به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

بیمه آسانسور و مهم ترین دلایل انجام آن

بیمه آسانسور

بیمه آسانسور و مهم ترین دلایل انجام آن

بیمه آسانسور یکی از اقدامات مهم پیش از وقوع حوادث مالی و جانی است. که پس از راه اندزای آسانسور امری لازم و ضروری است. چرا که امروزه با گسترس روش های بیمه ای و استفاده از این گونه خدمات، و با توجه به احتمال هرگونه اتفاق در آسانسور، استفاده از این مزایا لازم است. احتمال سقوط، آتش گرفتن، آسیب به مسافران و… از جمله دلایلی هستند که سبب می شود ما نسبت به انجام این کار ملزم شویم. در واقع بیمه می تواند عاملی جهت تضمین کاهش خسارات پس از وقوع حوادث باشد. که در این راه انواع مختلفی نیز برای آسانسورها وجود داشته و شناخت کافی و البته آگاهی از برخی الزامات استفاده از آن بسیار مهم است.

با توجه به اینکه انجام به موقع بیمه می تواند مزایای بسیاری داشته باشد، عدم رعایت آن و استفاده از آن در برخی از وسایل، در صورت وقع حوادث شاید خسارات جبران ناپذیری را در پی دشاته باشد. البته که این نکته را نیز باید در نظر داشته باشیم که صرفا داشتن بیمه نشانه سلامت کارکرد یک وسیله یا آسانسور نیست. البته که باید تمامی استانداردها در استفاده از و ساخت آن رعایت شود، اما بیمه کردن آسانسور می تواند اطمینان خاطری در شرایط اضطراری یا غیر قابل پیش بینی باشد. به همین خاطر و با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه به معرفی انواع روش ها و مراحل آن می پردازیم. تا با شیوه انجام و همچنین اهمیت بیمه بالابر خود آشنا شوید.

اهمیت بیمه آسانسور

این کار در راستای مسئولیت مدنی افراد ساکن در یک ساختمان را ملزم به پرداخت خسارت به افراد که در حین استفاده از آسانسور و یا در داخل کابین آسانسور دچار مشکل شده اند، می کند. البته که در همین مورد نیز عمدتا فردی که مسئولیت ساختمان را بر عهده دارد، مسئول اصلی شناخته می شود. چرا که باید در زمان مشخص نسبت به سرویس و نگهداری بالابر و یا تعمیر قطعات آن اقدام می کرده است. در صورت استفاده از بیمه آسانسور برای این کار، در صورت وقوع هر گونه مشکلی، شرکت بیمه طرف حساب خسارات ناشی از وقوع حوادث را پرداخت می کند. البته که نیاز است تا افراد از قوانین آن آگاه بوده و پس از آشنایی با آن نسبت به انجام بیمه برای آسانسور خود اقدام نمایند.

در صورتی که خسارت ناشی از سقوط و یا هر حادثه دیگری، منجر به فوت و یا نقص عضو افراد شود، هزینه های جبران آن بسیار زیاد خواهد بود. به همین خاطر عم استفاده از خدمات بیمه ای می تواند افراد را دچار مشکل کند. گرچه با استفاده از تکنولوژی های ساختی که در راه اندازی آسانسور استفاده می شود، احتمال وقوع حوادثی که منجر به فوت یا نقص عضو شود، بسیار کم می باشد. اما به هر حال استفاده از بیمه بالابر می تواند خیال افراد را باز هم آسوده کرده تا با رعایت تمامی الزامات و استانداردها بدون مشکل از این وسیله ضروری استفاده کنند. ضمن اینکه برخی شرایط همانند زلزله و یا خرابی ساختمان به هر دلیلی می تواند افراد حاصر در آسانسور را دچار مشکل کند. از همین رو باید تمامی احتمالات و خطرات را نیز در نظر داشته باشیم.

