به وبسایت گروه صنعتی مگا خوش آمدید

آسانسور پنوماتیک چیست و چه کاربردی دارد؟

آسانسور پنوماتیک

آسانسور پنوماتیک چیست و چه کاربردی دارد؟

آسانسور پنوماتیک نیز یکی دیگر از انواع آسانسور در کنار مدل هایی همچون کششی، هیدرولیک و… می باشد. این نوع سیستم بیش از 30 سال پیش اختراع و با نام های آسانسور تایر، بادی و خلا نیز شناخته می شود. در این نوع سیستم جا به جایی اصلی ترین عامل برای انتقال کابین نیروی مکش هوا است. با گذشت زمان انواع مختلفی از این نوع آسانسور تولید و روانه بازار شده اند. به دلیل مزیت های مختلفی که این نوع بالابر دارد، در قسمت های مختلفی از آن استفاده می شود. در واقه بالابرهای بادی را یکی از محبوب ترین انواع آسانسور می دانند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی جامع این نوع بالابر، شما را با ویژگی ها و کاربردهای آن بیشتر آشنا کنیم.

مشخصات فنی آسانسورهای پنوماتیک

بالابرهای پنوماتیک در طرح ها و انواع مختلف دارای سرعت تقریبی 6 متر بر ثانیه می باشد. همچنین برق مورد نیاز برای کابین این نوع آسانسور تنها 24 vdc بوده که علاوه بر مصرف بهینه میزان خطر برق گرفتگی را نیز به صفر می رساند. چرا که در حالت سیم کشی و مدل آن احتمال هرگونه آسیب در شرایط مختلف به مسافران و متخصصان بسیار کاهش می باید. تمامی سیستم آسانسور پنوماتیک توسط برق تک فاز و به وسیله تابلو فرمان تغذیه می شود. همچنین در این مدل نیازی به حفر چاه (1 متر چاه کافی است) و البته موتورخانه برای نصب موتور نیز وجود ندارد. در واقع این مدل از بالابرها همان مدل های شیشه ای یا پانوراما هستند. که قابلیت مشاهده محیط اطراف در آن ها فراهم است.

یکی از دلایلی که بیشتر از این نوع بالابر در فروشگاه ها و ساختمان های تجاری استفاده می شود، امکان اجرای آن در اشکال مختلف هندسی است. همچنین کابین سازی نوع شیشه ای و فضای دید 360 درجه برای این مکان ها بسیار جذاب و دیدنی است. به نوعی با این اوصاف می توان دریافت که مدل های پنوماتیک، به نوعی همان کابین های شیشه ای هستند. به این نکته نیز باید اشاره کنیم که هیچ محدودیتی برای نصب درب در طبقات وجود ندارد. ضمن انکه در سال 2007 این مدل از بالابرها جزو 100 آسانسور برتر جهان شناخته شده است. پس در نتیجه این نشان دهنده سطح بالا فنی و ظاهری این آسانسور است. در ادامه به معرفی بیشتر مهم ترین اجزای این نوع آسانسور می پردازیم.

سیستم محرکه

سیستم محرکه آسانسور بادی

سیستم محرک آسانسور بادی یا همان آسانسور شیشه ای شامل مکش هوا، وکیوم، پمپ، قطعات الکتریکی و برقی، جعبه سیستم کنترل و سوپاپ می باشد. این قطعات که جزو اصلی ترین بخش های این نوع بالابر مورد استفاده قرار می گیرند باید به درستی نصب و اجرا شوند. به طور مثال سیستم کنترل برد این آسانسور باید در خارج از محیط بالابر نصب شود. همچنین از این نوع بالابر با این قطعات برای مصارف مختلف مانند حمل ویلچر نیز استفاده می شود. سیستم محرک این آسانسور نیز مانند دیگر آسانسورها نیاز به سرویس و تعمیر داشته و باید توسط افراد کارشناس و متخصص در این حوزه بررسی شود. در واقع این سیستم هم به مانند همه مدل های دیگر، باید در زمان مشخص و با تشخیص شرکت ارائه دهنده خدمات، سرویس های دوره ای و یا ماهانه دریافت کند.

