به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

معرفی جامع آسانسورهای تجاری و اداری

آسانسور تجاری

معرفی جامع آسانسورهای تجاری و اداری

آسانسور تجاری از انواع آسانسورهایی است که امروزه در ساختمان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه با افزایش تعداد طبقات و البته تعداد خود ساختمان ها، استفاده از وسیله ای همچون آسانسور یا بالابر بسیار مهم و حیاتی است. از همین رو سازندگان و طراحان متناسب با کاربری هر ساختمان اقدام به ساخت آسانسور مخصوصی کردند. تا پاسخگو نیازهای افراد آن ساختمان باشد. یکی از انواع کاربری هایی که برای این مدل ها در نظر گرفته شده است، آسانسور اداری است. که میخواهیم در این مقاله به شکلی جامع در مورد مشخصات، ویژگی ها و البته قیمت خرید آن ها صحبت کنیم.

البته لازم به ذکر است که کلیات مکانیزم های حرکتی این مدل نیز همانند سایر مدل ها از نوع کششی یا هیدرولیک است. که بسته به محل استفاده از آن و اهمیت سرعت و یا سایر عوامل می توان انتخاب شود. اما بحث اصلی در تعداد آسانسورها، محل قرارگیری آن ها، المان های کار شده در داخل کابین و به نوعی سفارشی ساری آسانسور برای چنین محیط هایی می باشد. که نکته مهم در رابطه با آن، سرعت آسانسور به منظور حمل و نقل سریع تر افراد، تعداد مناسب برای عدم ایجاد ترافیک و کیفیت بالا آسانسور برای استفاده مداوم در طول روز می باشد.

آشنایی با آسانسور تجاری

این مدل از بالابرها، همان طور که از نامشان نیز مشخص است، در مراکز تجاری و ساختمان های اداری مورد استاده قرار می گیرند. در واقع آسانسورهایی هستند که در ساختمان های پر ترافیک، عمومی و به نوعی پر رفت و آمد استفاده می شوند. به همین دلیل دارای تفاوت هایی با آسانسوری که در یک ساختمان مسکونی چند طبقه وجود دارند، می باشد. تفاوت هایی که شامل آیتم های مختلفی همچون ابعاد و ظرفیت کابین ها، میزان قدرت موتور، شکل ظاهری و انواع مکانیزم درب آسانسور و… می شود. که در نتیجه در میزان سرعت نهایی آسانسور نیز تاثیرگذار هستند. عاملی که بسیار در ساختمان های پر ترافیک مهم و موثر است. چرا که باید قادر به کنترل حرکتی افراد و آسانسور بوده و سبب عدم ازدحام در لابی ساختمان شود.

در ساخت و راه اندازی آسانسور اداری، آیتم های مختلفی وجود دارد. همان طور که این مدل از بالابرها با انواع دیگر تفاوت هایی دارند، در انواع خود نیز دارای مدل های گوناگونی می باشد. به طور مثال آسانسورهایی که برای جابجایی مسافران استفاده می شود، و یا در برخی موارد به عنوان جابجایی وسایل و بار نیز کارایی دارند. به همین خاطر نوع طراحی هر یک از این مدل ها نیز با یکدیگر تفاوت داشته، و در قطعات استفاده شده برای هر یک از آن ها نیز مدل های مختلفی به کار رفته است. چرا که در هر مدل، قطعه و یا اجزای مورد نیاز باید با سایر بخش ها سازگار بوده و هماهنگی مناسبی وجود داشته باشد. امروزه در انواع مکانیزم های آسانسور، اصلی ترین قطعات و بخش ها کاملا انحصاری و مخصوص همان مکانیزم ساخته می شود.