مسئول اصلی بیمه بالابر کیست؟

مسئول بیمه بالابر

در صورت وقوع هر گونه حادثه ای افراد مختلفی هستند که باید به واسطه سهل انگاری و یا عدم رعایت استانداردها باید پاسخگو باشند. از شرکت طراح آسانسور گرفته، تا افرادی که ممکن است قطعات جانبی فرعی یا بی کیفیت ارائه کرده و … که باید در قبال سهل انگاری پاسخگو باشند. که تشخیص این امر توسط دادگاه و قاضی مربوطه با بررسی دقیق و کارشناسی حادثه انجام می شود. تا فرد و یا افراد و شرکت مقصر شناخته و نسبت به پرداخت جریمه معرفی شوند. به همین خاطر است که بهتر است در صورت استفاده از قطعات با کیفیت از قبیل کابین و درب آسانسور و… باید هر کدام از افراد و یا شرکت ها دارای بیمه معتبر باشند. تا در صورت وقوع حادثه دچار مشکلات مختلف نشوند.

در همین رابطه در صورتی که شرکت ارائه دهنده خدمات و یا فروشنده قطعات مقصر شناخته شود، اما تعهدی در قبال خدمات پس از فروش و یا محصول خود نداشته، فرد طرف قرارداد با آن شرکت مسئول است. به همین دلیل است یا مالک ساختمان، و یا مدیر به نمایندگی از مالک باید نسبت به بیمه آسانسور اقدام کند. تا در صورت وقوع هرگونه حادثه کوچک و یا بزرگ بتوان بخشی از مشکلات را رفع و نسبت به جبران خسارات اقدام کرد. ضمن اینکه این مورد این اخطار را به ما می دهد، که حتما نسبت به دریافت گارانتی و اطمینان از اصالت کالا در زمان خرید آگاه باشیم. چرا که برخی از شرکت ها بدون توجه به این موارد و آگاهی کم خریداران نسبت به ارائه خدمات با کیفیت بالا، چشم پوشی می کنند.

آیا استفاده از خدمات بیمه ای اجباری است؟

ضرورت استفاده از خدمات بیمه بالابر

همان طور که گفته شد انجام بیمه آسانسور می تواند هم از لحاظ بار روانی مثبت تلقی شود، و هم در صورت هر گونه مشکلی کمک حال افراد خسارت دیده باشد. در واقع نمی توان خدمات پس از وقوع حادثه را در صورت بیمه بودن نادیده گرفت. اما به هر جهت برخی به دلیل صرف هزینه برای این کار با تردیدهایی مواجه هستند. مخصوصا که آسانسورهای تولیدی امروزی اکثرا از کیفیت بالایی برخوردار بوده و احتمال وقوع حادثه در آن ها همانند سقوط و یا سایر مشکلات بسیار کم است. حتی قوانین سخت گیرانه در ساخت انواع مکانیزم ها مثل آسانسور شیشه ای این احتمال را کاهش می دهد. چرا که در این مدل، شرایط نصب، مقاومت شیشه کار شده، بحث ایمنی مسافران و سایز بخش ها، با کنترل و جزئیات بیشتری رسد و اجرا می شوند.

اما به صورت کلی بیمه کردن آسانسورها هیچ گونه الزام قانونی ندارد. در واقع هیچ یک از مالکین و یا افرادی که نسبت به راه اندازی آسانسور خود اقدام می کنند، اجباری به استفاده از بیمه ندارند. اما از آن جایی که احتمال وقوع حادثه وجود دارد، و به منظور پیشگیری از جبران خسارات سنگین انجام این کار تا حدی ضروری به نظر می آید. چرا که حادثه هیچ گاه خبر نمی کند و بنا به هر شرایطی امکان وقوع آن وجود دارد. همچنین استفاده از بیمه در برقراری صلح و ایجاد فضای بهتر در صورت وقوع حادثه بسیار موثر و مهم می باشد. به همن خاطر شما نیز اگر هنوز نسبت به بیمه بالابر خود اقدام نکرده اید، در اسرع وقت این کار را انجام دهید. چرا که ای کار به دلایل مختلفی که برخی از آن ها ذکر شد، می تواند بسیار کارآمد باشد.

