به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

معرفی جامع فتوسل آسانسور و کاربرد آن

فتوسل آسانسور

معرفی جامع فتوسل آسانسور و کاربرد آن

فتوسل آسانسور از جمله مهم ترین اجزای جانبی به کار رفته در این صنعت هستند، که برای حفظ ایمنی افراد بسیار کابردی و مهم می باشند. این سیستم که سنسور چشمی آسانسور نیز نامیده می شود، از بسته شدن درب پیش از استقرار مسافران در داخل کابین جلوگیری می کند. این سیستم خودکار بر روی درب ها قرار گرفته و تمامی موانع در قسمت ورودی به کابین را مورد بررسی قرار می دهد. در واقع نه تنها یک شخص، بلکه اگر شیء نیز بر سر بسته شدن درب باشد، تا زمان برداشته شدن جسم مذکور، اجازه بسته شدن درب را نمی دهد.

با توجه به اهمیت وجود آسانسور در ساختمان ها، ایمنی، کیفیت و البته کارایی آن ها نیز روز به روز افزایش پیدا می کند. از همین رو استفاده از سنسورهای چشمی به منظور تعیین و تشخیص زمان باز و بسته شدن درب کابین از اهمیت بالایی برخوردار است. مخصوصا در برخی از محیط ها همچون آسانسورهای بیمارستانی، که اهمیت استفاده از این سنسورها در آن جا بسیار زیاد است. این سیستم دارای انواع مختلفی است که در ادامه به مشخصات، ویژگی ها و کاربرد هر یک از آن ها می پردازیم.

انواع فتوسل آسانسور

متناسب با نوع آسانسور، از سنسورهای چشمی متفاوتی برای آن ها استفاده می شود. در مجموع سنسور چشمی آسانسور دارای دو نوع فتوسل نقطه ای و فتوسل پرده ای می باشد. هر یک از این سنسورها در یکی از انواع بالابرها مورد استفاده قرار گرفته و دارای ویژگی های مخصوص به خود هستند. در واقع کیفیت کارکرد، و به نوعی ضریب حساسیت در این مدل ها مختلف است. چرا که در برخی از موارد نیاز است تا از حساسیت بالا در زمان بسته شدن درب استفاده کرد، مانند بیمارستان ها، و در برخی موارد این حساسیت اهمیت چندانی پیدا نمی کند.

این قطعات امروزه جزو با اهمیت ترین و البته کاربردی ترین قطعات مکانیکال آسانسور شناخته می شوند. چرا که در زمان سوار شدن مسافران به داخل کابین آسانسور نقش بسزایی را ایفا می کنند. با اینکه حتی هنگام ساخت انواع کابین ها نیز طراحان تلاش خود را جهت آسایش مسافران انجام می دهند، اما استفاده از این قطعه تاثیر بسزایی در کیفیت آسانسورها دارد. به همین منظور در ادامه به معرفی این دو نوع چشمی می پردازیم. تا شناخت بیشتری از کارایی و ویژگی های هر یک پیدا کنید.

فتوسل نقطه ای

سنسور چشمی آسانسور مدل نقطه ای

این چشمی در بخش کناری درب آسانسور و در ارتفاع تقریبی 50 الی 70 سانتی متری قرار می گیرد. این سنسور سیگنال ها را به صورت نقطه به نقطه ارسال می کند، به همین علت نیز آن را چشمی آسانسور نقطه ای می نامند. فتوسل های نقطه ای تنها قادر هستند که در یک نقطه خاص ورود و خروج را کنترل و موانع را بررسی کنند. در واقع اگر جسم در معرض دید یا تابش نقطه مذکور اگر قرار بگیرد، سنسور حساسیت نشان می دهد. این بخش عمدتا شامل قسمت میانی به سمت پایین ورودی درب را پوشش می دهد. چرا که در این صورت افراد با قد کوتاه، و یا اگر جسمی در دست فرد قرار داشته باشد، توسط سنسور قابلیت تشخیص داشته باشد. در واقع این کار به این دلیل بود که در هر صورت هر فردی با هر سن و قدی قابل تشخیص باشد.

مهم ترین قسمت هایی که این سنسور را تشکیل می دهند، شامل لیزر، منابع تغذیه، مدار، سیم و سایر قطعات مکانیکال برای ارسال سیگنال می باشد. همچنین این نوع فتوسل آسانسور نسبت به نوع پرده ای از قیمت پایین تری برخوردار است. در برخی قسمت ها که حساسیت میزان باز و بسته شدن درب کم تر است از این نوع استفاده می کنند. البته این به معنای بی کیفیت بودن این نوع نیست. بلکه به دلیل نوع آن میزان فضای کم تری پوشش داده می شود، در نتیجه از حساسیت کم تری نیز برخوردار است. چرا که گاهی حساسیت بالا نیز می تواند برای برخی مسافران آنچنان جذاب نبوده و، مسیر حرکتی و زمان بندی آسانسور را با مشکل مواجه کند. که این امر مخصوصا در ترافیک آسانسور بسیار تاثیر گذار است.