سیلندر آسانسور بادی

این بخش که به شکل یک استوانه لوله ای شفاف طراحی شده، در قسمت بیرونی قرار آسانسور می گیرد. ساختار این سیلندر از جنس آلومینیوم ویژه ای بوده و روی دیواره آن از متریال نوع شیشه ای استفاده شده است. در ساخت محفظه شیشه ای این سیلندر نیز ورق پلی کربنات به کار رفته است. چرا که این ورق علاوه بر کیفیت بالای خود، دارای استحکام و مقاومت بسیار زیادی نیز می باشد. که مخصوصا برای استحکام و تامین ایمنی در آسانسور بسیار ضروری است. همچنین به راحتی می توان این ورق ها را بر روی یکدیگر قرار داد. که در واقع قابلیت نصب و راه اندازی این قطعه را نیز نشان می دهد. به همین دلیل و با توجه ساختار کلی مدل های پانوراما یا پنوماتیک، استفاده از این گونه قطعات بسیار مهم و کاربردی است.

اما یکی از نکات مهم در رابطه با مدل های پانوراما، یا پنوماتیک که به آن مدل های شیشه ای نیز گفته می شود، مکانیزم حرکتی آن ها است. در واقع این محصول نه به عنوان یک دسته بندی جدا، که از همان مکانیزم های هیدرولیکی و یا آسانسور کششی استفاده می کنند. تنها تفاوت موجود در این مدل با سایر آسانسورها، در طراحی مدل کابین آن است. در واقع در راه اندازی آسانسورهای پنوماتیک می توان هم از مکانیزم کششی استفاده کرد، و هم از مکانیزم هیدرولیک بهره برد. به همین خاطر این مدل خود یک مکانیزم حرکتی جداگانه نبوده و تابع دو مدل اصلی می باشد. و به نوعی از این مدل بیشتر با نام کابین های شیشه ای و یا در برخی از دسته بندی محصولات با نام پاناروما یاد می شود.

انواع بالابرهای پنوماتیک

معرفی انواع آسانسور پنوماتیک

بر اساس استانداردهای لازم الاجرا در هنگام ساخت و نصب آسانسورها، انواع بالابرهای پنوماتیک در انواع ذیل عرضه می شوند. لازم به ذکر است که میزان قطر چاهک در طراحی کابین آسانسور تاثیر گذار است. همچنین میزان فضای درخواستی و نوع کاربری آسانسور بادی نیز در طرح و محصول نهایی تاثیر گذار است. در واقع هنگام راه اندازی مدل مدنظر آسانسور، باید به نکات مختلفی توجه کرده و بر اساس دستورالعمل ها و قوانین موجود نسبت به راه اندازی آسانسور مدنظر خود اقدام کرد. اما به طور کلی می توان ابعاد و مشخصات این نوع بالابر را به صورت ذیل دسته بندی کرد.

  • میزان ظرفیت ۱۶۰ کیلوگرم همراه با قطر  75 سانتی متری داخلی چاه آسانسور
  • میزان ظرفیت ۲۰۶ کیلوگرم همراه با قطر داخلی 94 سانتی متری چاه آسانسور
  • میزان ظرفیت ۲۳۸ کیلوگرم همراه با قطر داخلی 132 سانتی متری چاه آسانسور

این ابعاد در نظر گرته شده، با توجه به میزان فضایی است که محفظه های شیشه ای این نوع آسانسور می توانند در نظر بگیرند. در واقع در سایر آسانسور به دلیل نوع متیریال به کار رفته در درب، کابین و سایر بخش ها، دست طراحان و سازندگان بازتر است. اما در مدل های بادی یا پنوماتیک، به دلیل اینکه استانداردهای خاصی برای کابین های شیشه ای تدوین شده است، به همین خاطر تنوع ظرفیت و میزان بار در این مدل ها محدودتر از سایر مدل ها است.

مهم ترین ویژگی های آسانسور پنوماتیک

این بالابر دارای ویژگی ها و مزیت های گوناگونی است. به همین دلیل هم همان طور که گفته شد، در اوایل قرن بیست و یکم جزو صد محصول سال نیز انتخاب شد. اما در ادامه به مهم ترین ویژگی های این محصول و دلایل مهمی که باعث این انتخاب شده است، می پردازیم.

  • قیمت مقرون به صرفه
  • مناسب و بسیار کاربردی برای ساختمان های تا 4 طبقه و اداری، تا نهایتا مناسب برای ساختمان هایی با ارتفاع 11 متری
  • نصب آسان و سریع
  • امکان دید 360 درجه
  • بکارگیری قطعات آسانسور با کیفیت در ساخت آن
  • هزینه های سرویس و نگهداری پایین نسبت به مدل های دیگر
  • دارای امنیت و ایمنی بالا مخصوصا هنگام قطع برق
  • این نوع بالابر نیازی به سیم کابل، قاب وزنه و… ندارد
  • به دلیل فناوری بالایی که دارد، کاملا منحصر به فرد و مناسب با محیط زیست می باشد.

