به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

انکودر آسانسور و اصلی ترین وظایف آن

انکودر آسانسور

انکودر آسانسور و اصلی ترین وظایف آن

انکودر آسانسور یک قطعه الکترومکانیکی در انواع بالابر به حساب می آید که وظیفه کنترل حرکت را بر عهده دارد. این قطعه با ارسال دستورات به تابلو فرمان تمامی حرکات و توقف کابین در طبقات را بررسی و کنترل می کند. این محصول به دلیل کاربردهایی که دارد در صنایع مختلف و در ماشین آلات صنعتی نیز استفاده می شود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی انواع این قطعه طراحی، تولید و عرضه می شود. وقتی به ساختار حرکتی و سیستم ایمنی آسانسورها نگاه می کنیم، به اهمیت و کارایی بسیار مهم این قطعه پی می بریم. که می تواند چه تاثیر زیادی در روند حرکتی و کارکردی آسانسورها داشته باشد. به همین خاطر و جهت آشنایی بیشتر با آن، کارایی، مشخصات، ویژگی ها و اجزای آن، در ادامه همراه ما باشید.

اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده انکودر آسانسور

همان طور که می دانید همواره قطعات مکانیکی یا الکترومکانیکی و موثر بر روی کابین آسانسور و سیستم حرکتی آن، از اجزا و بخش های مختلفی تشکیل شده اند. با توجه به اهمیت این قطعه نیز تلاش شده تا از اجزای با کیفیت و استاندارد استفاده شود. چرا که همواره انکودرها یکی از عوامل مهم در تعیین میزان سرعت، شتاب آسانسور و کنترل و موقعیت توقف آن ها در شرایط مختلف هستند. به همین دلیل نیز علاوه بر کیفیت و راندمان بالا، قطعات باید از طول عمر مناسبی نیز برخوردار باشند. که این ویژگی به مدل آن، متریال تشکیل دهنده قطعه و اورجینال بودن آن بستگی دارد. در همین رابطه و به منظور آشنایی بیشتر در ادامه به معرفی اصلیترین بخش های تشکیل دهنده آن می پردازیم.

  • مدار مبدل سیگنال نوری به ولتاژ مورد نظر
  • فرستنده های نوری
  • یک صفحه یا ورق شیشه ای مدور
  • شفت
  • بکارگیری خروجی الکتریکی در انکودر آسانسور
  • گیرنده های نوری

وظایف اصلی و مهم انکودرها

وظایف مهم انکودرهای آسانسور

ایمنی یکی از اصول اساسی و اصلی ترین بخش ها در راه اندازی انواع آسانسور محسوب می شود. به همین خاطر نیز تمامی مراحل و قطعات پیش از انجام کار باید به درستی کار کرده و دارای ایمنی های لازم و استانداردها باشد. تا جایی که فرقی نمی کند که مکانیزم و یا مدل آسانسور شما چیست، در هر شرایطی برخی از استانداردهای لازم در آن ها باید اجرا شود. که میزان شدت و بندهای آن بسته به نوع آسانسور متغیر است. در همین رابطه قطعات مختلفی هستند که وظیفه تامین امنیت را بر عهده دارند. انکودرها نیز از همین قطعات آسانسور هستند که وظایف مهم و مختلفی را در این زمینه بر عهده دارند. که تامین کننده ایمنی و سلامت مسافران حاضر در کابین می باشد. که در همین رابطه در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • موقعیت یابی به موقع و صحیح، که باید در زمان مشخص و در مدت زمان کوتاه در صورت نیاز همراه با واکنش باشد
  • کنترل میزان سرعت بالابر، که علاوه بر تاثیر در روند کلی آسانسور، افزایش ناگهانی آن می تواند برای مسافران دلهره آور بوده، و به تبع آن موجب به وجود آمدن مشکلات مختلف نیز شود.
  • افزایش کیفیت حرکت و دقت آن، که از جمله مهم ترین وظایف این قطعه می باشد
  • اقدام به جابجا کردن موتور که از وظایف مهم انکودر آسانسور به حساب می آید

کنترل میزان سرعت آسانسور با انکودر آسانسور

یکی از نقش های اساسی این قطعات کنترل میزان سرعت استاندارد آسانسورها است. در واقع این قطعه از افزایش ناگهانی و بیش از حد مجاز آسانسور جلوگیری می کند. همچنین برای کنترل بهتر و بیشتر نیز می توان از مدل افزایشی نیز استفاده کرد. چرا که این مدل دارای هزینه های کم تری بوده و به خوبی قادر به کنترل افزایش سرعت نیز می باشد. این کار با ارسال یک فیدبک از انکودر به کنترل گر سبب می شود تا این وسیله سرعت را سریعا کنترل و مانع از افزایش آن شود. در واقع به صورت کلی می توان گفت سرعت آسانسورها بستگی به کنترل گر انکودرها دارد. و زمانی که افراد با خیال آسوده از بالابرها استفاده می کنند به خاطر عملکرد مثبت این قطعه می باشد.

