به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

همه آنچه که باید در مورد اتاقک آسانسور بدانید

اتاقک آسانسور

همه آنچه که باید در مورد اتاقک آسانسور بدانید

اتاقک آسانسور را شاید یکی از مهم ترین بخش های یک آسانسور در راه اندازی آن بشناسند. چرا که هر آسانسور به یک نیرو متحرک به نام موتور و بخش دیگری از تجهیزات نیاز دارد. که تمامی موتور و متعلقات اصلی وابسته به آن در این اتاقک قرار می گیرند. ضمن اینکه در زمان سرویس و یا تعمیر نیز، محلی بسیار مهم برای سرویس کاران می باشد. عمدتا این قسمت در قسمت پشت بام و یا بالاترین طبقه از ساختمان قرار می گیرد. تا بتواند نیروی لازم را جهت بالا و پایین فرستادن کابین بر عهده بگیرد. به منظور راه اندازی این بخش رعایت برخی از مهم ترین نکات ایمنی، و استانداردهای بین المللی ضروری است. به همین دلیل در ادامه تمامی مراحل و ویژگی های لازم جهت ساخت اتاقک بالای آسانسور را شرح خواهیم داد.

انواع مدل های کابین متناسب با اتاقک

انواع کابین اتاقک های آسانسور

همان طور که می دانید، در نصب و راه اندازی آسانسور، که از مهم ترین بخش های تشکیل دهنده، کابین آسانسور است. که این کابین ها خود از انواع مختلفی تشکیل شده اند. که در نتیجه مدل های آن در ابعاد و سایر مشخصات ظاهری و فنی آن اثر می گذارند. همچنین یکی دیگر از نکات مهم تعیین ظرفیت کابین ها است. به همین منظور هر چقدر کابین ابعاد بزرگ تر و ظرفیت بیشتری داشته باشد، نیاز به موتور قوی تر و با سرعت بیشتری خواهد داشت. به همین خاطر این عوامل تاثیر مستقیمی در انتخاب و شرایط ساخت اتاقک بالای آسانسور دارند. به همین خاطر باید به تمامی جوانب فنی و ظاهری در زمان ساخت اتاقک توجه شود.

کابین ها در مدل های استیل، کلاسیک، پانوراما یا آسانسور شیشه ای ساخته می شوند. که هر کدام بر حسب شرایط و حتی منطقه مورد نظر انتخاب می شوند. به طور مثال کابین های استیل به دلیل مقاومت و جنس ساخت در مناطق مرطوب بهتر جواب می دهد. چرا که مقاومت استیل در برابر رطوبت مناسب بوده و به راحتی تحت تاثیر محیط قرار نمی گیرد. همچنین در زمان ساخت اتاقک آسانسور باید تمامی شرایط و جنبه های اصلی فنی و ظاهری بر طبق استانداردها پیش برود. که در این زمینه استانداردهای اصلی که باید بر طبق آن ها فعالیت را انجام داد، شامل استاندارد ملی ایران و EN81 اروپا می باشد. که نحوه اجرا آن بر عهده بازرسان و مهندسان فنی در زمان راه اندازی آسانسور می باشد.

استاندارد ساخت اتاقک آسانسور در پشت بام

استاندارد ساخت اتاقک آسانسور در بام

همان طور که اشاره کردیم، در کنار زیبایی، مخصوصا در زمان راه اندازی آسانسور باید توجه ویژه ای به استانداردها و موارد ایمنی داشت. چرا که این آیتم تاثیر مستقیمی در سلامت و حفظ جان افراد حاضر در کابین دارد. به همین خاطر در کنار اجزای اصلی یک آسانسور که می تواند کابین، درب آسانسور، سیم های بکسل، سیستم ضد سقوط یا پاراشوت و… باشند، راه اندازی اتاقک نیز به همین میزان مهم و با اهمیت است. به همین منظور در ادامه به استانداردهای مهم در ساخت و راه اندازی این اتاقک اشاره خواهیم کرد.

  • حداقل ضخامت ورق کار شده در سقف و کف اتقاک باید 2 میلی متر باشد. برای دیواره ها نیز این ضخامت 1.25 الی 1.5 خواهد بود. همچنین میزان ارتفاع خود اتاقک در پشت بام، باید 2 متر باشد.
  • عرض لته های کار شده باید 30 الی 40 سانتی متر باشد. همچنین به منظور افزایش طول عمر اتاقک، بهتر است در زمان بستن پیچ و مهره های درب کابین و سایر بخش ها، لبه لته ها 3.5 تا 4 سانتی متر برگشته باشند
  • سقف بام اتاقک باید طوری باشد که تحمل وزن دو نفر را داشته باشد.ضمن اینکه در زمان حرکت از مسیر نیز خارج نشود
  • در زمان طراحی کابین و اتاقک، توانایی تحمل وزن، باید بیش از بار اسمی وارد شده باشد.
  • ابعاد طراحی شده برای اتاقک آسانسور باید متناسب با طراحی چاه و میزان ظرفیت در نظر گرفته شده برای کابین باشد
  • میزان فاصله استاندارد بین کابین و دیوار آسانسور باید حداکثر 5 سانتی متر در نظر گرفته شود
  • استاندارد رعایت شده در ساخت اتاقک، باید منطبق با یکی از استانداردهای داخلی ایران و یا اروپا باشد
  • به منظور پیشگیری از تکان خوردن آسانسور، بهتر است از فنر یا لاستیک در حد فاصل یوک و کابین استفاده شود
  • برای آسانسورهای با ظرفیت 5 نفر یا 375 کیلوگرم، حداکثر مساحت مجاز اتاقک 1.10 متر بوده و ابعاد آن باید 110 در 100 باشد.
  • برای آسانسورهای 8 نفره با وزن معادل 600 کیلوگرم، حداکثر مساحت اتاقک باید 1.6 متر بوده و ابعاد آن 110 در 140 باشد