مهم ترین تفاوت های آسانسور اداری با آسانسورهای مسکونی

تفاوت آسانسور اداری و آسانسور مسکونی

به طور کلی انواع آسانسورهای خانگی یا مسکونی، با مدل های تجاری دارای تشابهات زیادی هستند. در واقع قسمت های اعظم تشکیل دهنده هر یک از این مدل ها یکسان هستند. مانند کابین آسانسور و یا قسمت های دیگر. اما برخی از ویژگی ها و فرآیند کارکرد در آن ها وجود دارد، که با یکدیگر متفاوت هستند. یکی از تفاوت های این دو بالابر، در ضرورت دریافت مجوز برای آسانسور تجاری است. همچنین مدل های اداری ملزم به استفاده از بالابرهای شیب دار هستند، اما در ساختمان های مسکونی این اجبار وجود ندارد. و مالک ساختمان می تواند از انواع آسانسورهای مسکونی استفاده کند. همچنین در ساختمان های مسکونی افراد ملزم به عقد قرارداد برای سرویس و نگهداری آسانسور نیستند. اما در موارد اداری این امر اجباری است.

استانداردهای درب ها، دکمه های آتش نشانی کابین یکی دیگر از تفاوت ها است. در اکثر آسانسورهای اداری استفاده از درب های اتوماتیک مجهز به سیستم ضد حریق الزامی است. تا جابجایی مسافران بین طبقات بدون هیچ مشکلی انجام شود. نکته ای که انجام آن برای صاحبان ساختمان در راه اندازی آسانسور الزامی نیست. همچنین نوع کاربری آسانسورها که می تواند هیدرولیکی یا کششی باشد، توسط خود افراد تعیین می شود. گرچه در مدل های تجاری باید متناسب با دیگر شرایط آن باید مدل آن را انتخاب کرد. به صورت کلی چه در مدل های اداری و چه مسکونی رعایت استانداردها و نکات ایمنی در بالاترین حد ممکن، جهت حفظ سلامت افراد لازم است.

ابعاد آسانسورهای اداری چقدر است؟

مشخصات و ابعاد آسانسورهای اداری

ابعاد کابین در یک آسانسور تجاری برای جابجایی بسیار مهم و تعیین کننده است. در واقع پیش از راه اندازی آسانسور در محیط ها و ساختمان های مختلف بر اساس نکات مختلف طراحی و تعیین می شود. یکی از موارد میزان فضای در نظر گرفته شده برای چاه آسانسور است. سپس بر اساس نوع کاربری آسانسور و میزان سرعت مورد نیاز ابعاد و در واقع میزان ظرفیت کابین مشخص می شود. این ابعاد بر اساس دستورالعمل های ADA تعیین می شود. به صورت آسانسورهای تجاری به دلیل نیاز به جابجایی بیشتر افراد و ترافیک بالاتر، دارای ابعاد بزرگ تر و البته ظرفیت بیشتری نسبت به آسانسورهای ساختمان مسکونی هستند. البته که میزان ابعاد در انتخاب قطعات آسانسور و مدل آن ها نیز اثر گذار است. در واقع هرچه ابعاد بزرگ تر، نیاز به قطعات قوی تر می باشد.

همچنین در آسانسورهای مدل اداری بر اساس ضوابط تعیین شده ADA، تعیین محل درب ها نیز مهم هستند. در واقع اگر درب در قسمت مرکزی واقع شود، کابین باید دارای عمق 51 اینچی، و عرض 80 اینچی باشد. اگر درب ها در کنار یکدیگر نصب شوند، حداقل عرض در نظر گرفته شده برای آن باید 68 اینچ باشد. همچنین به منظور استفاده و دسترسی افراد دارای معلولیت، حداقل ابعاد درب ها باید 36 اینچ باشد. تا بدون هیچ مشکلی افراد و با کمک ویلچر بتوانند وارد آسانسور شوند. درب های کار شده در آسانسور اداری نیز باید دارای ارتفاع تقریبی 6 تا 8 فوت داشته باشند. به همین خاطر هم هست که ابعاد در نظر گرفته شده در زمان طراحی و ساخت درب ها متفاوت هستند. تا در مواقع مورد نیاز و قسمت های مختلف، از ابعاد متفاوت استفاده کرد.