فتوسل پرده ای

سنسور چشمی آسانسور مدل پرده ای

عملکرد و کارایی این نوع سنسور نیز همانند نوع نقطه ای است. تنها تفاوتی که وجود دارد در نوع و میزان پوشش قسمت های ورودی کابین است. در نوع پرده ای بر خلاف سنسور نقطه ای که تنها یک نقطه را پوشش می داد، چندین نقطه تحت پوشش قرار می گیرند. به همین علت می توان فتوسل پرده ای را به گونه ای معرفی کنیم که تمام قسمت های ورودی درب را تحت پوشش خود قرار می دهد. به همین علت عملکرد و میزان حساسیت سنسور آن نیز نسبت به مدل نقطه ای بیشتر است. به گونه ای که اگر یک شیء بسیار کوچک نیز مانع از بسته شدن درب شود، توسط فتوسل پرده ای شناسایی و تشخیص داده خواهد شد.

این جشمی بین قسمت های لته درب و بدنه کابین های آسانسور نصب می شود. میزان قطر آن نیز تا 8 میلی متر می رسد و همچنین دارای انواع ثابت و متحرک می باشد. قیمت های نوع پرده ای نسبت به فتوسل های نقطه ای به دلیل عملکرد بهتر و سیگنال های بیشتر، بالاتر می باشد. مهم ترین قسمت های تشکیل دهنده آن نیز شامل تغذیه، میله آهنی و فرستنده می باشد. از این نوع سنسور در مراکز و ساختمان های مهم و لاکچری بیشتر استفاده می کنند. چرا که علاوه بر کیفیت کارایی لازم را نیز دارا است. به همین خاطر در زمان طراحی سازه آسانسور تلاش می شود تا از این مدل از سنسورها در مدل های لوکس و یا پرکاربرد که نیاز به حسایت سنسوری بیشتری دارند، استفاده شود.

مهم ترین تفاوت انواع سنسور چشمی آسانسور

قطعا مهم ترین تفاوت در بین چشمی های آسانسور، میزان فضای تحت پوشش می باشد. که همان طور که گفتیم فتوسل های پرده ای میزان فضای بیشتری را در مقایسه با نوع نقطه ای پوشش می دهند. که دلیل آن هم مربوط به تعداد چشمی ها و البته کیفیت و حساسیت بیشتر این مدل بود. به همین علت و با توجه به حساسیت بیشتر این مدل، ایمنی در نوع پرده ای در مقایسه با سنسور نقطه ای بیشتر است. همچنین به دلیل استفاده از سنسورهای بیشتر در نوع پرده ای احتمال خرابی آن نیز افزایش پیدا می کند. البته که با سرویس و نگهداری به موقع می توان از این احتمال جلوگیری کرد. ضمن اینکه در صورت خرابی هر یک از بخش ها، به دلیل چشمی بیشتر آن، سایر قسمت ها کمکان قدرت تشخیص و کارکرد دارند.

نکته دیگر و اختلاف بین انواع فتوسل آسانسور مربوط به قیمت آن ها می شود. که نوع پرده ای نسبت به مدل نقطه ای از قیمت بالاتری برخوردار است. البته که به همان نسبت از کیفیت و حساسیت بالاتری نیز برخوردار می باشد. همواره بهتر است برای رفاه حال مسافران هنگام سوار و پیاده شدن از نوع پرده ای بهره برد. ضمن اینکه از این مدل می توان در انواع آسانسورها و مکانیزم های مختلف استفاده کرد. همچون در مدل های لوکس، کلاسیک، معمولی، آسانسور شیشه ای و … شامل این موارد می شوند. ضمن اینکه استفاده از این مدل، رفاه و امنیت بیشتری را نیز برای مسافر به مراه دارد. چرا که در صورت وجود هر گونه مانعی، احتمال بسته شدن ناگهانی درب و خطر آسیب به افراد و یا کالا همراه آن ها را کاهش می دهد.

