به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

آسانسور بیمارستانی و اصلی ترین ویژگی های آن

آسانسور بیمارستانی

آسانسور بیمارستانی و اصلی ترین ویژگی های آن

آسانسور بیمارستانی در کلینیک ها و یا بیمارستان ها به منظور جا به جایی بیماران مورد استفاده قرار می گیرد. این بالابر با نام هایی همچون آسانسور تخت بر و یا آسانسور برانکارد بر نیز شناخته می شود. مهم ترین ویژگی این بالابر در کنار ایمنی و کیفیت آن، مربوط به ابعاد کابین آن می باشد. که باید به گونه ای در نظر گرفته شود تا به راحتی تخت بیماردر آن قرار بگیرد. میزان ظرفیت، سرعت، عدم تکان خوردن در زمان جا به جایی، توقف صحیح و کاملا برابر با طبقه به منظور خروج تخت و… از جمله مهم ترین ویژگی های این آسانسور می باشد. که به نوعی به دلیل حمل بیماران و نیاز به استفاده اورژانسی از آسانسور، سبب شده تا بیش از پیش کیفیت این آساسنورها مدنظر قرار بگیرند.

در واقع رعایت ایمنی و استانداردها در مدل های بیمارستانی به نوعی بیشتر از مدل های معمولی باید باشد. ضمن اینکه محاسبه حتی قرارگیری شستی ها و پنل ها و دکمه ها نیز با اهمیت هستند. عملکرد دقیق سنسورهای جشمی و استفاده از مدل های حساس و … از دیگر نکات مهمی است که باید در اینگونه بالابر به آن توجه شود. از همین و با توجه به اهمیت این مدل از آسانسورها طراحی این محصول با سایر آسانسورها کمی متفاوت تر است. البته که نوع مکانیزم های حرکتی استفاده شده در آن با سایر مدل ها یکسان می باشد. در مجموع به همین دلیل در ادامه به طور مفصل به توضیح هر یک از این آیتم ها می پردازیم، تا با ویژگی ها و مشخصات مدل های بیمارستانی بیشتر آشنا شوید.

طراحی آسانسور بیمارستانی

یکی از نکات مهم در زمان طراحی آسانسور مدل بیمارستانی، توجه به نوع نقشه کشی و طراحی آن است. که باید بدون هیچ مشکلی جابجایی افراد در آن صورت بپذیرد. در کنار این آیتم، توجه به میزان ترافیک آسانسور نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چرا که در مراکز بهداشتی خدمات رسانی سریع به بیمار بسیار حائز اهمیت بوده و بیمار نباید مدت زمان طولانی معطل رسیدن آسانسور شود. پس یکی از آیتم های مهم در زمان راه اندازی این سیستم در مراکز بهداشتی، آنالیز تعداد افراد در بیمارستان، تعداد کارمندان و پزشکان، تعداد آسانسور مورد نظر برای جابجایی و… می باشد. که این عامل در انتخاب نوع مکانیزم، سرعت آساسنور و انتخاب موتور مناسب، قطعات جانبی مرتبط و… نیز اثر گذار می باشد.

یکی دیگر از نکاتی که باید مد نظر قرار بگیرد، جداسازی آسانسورها به منظور کاربری مختلف می باشد. چرا که بیماران اورژانسی نیاز به خدمات رسانی فوری داشته، و جابجایی البته، خروج زباله ها و یا انتقال غذا باید از مسیر دیگری انجام شود. به همین خاطر یکی از نکات مهمی که در محیط های درمانی باید مدنظر قرر بگیرد، آنالیز دقیق شرایط محیطی است. و این نکته و این میزان حساسیت نسبت به راه اندازی آسانسور بیمارستانی در یک ساختمان بسیار بیشتر است. همچنین برای این امر باید به نکاتی همچون نوع مکانیزم چاله و چاهک، برای اجرای پروژه در این اماکن توجه شود. ضمن اینکه با توجه به این شرایط و حجم رفت و آمد می توان از آسانسورهای دو کابینه و یا چند آساسنور در کنار یکدیگر استفاده کرد.