در واقع یکی از دلایل مهم حوادث در گذشته، همین افزایش ناگهانی سرعت در آسانسورها بوده است. چرا که با نبود این قطعه، و به محض افزایش سرعت، سیر افزایش سرعت در حال وقوع و حوادثی همچون سقوط به وجود می آمد. چرا که عدم وجود قطعات ایمنی در آسانسور، سبب وقوع مشکلات فراوانی بود. که شایع ترین آن مخصوصا در زمان پایین آمدن همین اتفاق بود. که با باز شدن یا پاره شدن سیم های بکسل، و حرکت سریع ترین کابین به پایین، مابقی کابل ها نیز مقاومت خود را از دست داده و سبب برخورد کابین به قسمت چاهک می شد. اما با وجود انکودرها و سایر قطعا همچون بافر، و سیستم های ضدسقوط، دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نیستیم. و به نویع این قطعات جزو دسته محصولات ایمنی در آسانسور به حساب می آیند.

تضمین موقعیت یابی صحیح

یکی دیگر از کاربردها و ویژگی های استفاده از این قطعه، می توان به تضمین توقف به موقع آسانسور اشاره کرد. در واقع در صورت استفاده از انکودر، این قطعه موظف است که آسانسور را در جای مناسب نگه داشته تا با باز شدن درب آسانسور مسافران سوار و پیاده شوند. این ویژگی سبب شده تا به این قطعه کنترل گر نیز گفته شود. چرا که با توجه به وظایف و البته مشخصات فنی که در آن کار گذاشته شده است، می داند در چه موقعیت و در چه مکانی آسانسور را متوقف کند. که البته هم در بحث ایمنی، هم رفاه و سلامت افراد و البته در سلامت کارکرد آسانسور موثر است. در واقع بسیار مهم است که این توقف دقیقا هم تراز به طبقه و در جای صحیح اتفاق بیفتد.

این قطعه با ارسال فیدبک حرکتی با سایر بخش های مهم، این اطمینان را ایجاد می کند که آسانسور دقیقا در طبقه مورد نظر باز می شود. به همین خاطر و با استفاده از این قطعه دیگر نیازی نیست نگران باز شدن درب در بین طبقات و یا سایر طبقات باشید. ضمن اینکه تراز بین کابین و سطح طبقه نیز به خوبی اجرا می شود. این ویژگی در آسانسورهای بیمارستانی بیش از پیش اهمیت خود را نشان می دهد. چرا که در این مدل از آسانسورها که بیشتر از برانکارد و یا ویلچر برای جابجایی بیماران استفاده می شود، کابین باید کاملا هم تراز با طبقه متوقف شود. در غیر این صورت می تواند موجب آسیب وارد شدن به بیمار و سختی در سوار و پیاده کردن آن شود.

جابجایی موتور آسانسور

این قطعه در آسانسورهای بدون گیربکس و یا گیرلس نیز کاربردهای زیادی دارد. از جمله مهم ترین آن مدیریت سریع و موقعیت قرارگیری موتور و جابجایی آن می باشد. به همین خاطر در این مورد از انکودرهای مطلق استفاده می کنند، که وظیفه جابجایی دارد. اما در حالت عادی و در سایر بخش ها از مدل های افزایشی بهره می برند. همچنین نکته دیگر در این رابطه در صورت استفاده از انکودر آسانسور حتما باید از کانال های W، V و U به صورت جداگانه استفاده شود. چرا که نوع راه اندازی و استفاده از کانال های اصلی در این مدل بسیار با اهمیت هستند. که وظیفه نصابان و سرویس کاران در تشخیص صحیح و استفاده صحیح از کانل ها بسیار مهم است. در اینجا باز هم به انتخاب شرکت مطمئن و با کیفیت که خدمات مناسبی ارائه دهد، پی می بریم.

نکته دیگر در این رابطه به بحث طراحی سازه آسانسور باز می گردد. چرا که این کار بر اساس مکانیزم حرکتی آسانسور و با توجه به محل استفاده و کاربری آن تعیین می شود. به همین خاطر در صورت بکارگیری هر یک از این موارد می توان به استفاده از قطعات مختلف پی برد. که از قضا انکودر آسانسور نیز با توجه به ویژگی که ذکر کردیم، بر اساس نوع سازه و مکانیزم آسانسور می تواند نقش دیگری را نیز برعهده داشته باشد. که نشان از اهمیت این قطعه و کابردهای بسیار زیاد آن در ساختار یک آسانسور دارد.