سنسور فتوالکترونیک یک طرفه بدون رفلکتور

سنسور چشمی آسانسور مدل فتو الکترونیک

در این مدل تمامی سنسورهای نوری و همچنین گیرنده ها در داخل یک محفظه وجود دارند. در این قسمت پرتوهایی که از سمت فرستنده تابیده می شوند، بعد از برخورد با گیرنده ها بازتاب می شود. در این حالت گیرنده ها در زمان خروجی ولتاژ صفر یا 24 ولت را متناسب با نوع خروجی تحویل می دهند. در این مدل سنسورها یا چشمی ها دارای برد پایین و حداکثر تا 30 سانتی متر هستند. همچنین فاصله تشخیص در این مدل تا 2 متر بوده و برای شناسایی تمامی اجسام مناسب نیست. چرا که مدل فوتوالکترونیک یک طرفه بدون آیینه قادر به تشخیص اجسامی همچون پارچه های تیره و یا پلاستیک های سیاه و مات نمی باشد.

سنسور نوری همراه با فیبرنوری

یکی دیگر از انواع سنسورهای چشمی آسانسور مدل کابل فیبر نوری می باشد. در این مدل سنسورها به دو قسمت تقسیم بندی می شوند. دسته اول شامل بخش ها و المان های گیرنده و فرستنده می شود. در دسته دوم این مدل فتوسل آسانسور بخش آمپلی فایر است که وظیفه تشخیص قطع ارتباط بین فرستنده و گیرنده را بر عهده دارد. در واقع بخش های فرستنده و گیرنده توسط آمپلی فایر با یکدیگر در ارتباط بوده و با همین مزیت می توانند جدا از یکدیگر نیز قرار داشته باشند. مهم ترین کاربردهای سنسورهای نوری به شرح ذیل می باشد.

  • نصب در آسانسورهایی که به دلیل کمبود فضا امکان استفاده از سنسورهای معمولی را ندارند
  • توانایی تشخیص انواع اشیا ریز و درشت در مسیر بسته شدن درب
  • امکان استفاده در محیط هایی که خطر انفجار در آن ها قسمت ها وجود دارد

سنسورهای نوری یک طرفه همراه با آیینه

سنسور چشمی یک طرفه آسانسور همراه با آیینه

در این مدل از سیستم ها نوری، فرستنده و گیرنده در داخل یک محفظه قرار می گیرند. که در این حالت به منظور ارسال اطلاعات، انعکاس نور فرستنده به گیرنده به وسیله یک منشور که به آن آیینه نیز می گویند، انجام می شود. چرا که در این روش نور از سمت فرستنده به آیینه برخورد کرده، و سپس با انعکاس آن به سمت گیرنده عمل می کند. به همین دلیل اگر مانعی بین این منشور یا آیینه وجود داشته باشد، نور برگشتی قطع شده و در هنگام خروجی سیگنال خواهیم داشت. در غیر اینصورت و عدم وجود جسم یا مانعی در بین آیینه (سنسور) و رفلکتور نباشد، نور ساطع شده از فرستنده به طرف گیرنده منعکس می شود.

در این مدل از سنسور چشمی آسانسور که به مدل سنسور نوری یک طرفه آیینه دار معروف است، دارای تشخیص بسیار مناسبی است. به شکلی که در مقایسه با سنسور مدل DIFFUSE دارای میزان فاصله تشخیص یا برد بیشتری است. تا حدی که این فاصله تا نزدیک به 10 متر نیز می رسد. که عدد قابل توجهی بوده و در ساختمان هایی که برای افراد میزان دقت سنسور از اهمیت بالایی برخوردار است، می تواند گزینه بسیار مناسب و ایده آلی باشد. این امر در زمان کابین سازی آسانسور به طور مثال مدل های بیمارستانی مورد توجه قرار دارد.

سنسورهای نوری دوطرفه (through beam)

در این مدل ا سنوسرها، که به مدل دو طرفه نیز معروف هستند، بخش های فرستنده و گیرنده رو به رو هم قرار می گیرند. که این امر سبب شده تا حس گر نوری این برد از درجه حساسیت بالایی برخوردار باشد. که از جمله اصلی ترین مزیت های موجود در این مدل از سنسور چشمی نیز به شمار می رود. در حالت عادی، پرتوهای نوری که بین فرستند و گیرنده ارسال می شود، با قطع شدن توسط جضور مانع، مانع از بسته شدن درب می شوند. که در این حالت سبب خروجی ولتاژ و یا تغییر حالت در این سنسور خواهیم بود. نکته مهم در این مدل از فتوسل آسانسور قدرت بالا و حسایت زیاد آن می باشد.

