به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

اهمیت سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور

اهمیت سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور به معنی بررسی میزان کیفیت عملکرد قطعات آسانسور، عیب یابی و در صورت نیاز تعویض قطعات می باشد. این کار به منظور رعایت ایمنی و سلامت افراد حتما باید جدی گرفته شود. این کار متناسب با انواع آسانسور و طبق نظر کارشناسی شده باید در زمان مقرر صورت پذیرد. چرا که علاوه بر حفظ ایمنی، آسانسور جزو تجهیزات کاربردی و مهم ساختمانی محسوب می شوند. که در صورت خرابی و در دسترس نبودن می تواند مشکلاتی زیادی را به وجود بیاورد. همچنین عدم نگهداری و سرویس به موقع می تواند از عمر این وسیله نیز بکاهد. به همین دلیل و برای پیشگیری از این اتفاق قصد داریم یکی از بخش های مهم در نگهداری این تجهیزات را برایتان شرح دهیم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

مهم ترین دلایل نقص فنی آسانسور

همواره ایجاد نقص فنی در قطعات آسانسور امری رایج است. در همین حال یکی از مهم ترین کارهایی که برای پیشگیری از این اتفاق می توان انجام داد، نصب آسانسور توسط افراد متخصص و کاربلد انجام شود. گاهی عدم نصب صحیح و وجود یک ایراد کوچک بر روی عملکرد کل دستگاه اثر می گذارد. چرا که قطعات مختلف و بخش های گوناگون با یکدیگر ارتباط داشته و باید با یکدیگر هماهنگ باشند. همچنین باید یادآور شویم که اگر سرویس های دوره ای به موقع انجام شود، هزینه های سنگین و خطرات بعدی نیز کاهش پیدا می کنند. سایر موارد مهمی که می توانند موجب ایجاد نقص فنی آسانسور شوند به شرح ذیل هستند.

  • تغییرات ولتاژی جریان برق، در مواقع مختلف طی یک روز
  • عدم توجه به میزان ظرفیت آسانسور و حمل بار سنگین با آن، که مغایر با ظرفیت استاندارد آن است
  • ایجاد نقص فنی در سیستم های مکانیکی و الکترونیکی آسانسور
  • عدم توجه به میزان ظرفیت استاندارد آسانسور (که عمدتا در داخل کابین میزان بار و یا تعداد افراد مجاز ذکر شده است)
  • محل جای گذاری آسانسور در داخل ساختمان
  • میزان سرعت حرکتی آسانسور
  • کنترل و کارکرد درب ها

برخی از مهم ترین دلایل خرابی آسانسورها به دلیل عدم سرویس به موقع

یکی از گران قیمت ترین قطعات کار شده در آسانسورها، درایو می باشد. در صورتی که رزیستور تابلو فرمان دچار نقص و یا خرابی شود، سبب آسیب رسیدن به درایو می شود. که این اتفاق می تواند هزینه های زیادی را به مصرف کنندگان تحملی کند. به همین خاطر یکی از مهم ترین بهش خایی که در سرویس های دوره ای مورد بررسی قرار می گیرد، این بخش است. ضمن اینکه هزینه های تعمیر رزیستور به مراتب بسیار کم تر از تعویض درایو می باشد. از دیگر عواملی که می تواند در صورت عدم سرویس به آسانسور آسیب برساند، روغن موتور گیربکس است. چرا که اگر موتور به اندازه کافی روغن نداشته باشد و یا به خوبی روغ کاری نشود، سبب خرد شدن کل موتور می شود.

عدم تنظیم گاورنر که با یک بررسی ساده می تواند این کار را انجام داد. در صورت عدم تنظیم آن، در زمان پاراشوت سبب وارد شدن خسارات زیادی به ریل ها می شود. از دیگر موارد مرتبط با این موضوع می توان به کثیف شدن لقمه های پاراشوت اشاره کرد. که این عمل نیز مانع از خرابی و اختلال در کار آسانسور می شود. یکی دیگر از مهم ترین کارهایی که در زمان سرویس و نگهداری آسانسور مورد بررسی قرار می گیرد، سیم های بکسل است. که نباید دارای خوردگی باشند. چرا که علاوه بر کاهش استحکام، ممکن است سبب لیز خورد و یا حتی سقوط آسانسور شود. این سیم ها مخصوصا در مکانیزم آسانسور کششی به دلیل کاربردهایی که دارند، بسیار مهم هستند. چرا که هدایت، کنترل و جابجایی کابین در این مدل، با این سیم ها انجام می شود.