وظایف مدیر ساختمان در رابطه با آسانسور

همان طور که می دانید در نصب و راه اندازی آسانسورها الزامات و قوانین مختلفی وحود دارد. که مهم ترین دلایل این سخت گیری کاهش حوادث ناشی از سقوط و یا دیگر حوادث می باشد. که به دلیل وقوع آن ها در طی سالیان گذشته سازمان های بازرسی و استاندارد سازی را بر آن داشته تا با ایجاد قوانین مختلف از این حوادث و مشکلات جلوگیری کند. در این رابطه مدیر یک ساختمان وظایف گوناگونی را دارد. که با شناخت آن ها می تواند نقش مهمی را در این امر ایفا کند. به همین خاطر در ادامه به مهم ترین این وظایف می پردازیم.

  • بررسی دریافت گواهینامه استاندارد آسانسور، پس از نصب آن. این مورد از سال 83 به بعد توسط موسسه استاندارد آسانسور الزامی شده است.
  • بستن قرارداد سالیانه با شرکت مورد تایید وزارت صمت جهت دریافت استاندارد ادواری آسانسور
  • بستن قرارداد با شرکتی معتبر و مورد تایید وزارت صنایع و معادن، جهت سرویس و نگهداری ماهیانه آسانسور
  • مدیر موظف است که از جانب مالکین ساختمان، نسبت به دریافت بیمه آسانسور از شرکتی معتبر اقدام نماید

یکی دیگر از مواردی که سازمان های استاندارد به آن توجه کرده اند، دستسری به گواهینامه یک ساله استاندارد به آسانسورداران است. چرا که با این ترفند افراد حداقل سالی یک بار ملزم به بازرسی آسانسور خود می شوند. تا بار دیگر تمامی قطعات آسانسور و کارکرد آن بررسی شود. به همین خاطر این کار نیز از احتمال هرگونه خطر و یا حدثه ای پیشگیری می کند. البته که استانداردترین و بهترین حالت ممکن، استفاده از خدمات ماهیانه سرویس و نگهداری است. که باید با کمک شرکت های معتبر و با کیفیت انجام شود.

نکات مهم مرتبط با بیمه کردن آسانسورها

نکات مهم مرتبط با بیمه بالابر

همواره برای انواع محصولات و ساختمان ها بیمه های مختلفی وجود دارد. که برای دریافت هر یک از آن ها رعایت برخی الزامات و دریافت تاییدیه یک سری از مدارک الزامی هستند. از همین رو نیز برای ثبت نام و دریافت بیمه بالابر خود نیز باید به نکات مختلفی توجه نمایید. که بتوانید در صورت هر گونه مشکل یا حادثه ای نسبت به دریافت خسارت خود اقدام کنید. اما این موارد که جزو نکات مهم در بیمه آسانسور نیز محسوب می شوند، شامل موارد ذیل می باشد. این موارد به نوعی چک لیست مهم ترین نکات در رابطه با بیمه کردن آانسور شما می باشد.

  • توجه به سال نصب و راه اندازی آسانسور
  • توجه به مدل موتور به کار رفته در آسانسور
  • مدل، میزان ظرفیت و نوع کاربری کابین
  • توجه به نوع درب استفاده شده که می تواند شامل مدل های مختلف در انواع بازشوها باشد
  • توجه به مدل ترمز آسانسور
  • میزان تعهدات الزامی بیمه گذار
  • توجه به بخش ها و اجزای تشکیل دهنده تابلوها

همچنین ذکر این نکته لازم است که در شرایطی به میزان حق بیمه نیز می تواند اضافه شود. این موارد شامل ساختمان های با بیش از 10 طبقه، به میزان ده درصد نرخ اضافی به برای بیمه تعلق می گیرد. همچنین اگر کابین بدون درب بیمه شده باشد، به میزان قیمت بیمه 5 درصد نرخ اضاف شامل حال افراد می شود. همین طور اگر نصاب و سرویس کار نیز تحت پوشش بیمه قرار بگیرند، 20 درصد حق بیمه بیشتر پرداخت می شود.