انواع انکودر بر اساس عملکرد

معرفی انواع انکودرهای آسانسور

امروزه تنوع آسانسورها متناسب با عملکرد هر یک از آن ها بسیار گسترده شده است. به همین خاطر نیز قطعات تولیدی هر یک از آن ها نیز باید مطابق با عملکرد و متناسب با آن ها ساخته شود. انکودر آسانسور نیز یکی از همان قطعاتی است که دارای انواع مختلفی است؛ که هر یک از مدل های آن نیز عملکردی متفاوت دارند. و در واقع در سیستم های مختلف دارای عملکردی مشابه با همان نوع سیستم است. به همین منظور این قطعه نیز به مانند سایر بخش ها باید با قطعات دیگر همخوانی داشته باشد. چرا که این ویژگی از مهم ترین نکاتی است که باید در زمان نصب و راه اندازی هر یک از بخش ها به آن توجه شود. و صرفا استفاده از یک قطعه به دلیل زیبایی نمی تواند کارگشا ما جهت استفاده ایمن از آسانسور شود.

نکته دیگر درباره کلیات مدل های مختلف ارائه شده است. به صورت کلی و جامع وظیفه همه مدل های این قطعه تا حدودی یکسان است. در واقع می توان گفت هر یک از انکودرها بر روی موتور و یا محورهای چرخ قرار می گیرند. تا کارهای اصلی سپرده شده را به بهترین نحو اجرا کنند. اما در جزئیات و ریز روند کلی دارای تفاوت هایی در مکانیزم کارکرد خود می باشند. که به همین منظور جهت مشخص شدن کارایی هر یک از مدل ها، در ادامه بیشتر درباره آن ها توضیح خواهیم داد. چرا که شناخت مناسب از انواع آن، در زمان تهیه آن می تواند بسیار مهم باشد. چرا که با توجه به وجود مکانیزم های مختلف حرکتی همچون آسانسور کششی و هیدرولیکی، استفاده از قطعات مناسب با هر یک از آن ها بسیار مهم است.

انکودرهای افزایشی

این مدل که با نام افزایشی شناخته می شود، یک حرکت زاویه ای را به کد تبدیل کرده و موقعیت آن را تشخیص می دهد. این حرکت اگر با موقعیت شافت همراه باشد، این کار انجام می شود. این مدل به خوبی میزان سرعت و فیدبک فاصله را بررسی و کنترل می کند. این مدل را یکی از ارزان ترین مدل های انواع انکودر آسانسور می شناسند. چرا که به دلیل تعداد سانسورهای کم تر در مقایسه با دیگر مدل ها، قیمت کم تری دارد. از همین رو با توجه به سنسورهای کم تر، میزان تشخیص و کارایی و کیفیت آن نیز در مقایسه با سایر مدل ها کم تر می باشد. البته که در برخی از ساختمان ها و آسانسورها از آن استفاده می کنند. اما بهتر است در ساختمنا های بلندتر و یا شیک تر از مدل های بهتری استفاده شود.

انکودرهای خطی

مدل دیگری که قصد بررسی آن را داریم، نوع خطی است. این مدل به منظور اندازه گیری در حد فاصل دو نقطه مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول به منظور این اندازه گیری از یک مبدل با دقت بالا بهره می برد. به منظور قرار گیری آن در این مدل می توان از یک میله و یا کابل نیز استفاده کرد. تا در بین انکودر و جسمی که قرار است اندازه گیری شود قرار بگیرد. این مدل نسبت به انکودر قبلی کیفیت و دقت بالاتری دارد. از همین رو بیشتر مورد استفاده قرار می گیردو البته که تشخیص انتخاب و استفاده از هر یک از این قطعه، بر عهده کارشناس فنی مربوطه در این زمینه است. دقیقا این مورد همانند سنسورهای چشمی دارای انواع مختلف، دقت متفاوت و کارایی های گوناگون دارد.

انکودرهای مطلق

انکودرهای مطلق

یکی دیگر از انواع محصولات در این زمینه، مدل مطلق نام برد. این قطعه وظیفه اندازه گیری زاویه مطلق را برعهده دارد. این کار بدین صورت است که از یک سنسور نوری و یا مغناطیسی بسیار با کیفیت و دقیق استفاده می شود. این انکودر آسانسور با ایجاد یک موقعیت بسیار دقیق میزان شافت گردان را بدون هیچ گونه حرکت و یا دورانی بررسی و نتایج را اعلام می کند. این مدل به دلیل کیفیت و دقت بالایی که دارد در پروژه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. به همین خاطر توصیه می شود در برح ها و یا ساختمان هایی که کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است، حتما سعی شود تا از این مدل که کیفیت بالایی نیز دارد، در کنار یک مکانیزم با کیفیت همانند درب سلکوم بهره ببرید.