از جمله مهم ترین مزیت هایی که در مورد این مدل بالابر می توان گفت، مدت زمان و نحوه سرویس و نگهداری آن است. چرا که جهت سرویس هیچ گونه نیازی به گریس، روغن و یا هرگونه مواد نفتی ندارد. به همین خاطر علاوه بر سهولت در سرویس، سبب کاهش هزینه های جانبی نیز می گردد. ضمن اینکه سرویس این آسانسورها هر چهار سال یکبار نیز انجام می شود. که تاثیر بسزایی در هزینه ها دارد. این آسانسور خلا سازگاری بالایی نیز با محیط و طبیعت داشته و در زمان پایین رفتن به دلیل ساختار آن نیازی به برق ندارد. و با فشار محرکه و نیروی وزن به پایین حرکت می کند. که این حرکت کاملا کنترل شده و استاندارد می باشد.

اصلی ترین کاربردهای آسانسور بادی چیست؟

کاربرد مهم آسانسورهای پنوماتیک

همان طور که اشاره شد از این نوع بالابر در ساختمان های تجاری، فروشگاه ها، خانه های 2 تا 4 طبقه بیشتر استفاده می شود. یکی دیگر از کاربردهای این نوع بالابر، ساختمان های با فضا و دید باز می باشد. چرا که یکی از مهم ترین ویژگی های به کار رفته در طراحی سازه آسانسور در این مدل، دید 360 درجه و کامل می باشد. همچنین به دلیل عدم وجود سیم بکسل، وزنه تعادل و سایر قطعات، سواری آن جذاب تر و لذت بخش تر می شود. ضمن اینکه تجربه خاصی را برای مسافران به وجود می آورند. امروزه مخصوصا در برج های بسیار بلند، جهت افزایش زیبایی های بصری ساختمان، مهندسان از این مدل آسانسور استفاده می کنند.

به همین خاطر و به دلیل این ویژگی ها است که امروزه مخصوصا در راه اندازی انواع آسانسور خانگی از این نوع آسانسور استفاده می شود. چرا که در کنار نوع قطعات به کار رفته در ساخت آن، به دلیل حالت شیشه ای که دارد، به مراتب راه اندازی راحت تری دارد. چرا که بیشتر در خانه ها از مدل های شیشه ای استفاده می شود. همچنین به دلیل محدودیت هایی که در راه اندازی آسانسور در خانه وجود دارد، این مدل می تواند بسیار کاربردی و راه اندازی راحت تری نسبت به مدل های دیگر داشته باشد. از همین رو می توان دایره استفاده از این مدل را در این بخش ها نیز دید. که سبب شده امروزه استفاده از این مدل کابین یا آسانسور بیش از پیش مورد استفاده و البته استقبال قرار بگیرد.

چاه بالابر بادی و مهم ترین ویژگی های آن

این چاه یک سیلندر بیرونی است که به شکل یک استوانه ساخته می شود. در واقع باید مشخص کنیم که طراحی چاه در یک آسانسور هیدرولیکی با یک آسانسور پنوماتیک، بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. در چاه آسانسورهای خلاء یا بادی، استوانه که در چاه قرار می گیرد توسط ساختاری از جنس آلومینیوم دربر گرفته می شود. پوشش های سقفی آسانسور در مدل پنوماتیک نیز از جنس فولاد بوده که از یک دریچه ویژه مکش هوا سود می برد. هنگام جابه جایی کابین نیز در شرایط خلاء روی ریل راهنما حرکت می کند. به همین علت در آسانسورهای بادی نیازی به استفاده از براکت نیز نمی باشد. که این امر علاوه بر ایجاد شرایط متفاوت در نصب و فضا داخلی چاه، از هزینه های بیشتر جلوگیری می کند.

جابجایی هوا در سیلندر آسانسورهای بادی به وسیله دو لوله انجام می شود. معمولا جنس این دو لوله جداگانه از پلی کربنات، الیاف شیشه و pvc می باشد. لازم به ذکر است به دلیل طراحی مناسب درب طبقات آسانسور پنوماتیک، از مقاومت مناسبی در برابر فشار هوا برخوردار است. که عامل بسیار مهمی هم در ایمنی فضای داخلی کابین محسوب می شود، و هم تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت هوا در این قسمت دارد. همچنین میزان سر و صدای آن نیز بسیار پایین بوده و از جنبه های مختلف گزینه مناسبی محسوب می شود. چرا که به صورت کلی مولفه های اصلی راه اندازی یک آساسنور در شرایط ایده آل و استاندارد را دارا می باشد. هم در بحث فنی و حرکتی، هم یبایی، و هم از بعد ایمنی و امنیت فاکتورهای لازم را دارا است.

