مقاله

روغندان آسانسور و اهمیت آن

روغندان آسانسور یکی از محصولات مهم و تاثیر گذار بر روی روند کارکرد قطعات و بخش های مختلف آسانسور می باشد. چرا که با روغن کاری اصولی و استاندارد، می توان علاوه بر پیشگیری از خرابی زودهنگام، سبب کارکرد روان تر بسیاری از بخش ها و قطعات شد. این بخش در بیشتر اوقات بر روی بخشی از کابین نصب می شود. تا با حرکت کابین و به صورت خودکار (در صورت نیاز) این روغن ریزی بر روی ریل ها انجام شده تا کابین بدون مشکل بر روی آن حرکت کند. ضمن اینکه نصابان و متخصصان در سرویس های دوره ای نیز میزان روغن آسانسور را بررسی و در صورت نیاز از همان روغن موجود بر روی کابین استفاده می کنند. در واقع این بخش مخصوصا در مدل های کششی یکی از مهم ترین آیتم ها برای بررسی به شمار می رود.

اما نکته مهم در این رابطه تنوع مدل های مختلف روغن برای استفاده در آسانسور می باشد. در واقع با توجه به مدل و مکانیزم حرکتی آسانسور، و همین طور تعداد چرخ دنده ها و نوع موتور می توان از روغن های مختلفی استفاده کرد. ضمن اینکه در برخی مناطق که تغییرات آب و هوایی زیادی دارد، باید از روغن های سازگار با این شرایط استفاده کنیم. تا در هر حالتی میزان غلظت مورد نظر بر روی بخش های اصلی قرار داشته باشد. و نیازی به تعویض و یا تمیزکاری نداشته باشد. از همین رو و با توجه به تاثیر روغن بر روی کارکرد آساسنورها، در ادامه به معرفی انواع این محصول و نحوه استفاده از آن می پردازیم.

انواع روغندان آسانسور

اولین نمونه این از این محصول که جزو بخش و البته مهم ترین قطعات آسانسور به شمار می رود، نوع پلاستیکی است. از لحاظ کیفیت این نوع خود به دو دسته با کیفیت و کم کیفیت تقسیم می شود. که مدل کم کیفیت در مدت زمان کارایی لامز را از دست داده و به خوبی عمل نمی کند. به همین خاطر سبب افزایش احتمالی خرابی قطعات و شکسته شدن آن ها می شود. اما مدل با کیفیت روغندان آسانسور، بدون نشتی و با کیفیت بسیار مطلوب عمل روغن کاری آسانسور را انجام می دهد. همچنین از طول عمر بیشتری نیز برخوردار می باشد. به همین خاطر در زمان خرید به مدل و میزان غلظت و برند آن ها توجه نمایید. چرا که کارایی مدل های جدیدتر علی رغم قیمت بالاتر، بیشتر بوده و راندمان آسانسور شما را نیز افزایش می دهد.

دیگر مدل این محصول، مدل طرح ترک می باشد. این مدل از مواد جدید و نیمه شفاف ساخته می شود. که میزان روغن موجود در آن به دلیل نیمه شفاف بودن ظرف آن مشخص است. ضمن اینکه طول عمر بالایی نیز دارد. به طور کلی هر یک از این دو مدل دارای مزیت های مختلفی هستند. که جهت پیشگیری از نشتی روغن در هر کدام از آن ها نمد صنعتی و ضخیم به کار رفته است. عدم نشتی در این محصول بسیار با اهمیت بوده و نباید به هیچ عنوان روغن از آن ها به دلایل مختلف بیرون بریزد. همچنین بدنه، پایه نگهدارنده و مخزن هر کدام از مواد با کیفیتی ساخته شده است. تا در زمان روغن کاری بدون مشکل به کار خود ادامه دهند. در واقع این بخش ها تاثیر بسزایی در روند کارکرد این محصول در آسانسور ایفا می کنند.

کدام قسمت های آسانسور به روغن کاری نیاز دارند؟

مهم ترین قسمت ها جهت روغن کاری آسانسور

همان طور که اشاره شد استفاده از روغن و روانکاری از جمله مهم ترین کارهایی است که جهت افزایش راندمان و طول عمر قطعات می توان انجام داد. اما این کار باید به صورت اصولی و استاندارد و بر روی برخی از قطعات انجام شود. ریل ها و سیم بکسل ها از مهم ترین بخش هایی هستند که باید روغن کاری شوند. چرا که در این قسمت ها روغن سبب پیشگیری از زنگ زدن، خوردگی و ساییدگی شده و استهلاک سیم ها و ریل را کاهش می دهد. به همین خاطر و به دلیل درگیری بالای این بخش با اجزای مختلف مثل کابین آسانسور سبب می شود تا در اولویت استفاده از روغندان آسانسور قرار داشته باشند. مخصوصا که اکر مکانیزم آسانسور شما از نوع کششی باشد، این کار اهمیتی دوچندان پیدا می کند.