نکات مهم خرید آسانسور تجاری

خرید آسانسور تجاری

همان طور که گفته شد، امروزه تنوع آسانسورها بسیار زیاد هستند. از تفاوت در ابعاد و مشخصات فنی گرفته، تا طراحی ها و متریال کار شده در آن ها. که هر کدام دارای ویژگی ها، زیبایی و مشخصات خاصی می باشند. که شما می توانید بر اسا نیاز، میزان بودجه و نوع ساختمان خود آن ها را انتخاب نمایید. به همین دلیل و به منظور خرید هرچه بهتر آسانسور اداری خود در ادامه به برخی از نکات مهم در زمان خرید آن اشاره می کنیم. تا محصول با کیفیت و مناسب را برای خود انتخاب نمایید.

  • سیستم ایمنی: از مهم ترین بخش ها در زمان خرید توجه به تمامی استانداردها و نکات ایمنی آن است. از جمله مهم ترین سیستم های ایمنی کار شده در داخل کابین می توان به تلفن کابین، زنگ هشدار دهنده، باتری اضطراری، سیستم ترمز اضطراری اشاره کرد. البته در  برخی موارد با استفاده از یک کابین لوکس می توان المان های بیشتری نیز داشت
  • ابعاد و ظرفیت کابین: ابعاد آسانسور کاملا بستگی به میزان طبقات و البته ترافیک ساختمان شما دارد. که آن را حتما باید کارشناس مربوطه با محاسبه پارامترهای مختلف تعیین کند. اما به صورت کلی همان طور که گفته شد میزان عرض و ابعاد آسانسورهای تجاری در مقایسه با مدل های مسکونی بیشتر است.
  • مدل آسانسور: در انتخاب مدل همان طور که گفتیم باید به نکات مختلف همچون کاربری، نیاز و میزان بودجه خود توجه نمایید. خوشبختانه تنوع مدل در آسانسورها بسیار زیاد بوده و با سلیقه های مختلف سازگار است.
  • سیستم متحرکه: از جمله پرکاربرترین سیستم های متحرکه برای بالابرهای اداری می توان به دارای سیم پیچ و هیدرولیک و همچنین انواع آسانسور کششی به دلیلی سرعت بالا اشاره کرد.
  • ضمانت نامه: همواره گارانتی یک محصول مخصوصا آسانسور برای گارانتی سلامت افراد بسیار مهم است.

چه موتوری برای آسانسورهای تجاری مناسب تر است؟

همان طور که اشاره شد، با توجه به میزان رفت و آمد و نیازی که کارمندان و ارباب رجوع به استفاده از آسانسور در چنین ساختمان هایی دارند، سرعت آسانسور اهمیت زیادی پیدا می کند. چرا که یکی از مهم ترین عوامل در افزایش میزان سرعت آسانسور، موتور آن است. در همین رابطه آسانسورهای کششی که با استفاده از وزنه تعادل کار می کنند، می توانند وزن کابین و میزان بار وارده به همراه وزن سرنشینان را به خوبی تحمل کنند. از همین رو در این نوع مکانیزم های جابجایی موتور آسانسور نیاز چندانی به انتقال وزن در طبقت نداشته و فشار کم تری را نیز تحمل می کند. به همین خاطر می توان گفت با توجه به این شرایط، مدل های کششی نسبت به هیدرولیکی در چنین ساختمان هایی دارای انرژی کارآمدتری هستند.

بر همین اساس برای انتخاب موتور آسانسور تجاری، می توان از مدل هایی که با این سیستم همخوانی دارند، استفاده کرد. از همین رو می توان از موتورهای ساسی نام برد. که ساخت شرکت ایتالیا بوده و یکی از با کیفیت ترین و بهترین موتورهای آسانسور در بازار می باشد. البته مدل های دیگری نیز وجود دارد، که باید بر اساس نظر کارشناس فنی نسبت به تهیه آن اقدام کرد. چرا که تنوع در این بخش، به مانند انواع قسمت های به کار رفته در آسانسور اداری متفاوت است. البته که باید مراقب مدل های تقلبی و یا غیر اصل باشید. چرا که مخصوصا در زمان تهیه موتور به دلیل اهمیت آن و البته قیمت آن، دریافت گارانتی و خدمات پس از فروش بسیار مهم و الزامی است.