تاثیر مدل آسانسور و کیفیت قطعات در بیمه آن

تاثیر مدل و کیفیت بر بیمه آسانسور

همواره در بحث بیمه که انواع مختلفی نیز دارد، شرایط مختلفی مدنظر است. به عنوان مثال برای آسانسورها که جزو وسایل خدماتی محسوب می شوند، باید برخی الزامات رعایت شود. در واقع شرکت های بیمه ای با توجه به مدل، نوع مکانیزم و البته کیفیت قطعات نسبت به بیمه کردن یک آسانسور و عدم انجام این کار اقدام می کنند. دقیقا شرایطی که برای یک کارگاه، ساختمان مسکونی و یا اتومبیل وجود دارد. در واقع باید برخی استانداردهای اصلی و اصولی در آن رعایت شده تا شرکت مذکور با توجه به حوادث پیش بینی نشده خسارات ناشی از آن را به افراد خسارت دیده پرداخت نماید.

در واقع یکی از مهم ترین دلایلی که در بحث بیمه آسانسور همواره به آن اشاره می شود، رعایت استانداردهای ساخت، استفاده از قطعات با کیفیت و البته دریافت گواهینامه استاندارد می باشد. به همین خاطر و برای آسودگی خاطر از دریافت بیمه مناسب، سعی کنید از کابین های ایمن، درب های با کیفیت و دارای مکانیزم مناسب مانند درب فرماتور و یا سلکوم و سایر قطعات با کیفیت بهره ببرید. تا مشکلی از بابت انجام بیمه برای آسانسور خود نداشته باشید.

آیا بیمه های بالابر شامل آتش سوزی هم می شود؟

به صورت کلی بیمه هایی که شامل آسانسورها می شود، تشکیل دهنده جبران خسارات و صدماتی است که به مسافران آن آسانسور داده می شود. و بیمه وظیفه و هزینه ای را شامل خود آسانسور نمی بیند. چرا که با توجه به قوانین و مقررات راه اندازی و طراحی سازه آسانسور در صورتی که تمامی قطعات ایمنی به درستی و با کیفیت مناسب استفاده شود، حادثه ای رخ نخواهد داد. همچنین اگر سرویس های دوره ای نیز به موقع انجام شود، آسانسور دچار مشکل نمی شود. تنها ممکن است قطعه ای در حین کار کردن به درستی عمل نکرده و سبب حادثه شود. که در این صورت باید خسارت را از شرکتی که قطعه ارائه کرده، طلب کنید. به همین علت گارانتی محصولات بسیار مهم است.

اما اگر بخواهید آسانسور خود را نیز در برابر حوادثی همچون آتش سوزی بیمه کنید، می توانید این کار را انجام دهید. می توانید از طریق انواع بیمه ها، بیمه آتش سوزی تاسیسات ساختمان را تهیه کرده، تا بدین شکل آسانسور شما نیز در قبال این حادثه بیمه باشد. که این مدل از بیمه آسانسور شامل صاعقه، زلزله، انفجار و آتش سوزی می باشد. گرچه امروزه حتما باید کابین ها از متریالی ساخته شوند که انتشار هرگونه شعله آتش به داخل کابین را مانع شوند. و به نوعی از مواد مشتعل نباید در ساخت آن ها استفاده کرد. از همین رو در زمان انتخاب کابین حتما به این موارد توجه کرده و کابینی استاندارد در کنار یزبایی انتخاب نمایید. از جمله این ویژگی ها می توان به ویژگی دودبند در کابین ها اشاره کرد، که مدل های استاندارد دارای این مزیت می باشند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت بیمه حوادث آسانسور