نکته دیگری که در این بین اهمیت دارد میزان استفاده از روغن است. که هر چه این میزان بیشتر باشد سبب افزایش حالت کششی شده و میزان جذب آلودگی را کاهش می دهد. در همین رابطه ریل های راهنما که وظیفه هدایت کابین و جلوگیری از انحراف آن را بر عهده دارند نیز باید به خوبی روغن کاری شوند. همواره در سرویس های دوره های ریل ها علاوه بر روغن کاری، کاملا تمیز و از هرگونه پرز و آلودگی تمیز می شوند. چرا که جزو مهم ترین قطعات جانبی محسوب می شود. ضمن اینکه ساختار برخی قطعات نیز به گونه ای است که بتواند روغن را در خود نگه دارد. به عنوان مثال در سیم بکسل ها مفتول مرکزی آن وظیفه حفظ و نگهداری از روغن را بر عهده دارد. البته به شرطی که زمان تمدید محل استفاده شده اصولی تمیز شود.

اهمیت کیفیت روغن مورد استفاده

همواره بغیر از خود روغن دان، نوع روغن و کیفیت آن نیز از اهمیت دو چندان برخوردار است. چرا که باید علاوه بر روانکاری، جلوگیری از آلودگی سبب حرکت روان و بدون ایراد قطعات نیز گردد. یکی از روش هایی که برای سنجش میزان کیفیت روغن ها مورد استفاده قرار می گیرد، روش گرانروی است. در این روش میزان غلظت روغن مورد ارزیابی قرار می گیرد. به همین خاطر در زمان تهیه این محصول حتما به میزان گرانروی آن توجه نمایید. چرا که این میزا غلظت ارتباط مستقیمی با موتور شما داشته و حتما باید با آن همخوانی داشته باشد. چرا که در صورت عدم همخوانی نمی تواند کارایی داشته باشد. این عدم همخوانی به مانند باز و بسته کردن یک پیچ ئو سو با پیچ پوشتی چهارسو می باشد.

میزان گرانروی و غلظت دارای رابطه مستقیم هستند. بدین شکل که هر چقدر میزان گرانروی بیشتر باشد، روغن دارای غلظت بیشتری می باشد. این میزان برای استفاده و روغن کاری آسانسور به میزان عدد 10 در نظر گرفته شده است. یعنی گرانروی محصول اگر 10 بود برای استفاده از آن در راه اندازی سیستم آسانسور شما مناسب می باشد. همچنین یکی دیگر از نکات مهم جهت شناخت کیفیت روغندان آسانسور، میزان قابلیت یکنواختی و روانی آن در گرما و سرما است. یعنی روغن نباید با تغییرات دمایی دچار تغییر غلظت شود، و همواره باید از یک میزان غلظت ثابت در شرایط مختلف سود ببرد. چرا که در غیر این صورت، در محیط های گرم و یا در مناطق سرد، آسانسور شما دچار مشکل شده و حرکتی صحیح و روانی نخواهد داشت.

طریقه شارژ روغن آسانسور

شیوه شارژ روغن کاری آسانسور

همواره انواع سیستم های بالابر و یا آسانسور به سرویس و نگهداری دوره ای یا ماهانه نیاز دارند. به همین خاطر در همه این سیستم ها در هر ماه افراد متخصص برای بررسی تمام قسمت های آسانسور به محل اعزام می شوند. در این دوره های سرویس و نگهداری میزان روغن موجود در روغندان آسانسور نیز بررسی می شود. که در صورت کاهش آن و یا نیاز به شارژ مجدد این کار انجام شود. این مورد در مکانیزم های آسانسور کششی بسیار مهم است. ضمن اینکه این نکته را در نظر داشته باشید که کفشک ها به عنوان قطعات مهم در کارکرد آسانسور دارای دو نوع هستند. که نوع غلطکی به روغن کاری نیازی نداشته و مدل لغزشی آن باید روغن کاری شود. چرا که در مدل غلطکی می تواند موجب تداخل در سیستم ایمنی آسانسور شود.