سایر مزیت‌های انکودر آسانسور

تا به اینجای کار با ویژگی ها، وظایف کلی و البته انواع این قطعه الکترومکانیکی آشنا شده اید. اما اگر بخواهیم بیشتر در مورد مزیت های متفاوت و گوناگون این محصول را بیان کنیم، باید به نوع حرکت کابین آسانسور اشاره کنیم. با استفاده از این قطعه حرکت کابین بدون لرزش و تکانه های شدید انجام می شود. مخضوضا در ابتدای حرکت که بسیار آرام و روان انجام شده و در انتها و زمان توقف نیز بدون مشکل می ایستد.

از دیگر مزیت های استفاده از این محصول می توان به مصرف بهینه انرژی، همچنین افزایش میزان امنیت آسانسور اشاره کرد. همچنین تشخیص معایب سایر بخش ها و عدم کارکرد صحیح موتورهای گیربکس از مزیت های این قطعه محسوب می شود. که از صرف هزینه های بیشتر و خرابی های گسترده جلوگیری می کند. در واقع در آسانسورهای امروزی بحث مصرف انرژی و میزان ذخیره آن از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل نیز در نسل جدید که البته هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده، از آسانسورهای خورشیدی نام برده می شود. که در بحث صرفه جویی در هزینه ها و مصرف انرژی بسیار موثر و با اهمیت هستند.

شیوه نصب و راه اندازی انکودرها

به دلیل تنوع در مدل های این قطعه، شیوه های نصب نیز در آن ها با یکدیگر تفاوت هایی دارند. در مدل های دارای طوراخ، آن ها را بر روی یک شفت پذاشته و قاب موتور را بر روی آن نصب می کنند. در این بین تناسبی که در میان قسمت های سوراخ دار و مجور طراحی وجود دارد، سبب افزایش طول عمر بلبرینگ و البته حفظ دقت آن می شود. به صورت کلی انکودرهای آسانسور دارای حرکت را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل کرده . به وسیله بعضی از دستگاه های کنترل حرکت مانند شمارنده ها قابل رویت می باشد. مدل های شفت هم روی یک سطح ثابت، همراه با یک محور حرکت نصب و راه اندازی می شوند.

در زمان نصب باید این نکته را در نظر بگیرید که میزان طول سیم انکودر آسانسور نباید بلند بوده و برعکس بسیار کوتاه باشد. چرا که در غیر این صورت سیم دچار نویز شده و سبب لرزش موتور و بروز خطا می شود. چرا که این قطعه می تواند با نصب و راه اندازی صحیح سبب ارسال سیگنال و دیرافت اطلاعتی همچون موقعیت، سرعت، تعداد و جهت را به ما نشان دهد. که اطلاعات بسیار مهم و کاربردی به حساب می آید.

نكات مهم پیش از خرید انواع انكودر

خرید انواع انکودر آسانسور

 

استفاده از این محصول یکی از نیازهای مهم در جهت راه اندازی یک آسانسور به حساب می آید. به همین خاطر نیز بهتر است با آشنایی کامل و شناخت از آن نسبت به خرید آن اقدام نمایید. یکی از نکات مهم خرید از یک شرکت مطمئن همراه با خدمات و گارانتی های لازم است. ضمن اینکه با توجه به انواع آن نیز بهتر است با افراد خبره و کارشناس در این زمینه مشورت نمایید. به همین دلیل ما یکسری از نکات مهم که بهتر است پیش از خرید به آن ها توجه کرده را شرح می دهیم. تا با خرید یک محصول با کیفیت و ایمن، علاوه بر افزایش راندمان آسانسور خود، ایمنی و رفاه آن را نیز افزایش دهید.

  • دریافت مشاوره و بررسی دقیق محصول پیش از خرید توسط کارشناس مربوطه
  • تهیه و خرید آن از بهترین شرکت آسانسور ایران و یا شرکت های معتبر در این زمینه
  • انتخاب انکودر آسانسور همراه با یک کابل بلند
  • بهره مندی از قطعات جانبی و مکانیکی اصل و با کیفیت
  • توجه و دقت بالا در هنگام نصب محصول و بکارگیری متخصصان حرفه ای در این زمینه
  • توجه به نوع خروجی و شرایط محیطی آن
  • بررسی نوع اتصالات به کار رفته در محصول

به منظور دریافت مشاوره های بیشتر و دریافت انواع خدمات می توانید همین حالا با کارشناسان گروه صنعتی مگا تماس بگیرید.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button