در صورت بروز و یا اتفاق هر نوع حادثه ای، افراد باید برخی از مدارک را در مدت زمان مشخص به شرکت طرف قرارداد ارائه کنند. این مدارک باید ظرف مدت 5 روز پس از حادثه، به شرکت مذکور ارائه شود. تا بر اساس شواهد و نوع حادثه، همچنین کارشناسی بازرسان شرکت بیمه، نسبت به پرداخ هزینه و جبران خسارات اقدام شود. عمدتا حوادث ناشی از آسانسور ممکن است موجب آسیب و یا فوت افراد گردد. که در هر صورت برای هر کدام از این موارد باید مدارک و مستنداتی ارائه شود. از جمله مهم ترین مدارکی که پس از حادثه و جهت پرداخت هزینه های درمان مورد نیاز است، به شرح ذیل می باشد.

  • شرح خلاصه ای از پرونده بیمارستانی که توسط پزشک معتمد نوشته شده است
  • ارائه تمامی قبوض پرداختی به بیمارستان
  • همراه داشتن کپی کارت ملی و شناسنامه افراد مجروح و حادثه دیده
  • در صورت انجام جراحی، ارائه شرح حال عمل و اقدامات انجام شده توسط پزشک
  • ارائه صورت حساب کلی بیمارستان به شرکت برای دریافت بیمه آسانسور

همچنین در صورتی که حادثه منجرب به فوت افراد شده باشد، مدارک مورد نیاز به شرح ذیل می باشند.

  • ارائه کپی برابر اصل از گواهی فوت افراد حاضر در آسانسور
  • تحویل کپی برابر اصل گزارش نیروی انتظامی
  • ارائه گواهی برابر اصل حصر وراثت افراد
  • همچنین ارائه کپی برابر اصل شناسنامه باطل شده به همراه گزارش کامل پزشکی قانونی

بیمه آسانسور چقدر هزینه دارد ؟

هزینه بیمه آسانسور

دریافت بیمه برای بالابر و میزان هزینه آن بستگی به عوامل مختلفی دارد. که می توان به میزان ظرفیت، نوع کاربری آسانسور (بیمارستانی، تجاری، خودروبر، آسانسور کششی، تعداد آسانسور و…) اشاره کرد. به همین خاطر نمی توان عدد دقیقی را برای این کار در نظر گرفت. اما به صورت کلی شرکت های بیمه ای سه نوع خدمات اصلی را ارائه می دهند. که می توان آن ها را به هزینه های پزشکی و بیمارستانی، غرامت فوت و غرامت نقص عضو تقسیم بندی کرد. که میزان دقیق آن و پرداخت هزینه ها در توافق با شرکت مد نظر تعیین می گردد. همچنین در صورتی که کاربری آسانسور نیز به دلایل مختلف تغییر کند، میزان هزینه تغییر می کند. به صورت کلی کاربری های آسانسور به شرح ذیل هستند.

  • آسانسور مشترک بار و افراد
  • بالابرهای حمل بار
  • آسانسورهای نفر بر

همچنین برخی دیگر از ایتم های موثر در میزان پرداخت حق بیمه، به تعداد افرادی که از آسانسور استفاده کرده اند می باشد. گاهی استفاده بیش از حد مجاز سبب بروز حادثه می شود. که این عامل می تواند در میزان پرداخت هزینه های جاری و جبران خسارات موثر باشد. همچنین ریسک بیمه بالابر در آسانسورهای قدیمی نسیبت به آسانسورهای جدید بیشتر است. همین طور میزان پرداخت حق بیمه آسانسور به دلایل میزان استفاده در آسانسورهای تجاری نسبت به آسانسور خانگی و ساختمانی در حدود 20 درصد بیشتر است. همچنین حق بیمه در ساختمان های بیشتر از 15 طبقه نیز به میزان 45 درصد افزایش پیدا می کند. تمامی این شرایط را در زمان بیمه کردن بالابر خود باید در نظر داشته باشید. چرا که قوانین و شرایط برای مکانیزم ها و کاربری های مختلف آسانسوری، متفاوت است.

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button