مزایای مهم سرویس آسانسور

مزایای سرویس و نگهداری آسانسور

همیشه توجه و نگهداری از یک وسیله علاوه بر جلوگیری از خرابی و ایجاد خسارت، طول عمر آن را نیز افزایش می دهد. در صورتی که سرویس و نگهداری آسانسور نیز به موقع انجام شود، علاوه بر افزایش طول عمر آن، راندمان و عملکرد دستگاه نیز بهتر خواهد شد. همچنین از لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه تر از تعمیر می باشد. چرا که ممکن است در صورت عدم رسیدگی به یک مشکل کوچک، آن ایراد به سایر قسمت ها نیز آسیب وارد می کند. و در آن زمان مجبور به تعویض قطعات و صرف هزینه های بسیار زیادی خواهید شد. همین طور مهم ترین مزیت این کار نیز مربوط به حفظ جان و سلامت افراد می باشد. در سرویس تمامی قطعات مکانیکال آسانسور ، کیفیت باز و بسته شدن درب آسانسور و همه موارد دیگر بررسی می شوند.

نگهداری و سرویس چگونه انجام می شود؟

همان طور که اشاره شد بهتر است متناسب با نوع و کاربری آسانسور خود سرویس های دوره ای آن را به موقع انجام دهید. گاهی این سرویس ماهیانه و یا چند ماه در میان انجام می شود. که این مورد بسته به مکانیزم و سایر قطعات و محل استفاده از آسانسور باز می گردد. به عنوان مثال سرویس آسانسور هیدرولیکی با مدل کششی قطعا می تواند متفاوت باشد. به همین منظور اولین مورد برای این کار بررسی کلی کارکرد و بخش های آسانسور توسط فرد متخصص است. همچنین نظافت بخش ها و روغن کاری از جمله کارهای روتین برای سرویس و نگهداری آسانسور می باشد. سپس بخش ها، کابین، قطعات مکانیکال و همه قسمت ها بررسی می شوند. در  صورت وجود نقص فنی در سیستم آن و در صورت نیاز قطعه مورد نظر نیز تعویض می گردد.

با توجه به بررسی کلی در سرویس و نگهداری، علاوه بر آرامش خاطر از سلامت آسانسور، از ایجاد هزینه های بیشتر در صورت خرابی نیز جلوگیری می شود. چرا که پیش از خرابی کلی قطعه، و همچنین ایجاد آسیب و اختلال به سایر بخش ها مشکل رفع می شود. به همین خاطر پس از خرید آسانسور، حتما نسبت به نگهداری و انجام سرویس ها در موعد مقرر اقدام نمایید. این موارد برای انواع آن حتی برای آسانسور خانگی نیز صدق می کند. چرا که تمامی این مدل ها از قطعات ریز و درشت مختلفی تشکیل شده اند که علاوه بر طول عمر مشخص و نیاز به تعویض، به سرویس های مختلفی نیز نیاز دارند.

چک لیست نهایی سرویس و نگهداری آسانسور

چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور

برای اینکه آساسنور خود را سرویس کرده و از شرایط ایمنی آن اطمینان داشته باشیم، چک لیستی وجود دارد. که این چک لیست عمدتا در اختیار متخصصان و تکنسین های آساسنوری بوده که بر طبق آن اقدام به بررسی بخش های مختلف می کنند. ضمن اینکه در صورت استفاده از خدمات یک شرکت برای این کار، اطلاعات سرویس و کارهای انجام شده بر روی آسانسور موجود بوده و فرد متخصص با آگاهی کامل از شرایط آسانسور شما نسبت به سرویس و نگهداری آسانسور اقدام می کند. بخش های آسانسور همان طور که گفته شد بر اساس مکانیزم و مدل آن متغیر بوده اما به صورت کلی مهم ترین قسمت هایی که می توان در این چک لیست با آن ها آشنا شد، می توان به موارد ذیل اشاره کرد.

  • بررسی روغن گیربکس و روغن موتور
  • بررسی لنت های ترمز
  • بررسی شرایط کنتاکت های سیستم ترمز
  • بازدید از کنتاکت سیم بکسل و سیستم اورلند
  • بررسی عدم زدگی و کشش مناسب سیم ها
  • کنترل همه اجزای متحرک
  • کنترل محکم بودن پیچ و مهره ها
  • بررسی وضعیت قلاب و پلاک تناژ
  • تست فن، دما و روشنایی موتورخانه
  • کنترل انتقال کابین آسانسور به نزدیک ترین طبقه در زمان قطعی برق
  • کنترل وجود برچسب شماره قطعات اصلی

مهم ترین بخش های آسانسور که باید بررسی شوند

به منظور سرویس و برررسی شرایط و کارکرد آسانسور بهتر است قسمت های مهم آن تقسیم بندی شده و به نوبت بررسی شوند. این کار سبب می شود تا افراد و یا متخصصان با یک دید کلی و آمادگی بیشتر کیفیت بالاتری را هنگام بررسی به خرج دهند. به همین منظور در ادامه به نکات و مراحل سرویس و نگهداری آسانسور می پردازیم.