جهت تعویض و یا افزایش روغن، با استفاده از درپوشی که بر روی آن وجود دارد، روغن افزوده می شود. نکته ای که در این کار وجود دارد، این است که نباید روغن دان را لبریز کنیم. و میزان افزودن آن باید به اندازه و پیش از سر ریز شدن باشد. همچنین سرویس کاران نباید از روغن های کم کیفیت، گریس و یا روغن سوخته برای این کار استفاده کنند. چرا که علاوه بر کیفیت پایین آن ها، ریل ها نیاز به نظافت پیدا می کنند. که این کار علاوه بر صرف زمان زیاد به هزینه های زیادی نیز احتیاج دارد. البته که انجام این کار چندان ساده و راحت نیز نبوده و برای مدت زمانی طولانی آساسنور را نیز از دسترس خارج خواهد کرد. این کار کوچک اما موثر در روند آسانسور بهتر است که با روغن 10 شارژ شود.

شیوه های سنتی و مدرن روغن کاری

روش های اتوماتیک روغن کاری آسانسور

تا به اینجا در مورد اهمیت روغن ها، بخش هایی که به روانکاری نیاز دارند، و انواع مدل های آن اشاره کردیم. اما همان طور که می دانید در کنار تنوع این محصول، انجام روغن کاری و روانکاری آسانسور نیز متفاوت است. همواره با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، روش هایی به منظور افزایش کیفیت، بهبود راندمان، صرفه جویی در زمان و هزینه و کم کردن سختی ابداع می شود. این بخش نیز از این قاعده مستثنی نبوده و دچار تغییراتی شده است. جایی که در آن هم می توان به صورت دستی، و هم به شکل اتوماتیک عمل روغن کاری آسانسور را انجام داد. چرا که در برخی از ساختمان ها به صورت دستی انجام این کار تا حدی امکانپذیر است. اما در ساختمان های بلند، برای روانکاری، کار کمی برای سرویس کاران سخت می شود.

دستگاه انتخابی و یا روغندان آسانسور شما می تواند به صورت خودکار و از بالا بخش کابین و وزنه تعادل، عمل روغن ریزی را انجام دهد. و روغن ها را در بخش های لازم و ریل های راهنما بریزد. اما در روش دوم روغندان اتوماتیک آسانسور، این محصول به آرامی از بخش موتورخانه بر روی ریل های راهنما می چکد. که در این روش به منظور جمع آوری روغن های اضافی که از روی ریل ها می چکد، کاسه های را در قسمت چاهک قرار می دهند. که این کاسه قابلیت نصب در زیر ریل ها را دارند. همچنین در این روش نیز باید کار تمیز کاری ریل ها در مدت زمان مشخص انجام شده و مخزن های روغن نیز به موقع پر شود. به همین طور در این صورت مجدد نیاز به بررسی بخش ها و تمیزکاری وجود دارد.

محل نصب روغندان ها

اصلی ترین محلی که برای نصب این قطعات در نظر گرفته شده است، در بالای قسمت کابین ها است. عمدتا محلی بر روی کفشک ها شامل قسمتی است که می توان آن را در آن جا قرار داد.  این روغندان ها به گونه ای باید قرار بگیرند تا شکاف آن هر دو قسمت ریل ها را در بر بگیرد. این قطعه به وسیله پایه هایی همراه با دو پیچ نمره 10 در محل خود قرار می گیرد. در زمان نصب باید در نظر داشت که نباید فشار بیش از حد به آن وارد کرد. چرا که ممکن است سبب سوراخ شدن و یا شکستگی ظرف روغندان آسانسور شود. و در نتیجه سبب سر ریز شدن روغن به تمامی بخش ها می شود. از همین رو علاوه بر توجه به نکات استفاده از نوع روغن و شرایط استفاده از آن، نصب این بخش نیز باید به خوبی انجام شود.

یکی از نکاتی که می توان در استفاده از روغن ها به آن اشاره کرد، استفاده از روغن هایی با غلظت کم تر است. چرا که هرچه غلظت روغن کم تر باشد، امکان سر ریز شدن آن بر روی ریل ها راحت تر است. هچنین اگر در صورت استفاده از کفشک های لغزشی بر روی کابین، باید در فاصله زمانی کم تری روغن کاری انجام شود. از همین رو در این صورت پیشنهاد می شود تا از روغن هایی با غلظت بیشتر استفاده نمایید. به صورت کلی تشخیص شرایط نصب و نوع غلظت روغن حتما باید توسط متخصصان سرویس های دوره ای و نصابان انجام شود. ضمن اینکه در کنار مکانیزم حرکتی، نوع طراحی سازه آسانسور نیز در این امر بسیار مهم هستند. که می تواند علاوه بر عملکرد بخش ها، در قسمت روغن کاری آسانسور نیز موثر باشد.