امروزه استفاده از سنسورهای دو طرفه به دلیل ضریب قطع ارتباط بالا و میزان فاصله حساسیت، از جمله پرکاربردترین مدل ها به شمار می رود. چرا که در بین انواع این محصولات، مدل دو طرفه دارای بیشترین فاصله تشخیص می باشد. فاصله ای که حتی تا بیش از 100 متر را نیز می تواند پوشش دهد. به همین خاطر سبب افزایش کاربرد این محصول و استفاده از آن در قسمت های مختلف شده است. به گونه ای که می توان از آن در پارکینگ ها، منازل مسکونی، ورودی کارخانه ها و … جهت تشخیص عبور و مرور وسایل نقلیه نیز استفاده کرد.

نکات مهم هنگام نصب فتوسل آسانسور

نکات نصب فتوسل آسانسور

  • برای افزایش راندمان و افزایش طول عمر فتوسل ها، بهتر است که سنسورهای گیرنده و فرستنده با فاصله کمتری نسبت به یکدیگر نصب شوند. تا میزان خطا و آسیب به دستگاه نیز کاهش پیدا کند.
  • بهتر است که فتوسل ها با زاویه نصب شوند. چرا که با افزایش فاصله های سنسور چشمی، میزان حساسیت نیز افزایش پیدا می کند. ایجاد میزان حساسیت و زاویه مد نظر نیز بسیار با اهمیت است. چرا که در صورت عدم نصب صحیح سبب می شود تا درب بسیار دیرتر از حد معمول بسته شود. این عامل زمان اتظار افراد برای سوار و پیاده شدن به آسانسور را افزایش داده و موجب نارضایتی خواهد شد.
  • باید دقت نمایید که هنگام نصب، مهره سنسور را دریل نکنید. برای پیشگیری از این اتفاق می توانید ابتدا سنسور را بردارید، و پس از سوراخ نمودن لته درب، آن را جایگذاری نمایید. تا هم آسیبی به آن وارد نشود و هم اینکه کثیف نشود. بهتر است که برای نصب و سرویس این موراد حتما از افراد متخصص و کارشناس استفاده مایید. تا علاوه بر پیشگیری و آسیب به قطعه، به درستی نیز نصب شده و کارایی داشته باشد. همچنین این کار از ایجاد هزینه های بیشتر نیز جلوگیری می گند.

نکات مهم هنگام خرید انواع فتوسل

نکات مهم هنگام خرید سنسور چشمی آسانسور

همان طور که اشاره کردیم این سنسور در انواع مختلفی در بازار وجود دارد. به همان میزان نیز شرکت های مختلفی اقدام به تولید و عرضه آن می کنند. باید دقت داشته باشید که برای افزایش کیفیت کارایی این وسیله حتما نوع اورجینال همراه با قطعات اصلی را تهیه نمایید. چرا که در غیر این صورت و صرف هزینه کم تر، نه تنها صرفه جویی صورت نگرفته بلکه مجبور به صرف هزینه های بیشتری برای تعویض و یا سرویس آن خواهید شد. به همین دلیل دقت نمایید که ابتدا به کیفیت و اصل بودن آن مطمئن شوید. در مورد مکانیزم هم تفاوت چندانی ندارد. چرا که اگر آسانسور کششی داشته باشید یا هیدرولیک، ارتباط چندانی به انتخاب مدل سنسور شما ندارد. به همین خاطر با دست بازتری می توانید مدل خود را انتخاب نمایید.

انتخاب یک سنسور استاندارد و اصولی ویژگی های مختلفی دارد. همچنین طریقه نصب آن نیز حتما باید توسط متخصصان این حوزه انجام شود. تا بدون هیچ گونه مشکلی، علاوه بر کارکرد صحیح، میزان طول عمر این قطعه نیز افزایش پیدا کند. اما با اطلاع از چه نکاتی می توانیم بهترین و با کیفیت ترین آن را تهیه کنیم؟ همچنین اصلی ترین بخش هایی که در زمان خرید این محصول باید به آن ها توجه کنیم، کدامند؟ در ادامه به مهم ترین آن ها و اصولی ترین نکات در این زمینه می پردازیم.

توجه به نوع سنسور چشمی

همان طور که می دانید، انواع سنسور شامل رفلکتور یک طرفه، یا دو طرفه می باشد. که انتخاب مدل آن بر اساس محل نصب درب و میزان فضای موجود بستگی دارد. همچنین فاصله سنسور تا شی متناسب با عرض در نظر گرفته شده برای درب و همچنین رنگ و مات بودن آن از دیگر نکات مهم در این رابطه می باشند. برای روشن شدن این موضوع می توان گفت که مدل های یک طرفه بدون آیینه، برای تشخیص شی و یا اجسام که دارای رنگ مات و یا مشکی هستند، مناسب نیست. ضمن اینکه سنسورهای چشمی بدون رفلکتور قادر به تشخیص اجسام در فاصله ای بیشتر از 2 متر نیستند. که باید به این موارد توجه ویژه ای داشته باشید. چرا که خرید سنسور چشمی آسانسور بدون توجه به ویژگی های آن و مشخصات درب و آسانسور شما، ممکن است کارایی لازم را نداشته باشد.