مشخصات ابعاد و ظرفیت کابین آسانسورهای بیمارستانی

ابعاد و مشخصات آسانسور تخت بر

ابعاد و مشخصات در آسانسورهای برانکارد بر و یا تخت بر مدل بیمارستانی متغیر است. به گونه ای که برای یک مدل 21 نفره باید حداقل ابعاد در نظر گرفته شده برای عرض کابین 140 سانتی متر و 240 سانتی متر برا عمق آن باشد. همچنین حداقل ابعاد عرض درب، 130 سانتی متر و ارتفاع آن نیز باید 210 سانتی متر باشد. همچنین کلید یا پنل های شستی احضار باید در فاصله 40 سانتی متری از درب قرار گرفته و همچنین این پنل باید در هر دو سمت درب قرار داده شود. همچنین سیستم های به کار رفته در این مدل آسانسور باید مجهز به سیستم نجات اضطراری بوده و همسطح سازی کف و کابین نیز به خوبی در آن انجام شود.

برای آسانسورهای برانکاردبر حداقل ظرفیت باید 1 تن و یا 1000 کیلوگرم باشد. در این حالت عرض و ارتفاع کابین آسانسور حداقل 110 و 220 سانتی متر بوده و درب ها نیز دارای ابعاد 90 و 200 سانتی متری می باشد. در واقع این ابعاد با توجه به شرایط مختلفی که اشاره شد متغیر بوده و متفاوت است. از همین رو جهت آشنایی بیشتر با سایر ابعاد، در ادامه به برخی از ابعاد و مشخصات در ظرفیت های مختلف انواع آسانسور بیمارستانی اشاره خواهیم کرد.

  • برای ظرفیت 1600 کیلوگرم: عرض 140، ارتفاع 230 و عمق 240 سانتی متر
  • برای ظرفیت 2000 کیلوگرم: عرض 150، ارتفاع 230 و عمق 270 سانتی متر
  • برای ظرفیت 2500 کیلوگرم: عرض 180، ارتفاع 230 و عمق 270 سانتی متر

کاربردهای مهم آسانسورهای تخت بر

مهم ترین مشخصات آسانسور تخت بر

اگر بخواهیم به صورت کلی مهم ترین کاربردهای آسانسورهای برانکارد بر را ذکر کنیم، به دو دسته اصلی می رسیم. دسته اول مخصوص جابجایی و حمل بیماران، و دوسته دوم شامل جابجایی کارمندان و عیادت کنندگان و همراهان بیمار می شود. به همین خاطر به منظور افزایش میزان خدمات رسانی و افزایش سرعت در جابجایی بیماران، آسانسور آن ها از سایر بخش ها جدا می باشد. در این آسانسورها میزان تکانه ها و حالت توقف بسیار نرم تر اتفاق می افتد. تا فشاری متوجه بیماران و افراد بر روی تخت نشود. چرا که اصلی ترین نکته در این مدل ها عدم تکان و یا لرزش های ناگهانی است. به نوعی فارغ از امکانات داخلی، از لحاظ فنی بی شباهت به انواع کابین لوکس نیست. چرا که هر یک از این موارد می تواند برای بیمار دلهره آور و یا مشکل ساز باشد.

میزان متوسط سرعت در نظر گرفته شده برای جایجایی بیماران 1 متر بر ثانیه می باشد. که میزان شتاب آن نیز 9.5 است. همچنین از دیگر بخش هایی که باید راندمان مناسبی داشته باشد، درب آن است. تا بدون هیچگونه حادثه ای و در حالت کاملا ایمن ورود و خروج بیمار انجام شود. همچنین در این بخش با استفاده از سنسورهای چشمی قوی مانع از برخورد درب با بیمار و یا تخت آن می شوند. میزان مساحت کلی که برای این کار در نظر گرفته شده برای آسانسور بیمارستانی 1800 متر مربع و میزان عمق آن نیز 2700 میلی متر می باشد. تا بیمار بر روی تخت به همراه پرستاران به راحتی در آن قرار بگیرند. عرض درب نیز 1400 میلی متر و میزان وزن بار مجاز آن نیز 2 و نیم تن می باشد. که مقدار بسیار مناسب، ایده آل و البته ایمنی است.