استانداردهای مهم در انواع آسانسوری اداری و تجاری

استانداردهای مهم آسانسور اداری و تجاری

  • در این گونه از ساختمان ها، محل قرارگیری آسانسور باید به شکلی باشد که دسترسی به آن از درب ورودی حداکثر 45 متر باشد
  • بهتر است در این مدل از آسانسورها که در ساختمان های اداری و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد، حداقل یک دستگیره در ارتفاع 90 سانتی متری بر روی یکی از دیواره ها نصب شود
  • در ساختمان های با بیشتر از سه طبقه و ارتفاع 9 متر به بالا، راه اندازی آسانسور الزامی است
  • در صورتی که تعداد آسانسور اداری به کار رفته از سه عدد کم تر باشد، می توان آن ها را در کنار یکدیگر نصب کرد. اما اگر از سه دستگاه بیشتر بودند، بهتر است با فاصله از هم و یا رو به روی یکدیگر نصب شوند
  • دکمه های زنگ هشدار و همچنین توقف اضطراری باید از فاصله 89 سانتی متری کف آسانسور نصب شوند. همچنین حداکثر اراتفاع در نظر گرفته شده برای این دکمه ها باید 137 سانتی متر باشد
  • در ساختمناهای اداری و یا تجاری در زمان راه اندازی آسانسور، اگر تعداد طبقات آن بیشتر از 8 طبقه و یا ارتفاع ساختمان بیشتر از 28 متر باشد، باید حداقل از دو آسانسور تجاری استفاده شود.
  • اگر در این ساختمان ها از سیستم برق یا باتری اضاطراری استفاده شده باشد، باید یکی از آسانسورها به شکل خودکار این سیستم نصب باشد. البته این شرایط به شیوه طراحی سازه آسانسور شما نیز مرتبط است.
  • زنگ های هشدار کار شده در داخل کابین باید باتری قابل شارژ داشته و یک نمونه کمکی از آن نیز در اتاق نگهبانی باشد
  • به غیر از تجهیزات اساسی و اصلی آسانسور، نباید هیچ یک از بخش های جانبی دیگر از چاه آسانسور عبور داده شود

مدیریت ترافیک و انرژی در آسانسورهای اداری

همان طور که بارها نیز اشاره کردیم، در چنین ساختمان هایی تردد زیاد است. در واقع به دلیل رفت و آمد افراد و نیاز به استفاده از آسانسور، ناخواسته ترافیک در بخش آسانسور شکل خواهد گرفت. که افراد مجبور به استفاده از آسانسور می شوند. که این بخش نیاز به مدیریت اصولی و بهره برداری صحیح از آسانسور دارد. تا علاوه بر اینکه سلامت و راندمان آسانسور حفظ می شود، سرعت مناسبی نیز در جابجایی افراد وجود داشته باشد. همچنین رعایت میزان مصرف انرژی استاندارد با وجود استفاده مکرر از این وسیله نیز بسیار با اهمیت است. در واقع آسانسورهای تجاری در زمان اوج مصرف بیشتر از هر وسیله الکتریکی دیگر انرژی مصرف می کنند. ضمن اینکه بکارگیری مکانیزم های با کیفیت مانند درب سلکوم در افزایش سرعت و کیفیت آسانسور اداری ما موثر هستند.

اما می توان در کنار کنترل ترافیک، برنامه ای نیز برای کاهش مصرف انرژی انواع آسانسور تجاری در نظر گرفت. در واقع می توان با رعایت برخی نکات ساده، سبب شد تا اطلاعات مهمی نسبت به مصرف آسانسور به دست بیاورید. تنها با نصب یک سیستم هوشمند و ساده، می توانید دریابید کدام بخش از آسانسور شما انرژی بیشتری مصرف می کند. که در صورت لزوم آن قطعه را تعویض و یا با راه کارهایب، سبب کاهش مصرف آن شوید. به طور مثال این عامل می تواند در بخش نورپردازی کابین باشد. که با استفاده از لامپ های بهینه و ال ای دی می توانید آن را کاهش دهید. و یا تهویه کابین و حتی چراغ را در زمان عدم استفاده خاموش نمایید. همچنین چراغ پنل های شستی نیز می تواند در این امر موثر باشند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button