بهترین برند و کیفیت را انتخاب کنید

همان طور که گفتیم سنسورهای چشمی آسانسور انواع مختلفی دارند که از مزیت های مختلفی نیز سود می برند. این مزایای می توان در نوع کاکرد باشد یا در قیمت آن. به هر جهت بهتر است متناسب با پروژه ای که دارید از بهترین آن استفاده نمایید. مخصوصا در مراکز تجاری یا ساختمان های پر ترافیک و حتی بیمارستان ها. چرا که استفاده از فتوسل آسانسور با کیفیت در ساختمان های پر ترافیک مانع از ایجاد مشکل برای افراد می شود.

حتما دیده اید که در برخی از ساختمان های پر ترافیک به دلیل عدم استفاده از سنسور مناسب، درب ها ناگهان بسته می شود. که این مشکل سبب نارضایتی افراد و وقوع مشکلات فراوانی مر گردد. پس متناسب با ساختمان خود هموراه از بهترین قطعات بهره ببرید. چرا که سرعت عملکرد و مهم تر از آن ضریب حساسیت در این قطعات بسیار مهم بوده است. که در برخی از انواع آن ها قابل تنظیم و افزایش بوده، اما در برخی از مواقع به دلیل اهمیت آن بهتر است از مدل های حساس تر استفاده کرد.

علت اختلال و عدم کارکرد در فتوسل های آسانسور چیست؟

همان طور گه گفته شد، این سنسورها مدل های مختلفی در بازار دارند. از همین رو با توجه به مدل و محل نصب آن، می تواند عملکردها مختلف باشد. در واقع میزان حساسیت به اجام در سنسورهای چشمی مختلف متفاوت است. اما گاهی ممکن است با وجود مانع و یا تلاش افراد برای ورود به داخل کابین، درب به صورت خودکار شروع به بسته شدن کند. که این امر می تواند دردسر ساز شود. که از جمله دو عامل مهم می تواند در این امر دخیل باشند. ابتدا اینکه جسم و یا سوژه بین درب، دقیقا در مقابل سنسور قرار نگرفته باشد. یعنی افراد پایه خود را در قسمت پایینی سنسور وارد کابین می کنند، و یا اقدام به عبور دست به داخل کابین برای نگه داشتن درب انجام می دهند. که این می تواند خارج از دید سنسور چشمی آساسنور باشد.

اما یکی دیگر از دلایل مهم در این رابطه می تواند به کیفیت پایین سنسور، و یا خرابی آن مربوط باشد. به همین دلیل بهتر است چندین مرتبه و دقیقا با قرار دادن دست یا پا، و یا هر جسم دیگری در مقابل دید سنسور عملکرد آن را بسنجیم. در صورت عدم مشکل می توان از تعداد سنسورهای بیشتری استفاده کرد. تا بتواند عملکرد بهتری داشته باشد. در غیر این صورت احتمالا فتوسل آساسنور شما دچار مشکل شده که این امر نیازمند تعمیر و یا در برخی موارد تعویض است.

کدام نوع سنسور چشمی برای ما مناسب تر است؟

خرید سنسور چشمی آسانسور

همان طور که اشاره شد هر کدام از این دو نوع فتوسل آسانسور دارای مزیت های مختلفی هستند. که شما باید متناسب با نیاز و بودجه خود نسبت به خرید و نصب آن ها اقدام نمایید. گروه صنعتی مگا به عنوان یکی از اصلی ترین قطب های صنعت آسانسور ارائه دهنده انواع خدمات و محصولات مرتبط با این صنعت می باشد. این مجموعه با سال ها سابقه در امر تولید و واردات بهترین مکانیزم های درب سلکوم و درب فرماتور ، نامی شناخته شده در این صنعت می باشد. در همین رابطه نیز می توانید برای دریافت مشاوره و همچنین خرید انواع آسانسورها و یا تهیه انواع قطعات آسانسور مانند سنسورهای چشمی با این مجموعه تماس حاصل فرمایید. تا کارشناسان ما بهترین و با کیفیت ترین محصولات را به شما ارائه دهند.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button