امکانات مورد نیاز آسانسورهای برانکارد بر

مهم ترین امکانات آسانسور برانکاردبر

هر یک از بالابرهایی که برای جا به جایی بیماران و یا در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد، علاوه بر برخی مشخصات و ویژگی ها باید دارای یک سری امکانات نیز باشد. چرا که این آسانسورها باید نسبت به مدل های معمولی یا آسانسوری که در ساختمان های معمولی استفاده می شود، تفاوت داشته باشد. به همین خاطر نیز در ادامه به برخی از امکاناتی که باید شرکت های سازنده و طراح در این مدل از آسانسورهای بیمارستانی لحاظ کنند، اشاره می کنیم.

  • استفاده از درایور 3VF به دلیل حرکت نرم و آرام آسانسور که از مهم ترین ویژگی هایی است که مدل های بیمارستانی باید داشته باشند. چرا که نباید افراد حرکت و تکانه های شدیدی را در زمان استفاده از بالابرهای بیمارستانی تجربه کنند.
  • قابلیت ظرفیت تا 1000 کیلوگرم (1 تن)
  • مجهز بودن به کنترل سرعت بسیار دقیق و بالا به منظور جا به جایی تخت بیمار، در مواقع اضطراری و ضروری
  • استفاده از شاسی یا دکمه ای برای باز ماندن طولانی مدت درب آسانسور در صورت نیاز، که حتما این مورد باید لحاظ شده و صرفا نباید از تایم مخصوصی استفاده کنند یا سنسورهای چشمی مانع شوند.
  • امکان باز شدن درب های سانترال پیش از رسیدن آسانسور به طبقه مورد نظر، به منظور افزایش سرعت پیاده شدن بیمار در موارد اضطراری، البته همراه با رعایت ایمنی
  • مجهز بودن آسانسور بیمارستانی به سیستم هم سطح سازی مجدد در مدل های هیدرولیکی، که جهت سهولت در پیاده شدن می باشد.
  • مجهز بودن به سیستم برق اضطراری پیشرفته، به منظور حرکت کابین به طبقه مورد نظر بدون هیچ گونه مشکلی
  • امکان قابلیت کنترل از راه دور وضعیت کابین و همچنین دسترسی به آیتم ها و وضعیت آن، به همراه دریافت اطلاعات مهم از داخل کابین
  • استفاده از سیستم انعطاف پذیر بالابرهای تخت بر با تکیه بر تکنولوژی روز

سایر ویژگی های آسانسورهای تخت تر

پیش تر به برخی از امکانات و قابلیت های این نوع بالابر اشاره کردیم. که برای راه اندازی آن مستلزم چه امکانات و مشخصاتی باید باشد. به همین خطار در ادامه به معرفی بیشتر این موارد، و در واقع به مهم ترین ویژگی های آسانسورهای بیمارستانی اشاره می کنیم. تا در زمان راه اندازی شناخت خوبی از کارکرد و مولفه های اصلی آن داشته باشید.

  • حداقل ابعاد در نظر گرفته شده برای درب آن 130 سانتی متر و حداقل ارتفاع محاسبه شده نیز 210 سانتی متر است
  • در هر یک از سیستم های کششی و هیدرولیکی دارای سیستم نجات اضطراری است، که باید به درستی عمل کند.
  • ابعاد و اندازه اورهد آن با توجه به نوع سیستم انتخاب و نصب می شود، و در مکانیزم های گوناگون متفاوت می باشد.
  • پیت مورد استفاده در این آسانسور، با توجه به میزان سرعت آن از 150 الی 180 سانتی متر متغیر است. همچنین این قطعه در آسانسورهای برانکاردبر با سرعت بیش از 2 متر بر ثانیه، 250 سانتی متر می باشد
  • برای این آسانسور ظرفیت های مختلفی تعیین شدهف که ظرفیت 1600 تا 2000 کیوگرم برای جابجایی تخت بیمار، و ظرفیت 2.5 تن نیز برای جابجایی تخت و مسافر به همراه تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شده است.
  • این نوع مدل قابلیت اجرا با سیستم آسانسور کششی و هیدرولیکی در مدل های جک دوبل، جک دوبل بغل 1 به 2، بولینگ و… را نیز دارد. که سبب می شود دامنه استفاده از آن افزایش داشته و بتوان در شرایط مختلف از آن بهره برد.