تاثیر قیمت روغندان آسانسور بر ارزش آن

تاثیر روغندان آسانسور بر قیمت آسانسور

یکی از عواملی که همواره در قیمت نهایی آسانسورها نقش داشته، اصل بودن و یا اورجینال بودن قطعات جانبی آن بوده است. بدین شکل که هر آسانسور که لوکس تر بود و قطعات گران تری را داشت، قاعدتا از قیمت بالاتری نیز سود می برد. اما روغندان آسانسور و یا نوع آن تاثیر چندانی بر روی قیمت نهایی آسانسورها ندارد. و این بخش بیشتر جنبه کیفیتی و روانکاری بر روی خود آسانسور را بر عهده دارد. به همین خاطر افرادی که از محصول و روغن با کیفیت تر برای روغن کاری آسانسور استفاده می کنند، به منظور افزایش طول عمر قطعات و روانکاری آن ها می باشد. به همین خاطر باید تلاش کنید تا با دریافت مشاوره های صحیح، محصولی مناسب برای آسانسور خود تهیه نمایید. تا موجب بهبود راندمان و کارکرد آن و در نتیجه افزایش طول عمر آن شوید.

از همین رو اگر شما به فکر افزایش کیفیت ظاهری و یا تاثیر در روند زیباسازی آن هستید، روغن و روغندنان تاثیر آنچنانی برای شما نخواهد داشت. تنها جهت زیبایی می توان در انتخاب درب آسانسور و همچنین کابین و متعلقات آن تمرکز کرد. به همین خاطر سعی کنید در سایر بخش ها و قطعات از محصولات مناسب، با کیفیت، استاندارد و ایمن بهره ببرید. چرا که همان طور که اشاره کردیم، دریافت خدمات دریافت محصولات، سرویس و نگهداری و نصب و راهاندازی از شرکت های معتبر تاثیر فوق العاده ای در این امر دارند. لذا در این مورد تلاش کنید تا بهترین و با کیفیت ترین ها را برای خود انتخاب نمایید. چرا که آسانسور یک وسیله کاربردی و بسیار مهم برای افراد است، که تاثیر زیادی در زیبایی ساختمان شما نیز دارد.

دریافت خدمات روغن کاری آسانسور

با توجه به کاربردها و اهمیت این بخش، تهیه محصول مناسب بسیار مهم است. از همین رو شما نیز می توانید جهت استفاده از یک روغن مناسب، دریافت مشاوره، جهت راه اندازی آسانسور خود و تهیه انواع قطعات جانبی با گروه صنعتی مگا تماس بگیرید. تا مشاوران ما شما را در این امر راهنمایی کرده تا با استفاده از یک سیستم مناسب و با کیفیت، از کارکرد و کیفیت آسانسور خود لذت ببرید. این کارخانه همواره در تلاش جهت ارائه بهترین محصولات و خدمات در زمینه صنعت آسانسور بوده و تا به امروز گام های مثبت و موثری را نیز در این راه برداشته است. چرا که انتخاب مسیر صحیح در بحث راه اندازی و همین طور انتخاب قطعات جانبی در این کار بسیار مهم هستند. که باید حساب شده و با برنامه ریزی درست انجام شود.

این کارخانه، سالانه با تولید انواع کابین ها و همچنین واردات انواع مکانیزم های درب همچون مکانیزم های درب فرماتور از کشور اسپانیا و دیگر مکانیزم با کیفیت موجود در جهان به نام درب سلکوم که از کشور چین وارد می شود، تاثیر فوق العاده در افزایش کیفیت آسانسورهای تولیدی در کشور داشته است. چرا که همان طور که گفتیم کیفیت بالا، از جمله اولویت های کارخانه صنعتی مگا بوده است. به همین منظور و جهت کسب اطلاعات تکمیلی درمورد روغندان آسانسور و خدمات این مجموعه و همچنین محصولات عرضه شده توسط آن، می توانید با ما تماس بگیرید. شماره های ذیل راه های اصلی جهت ارتباط با این مجموعه بوده، و می توانید از سایر محصولات و خدمات این کارخانه نیز بهره ببرید.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *