به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

کفشک آسانسور و کاربردهای آن در انواع بالابر

کفشک آسانسور و کاربردهای آن در انواع بالابر

کفشک آسانسور یکی دیگر از قطعات پر کاربردی است که در سیستم آسانسور سبب حرکت روان و راحت کابین می شود. این قطعه که در قسمت های بالایی و پایینی وزنه تعادل و کابین مورد استفاده قرار می گیرد، بیشتر نقش هدایت کننده را دارد. به نوعی این قطعه در گنار ریل ها وظیفه هدایت و تعیین مسیر آسانسور را بر عهده دارند. به همین دلیل هم است که وجود آن و استفاده از انواع با کیفیت آن بسیار مهم و حیاتی است. چرا که به شکلی مستقیم مرتبط با حرکت کابین ها به عنوان هسته اصلی آسانسور قرار دارند. در ادامه بیشتر به کاربردها، تعداد و شیوه نصب آن ها می پردازیم.

مهم ترین کاربردهای کفشک آسانسور

کمک به کم شدن لرزش کابین و یا وزنه تعادل از جمله مهم ترین وظیفه و کاربرد این قطعه محسوب می شود. همان طور که می دانید استفاده از آسانسور از گذشته تا به امروز چالش های مختلفی را داشته است. بسیاری از افراد به دلیل اتفاقات ناگواری که در این وسیله افتاده بود، با هر تکان و یا لرزشی بسیار مضطرب می شدند. چرا که گمان می کردند هر لحظه احتمال سقوط کابین آسانسور وجود دارد. اما با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از تجهیزات بیشتر، این احتمال تقریبا به صفر رسیده است. و در صورت هر گونه سقوطی نیز به دلیل استفاده از ابزارهای ایمنی مشکلی به وجود نخواهد آمد.

در حقیقت استفاده از کفشک آسانسور سبب افزایش ایمنی، حرکت صحیح کابین در مسیر درست و افزایش کیفیت راندمان کلی آسانسور کمک می کند. همچنین همان طور که می دانید اصلی ترین قطعه ای که وظیفه هدایت آسانسور را بعهده دارد، ریل ها هستند. اما در زمان حرکت کابین و عبور از روی آن ها ممکن است سبب تکان خوردن آن و در نتیجه لرزش کابین شود. که البته این اتفاق دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. اما استفاده از کفشک مانع از این اتفاق می شود. و موجب یک حرکت کاملا یکنواخت و بدون لرزش شده، که این ویژگی بر خلاف اندازه کوچک آن است. اما همین قطعه به ظاهر کوچک، تاثیر بسیار مهمی در کاکرد آسانسورها ایفا کرده و استفاده از آن در بسیاری از آسانسورها امری مرسوم می باشد.

انواع کفشک ها

انواع کفشک های بالابر

همان طور که گفتیم، این قطعات انواع مختلفی دارد. که می توان از آن ها متناسب با ابعاد و مدل ریل و برای نگهداری از آن استفاده کرد. از همین رو انواع مختلف کفشک آسانسور شامل مدل های ثابت، لغزشی و غلطکی می باشد. جنس و نوع بدنه هر یک از این مدل ها با یکدیگر متفاوت هستند. اما به صورت کلی کاربردی یکسانی داشته و در تمامی آسانسورها نقش یکسانی را بر عهده دارند. همچنین لازم به ذکر است که مدل غلطکی را با نام رولر هم می شناسند. که دارای بدنه مستحکم فلزی بوده و با استفاده از فنرهای کار شده در آن، سبب ایبجاد چسبندگی بر روی ریل می شود. که این امر مانع از ایجاد لغزش و حرکت کردن ریل ها می شود.

در واقع نوع کفشک در محل قرارگیری آن و حتی ریل ها موثر است. چرا که با توجه به مدل آسانسور، تعداد طبقات و سرعت حرکت آن، با انتخاب ریل ها و براکت، کفشک مورد نظر نیز باید انتخاب شود. که با توجه به فضا محدود در اکثر چاه های آسانسور، بر روی محل قرارگیری بسیاری از بخش ها اثرگذار است. تا جایی که حتی می تواند محل قرارگییر درب را نیز تحت تاثیر قرار دهد. این امر زمن استفاده از مکانیزم های پیچیده تر اما با کیفیت همچون درب سلکوم اهمیتی دوچندان پیدا می کند. به همین خاطر در زمان انتخاب نوع کفشک آسانسور باید به محل قرارگیری سایر بخش ها نیز توجه کرد. که البته این کار تماما توسط خود شرکت مذکور و افراد متخصص انجام می شود.

کفشک های غلطکی یا رولری

کفشک غلطکی یا رولری آسانسور

همان طور که گفتیم، انتخاب مدل این قطعه متناسب با ویژگی ها و کاربری آسانسور می باشد. به همین خاطر از این مدل برای آسانسورهایی که دارای سرعت بالاتر از 2.5 متر بر ثانیه دارند، پیشنهاد می شود. همچنین این قطعه به دلیل استفاده از فنرها و غلطکی هایی که دارد برای سرعت های 5 متر بر ثانیه نیز می تواند مناسب و کاربردی باشد. ضمن اینکه از مهم ترین دلایل جلوگیری از لغزش توسط این قطعه، نوع بافری است که در آن به کار ر فته است؛ که بسیار مناسب و با کیفیت است. در دیگر بخش هایی که می توان از این مدل بهره برد، در ساختمان ها و برج های بلند است. چرا که در این ساختمان ها عموما از آسانسورهایی با سرعت بالا استفاده می شود. که حتی میزان مصرف انرژی را نیز کاهش می دهد.

در این مدل به دلیل افزایش کاربری غلطک ها، از تایری از جنس پلی اورتان استفاده شده است. همچنین برای محافظت از چرخ ها نیز از محافظ از جنس فلز نیز در بالا کابین و در قسمت وزنه تعادل استفاده می کنند. همچنین نوع طراحی این کفشک آسانسور بسیار خاص بوده تا جایی که رولرهای آن بر روی بدنه فلزی محکم می شوند. این ویژگی سبب اتصال تمامی بخش های غلطک با سطوح بالاتر ریل ها نیز می شود. نکته دیگر در زمان استفاده از این مدل، این است که در زمان حرکت بهتر است سطوح حرکت آن خشک باشد. همچنین تعداد چرخش آن نیز باید مشخص و متناسب باشد. به همین خاطر دورهای استاندارد آن برای کابین 450 دور، و برای وزنه تعادل نیز باید در بیشتیرن حالت 950 دور باشد.

کفشک لغزشی آسانسور

کفشک لغزشی آسانسور

این مدل بر خلاف مدل رولری که در سرعت های بالا نیز کاربرد داشت، برای آسانسورهایی با حداکثر 2.5 متر بر ثانیه مناسب است. که به صورت کلی بیشتر برای آسانسورهایی با سرعت میانگین 2 متر بر ثانیه استفاده می شود. قسمتی که از این قطعه با ریل های راهنما در تماس است، از جنس پلاستیک یا تفلون می باشد. که به همین خاطر بهتر است در مدت زمان مشخصی نسبت به تعویض آن اقدام نمایید، تا کارایی خود را حفظ کند. چرا که یکی از مهم ترین نکاتی که در هنگام استفاده از این مدل از کفشک آسانسور باید مدنظر داشته باشید، حفظ سلامت و کیفیت آن است. در صورت هرگونه ساییدگی و یا از بین رفتن بخشی از آن، باید منتظر لرزش و تکان خورد کابین باشید.

به همین منظور در کنار سرویس و بررسی های مداوم، نکات دیگری نیز در حفظ و نگهداری این مدل از کفشک ها مهم هستند. که می تواند کارایی آن را حفظ و یا افزایش دهد. چرا که قسمت درگیر این قطعه با ریل ها لنت می باشد. که جزو مهم ترین قسمت های این مدل به حساب می آید. از همین رو نکات مهمی که باید در زمان استفاده از آن و به منظور نگهداری این قطعه و همچنین سایر قطعات آسانسور انجام شود، شامل موارد ذیل می شود.

  • تمیز کردن و نگهداری اصولی و استاندارد از ریل های راهنما
  • اجرای صحیح شامل نصب و تنظیم درست کفشک های مدل لغزشی، که این امر تاثیر مستقیمی بر عملکرد آن دارد.
  • انجام به موقع روغن کاری ریل ها

رابطه بین لغزش کابین و انواع کفشک آسانسور

یکی از دلایل اهمیت استفاده از کفشک ها روانی و راحتی حرکت کابین از روی ریل ها درون چاه است. چرا که اگر از کفشک های نامناسب و بی کیفیت استفاده نماییم، احتمال زیادی وجود دارد که کابین در بین مسیر گیر کند. که این گیر کردن ها سبب ایجاد تکانه های شدید و به نوعی لرزش کابین می شود. به همین علت علاوه بر انتخاب مدل مناسب، کیفیت و جنس این قطعات در عدم لرزش کابین نقش بسیار مهمی دارند. همچنین از دیگر دلایل لرزش کابین، می تواند عدم نصب صحیح این قطعات باشد. که عاملی بر لرزش های کابین باشد. ضمن اینکه حرکت صحیح کابین، سبب توقف به موقع آن و هم ترازی آن با درب آسانسور نیز شده که در زمان سوار و پیاده شدن مسافران بسیار مهم است.

بهترین مدل کفشک، چه ویژگی هایی دارد؟

بهترین مدل های کفشک ها

همواره هر قطعه یا محصولی از یک سری از ویژگی ها و یا آپشن های بیشتر نسبت به انواع دیگر برخوردار است. به همین خاطر نیز این قطعه نیز از این امر مستثنی نیست. به همین خاطر باید متذکر شویم که برای تهیه و آشنایی با بهترین مدل این محصول باید با برخی از مهم ترین ویژگی های آن آشنا باشید. تا بتوانید به راحتی بهترین مدل کفشک را تشخیص دهید. اولین نکته این است که بهترین مدل این قطعه، مدلی است که از حداقل میزان سایش و اصطکاک برخوردار باشد. ضمن اینکه در هنگام حرکت وزنه تعادل و کابین، موجب کم تر شدن سر و صدا شود. این مهم در آسانسورها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع عدم تکان و لرزش، سر و صدا بسیار کم و روانی حرکت از مهم ترین نکات در زمان حرکت آسانسور برای ایمنی آن به حساب می آیند.

از دیگر ویژگی های مهم این محصول که در کارکرد و راندمان آسانسور نقش بسزایی دارند، می توان حذف انرحاف ریل ها اشاره کرد. در واقع در زمان اتال ریل های راهنما با استفاده از براکت ها و سایر قطعات، ممکن است در بخشی از آن انحرافاتی به وجود بیاید. که می تواند عدم نصب صحیح، عدم همخوانی قطعات و یا کیفیت پایین آن ها سبب وجود این مشکل شود. که با گذشت زمان می تواند دردسر ساز شده و در حرکت کابین اختلال به وجود بیاورد. به همین دلیل کفشک آسانسور مناسب و با کیفیت می تواند در محل اصتال ریل ها و عدم اختلال انحراف در حرکت آن نقش مهمی داشته باشد.

تعیین قیمت کفشک های آسانسور

همان طور که اشاره کردیم، مدل های غلطکی نسبت به کفشک های لغزشی دارای ویژگی ها و مزایای بیشتری است. از همین رو قست بالاتری را نیز نسبت به این مدل دارد. اما مهم ترین دلیلی این اختلاف قیمت که نسئت گرفته از کاربردهای این دو است را در ادامه ذکر می کنیم.

  • سر بودن لنت های مدل لغزشی به دلیل جنس پلاستیکی که دارد. ضمن اینکه قرار رگفتن بخشی از ریل های راهنما کابین نیز عامل بر این اتفاق است.
  • صدای بیش از حد در زمان کار آسانسور که می تواند آزار دهنده باشد. این صدا به دلیل وجود گرد و خاک و مواد اضافی به لنت های کفشک در زمان روغن کاری می باشد.

اما این ها دلایلی بود که نشان دهنده قیمت کم تر مدل هیا لغزشی در مقایسه با غطلکی بودند. اما چه ویژگی های شاخص و بیشتری سبب شده است، تا کفشک آسانسور مدل غلطکی قیمت بالاتری داشته باشد؟ در ادامه به مهم ترین دلایل آن اشاره خواهیم کرد.

  • این قطعه و این مدل نیازی به روغن کاری ندارد
  • عدم انتقال هرگونه لرزش و یا تکان خوردن کابین، به دلیل اینکه مدل غلطکی مجهز به فنر و غلطک از سه جهت می باشد. که سبب دفع لرزش ها و تکان خوردن های احتمالی می شود.
  • دارای کیفیت بالاتر و همچنین طول عمر بیشتری است

مهم ترین نکاتی که در رابطه با کفشک ها باید بدانید

  • بهتر است در آسیانسورهایی که سرعتی بیش از یک متر بر قانیه دارند، از مدل های غلطکی استفاده نمایید. عمدتا در مدل های آسانسور کششی سرعت آسانسور نسبت به مدل های هیدرولیکی بیشتر است.
  • عمدتا و در بیشتر موارد در کابین های آسانسور از 4 کفشک و در همچنین همین تعداد برای وزنه های تعادل نیز به کار می رود. که این امر علاوه بر تاثیر بیشتر، بر افزایش کیفیت فنی و ایمنی آسانسور نیز اضافه می کند.
  • به منظور بهبود کیفیت حرکتی کابین و همچنین کاهش سر و صدای آسانسور در زمان حرکت، از مدل های رولر استفاده می کنند. البته که همان طور که اشاره شد، انتخاب این قطعه می تواند به آیتم های مختلفی بستگی داشته باشد.
  • لنت های این قطعات باید از مقاومت بالایی به منظور جلوگیری از خوردگی برخوردار باشند
  • انتخاب کفشک آسانسور بر اساس نوع و مدل آسانسور و همچنین عوامل مختلفی تعیین و انتخاب می شود. به همین خاطر اینگونه نیست که در هر آسانسور بتوان از هر مدلی که خواستیم استفاده کینم. بلکه باید این قطعه با سایر بخش ها همخوانی مناسبی داشته باشد.
  • یکی از مهم ترین کارهایی که می توان جهت افزایش کارایی و طول عمر این قطعه انجام داد، روغن کاری به موقع و تمیزکاری ریل ها است. که این سرویس می تواند تاثیر بسزایی در این امر داشته باشد
  • تا سرعت های یک متر بر ثانیه و کم تر معمولا از مدل های لغزشی برای کابین ها، و از مدل ثابت برای وزنه تعادل استفاده می کنند.
  • یکی از مهم ترین دلایل حذف تنظیمات درب ها، معیوب شدن و خرابی لنت کفشک ها است. که در نتیجه باعث ایجاد ارتعاش و لرزش، و در نتیجه ب هم خوردن تنظیمات می شود.
اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button