طراحی داخلی آسانسور برانکارد بر

طراحی آسانسور تخت بر

از جمله مشخصات مهم در انواع آسانسور تخت بر، پاکیزگی و امکان نظافت آن است. به همین خاطر طراحی آن باید به گونه ای باشد که بدون هیچگونه مشکلی امکان شستشو و یا نظافت آن وجود داشته باشد. چرا که این محیط باید به خوبی تمیز و استریل باقی بماند. یکی از نکاتی که در طراحی کابین آسانسور بیمارستانی رعایت می شود، استفاده از استیل ضد زنگ می باشد. نکته بعدی استفاده از نورهای مخفی و یا غیر مستقیم به منظور نورپردازی فضای داخلی کابین است. چرا که با توجه به حالت بیمار، نور نباید به گونه ای باشد که چشم بیمار اذیت شود. شستی های داخل کابین پایین تر از حد معمول بوده تا کاربری راحت تری داشته باشد. ضمن اینکه درب نیز کمی عریض تر و پهن تر در نظر گرفته می شود. تا حمل و جابجایی تخت به داخل آن بدون مشکل انجام شود.

کیفیت متریال کار شده در داخل کابین های برانکارد بر بسیار حائز اهمیت است. چرا که به دلیل رفت و آمد زیاد به آن نباید به راحتی از کار افتاده و یا دچار خوردگی و ساییدگی شود. ضمن اینکه علاوه بر کاهش هزینه های نگهداری، تعمیر زودهنگام و از کار افتادن آن را به تاخیر می اندازد. همچنین بهتر است به جای استفاده از لبه ها تیز، از تزئینات و المان های بزرگ تر استفاده شود. همین طور تمامی موارد ایمنی، سیستم های ضد سقوط، استانداردها و سایر قطعات آسانسور نیز باید به طور کامل و دقیق انجام شود. یکی دیگر از نکات استفاده از سیستم های در داخل کابین به منظور جلوگیری از آلودگی های مغناطیسی و حفظ سلامت بیمار می باشد. چرا که بعضی از تجهیزات بیمارستانی در برابر این آلودگی ها بسیار حساس هستند.

اهمیت ترافیک آسانسورهای بیمارستانی

همواره یکی از کارهای مهمی که پیش از راه اندازی یک آسانسور باید به آن توجه شود، و پیش تر نیز به آن اشاره کردیم، میزان ترافیک و رفت و آمد آن آسانسور است. چرا که بسیار مهم است که افراد برای رسیدن یک آسانسور تا چه میزان باید منتظر بمانند. مخصوصا در محیط های بیمارستانی که با توجه به حضور بیماران و جابجایی پزشکان، این امر اهمیتی چند برابری پیدا می کند. به همین خاطر در طراحی و ساخت این بالابرها علاوه بر کیفیت و راحتی آن، چه در زمان حرکت و چه برای حمل تخت یا برانکارد، ترافیک آن نیز بسیار مهم و حیاتی است. و باید مهندسان در زمان تهیه نقشه، توجه ویژه ای به این امر داشته باشند. تا با بکارگیری تعداد معینی از آسانسور و صرفه جویی در آن، در عین حال مانع از ایجاد ترافیک در زمان استفاده از آن شوند.

برخی از زمان ها هستند که در یک بیمارستان، شامل زمان ملاقات و یا تعویض شیفت پزشکان می باشد. که در این صورت تردد افراد و استفاده آن ها از آسانسور به طرز چشمگیری افزایش پیدا می کند. و یا در در زمان های صبح نیز این رفت و آمدها بسیار بیشتر در از برخی زمان های دیگر است. به همین علت باید همواره میزان ترافیک آسانسور بیمارستانی را بالا دانست، و نسبت به سرعت و تعداد آسانسور توجه ویژه ای شود. که بر اساس استانداردها و شرایط ساختمان، کارشناسان فنی این حوزه تعیین می کننند تا چه تعدد آساسنور می توانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند. به صورت کلی بیشتر از 5 کابین را نمی توان در کنار هم قرار داد، از همین رو در اکصر موارد تعداد بیشتر از 4 در مقابل یکدیگر و یا با فاصله ای مشخص راه اندازی می شوند.

انتخاب نوع کابین در آسانسورهای بیمارستانی

یکی از نکات مهم در رابطه با آسانسورهایی که در بیمارستان مورد استفاده قرار می گیرد، کابین آن است. که تا به اینجا به مشخصات فنی آن و ویژگی های مهمی که در حین کار باید داشته باشد، اشاره کردیم. اما دیگر نکته مهم در این رابطه، انتخاب نوع ظاهری آن است. در واقع در بین انواع آسانسور شیشه ای مدل های استیل و یا MDF ، می توان در این بخش ها استفاده کرد. اما با توجه به صعف هایی که مدل ام دی اف در رابطه با شرایط مرطوب دارد، کم تر در بیمارستان ها استفاده می شود. ضمن اینکه مدل های شیشه ای هم در فروشگاه ها و برج ها استفاده می شود، تا نمای بیرونی مشخص باشد. به همین خاطر در بیمارستان ها نیز به دلیل عدم ایجاد ترس و دلهره برای بیمار از این مدل نیز استفاده نمی شود.

در واقع همان کابین های معمول استیل و یا نیمه استیل گزینه های اصلی در استفاده از آساسنور بیمارستانی به شمار می روند. که در اکثر بیمارستان نیز از این مدل ها استفاده می شود. ضمن اینکه انتخاب المان های کار شده در داخل کابین متناسب با نیازها و شرایط محیطی همچون بیمارستان بسیار مهم است. که حتما باید در زمان ساخت و طراحی کابین و استفاده از المان های مربوطه مورد توجه قرار بگیرد. همچنین انتخاب نوع مکانیزم درب نیز برای راحتی بیشتر، کیفیت بالاتر و طول عمر مناسب بسیار حائز اهمیت است. که از همین رو پیشنهاد می شود حتما از بهترین مکانیزم ها همچون درب سلکوم و یا مدل فرماتور برای درب های آسانسور بیمارستانی استفاده شود.

نکات مربوط به آسانسور بیمارستانی

نکات مه درباره انواع آسانسور بیمارستانی

از جمله مشخصات فنی استفاده شده در آسانسور برانکارد بر می توان به امکان کار کردن با برق سه فاز اشاره کرد. که این میزان مصرف برق در مقایسه با آسانسورهای کششی به میزان قابل توجهی کم تر می باشد. همچنین حرکت کاملا آرام، و بدون تکان خورد و سر و صدا به همراه بدنه ای مستحکم و مقاوم از دیگر ویژگی های این بالابر می باشد. ضمن اینکه در صورت قطعی برق نیز این آسانسور بدون مشکل به حرکت خود ادامه داده و دچار مشکل نمی شود. گرچه در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی از ژنراتورهای برق اضطراری نیز استفاده می کنند. تا در صورت هرگونه قطعی بیماران دچار مشکل نشوند. چرا که بسیاری از دستگاه های کار شده در بیمارستان که نجات دهنده جان بیماران هستند، با برق کار می کنند.

همان طور که اشاره شد، رعایت تمامی نکات استاندارد سازی و طراحی اصولی از جمله مهم ترین اصول در ساخت و راه اندازی آسانسور بیمارستانی می باشد. به همین خاطر و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این بالابر های تخت بر، می توانید با مشاوران گروه صنعتی مگا تماس حاصل فرمایید. تا ضمن دریافت مشاوره های لازم، برای راه اندازی انواع آسنسور اقدام نمایید. چرا که هر یک از ساختمان ها بر اساس ضوابط و مقررات باید از یک نوع آسانسور با کیفیت و مشخصات فنی تایید شده بهره می برد. به همین منظور اطلاع از نوع آسانسور و همچنین شرایط کارکرد آن از اهمیت بالایی برخوردار است. که همواره باید این نکات را پیش از تهیه آسانسور و قطعات آن در نظر داشته باشیم.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button