آسانسور پنوماتیک چگونه کار می‌کند؟

سرویس و نگهداری آسانسور پنوماتیک

در این نوع بالابر یک سیلندر مدور عمودی قرار گرفته که از جنس ورق‌ شفاف همراه با رنگ پلی کربنات می باشد. ساختار کلی بالابرهای بادی شامل یک کابین کواکسیال کششی بوده که سبب ایجاد فشار اتمسفر و جا به جایی آن می شود. در واقع اصل اساسی که سبب حرکت کابین در این مدل می شود، بر پایه فشار اتمسفر است. هنگامی که در قسمت بالایی و پایینی کابین به وسیله توربین ها حالت خلا ایجاد شده و بر مبنای اصل فشار، کابین حرکت می کند. در همین حالت دنده پیستون با یک حرکت جنبشی و بدون هیچ گونه اصطکاکی سبب حرکت کابین به طرف بالا می شود. باید به این نکته اشاره کرد که دنده پیستون در این موقعیت وکیوم می باشد.

برای پایین آمدن کابین نیز دریچه های تنظیم هوا به شکل خودکار تنظیم و به منظور ایجاد تعادل فشار هوا باز و بسته می شوند. این ویژگی سبب تنظیم سرعت کابین در زمان پایین آمدن نیز می شود. که هم در روانی حرکت، و هم در سرعت و کارکرد حرکت کلی آسانسور موثر می باشد. همان طور که اشاره کردیم در آسانسور های بادی یا خلاء، عامل حرکت آن مکش هوا می باشد. به همین دلیل در این نوع بالابر هیچ گونه موتوری وجود ندارد. همچنین قطعاتی چون توربین، پمپ وکیوم، جعبه کنترل برد PVE و سوپاپ از جمله قسمت های مهم این نوع آسانسور به حساب می آیند. که هر یک از این بخش ها باید به شکلی اورجینال و با کیفیت بالا تهیه و نصب شوند. چرا که از بخش های موثر و اثرگذار در کارکرد کلی آسانسور محسوب می شوند.

نکات مهم سرویس و نگهداری آسانسورهای پنوماتیک

همان طور که می دانید یکی از بخش های مهم پس از نصب انواع آسانسور انجام دورهای سرویس و نگهداری آن است. در سرویس دوره ای آسانسور پنوماتیک نیازی به هیچ گونه روغن کاری یا اقداماتی برای روانکاری وجود ندارد. چرا که یکی از ویژگی های این نوع بالابر سرویس و نگهداری کم هزینه و راحت آن در مقایسه با سایر بالابر ها بود. ضمن اینکه اغلب انجام سرویس بالابرهای بادی هر چهار یا پنج سال یک بار انجام می شود. البته بهتر است برای کسب اطلاعات دقیق تر و کاهش ریسک خطرات احتمالی با افراد متخصص در این زمینه مشورت نمایید. گرچه حتی هنگام قطعی برق نیز این آسانسور بدون هیچ مشکلی و آهسته در طبقه مدنظر توقف می کند و درب آن نیز باز خواهد شد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات تکمیلی درمورد خرید بهترین نوع آسانسور و همچنین انواع درب آسانسور ،کابین، مکانیزم های درب فرماتور ، درب سلکوم و قطعات مکانیکال با گروه صنعتی مگا تماس حاصل فرمایید. این مجموعه با سابقه ای درخشان به عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان و واردات بهترین مکانیزم ها به کشور شناخته می شود. که همواره کیفیت، زیبایی ظاهری، متریال و طراحی مناسب، و ارائه خدمات نوین و متنوع از جمله مهم ترین فاکتورهای آن بوده است. به همین دلیل با توجه به پروژه های انجام شده توسط این کارخانه می توانید همواره بهترین کابین ها و آسانسورها را دریافت و راه اندازی نمایید. شماره های ذیل، اصلی ترین راه های ارتباطی این کارخانه با شما عزیزان می باشد.

اشتراک در
اطلاع از
guest
امتیازدهی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button