش و استرس در افراد کمک می کند.

ضمن اینکه استفاده بهینه و صحیح از آسانسور سبب افزایش راندمان، و جلوگیری از تحمیل هزینه های زیاد تعمیر و سرویس نیز می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و یا دریافت محصولات متنوع آسانسور نیز می توانید با مشاوران گروه صنعتی مگا تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید کاتالوگ هوشمند آسانسور این مجموعه را نیز در انواع مختلف دریافت نمایید. تا اطلاعات بیشتری از جزئیات محصولات متنوع این کارخانه به دست بیاورید.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button