سرویس قسمت داخلی آسانسور

در این بخش تمامی دیواره هاو سقف به همراه دستگیره ها مورد بررسی قرار می گیرند. تا ملاحظه شود آیا آسیبی به آن ها وارد شده است یا خیر. سپس نوبت به چراغ های نشانگر می رسد تا وضعیت سلامت و یا سوختگی آن ها تعیین شود. کیفیت و نحوه جابجایی آسانسور در طبقات، میزان تراز بودن آن و همچنین سرعت نیز مورد بازرسی قرار می گیرند. تا در صورت نیاز به تعمیر و یا تعویض قطعه اقدامات لازم انجام شود.

در ادامه نوبت به نحوه باز و بسته شدن درب ها و عملکرد مکانیزم آن می رسد. در این حالت تمامی عملکرد، سیستم سنسورهای چشمی، میزان سرعت و نحوه راندمان آن بررسی تا از سلامت و کیفیت آن اطمینان حاصل شود. همچنین در صورت عدم تداخل در زمان بسته یا باز شدن، باید این امر به سرعت رفع شود. چرا که تداخل در کارکرد درب ها، برابر است با عدم استفاده مسافران از آسانسور. چرا که مسیر اصلی رسیدن به کابین، از طریق درب ها بوده که در طول مسیر نیز وظیفه ایمنی و حفظ امنیت مسافران را بر عهده دارد. به همین خاطر باید تمامی این موارد، حتی سنسورهایی که گفته شد، کاملا بررسی و مشکل ناشی از آن ها رفع شود. چرا که می تواند سبب اختلال در سایر بخش های حرکتی درب شوند.

سرویس اتاق ماشین آسانسور

در این مرحله ابتدا باید تمامی جوانب و بازرسی ها جهت عدم وجود مواد اضافی در اتاق بررسی شوند. سپس نوبت به لرزش ها و تکانه های غیر متعارف، پوسیدگی قسمت های مختلف و یا حتی نشتی می رسد. در صورت عدم وجود مشکل، میزان سوختگی و ساییدگی به همراه بررسی قطعات مکانیکی بررسی می شوند. و یا اینکه کارکرد دستگاه مانع از ایجاد گرما زیاد و آسیب به بخش ها شود. همچنین میزان سطح و کیفیت روغن نیز باید بررسی شود. این ها مهم ترین نکاتی است که برای سرویس و نگهداری آسانسور و بخش اتاق ماشین آن باید انجام شود. ضمن اینکه سلامت کارکرد هر یک از این قسمت های گفته شد، تاثیر بسزایی در کارکرد کلی آساسنور شما دارد.

سرویس قسمت بالای اتاق آسانسور

سرویس و نگهداری قسمت بالای اتاق آسانسور

برای بررسی قسمت بالایی اتاق آسانسور، ابتدا باید دکمه توقف را بررسی نموده تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. سپس نوبت به برداشتن هرگونه ماده و یا وسایل اضافی از بالای اتاق می رسد. سپس تمامی قسمت ها و قطعات موجود که شامل ریل، غلطک، دستگاه تراز و… می شود باید دقیق و کامل بررسی شوند. تا تمامی قسمت های هر کدام به درستی عمل کنند. پس از انجام این کار نوبت به بررسی سیم ها و کابل می رسد، تا فاقد پوسیدگی و یا پارگی باشند.

معرفی سرویس های دوره ای PM و EM

PM

در صورت عقد قرارداد با شرکت ارائه دهنده خدمات سرویس، این کار به صورت ماهیانه توسط افراد متخصص انجام می شود. طبق قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور ، شرکت طرف قرارداد متعهد می شود تا سرویسکار مجاز و متخصص را هر ماه به محل طرف قرارداد اعزام نماید. وظیفه این فرد بررسی تمام قطعات، رفع مشکلات جزئی، نظافت صنعتی و تعویض قطعات در صورت نیاز می باشد. سرویس منظم علاوه بر افزایش ایمنی، از وقوع خطرات احتمالی و البته هزینه های بیشتر جلوگیری می کند. چرا که در  صورت اختلال در یکی از قطعات ایراد آن رفع و از تشدید و سرایت آن به سایر قسمت ها جلوگیری می شود.