شیوه تعیین ظرفیت اتاقک های آسانسور

شیوه تعیین ظرفیت اتاقک کابین بالابر

برای محاسبه میزان ظرفیت اتاقک ها، باید ابتدا به محاسبه میزان ترافیک آسانسور دقت نماییم. همین طور برای اجرا و نصب سایر متعلقات وابسته به این اتاقک، میزان ظرفیت نهایی کابین در نظر گرفته می شود. که بر همین اساس نوع قطعات آسانسور و تعداد مشخص آن تعیین می شود. برای این که بتوانیم با استفاده از حداکثر فضای موجود، بزرگ ترین ابعاد اتاقک را بسازیم، باید به حداکثر فضای موجود در چاه نگاه کنیم. که در همین حال برای سهولت در انجام کار مهندسان و ناظران، میزان ظرفیت آسانسورها طبق جدولی توسط اداره کل استاندارد جمع آوری شده است. که با استفاده از آن می توان ابعاد و محاسبات را راحت تر انجام داد.

بر اساس نظر اداره کل استاندارد، اگر ماکزیمم ظرفیت یک آسانسور 6 نفر باشد، باید تمامی قطعات و تجهیزات به کار رفته در آن، همچون موتور، گیربکس، کابل ها و سیستم های ایمنی و… شرایط بسیار خوبی داشته باشند. در واقع تمامی قطعات کار شده برای یک آسانسور باید توانایی بیشتری از خود ظرفیت واقعی آسانسور داشته باشند. تا در زمان فعالیت به راحتی دچار مشکل نشوند. بر همین اساس نیز مشخصات و ابعاد سایر بخش ها همچون اتقاک آسانسور نیز تعیین می شود. تمامی این موارد و الزامات در نظر گرفته شده جهت افزایش ایمنی و نزدیک شدن به استانداردهای صروری است. چرا که به صورت کلی آسانسورها و بالابرها پیش از زیبایی و افزایش ظرفیت، باید دارای ایمنی و امنیت باشند. تا مشکلی برای مسافران تحت هیچ شرایطی به وجود نیاید.

نوع سازه و تاثیر آن بر اتاقک بالابرها

یکی دیگر از مسائل مهمی که در این رابطه وجود دارد، نوع طراحی سازه آسانسور است. در واقع در کنار تمامی محاسبات و نقشه کشی هایی که انجام می شود، نوع و ساختار سازه ما نیز مهم است. یعنی در برخی از موارد چاه و ساختمان به صورت اسکلت آهنی و در برخی موارد به صورت بتنی ساخته می شوند. که این عوامل می تواند در ساختار کلی، ابعاد و نوع اتفقک آسانسور ما موثر باشد. بر همین اساس باید در زمان راه اندازی و یا عدم استفاده از این بخش از آسانسور، تمامی جوانب را با رعایت استانداردها و قوانین موجود بسنجیم. در کنار نظارت و بازرسی های انجام شده توسط مهندسان و ناظران، قوانین مقررات ملی ساختمان نیز می تواند در این امر کمک کننده باشد.

آیا امکان عدم استفاده از اتاقک های آسانسور نیز وجود دارد؟

شاید یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد دارند، عدم استفاده از این بخش است. در واقع به دلیل کمبود فضا و نیاز به راه اندازی آسانسور، عملا با یک چالش جدی رو به رو شده اند. به همین خاطر باید به این پرسش پاسخ مثبت داد. در واقع می توان به دلایل مختلف و برای راه اندازی آسانسور کششی و یا مدل های مختلف خود، بدون استفاده از اتاقک آن را راه اندازی کرد. که البته شرایط انجام این کار، به فاکتورها و عوامل مختلفی بر می گردد. که از همین رو می توان با توجه به این موارد نسبت به انجام این کار اقدام کرد. به همین خاطر اگه شما نیز قصدی جهت راه اندازی آسانسور خود حتی مدل های خانگی دارید، و فضای کافی برای آن نمی بینید، کافی است جهت دریافت مشاوره به کارشناسان گروه صنعتی مگا تماس گرفته، تا شما را اهنمایی نمایند.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button