EM

در این روش در صورت به وجود آمدن مشکل باید با یکی از شرکت های ارائه دهنده خدمات سرویس تماس گرفته تا کار تعمیر و سرویس را انجام دهند. عمدتا این روش به افراد توصیه نمی شود. چرا که ممکن است با عدم آشنایی نسبت به شرکت مورد نظر، افراد در این حوزه کارایی و تخصص لازم را نداشته باشند. همچنین به دلیل عدم وجود قرارداد امکانات لازم و با کیفیت به شما ارائه نشود. به همین خاطر پس از تهیه آسانسور، حتی المکان با شرکت مربوطه برای سرویس و نگهداری قرارداد امضا کنید. در غیر این صورت انجام این کار را به صورت مرتب و دوره ای به شرکت معتبر دیگری بسپارید.

هزینه دوره های سرویس و نگهداری

هزینه سرویس و نگهداری آسانسور

هزینه های مربوط به این کار به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله نوع، تعداد توقف ها که پس از درخواست مشتریان بررسی می شوند. همچنین همان طور که در چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور گفته شد، باید توسط کارشناس بررسی شود تا مشخص شود کدام قسمت نیاز به تعمیر و یا تعویض دارد. بر همین اساس و متناسب با نوع کارکرد هزینه مشخص می شود. همچنین هزینه های تعویض قطعات نسبت به تعمیر و یا سرویس بیشتر هستند. به همین دلیل بهتر است که سرویس های دوره ای و لازم برای آسانسور خود را به موقع انجام دهید. تا از خرابی بیشتر و نیاز به تعویض قطعات جلوگیری نمایید. سرویس به موقع علاوه بر کاهش هزرینه های احتمالی، ایمنی شما را نیز افزایش خواهد داد.

در صورت عدم سرویس و نگهداری آسانسور و وقوع حادثه، آیا بیمه خسارت را پرداخت می کند؟

همواره یکی از پر تکرارترین سوالاتی که افراد در صورت تمایل یا عدم تمایل به انجام سرویس های دوره ای دارند، پرداخت خسارت های احتمالی توسط بیمه است. چرا که برخی ا افراد هستند که نمی خواهند نسبت به انجام نگهداری آسانسور خود هزینه ای کنند. اما در صورت هر گونه حادثه ای این توقع را از شرکت های بیمه ای دارند تا تمام و کمال هزینه های خسارت را پرداخت کنند. اما پاسخ این سوال ساده است. شرکت های بیمه ای در صورت نداشتن سرویس های نگهداری و تعمیر دوره ای، هیچ گونه پولی را به کارفرمایان پرداخت نمی کنند. و تمامی خسارات و البته مسئولیت ها در صورت آسیب افراد بر عهده کارفرما و مجریان اصلی آسانسور می باشد. که می تواند مالک یا مدیر ساختمان باشد.

با توجه به موارد مطروحه، بهتر است پیش از تهیه آسانسور اتدا نسبت به شرایط خود، نوع ساختمان و کاربری آن، میزان ظرفیت مورد نیاز، ابعاد چاه، ترافیک ساختمان و… نسبت به تهیه بهترین نوع آن با هزینه ای معقول اقدام نمایید. همچنین تمامی موارد ایمنی و استانداردهای لازم را جهت جلوگیری از هرگونه خسارات احتمالی و یا حادثه بسنجدی. تا مجبور به پرداخت هزینه خسارت و یا هزینه های جانبی و حتی نقص عضو و خطرات جانی نشوید. با توجه به تمامی این موارد و برای برقراری تمامی موارد ایمنی، حتما نسبت به انجام سرویس و نگهداری آسانسور خود اقدام کرده تا در صورت نیاز از خدمات بیمه ای نیز بهره ببرید.

بهترین روش پیشگیری از خرابی زودهنگام آسانسورها

پیشگیری از خرابی زودهنگام آسانسور با انجام سرویس و نگهداری دوره ای آسانسور

همیشه کیفیت یک محصول در دوام و طول عمر آن نقش بسیار مهمی دارد. از همین در انتخاب آسانسور و شرکت ارائه دهنده آن باید بسیار دقت فرمایید. گروه صنعتی مگا به عنوان پیشرو در تولید و واردات بهترین کابین، درب فرماتور ، درب سلکوم و قطعات مکانیکال همواره از بهترین ها در این زمینه محسوب می شود. به همین دلیل و برای تهیه بهترین ها این گروه گزینه ای مناسب و ایده آل خواهد بود. همچنین تمامی محصولات تولیدی توسط این مجموعه علاوه بر کیفیت و استانداردهای لازم، از ظاهری بسیار زیبا نیز برخوردار هستند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سرویس و نگهداری آسانسور با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید. تا علاوه بر این موضوع شما را در خرید بهترین و با کیفیت ترین محصولات نیز راهمایی کنند.

۰۲۱-۷۶۲۱۷۹۰۷

۰۲۱-۷۶۲۱۷۷۳۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button